גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענקית התוכנה הישראלית שמרכזת 300 פרויקטים של סיוע

חברת התוכנה מאנדיי נרתמה מתחילת המלחמה לריכוז היוזמות האזרחיות בעורף ובניית תשתית טכנולוגית מבוססת נתונים, והיא מעורבת במאות פרויקטים ● רועי מן, מייסד ומנכ"ל משותף, מספר על ההתגייסות ואיך ממשיכים לנהל חברה מתפקדת

החמ''ל במשרדי מאנדיי השבוע / צילום: monday
החמ''ל במשרדי מאנדיי השבוע / צילום: monday

המלחמה שפרצה בדרום ב־7 באוקטובר תפסה את רועי מן, מייסד ומנכ"ל משותף בחברת התוכנה מאנדיי, בחופשה ביוון. באותו ערב הוא כבר היה בישראל, ופרויקט ראשון של מאנדיי לסיוע כבר היה באוויר - ניהול הקשר בין מפונים מיישובי הדרום למארחים ברחבי הארץ. כיום, כשלושה שבועות לאחר מכן, מאנדיי מסייעת בריכוז היוזמות האזרחיות בעורף ובבניית תשתית טכנולוגית מבוססת נתונים. במערכת שלה יש לא פחות מ־300 פרויקטים ועוד 40 בקשות לפרויקטים בממוצע מדי יום, עם כ־8,000 משתמשים יומיים אקטיביים במערכת סביב הפרויקטים האלה.

"איום קיומי על החברות": כך אנשי הון סיכון רוצים לעזור לסטארט-אפים
חברת ההייטק שמקבלת קריאות לחילוץ תחת אש
״שנאה ואנטישמיות״: החרם של חברות הסייבר

מאנדיי, שהקימו ומנהלים מן וערן זינמן, פיתחה מערכת הפעלה לעבודה (Work OS), שבאמצעותה ארגונים בכל סדר גודל יכולים ליצור את הכלים והתהליכים הדרושים להם לניהול כל היבט בעבודתם - מניהול משימות ופרויקטים, תקציב, ניהול לקוחות CRM, ניהול תהליכי פיתוח, שיווק, לוגיסטיקה ועוד. הפלטפורמה גמישה ומתממשקת לתוכנות השונות בסביבת העבודה, וכך מאפשרת לחבר ארגונים ומשתמשים שלא רגילים לעבוד יחד, באמצעות כלי פשוט וקל לניהול כל התהליכים והמשימות במקום אחד.

הפעילות ההתנדבותית הנוכחית לא זרה לחברה. מן מספר לגלובס שהכול התחיל בתקופת הקורונה, כשתוך יום החברה הצליחה למחשב את פעילות מרכז השליטה שכלל גופים ממשלתיים שונים ונועד לבצע רכש.

"הבנו שיש לנו יכולת לקחת את המערכת של מאנדיי ואת האנשים שלנו, ובזמן אמת להרים אופרציה ענקית", אומר מן. כשהחברה הונפקה ב־2021 בבורסת נאסד"ק היא החליטה להקצות לאורך זמן כ־10% משווייה ליוזמות פילנתרופיות ועזרה לקהילה, בהקשר של דיגיטציה לגופים ללא כוונת רווח. נכון להיום נסחרת מאנדיי בשווי של 6.2 מיליארד דולר, לאחר ירידה של 18% במניה מתחילת המלחמה בדרום.

מתרומת אוכל וזרי פרחים ועד לקיחת דם מתורמים

כחלק מהחלטה זו הוקם גוף שנקרא Monday Emergency Response Team, שמגיע לאירועי אסון בעולם ומסייע למחשב את פעילויות הסיוע. הצוות כולל שני עובדים במשרה מלאה שאליהם מצטרפים עובדים נוספים בהתאם לצורך. "לדוגמה, במלחמה באוקראינה הגיעו לפולין המון פליטים. היו שם עשרות עובדים שלנו שעבדו מסביב לשעון ומחשבנו את כל הקליטה של הפליטים", מספר מן. אירועים אחרים בהם מאנדיי סייעה היו בשנים האחרונות במרוקו, טורקיה ואתיופיה. "עם הזמן חברנו להמון גופים בינלאומיים וארגוני סיוע שמכירים אותנו, ונוצרו התמחויות ספציפיות".

