גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כנס החירום של פורום איגודי המשק: "המתווה של שר האוצר מנותק מהמציאות"

כל הארגונים הגדולים והמשמעותיים בישראל, אשר התכנסו היום לישיבה מיוחדת, דחו את מתווה משרד האוצר וטענו כי: "הוא לא יאפשר למגזר העסקי לשרוד בתקופת המלחמה" ● תחת זאת, הם הבהירו כי הם מאמצים את המתווה שמציע משרד הכלכלה

כנס חירום של פורום איגודי המשק / צילום: טל ישראלי
כנס חירום של פורום איגודי המשק / צילום: טל ישראלי

בהמתנה למתווה הממשלתי של הסיוע לעסקים, ביום ה-20 למלחמה, קיים היום פורום איגודי המשק כנס חירום מיוחד. הפורום מורכב מכל התאגדויות והארגונים המובילים במשק הישראלי, ביניהם התאגדות רשתות המסחר באיגוד לשכת המסחר, התאחדות התעשיינים, להב - לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, התאחדות הקבלנים בוני הארץ, איגוד המסעדות, התאחדות המלאכה והתעשייה בישראל, פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות והתאחדות האולמות וגני האירועים. 

איזה פיצוי יקבל עסק שאיבד מחזור של מיליון וחצי שקל? עדיף שלא תשאלו
בתוך "עזה הקטנה": כך נערך צה"ל לפלישה הקרקעית לרצועה

מדובר בכינוס ראשון בתולדות המדינה של איגודי המשק, בו התייצבו כל הארגונים הגדולים והמשמעותיים במשק הישראלי, דחו את מתווה משרד האוצר והבהירו: אנחנו מאמצים את המתווה שמציע משרד הכלכלה. עוד האשימו - המתווה של האוצר מביש ומנותק מהמציאות.

"שר האוצר רד מהעץ" 

"הכלכלה, המסחר, התעשייה ותרבות הפנאי של מדינת ישראל הם חלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי של מדינת ישראל", אמר שחר תורג'מן, יו"ר התאגדות רשתות המסחר באיגוד לשכת המסחר. "אנחנו קרובים לשלושה שבועות לפתיחת המלחמה וטרם אושר מתווה סיוע למגזר העסקי בישראל. הפורום הזה, שמייצג מיליון וחצי מועסקים במדינת ישראל, מתכנס כדי להגיד למשרד האוצר ולממשלת ישראל - המתווה שלכם מנותק מהמציאות. הוא מביש ואנו דוחים אותו על הסף, היות והוא לא יאפשר למגזר העסקי לשרוד בתקופת המלחמה. 

"אנחנו אומרים לממשלת ישראל שעמלנו ארוכות מול משרד הכלכלה, שם גובש מתווה בהשתתפותנו שמוסכם על כל נציגי האיגודים שמשתתפים פה. בראש ובראשונה הפער האקוטי ביותר הוא מתן מענה להעסקת העובדים שלא ניתן להעסיקם בתקופת הלחימה. אנחנו לא מעוניינים בחל"ת ודורשים מנגנון העסקה גמיש, בהשתתפות המדינה, המעסיקים והעובדים. כולנו יחד נכנסים תחת האלונקה ונושאים בנטל. אנחנו דורשים הלוואות בערבות מדינה לכל העסקים בישראל: הקטנים, הבינוניים והגדולים, בהתאמה. אנחנו חוזרים ואומרים כפי שאמרנו לאוצר: החברות הציבוריות במסחר ובתעשייה שירוויחו רווחי יתר בתקופה הזו מתחייבות להחזיר למדינה את כל הסיוע שקיבלו, עד השקל האחרון. בנוגע לעסקים הגדולים במסחר (מעל 400 מיליון שקל מחזור שנתי) מוותרות על מענקים מהמדינה ומבקשות סיוע בתשלומי שכר הדירה, קרי: שליש השוכרים, שליש בעלי הנכסים ושליש המדינה".

