גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הדבר הכי חשוב שעשיתי בחיי": מאות התגייסו למטה החטופים

מנהלת מדיה בת 21 שהפכה למנהלת הטיקטור של המטה, עורכי וידאו, צוות משפטי ורפואי ושגרירים לשעבר ● מאות מתנדבים נרתמים לסייע להחזרת החטופים במגוון דרכים ● והמטה הפך למעטפת שמסייעת למשפחות להתמודד עם הסיטואציה הבלתי נתפסת בה הם נמצאים

חמ''ל משפחות החטופים / צילום: תמר מצפי
חמ''ל משפחות החטופים / צילום: תמר מצפי

שקט משתרר בחדר ה"סושיאל" של מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים בתל-אביב. כמה דקות לפני כן החדר המה בעדכונים על הספק הפוסטים היומי, על התגיות שצריך להוסיף לכל פוסט וגם בדיון על השאלה מתי נכון להעלות סיפור עם כתוביות באנגלית לאינסטגרם. אבל קצת אחרי הצהריים ביום ראשון האחרון, שני בני משפחה של חטופים לעזה נכנסו אליו, כדי להקליט וידאו קצר שבו הם מבקשים לשחררם, וכעשרים המתנדבים היושבים סביב שולחן אובאלי - כמעט כולן צעירות - סגרו את המכשירים, נעלו את הדלת, והקשיבו לסיפור בדממה.

השניים מתיישבים מתחת לפלקט שחור שעליו כתוב בלבן ובאדום "מחזירים אותם הביתה עכשיו". השפה הגרפית של המטה אחידה. כעשרים זוגות עיניים מסתכלים על השניים. גל סולומון, בת 21, מנהלת הטיקטוק של הצוות, מצלמת. עד לפני שלושה שבועות, היא ניהלה את תחום הרשתות החברתיות עבור מסעדות וצילמה מנות אוכל. עכשיו, היא שואלת את שרון שרעבי, ששני אחיו יוסי ואלי נחטפו לעזה, אם יוכל לספר קצת על מה שקרה בבארי בשבעה באוקטובר. השקט מוחלט, הנייד שלה מקליט.

משפחתו של האח יוסי - אשתו ושלושת ילדיהם - שרדה רק בגלל שהמחבלים לא הצליחו לדחוס את כולם לאוטו קטן שנסע חזרה לעזה, שרון מספר. משפחתו של אלי, לעומת זאת, נרצחה ביריות - אשתו ליאן, ושתי בנותיהם נויה ויהל. שרון אומר שחייל שהם מכירים שנכנס לבית תיאר להם את מה שמצא בתוכו. "הן מתו במהירות, בלי הרבה כאבים". היד של גל רועדת ודמעות יורדות מעיניה. "הן לא עברו התעללות כמו ששמענו ממקרים אחרים" הם אומרים בהקלה. שרון מפסיק לדבר כדי לדרוש בשלומה של צעירה אחרת שיושבת מולם ובוכה. "זה בסדר, היא הלב שלנו", אומרת האחראית. מסתבר שזה קורה הרבה. "תעזרו לנו להחזיר את אלי ויוסי הביתה", הם אומרים.

"להעלות את המודעות לסיפור האישי של כל אחד ואחת מהחטופים"

על כיסא סמוך למרכז השולחן יושבת פרחי לוי, בת 34, שעובדת ב-ebay בימים כתיקונם. היא מספרת כי קפצה על ההזדמנות להתנדב בצוות הרשתות החברתיות של המטה ברגע ששמעה כי מחפשים מתנדבים. הווידאו שצולם כאן, היא אומרת, ייחתך, ייערך, יחובר לתמונות של החטופים, לקטעי וידאו שלהם, אולי לתמונות מבארי, ואז יעלה לאינטרנט ויופץ ברשתות. "המטרה שלנו היא להעלות כמה שיותר את המודעות לסיפור האישי של כל אחד ואחת מהחטופים, ולמשפחות שלהם שמחכות שיחזרו", היא אומרת, "מכאן אנחנו מפיצים לכולם, בעמודים הרשמיים שלנו, למשפיענים, לגופים ממשלתיים, לחברים. כל מה שאפשר לעשות". "התרגום מוכן", מעדכנת אחת הצעירות, "על מה לעבוד עכשיו?".