בשבת הקשה של ה־7 באוקטובר מן התחיל לקבל הודעות, ובחברה הבינו מיד שהצורך הראשוני יהיה בפינוי משפחות. באותו ערב כבר העלו שם טופס למארחים, ותוך יום־יומיים קיבלו 8,000 הצעות לאירוח. "בעצם, המערכת הראשונה הייתה 'חיה' תוך פחות מחצי שעה", מספר מן. "היום יש לנו מעל 300 פרויקטים, כשבדרך כלל ב־Emergency Response יש לנו 2-3 פרויקטים בו זמנית".

בין הפרויקטים הוא מציין יוזמה להבאת זרי פרחים להלוויות ההרוגים, גיוס אנשים שיודעים לקחת דם מתורמי דם, החמ"ל האזרחי במתחם אקספו בת"א (שמובילים ארגוני אחים לנשק ומטה ההייטק), עבודה עם איחוד הצלה ומד"א ועוד.

מן מציין שכשיש התארגנות לתת שירות מסוים, מגיעות בקשות כפולות והמעקב בוואטסאפ אחרי הבקשות לא תמיד מסודר, ואילו מאנדיי בונה מערכת תפעול שבה אפשר לקבל בקשות, לעקוב אחריהן, למזג, לבחון ועוד - "כל התפעול וכל דבר אחר שצריכים", לדבריו. "לדוגמה, באקספו יש אלפי מתנדבים; כל אחד צריך לדעת מה הוא עושה, צריך להכניס אותם למערכת, לתת הרשאות. זו אופרציה רצינית, ואנחנו עזרנו למחשב את כל האירוע הזה".

לדברי מן, מאנדיי עובדת גם עם גופים ממשלתיים לאחר שקיבלה לאחרונה הרשאה לעבוד גם עם מערכות רגישות יותר (אם כי לא צבאיות עדיין).

התחושה היא שבימים הראשונים הממשלה הייתה פחות נוכחת באירוע, וגופים אזרחיים פעלו.
"לקח לממשלה זמן, אבל אין מה לעשות, יש תהליכים פנימיים שהם צריכים לעשות והם יותר איטיים בתגובה מאזרחים שבאו להיענות לצורך. רואים את זה בכל העולם בהקשר הזה. אני יכול להגיד מהפרספקטיבה שלי במערכות דיגיטליות, שהעורף מגיב פה בצורה שלא הייתה אף פעם. בעבר הייתה פחות תקשורת, היום יודעים בזמן אמת איפה צריך לחלץ ואיזו מידה של בגד כל משפחה צריכה.

ערן זינמן ורועי מן, מייסדי חברת מאנדיי / צילום: איל יצהר

"אנחנו המענה הדיגיטלי המחשובי לקישוריות שקיימת היום בעורף, ולדעתי זה משנה את התמונה. זה סוג אחר של התארגנות אזרחית שבעבר לא הייתה - בעבר אנשים היו מחכים במקלט ובסוף היום מתעדכנים בחדשות מה קרה. העתיד ייראה יותר ככה, ובמקום לפתח יכולת תגובה לכל אירוע, נניח להכין מאגר של אנשים שיודעים לקחת תרומות דם - צריך להבין שנדרש להתארגן לדינמיות ולענות על צרכים בזמן אמת".

מעבר לכך מאנדיי גם תרמה אוכל לבתי חולים ולחיילים ולפטופים, עובדים שלה התגייסו לנושא ההסברה והיא מארחת חמ"לים שונים במשרדיה.

"בהייטק הישראלי יודעים לעבוד יחד"

איך התחושה של עובדי מאנדיי בישראל שמסייעים באסונות בחו"ל, ופתאום האסון הוא כאן?
"מהשנייה הראשונה הבנו את עוצמת האירוע הזה, גם על האנשים וגם על המדינה, והייתה התגייסות של 100% מהחברה - גם העובדים שלנו בלונדון ובארה"ב התגייסו לנושא ושומרים על החברה מתפקדת, כי בישראל בשיא כ־200 (מתוך כ־1,000 עובדים) היו מגויסים לסיוע, בנוסף לכ־130 עובדים במילואים. מההתחלה הבנו שחשוב לרתום את האנשים, חוץ מהאמונה הבסיסית שצריך לעזור, יש גם את העשייה עצמה שעזרה לאנשים להרגיש שיש להם מה לעשות בנידון. תחושת השליטה והיכולת לתרום מאוד משמעותית".