עוד ציין תורג'מן כי המספרים של העובדים שהוצאו לחל"ת עדיין לא מייצגים, כיוון שעובד חייב להסכים להוצאה לחל"ת ולסיים את מצבור ימי החופשה שלו טרם לכן. "גל הצונאמי יבוא בשבוע הבא ובשבועות המאוחרים יותר. השבוע מדובר כבר ב-200 אלף. וכל שבוע שיעבור זה למעלה מ-100 אלף עובדים. שר האוצר תתעורר. אתה תראה את הנתונים בעוד שבועיים ושלושה שבועות.

"שר האוצר - אין לנו את היכולת לייצר סולם מזהב כדי שתרד מהעץ שטיפסת עליו", הוסיף תורג'מן. "רד מהעץ. פרסמת מתווה גרוע, תקשיב לנו. תן מתווה שמתכתב עם היכולת שלנו לשרוד ולהישרד. יש לנו חוזה עם מדינת ישראל - אנחנו מביאים כסף מהבית, מהמשפחה ומהבנק ובונים עסק. אם הצלחנו, המדינה מקבלת מסים. אם הפסדנו, אנחנו לבד. התרגלנו. אנחנו אומרים לשר האוצר תעזור לנו לייצר את 60% מהמסים למדינת ישראל - תעזור לנו לעזור לך. כך היה בקורונה וחזרנו לפעילות מדהימה לאחר מכן, והמדינה קיבלה את כל מה שהשקיעה. מספיק עם משחקי אגו ופוליטיקה קטנה".

״אנחנו לא רוצים שהחיילים שנלחמים בחזית יחזרו הביתה אחרי הניצחון להילחם כדי לגמור את החודש", אמר נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, שמייצג מעסיקים של כ-600 אלף עובדים במגזר הפרטי של התעשייה וההייטק. "ב-7 באוקטובר התעוררנו לגלות שמדינת ישראל הפקירה את החזית ועכשיו התחושה היא שהמדינה מפקירה את העורף.

"אנשים שלא יכולים להגיע לעבודה בגלל המלחמה לא יכולים להמשיך ולשרוד כבר שלושה שבועות בלי שכר, והמדינה צריכה לדאוג להם ולדאוג לעסקים, כדי שבסוף המלחמה נוכל כמו בקורונה, לשוב ולהתאושש ולהתחזק. לכן אנו תומכים בפיצוי שכר מיידי ובהחלת מנגנון תעסוקה גמישה במשק, כי המצב גמיש ומשתנה מרגע לרגע. אולי לא כל השכל אצלנו, אבל הוא בטוח גם לא רק במשרד האוצר, ולכן רק אם נשב ביחד- נציגי הממשלה עם נציגי המעסיקים- נוכל למצוא את הדרך הנכונה להמשך פעילות המשק״.

"הסכומים שמוצעים עבור ציבור העצמאים הינם יריקה בפרצוף של העצמאים"

"המתווה שגובש לפיצוי ציבור העצמאים והעסקים מצד משרד האוצר רחוק שנות אור מהצרכים שעולים מהשטח ויש פערים משמעותיים בין המילים הגבוהות של יד נדיבה ורצון לסייע לבין המציאות בפועל של יד קמוצה וכתף קרה", אמר עו״ד רועי כהן נשיא להב, לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל. "הסכומים שמוצעים עבור ציבור העצמאים הינם יריקה בפרצוף של העצמאים ואפילו לא מכסים את ההוצאות הקבועות שלהם. אמרתי לאגף התקציבים שרק במשרד האוצר עסק שמגיע במצב בינוני הופך למצב קשה ועסק במצב קשה הופך למצב אנוש. איפה נשמע שעצמאי שהכנסתו ירדה לאפס יקבל אך ורק החזר הוצאות קבועות ולא דמי מחייה, אני לא יודע על דרך להתקיים במדינה הזו ממילים והבטחות, צריך כסף בחשבונות הבנק של העצמאים לקיים מחיה למשפחות שלהם , באין ברירה נגיע להלחם בועדת הכספים ולדרוש בכל דרך לאמץ את מתווה שר הכלכלה".