הצוות, שנדחס בתוך חדר לא גדול במשרד שנתרם לשם הפעילות בקומה השביעית של מגדלי המוזיאון בתל אביב, הוא רק פן אחד של מכונת העשייה יוצא הדופן של מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים. הארגון קם תוך יממה בלבד על ידי דודי זלמנוביץ (שהשבוע הודיע כי הוא עוזב את המטה), רונן צור וחיים רובינשטיין, לצד תורמים ופעילים אחרים. מאז, הוא מאויש במאות מתנדבים, אולי אפילו אלפים, והרחיב את פעילותו כדי לטפל בכל היבט כמעט שלו נזקקות המשפחות - בין אם מדובר בסיוע אישי ובין אם מדובר בהירתמות למאבק בינלאומי ופנים-ישראלי להשיב את יקיריהן. המטה גם התרחב בתוך מגדלי המוזיאון לקומות נפרדות, לחדר מנוחה למשפחות ולחדר אוכל לפעילים, עד שעבר השבוע למוקד פעילות חדש - מול הקריה בתל-אביב.

חמ''ל משפחות החטופים / צילום: תמר מצפי

נראה שמה שמניע את המטה הזה הוא הכאב של המשפחות, והרצון של כל ישראלי לרתום את היכולת הספציפית שלו כדי לסייע להן. השאלות לגבי מחיר עסקה עתידית, שחרור כל האסירים בישראל או טקטיקות משא ומתן נשארות מחוץ לכניסה. בתוך המטה, המטרות הברורות הן להגביר את המודעות הבינלאומית לחטופים, להשאיר את הנושא בראש סדר היום התקשורתי בישראל, ולסייע למשפחות שמחפשות כל דרך להיאבק, לעשות משהו כדי להחזיר את יקיריהן.

צעירי הטיקטוק לא לבד שם במאבק. שלושה מטרים מהשולחן של פרי יושב שגריר ישראל בצרפת לשעבר, דניאל שק, שכבר פרש משירות החוץ. לצדו יושבים שגרירים אחרים, ובין הקבועים במטה גם שגריר ישראל בגרמניה לשעבר ג'רמי יששכרוף. "אנחנו מנסים לעשות מה שאנחנו יכולים, מה שלרוב אומר לחבר את המשפחות שלהן יש דרכונים זרים עם התקשורת הזרה הרלוונטית, עם הגורמים הפוליטיים, לסייע בפגישות עם שרי החוץ המבקרים, וגם להתראיין על המצב ולדרוש את שחרור החטופים", אומר שק. הוא היה השגריר בפריז כאשר משפחת שליט ניסתה להפעיל לחץ על ארמון האליזה לפעול לשחרורו. "למרבה הצער, למדנו מהר מאוד מהניסיון לגבי סוגיית החטופים והנעדרים בישראל", הוא אומר. משלחות של בני משפחות חטופים בעזה כבר יצאו בתיאום עם המטה לבריסל, לברלין, לפריז, לניו יורק וליעדים נוספים.

המטה הפך למעטפת שמסייעת למשפחות להתמודד

בנוסף לצוות הדיפלומטי ולצוות הסושיאל, ישנם צוותים ומערכים רבים נוספים הפועלים במסגרת המטה, שצמח כדי להיות מעין מעטפת שמסייעת למשפחות להתמודד עם האירוע חסר התקדים שקרה להם. חברת כנסת לשעבר, שמעדיפה לא להזדהות, מתנדבת בצוות התקשורת ומסייעת להציג את הפעילויות השונות למבקר. "באתי לכאן להתנדב, לא להתראיין", היא אומרת. כשהיא לא כאן, היא מספרת, היא מסייעת בקטיף עגבניות בעוטף. "במהלך היום העבודה הזו מעודדת, ההתנדבות מרגישה טוב". אבל כשהערב יורד והיא חוזרת הביתה המחשבות שלה נתונות לחטופים בעזה ולמשפחות שלהם. "אני חושבת - איך אנשים ממשיכים עם החיים כאילו כלום?".

היא פותחת את הדלת למשרד שבו יושב צוות המקבל פניות מהציבור. בתחילה, אומרות הנשים שמאיישות אותו, הן קיבלו טלפונים רבים עם בקשות להתנדבות ואפילו לתרומות. עכשיו רוצים בעיקר חומרים על החטופים - כלי תקשורת, קהילות יהודיות, גורמי ממשל שרוצים לקדם את הנושא. חבר קונגרס אמריקאי דמוקרטי הציב את תמונות החטופים מחוץ למשרדו, והבטיח שהן לא יירדו עד שכולם ישובו. במשרד ליד יושב צוות לוגיסטיקה, ומנסה לפצח איך לספק "ערכה אחידה" לכל משלחת שיוצאת לסיבוב ראיונות בחו"ל. תמונות, פלקטים, שלטים, חולצות. המקצועיות הרבה אמורה להיתרגם להעברת מסרים טובה יותר, להעלאת המודעות. מתחת, כולם מקווים שהלחץ יישא פרי.