במאנדיי מקפידים לשוחח עם העובדים ולשקף להם את הפעילות, ובמקביל לעזור למי שצריך (למשל, הוקמה קייטנה לילדים שאין להם מסגרות כרגע, ופסיכולוגים משוחחים עם מי שמרגיש צורך).

איך אתה מסביר את ההתגייסות העצומה של ההייטק?
"כשיש קבוצה של עשייה ועבודה משותפת, מתגייסים. בהייטק הישראלי מחוברים לכולם, יש אנשים שיודעים לעבוד יחד, ורואים הרבה חברות שהתגייסו כמו וויקס, פייבר, איירון סורס, ועוד המון חברות. עינת גז (מייסדת פאפאיה, ש'ח'ו') היא הראשונה שהרימה את נושא הפינוי. כל המדינה התגייסה וההייטק הוא חלק מזה, יש להייטק יכולות וזה מדהים לראות. זה החלק היפה בסיפור, לראות את ההתגייסות. כל כך הרבה אנשים שרק רוצים לעזור, זו דוגמה מדהימה לכוח שלנו בתור ישראלים. אני חושב שיש גם מחויבות להמשיך את זה הלאה, לא כ'זבנג וגמרנו' אלא עזרה לאורך זמן, לבנות חלקים גדולים מהמדינה מחדש".

איך הניהול היומיומי של החברה במלחמה?
"זה לא פשוט, אנחנו דואגים לעובדים, שומרים על קשר ומתארגנים בהתאם. יש צוותים שלמים שגויסו. בשבועיים הראשונים הפוקוס היה על לייצב, ואחרי כמה ימים בנינו תוכנית הכשרה לאנשים בחמ"לים, וזה מאפשר לאנשים שלנו לחזור להתמקד בחברה. דגש אחד שהיה מההתחלה זה שהתמיכה בלקוחות לא תיפול במילימטר ושהתחזוקה תעבוד כמו שצריך. אנשים נתנו הכול מעצמם וזמן התגובה שלנו ללקוחות אפילו ירד. עכשיו אנחנו מתחילים להתייצב לשגרה שהיא לא שגרה".

עוד כתבות

ג'יימי דיימון / צילומים: AP, Ludovic Marin ו־Shutterstock

המלך של וול סטריט: בדרכו החוצה מצמרת הבנקאות, ג'יימי דיימון זורק כמה נבואות זעם

העומד בראשו של ג'יי.פי מורגן, שהפך הודות לניווטו לבנק האמריקאי המוביל בשווי שוק ונכסים, ידוע גם כרואה השחורות של הענף ● פעם אחר פעם הוא מזהיר מפני אינפלציה גבוהה, מיתון עולמי ואיומים גיאו–פוליטיים, וזוכה לאוזן קשבת מהמנהיגים הבכירים ביותר ● כעת הוא רומז שהפרישה שלו תהיה מוקדמת מהצפוי, ומספק עוד תחזית שחורה לקינוח: "היערכו לתרחיש הגרוע ביותר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות; קמטק צללה בכ-6.5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ות"א 90 יורד בכ-1.1% ● בבורסה מזהים שמשקיעי חוץ המשיכו לצמצם החזקות במניות מקומיות ● בבורסה בת"א יפורסמו דוחות חברת הנדל"ן קבוצת אשטרום ורשת גולף ● בפוריה פיננסים מעריכים כי השקעה במדד S&P 500 עלולה להיות מסוכנת ● פעילים ניהול תיקים: מתרחק המועד להפחתת ריבית בישראל ובארה"ב

מכה חדשה על נוטלי המשכנתאות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המכה החדשה שתנחת בקרוב על נוטלי המשכנתאות

החוב הממשלתי בדרך להכות בכולנו ● משאבי המודיעין שבוזבזו היו יכולים לעבוד לטובתנו ● ואל תעצרו את הנשימה בהמתנה להתפטרות של השרה רגב ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דוד לוי / צילום: Matty Stern / U.S. Embassy Tel Aviv, ויקיפדיה

השר לשעבר דוד לוי הלך לעולמו בגיל 86


מפועל בניין לחתן פרס ישראל: דוד לוי, שעלה ממרוקו והתקדם מעבודה בבניין לפוליטיקה המקומית והארצית, הלך לעולמו • הוא הניח אחריו אישה ו-12 ילדים • לוי כיהן במשך למעלה מעשור כסגן ראש הממשלה, ניהל את משרד הבינוי והשיכון ולאחר מכן את משרד החוץ • בשנת 2014 הוזכר לוי כמועמד לנשיאות, ובערוב ימיו קיבל את פרס ישראל למפעל חיים

המלדיביים / צילום: Shutterstock

בגלל המלחמה: יעד התיירות הפופולרי שאוסר על כניסת ישראלים

החלטת הממשלה המלדיבית כוללת תיקון חוקים, שיובילו לאיסור על בעלי דרכונים ישראלים ● בה בעת, נשיא המלדיביים החליט למנות שליח מיוחד לנושאים פלסטיניים, ולהקים קמפיין לגיוס תרומות באמצעות אונר"א

הכניסה לנהריה / צילום: אייל פישר

2 פצועים קל במטח לקריית שמונה, שרפה פרצה בנהריה - ככל הנראה משבר מיירט

הירי לצפון לא עוצר: עשרות רקטות שוגרו היום גם לקצרין - שם משתוללת שרפה • מוקדם יותר: 2 כטב"מים התפוצצו באזור עכו ונהריה • על רקע ההצעה הישראלית לעסקה: קבינט המלחמה יתכנס הערב ב-20:00 - בהשתתפות ראשי צוות המשא ומתן • בבית הלבן מבהירים: "ההצעה הישראלית הועברה לחמאס ביום חמישי" • גלנט מצהיר: "מקדמים חלופה שלטונית לחמאס" ● עדכונים שוטפים

''אילו נוצחה ישראל'', הוצאת ספריית מעריב, 1969. התקבל בארץ בלעג ובאיבה

יוני 1967: זה היה יכול להיגמר אחרת

שלושה עיתונאים כתבו ב-1969 ספר שנקרא "אילו נוצחה ישראל" ● במשך שנים לא התייחסנו לזה ברצינות, אבל כעת הסיפור נשמע קצת פחות פנטסטי

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

פוקס: רשת המזון הבינלאומית Pret a Manger ביטלה את ההסכם איתנו בגלל המלחמה

קבוצת פוקס, שחתמה עם רשת המזון והקפה הבינלאומית על הסכם רישיון להקמת כ-40 סניפים ברחבי הארץ, הודיעה כי ההסכם עימה בוטל ● בחודשים האחרונים עמדה Pret A Manger בפני הפגנות של תומכי BDS, שדרשו להחרים את הרשת בשל כוונותיה לפעול בישראל

משתתפי משלחת של דיפלואקט / צילום: דיפלואקט

הסטודנטים הישראלים והזרים שהופכים לשגרירי הסברה של ישראל

ארגון דיפלואקט מכשיר בימים אלה כ–180 סטודנטים, כולל משרתי מילואים, במטרה לייצג את המדינה בזירת יחסי החוץ ● בוגרי הארגון לקחו השנה חלק במשלחות להאג ולקמפוסים בארה"ב ● ישראל מתגייסת

סיכום שווקים / צילומים: שלומי זירה, אנבידיה, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איפה בכירי המשקיעים ממליצים לשים את הכסף - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהלי בתי ההשקעות הגדולים בישראל מביעים חשש מהכיוון אליו צועדת הכלכלה הישראלית  ● אנבידיה זינקה בשלושת ימי המסחר האחרונים ביותר מ־20%, מה הוביל לכך? ● המניות הישראליות שייכנסו, ומה עוד חשוב לדעת לקאת עדכון מדד ראסל ביוני ● ועוד כתבות על המצב בשווקים

הדיון בבג''ץ על חוק הגיוס, היום (א') / צילום: ניצן שפיר

שופטי בג"ץ מאותתים: נחייב את המדינה לגייס חרדים לצה"ל

בג"ץ עומד להכריע בשאלת גיוס החרדים לאחר שנים של דחיות ● נראה כי השופטים תמימי-דעים שבהיעדר חקיקה ונוכח המצב יש להתחיל בגיוס בהתאם ליכולת צה"ל: "המדינה במלחמה, והצורך זועק" ● ארבע הערות על הסערה שמעסיקה את מקבלי ההחלטות מאז קום המדינה

הנפקת טוקספייס בנאסד''ק / צילום: צילום מסך מתוך אתר נאסד''ק

המניה הפסיכולוגית שייסדו ישראלים קפצה בכ-360%. אך יש בעיה אחת בדרכה

בתחילת 2023 עמדו משקיעי טוקספייס בפני שוקת שבורה, כששווי פלטפורמת הטיפול הנפשי הווירטואלי התרסק ביותר מ־90% ● מאז, נסקה המניה ותוצאותיה השתפרו, אבל יונתן בן ארצי, מהמשקיעים המוקדמים בחברה, סבור כי היא זקוקה למשקיעים מוסדיים

מכרו חברות ב־2 מיליארד דולר. האם המשבר הסתיים? / איור: גיל ג'יבלי

הושלם הגיוס הגדול ביותר והשכר בשיא: האם המשבר בהייטק הסתיים?

לאחר שנתיים קשות נראה שחל מפנה בהייטק הישראלי, כשבחודשים האחרונים יותר מעשר חברות נרכשו, ההשקעות עלו, ושכר העובדים הגיע לשיא של כל הזמנים ● אולם חלק מהמומחים לא ממהרים להגדיר זאת כהתאוששות, וטוענים: "יש פה שתי כלכלות נפרדות, אחת של 'כוכבי תעשייה' והשנייה של כל השאר"

צילום: רויטרס

מה הכי מפחיד: גבר זר, דוב או סטטיסטיקה

בשבועות האחרונים צצה ברשתות החברתיות שאלה שעוררה דיונים סוערים: במי תעדיפו להיתקל ביער, דוב או גבר זר? ניסינו לענות בעזרת נתוני אמת, וגילינו שמה שמפחיד באמת זה סטטיסטיקה ● הדרך שלנו להעריך סיכונים רצופה הטיות. האם נוכל להשתפר?

פעילות כוחות צה''ל ברפיח / צילום: דובר צה''ל

"טקטיקה ששימשה בעיראק ובסוריה": צה"ל שולף נשק חדש במערכה ברפיח

ישראל משתמשת בנגמ"שי M113 ("זלדה") בתור כלים מופעלים מרחוק ● הנגמ"ש נושא מערכות נשק, בהן רקטות מדויקות

צוק סרטנים / צילום: דניאלה אבואב

שני האחים התל אביביים שעושים כבוד למטבח הים תיכוני בשוק הכרמל

השף רן תמיר גילה את המטבח במוסד גמילה מסמים שאליו נכנס בגיל 19 ● במסעדה שפתח עם אחותו שיר הוא עושה אוכל משוחרר מהגדרות, תמים בדרכו ומלא רגש

יו''ר ספיר קורפ, אלכס ספיר / צילום: יח''צ

מיליארדר בצרות: חברת הנדל"ן מת"א שמקדמת הסדר חוב

אלכס ספיר בעל השליטה בספיר קורפ פותח במגעים להסדר חוב מול מחזיקי שתי סדרות האג"ח בתל אביב ● הסיבה: החברה חוששת שלא תספיק למכור את המלון שלה במנהטן בזמן כדי לשלם את התשלום הקרוב ביולי

מלון לואי ויטון בשאנז אליזה, פריז, שהושק השנה. ''להוסיף ממד יצירתי שיגרום לנכסים לבלוט'' / צילום: Reuters, Benoit Tessier

את חברת LVMH אתם מכירים בזכות התיקים היוקרתיים שלה. היא גם טייקונית נדל"ן

חברת האם של לואי ויטון ושל דיור קונה נדל"ן כדי לשלוט במותגים שלה ● היא משנה את מרכזי הערים מניו יורק עד מיאמי, מפריז עד מונטריאול

אילוסטרציה: shutterstock

חודש ירוק בחיסכון: מה קרה לקופות הגמל במאי ומי הרוויח מעל 13% מתחילת השנה

לפי תחזית מיטב, חודש מאי סיפק נחת למשקיעים אחרי הירידות באפריל ● התשואה במסלולים הכלליים עמדה על 1.2% ובמסלולים המנייתיים הייתה 3.8% ● ומה המצב מתחילת השנה?

לאה ופנר, מנכ''לית ההסתדרות הרפואית בישראל / צילום: יח''צ הר''י

"זו הייתה שמורת טבע של דו־קיום. עד ה־7 באוקטובר"

עד ה־7 באוקטובר, מערכת הבריאות הישראלית הייתה "חוף מבטחים של דו־קיום", כפי שהגדירה מנכ"לית ההסתדרות הרפואית, לאה ופנר ● אבל בחודשים האחרונים התעוררו בתוכה רגשות עזים של כעס וחשדנות בין ערבים ליהודים, ולפי ופנר, "יש דלק באוויר ואסור לטאטא רגשות טעונים מתחת לשטיח" ● האזינו