ענף הבנייה, לדברי ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, נמצא באחד הרגעים הקשים שלו מאז קום המדינה. "80 אלף עובדי הבניין הפלסטינים ירדו ממצב כוח האדם שלנו ולא ישובו הרבה מאוד זמן אם בכלל. אתרי בנייה לא נפתחים בחלק מערי המרכז בשל החלטות של ראשי ערים בניגוד לחוק. זהו ענף שפגיעה דרמטית בו היא פגיעה בחוסן הכלכלי של ישראל. גם אפנה אתכם לדוח של מודי'ס לפיו ממשלת ישראל חייבת לשמור על ענף הבנייה עובד בצורה רציפה, לאור האשראי הגבוה שלו שנאמד בחצי טריליון שקל. יש צורך בהבאה של עשרות אלפי עובדים זרים, על מנת לשמור על ענף הבנייה מתפקד. הקבלנים ועובדיהם לא שונים מיתר עמיתיהם בענפים האחרים, וזקוקים נואשות לסיוע הכספי הן בשכר והן בהוצאות הקבועות על מנת לשרוד". 

"עסקים רבים נמצאים בסכנה קיומית של להיות או לחדול"

ענף המסעדנות התגייס מיד לאחר המתקפה הרצחנית של ארגון הטרור חמאס ביום שבת 7 באוקטובר, לתרום מזון חם לאלפי חיילים, מגויסי מילואים ומפונים מצפון ומדרום. בשבועיים וחצי האחרונים, חלק גדול מהמסעדות סגורות. אלו שעובדות, רואות צניחה חדה בהזמנות. יקיר ליסיצקי, בעלים של מסעדת 85/15, רעמסס ומועדון הבור וחבר דריקטוריון איגוד המסעדות, מתאר כיצד נתרמו מעל 400 אלף מנות חמות בשבועיים האחרונים, ואומר כי למרות המציאות הביטחונית המורכבת, "המסעדנים רוצים לפתוח את העסקים מחדש ולהראות לאויבנו את החוסן הכלכלי והחברתי של אזרחי ישראל, ולספק מפלט קטן של תקווה ושפיות ללקוחות ולעובדים שלנו. ללא אישור מיידי של תוכנית סיוע אפקטיבית לעסקים והנהגת מודל של ״חל״ת גמיש״ לטובת עובדינו, לא נצליח לחזור לפעילות. לדאבוננו. קיימת סכנה מוחשית לתשלום שכר אוקטובר של 200,000 העובדים של תעשיית המסעדות בישראל. אנחנו קוראים לממשלת ישראל ולשר האוצר סמוטריץ' להתעורר מהתרדמה ולאפשר לעורף הכלכלי והחברתי להמשיך ולתמוך בחזית, רק יחד, עורף וחזית ננצח. 

"אנחנו לא מבינים איפה אתה שר האוצר סמוטריץ'. איפה היית ב-8 באוקטובר? איפה אתה היום? איפה האחריות שלך בנימין נתניהו ראש הממשלה לאירוע? איך אני אמור לשלם כמיליון שקל משכורות ב-10 לחודש? האוצר מנסים לייצר תוכנית בזויה ורשלנית שאין לה שום קשר ליכולת להשאיר את העסקים בחיים. אנחנו חייבים לשרוד את זה. אנחנו חייבים לשרוד עבור החיילים שלנו. אף מסעדן שנמצא במילואים לא צריך לחשוב על העסק שלו. אנחנו דורשים מהם להתעשת ובאופן מיידי לאמץ את ההעסקה הגמישה, לדחות את המע"מ וליצור ודאות. תוך כדי מלחמה להקטין את הנזק".

"השפעת המלחמה על התעשייה הקטנה היא הרסנית", אמר גם יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה. "המחסור בעובדים החריף עוד יותר עקב גיוס המילואים והיעדרות עובדים בשל סיבות משפחתיות ובטחון אישי. בנוסף, התפוקה של עסקים אלה ירדה משמעותית, ורבים מהם מושבתים כליל. המשמעות היא שעסקים רבים נמצאים בסכנה קיומית של להיות או לחדול. המצב במשק החמיר כבר לפני המלחמה בגלל עליית הריבית מה שהוביל ליוקר המחיה וגרם לירידה של 30% בהזמנות. הזמנות בוטלו, עובדים גויסו בצו 8, חשבוניות שהוגשו ללקוחות בספטמבר לא משולמות וזה גרם לתזרים מזומנים שלילי.

"המתווה המוצע כרגע ע״י משרד האוצר הוא בדיחה גרועה על חשבון בעלי העסקים. המציאות הזו שבה המדינה עדין לא השכילה להכין מתווה קבוע - תוכנית מגירה למקרי חירום שבהם נדרש לפצות עסקים, אינה מתקבלת על הדעת. על המדינה ופקידי האוצר לרדת ממגדל השן ולהתחבר לשטח. העסקים הקטנים מחזיקים על גבם את המשק הישראלי ובהעדר פיצוי ראוי, לבעלי העסקים אשר חלקם הגדול משרתי מילואים לא יהיו עסקים אליהם. לצד המערכה הצבאית מתנהלת כאן מערכה כלכלית שאסור למדינה להזניח, כיוון שאילו מקבלי ההחלטות לא ייקחו אחריות היום, גם כאשר ננצח את המערכה הצבאית, נפסיד את המלחמה על הכלכלה הישראלית. אנו דורשים מהמדינה לטפל בדחיפות במשבר הקשה לפני שיהיה מאוחר מדי". 

"ענף אולמות האירועים עובד עונתית", אמר נועם לוי, יו"ר התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים. "הגענו לתקופה הזו אחרי שלושה חודשים שלא היתה לנו פעילות. אוקטובר ונובמבר בשבילנו הם החודשים הכי טובים בשנה, מלאי אירועים וכולנו חיכינו לתקופה הזו, לכסות על כל התקופות שלא היתה עבודה. זה לא קרה. בניגוד לעסקים אחרים, אנחנו עסקים עתירי הוצאות - ברמת שכר הדירה והארנונה, מדובר על מאות אלפי שקלים בחודש. קיבלנו את הדף של משרד האוצר ונדהמנו לראות תקרה של 300 אל שקל לכיסוי כל ההוצאות. זו בדיחה. עברנו קורונה, אבל היום אנחנו במצב שאולמות על סף קריסה. בעלי אולמות מתקשרים ובוכים מה יהיה על העובדים שלהם. הם לא יודעים מה יהיה בנובמבר. הם יודעים שבעל הנכס לא יוותר על שכר דירה, העיריה תרצה ארנונה, ואנחנו בחרדה מאוד גדולה. צריך להגדיל את התקרה ל-700 אלף שקל, והכסף הזה צריך להגיע בנובמבר. אחרת, אנחנו נמצא הרבה עסקים על סף קריסה. זה דבר קריטי עבורנו. נחזיר למדינה, חזרנו לפעילות גדולה וגלגלנו מעל 15 מיליארד שקל בענף, אבל שר האוצר צריך להבין שהוא צריך לעזור לנו לשרוד". 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

חמאס בהודעה רשמית: מסכימים לעסקה להפסקת אש

נשיא ארה"ב ורה"מ שוחחו כחצי שעה, בבית הלבן מבהירים: "עסקה היא הדרך הטובה ביותר להימנע ממבצע ברפיח" • מקור בחמאס: דוחים את חזרת המשלחת לקהיר - עד לתוצאות מאמצי המתווכות • בני משפחות חטופים לגנץ ואיזנקוט: מתבוננים באימה, תגידו את האמת על המו"מ • פגיעה ישירה של כטב"ם חיזבאללה במטולה, חיל האוויר תקף בעומק דרום לבנון • עדכונים שוטפים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"