יש גם צוות משפטי שעובד על תיעוד הפשעים וקטלוגם לטובת גורמים בינלאומיים, וגם צוות עזרה משפטית למשפחות עצמן, שעוזר לשחרר כרטיסי אשראי וחשבונות של חטופים. במערך הרפואי, פרופ' חגי לוין, ראש איגוד בריאות הציבור, מספר כי הם עומלים על הכנת תיק רפואי לכל חטוף, כולל כל התרופות הדרושות לו, וכי כבר העבירו רשימות לצלב האדום הבינלאומי. "יש פה מקרה חסר תקדים, אנחנו רוצים לוודא שאנחנו מצדנו עושים את כל מה שאנחנו יכולים". הוא אומר כי הוא מנסה לשדר לצוות חוסן נפשי, וזה גם התפקיד של מערך תמיכה פסיכולוגי שמסייע למשפחות וגם לפעילי המטה עצמם.

"האינטרסים שלנו במטה מתנגשים לפעמים עם אלו של הממשלה"

הלובי של המטה הומה באנשים. שברי שיחות ממחישות את הנעשה שם. נציג של גל הירש אמור לבקר בשתיים ולהיוועד עם הצוות הדיפלומטי, אומר מישהו. אדם אחר המקושר לשגרירות התאילנדית מספר כי הנאום של הירש נגד השגרירים הזרים, שבו נזף בהם, עשה נזק הסברתי למדינת ישראל. השמועות מדברות על כך שקרן פלס תגיע עוד מעט להופיע כדי לעודד את המשפחות, וכי וולף בליצר מ-CNN יגיע בארבע לסדרת ראיונות. מבעד לחלונות, משתקפים הגגות התל-אביביים, ובעיקר אלה של הקריה, שבה מתקבלות ההחלטות האסטרטגיות האמיתיות בנוגע לגורלם של החטופים. "אין מה לעשות", אומר שק, "האינטרסים שלנו במטה מתנגשים לפעמים עם אלו של הממשלה".

בקומה ה-18, בחדר אוכל מאולתר שאליו מזרימות מסעדות מתנדבות קייטרינג בכלי פלסטיק, יושבים שני מתנדבים. הם בצוות חדש יחסית, שנועד להכין את המשפחות למפגש עם התקשורת. זרוע התקשורת של המטה פועלת ללא הפסק, עם חלוקה לתקשורת זרה ולתקשורת הישראלית. הם מחברים בין הצורך בסיפורים לבני המשפחות, שלפעמים רוצים לדבר ולפעמים לא. "כשהם רוצים לדבר, אנחנו רק רוצים להסביר להם מה הולך להיות, שירגישו בנוח, שלא יהססו לא לענות על שאלות שקשות להם רגשית", מספר אחד מהם. גם הם סבורים שהעשייה הזו הופכת לאפיק הצלה נפשי בעבור בני משפחות רבים. "פגשתי מישהי אתמול שאמרה לי, מה עוד אני יכולה לעשות? מה עוד אני יכולה לעשות כדי להיאבק להחזיר את הילדים החטופים שלי מעזה"?

בחזרה בחדר הסושיאל, שני בני המשפחה עוזבים, ופרחי לוי פותחת קובץ גדול שבו שמות החטופים ובני משפחותיהם. יש פורמט עם תמונה אדומה שבה נכתב "השיבו אותם עכשיו" שהם רוצים בסופו של דבר ליצור לכל החטופים. ״אני מרגישה שאני עושה את הדבר הכי חשוב שעשיתי בחיי", היא אומרת, "אני קופצת מהמיטה בבוקר כדי להגיע לכאן. לפגוש את המשפחות כאן, לשמוע לפעמים מהן שאנחנו מחזקים אותם - מחזק אותנו כפליים". בימים שאינה כאן, היא אומרת, היא סובלת מסיוטים. הטבלה גדולה, ויש בה הרבה תיבות ריקות עדיין. מאחורי כל אחת מהן יש סיפורים שקורעים את הלב באלף דרכים שונות, אבל השותפות וההתנדבות ורוח העזרה ההדדית קצת מרפאות אותו.

עוד כתבות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה