גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האזהרה של פירמת עורכי הדין מהגדולות בעולם: אנטישמיות תשפיע על קבלת מועמדים לעבודה

ראש השלוחה הישראלית בפירמה המעסיקה כ-5,000 עורכי דין מספר לגלובס על מטרות המכתב ששלחו 80 משרדים בארה"ב לפקולטות בדרישה לעמדה נחרצת נגד אנטישמיות ● "בשבוע האחרון כשראינו שאנטישמיות נהיית מיינסטרים במקומות הדמוקרטים ביותר - בקולג'ים ובערים אמריקאיות - הפירמות אמרו: זה נורא. חייבים להביע עמדה"

עו''ד ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה הישראלית של DLA Piper / צילום: DLA Piper
עו''ד ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה הישראלית של DLA Piper / צילום: DLA Piper

למעלה מ־80 פירמות עריכת דין אמריקאיות חתמו בשבוע שעבר על מכתב שמבהיר מה הציפיות שלהן מהפקולטות הטובות בארה"ב למשפטים, ונוקט קו תקיף ביחס להתבטאויות, הצקות ופגיעות על רקע גזעני ואנטישמי. במכתב הובהר כי "אין מקום לאנטישמיות, איסלמופוביה, גזענות או כל סוג אחר של אלימות, שנאה או קנאות בסביבת העבודה שלנו ובקהילה שלנו".

אחת החתומות על המכתב, שכלל איום מרומז ביחס לגיוסים עתידיים של סטודנטים מהפקולטות המדוברות, היא DLA Piper, אחת מפירמות עריכת הדין הגדולות בעולם, המעסיקה כמעט 5,000 עורכי דין מ־50 מדינות ברחבי העולם, בהן ישראל.

 

ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה של DLA PIPER בישראל, שבת־דודתו נרצחה ב־7 באוקטובר, סיפר לגלובס כי לא הייתה מבחינת הפירמה כל דילמה אם לחתום על המכתב, והיא עומדת על תכנו במלואו. "ברגע שראינו עותק של המכתב, לא הייתה שאלה", סיפר. "זה מביע עמדה נגד שנאה ואנטישמיות, ומבהיר לבתי ספר שמקבלים את מה שקורה בקמפוסים או לא מביעים עמדה ביחס לכך, שאנחנו מרגישים לא טוב לגבי זה".

לדבריו, ההבנה שצריך לנקוט עמדה הייתה ברורה מן ההתחלה, ואף באה לידי ביטוי במכתב אחר של עורכי דין שעליו חתמו אלפים - אך עליית האנטישמיות וריבוי המקרים שבהם הותקפו יהודים - הבהירה שצריך להעלות הילוך.

 

"בשבוע האחרון כשראינו עלייה באנטישמיות, וזה נראה כמו קבלה של אנטישמיות, כלומר לא רק שיש אנטישמיות - אלא שזה נהיה כזה מיינסטרים במקומות הדמוקרטים ביותר - בקולג'ים ובערים אמריקאיות, ומתעצם לרמות שלא ראינו דורות - הפירמות ראו את זה ואמרו: זה נורא. חייבים להביע עמדה", הסביר לוסטמן. "אני מקווה שיפעלו באופן דומה גם במקומות אחרים".

"לא לאפשר שום שיח של שנאה"

DLA Piper היא FTNUR פירמת עורכי דין ענקית. בין הלקוחות ניתן למנות חברות רבות ומהבולטות בעולם בהן סטארט־אפים חדשניים ויותר ממחצית מ־Fortune 250. בישראל, הפירמה פעילה משנת 2012 ומייעצת לכ־200 לקוחות ישראלים, גופים מוסדיים וחברות פרטיות בנוגע לעסקות בחו"ל בהיקפים של מיליארדי דולרים. במילים אחרות: הסטודנטים האמריקאים רוצים למצוא שם עבודה.

במכתב הבהירו משרדי עורכי הדין מה הקו האדום שלהם, וציינו כי "כמעסיקים שמגייסים סטודנטים מהמוסדות האקדמיים שלכם, אנו פונים אליכם לוודא שהסטודנטים שמקווים להצטרף לפירמות שלנו אחרי שיסיימו את הלימודים, מוכנים להיות חלק פעיל בסביבת עבודה שיש בה אפס סבלנות לכל סוג של אפליה או הטרדה". כאן גם ביקרו הפירמות את הפקולטות והוסיפו בסרקזם שהסבלנות שלהן היא "פחותה בהרבה מהסוג שנראה בחלק מבתי הספר למשפטים".

מאחורי מה שנראה בעיניים ישראליות כנימוס - מסתתר למעשה איום מרומז ביחס למדיניות ההעסקה של סטודנטים ממוסדות שבוחרים להישאר על הגדר בכל הנוגע לאלימות המתהווה בין כותליהן.

"אנחנו שולחים מסר לבתי הספר הבכירים למשפטים בארה"ב שאומר: אנחנו מסתכלים עליהם, בודקים מה הם עושים", הסביר לוסטמן. "זה מסר שאומר שאנחנו בוחנים מה נעשה נגד אנטישמיות בקמפוסים, כי אחרת זה ישפיע על האופן שבו אנחנו מסתכלים על מועמדים מבית הספר שלהם".

לוסטמן הזכיר שבארה"ב ישנן מגבלות משמעותיות בנוגע לשאלות שאפשר לשאול בראיונות עבודה, וציין כי עוד לא ידוע איזה תפקיד ישחקו הפרופילים ברשתות החברתיות של המועמדים. יחד עם זאת, הציפייה שלו ושל הקולגות שלו מהאוניברסיטאות היא ברורה וחד־משמעית: לדאוג שדברים כמו שנראו בשבועות האחרונים - פשוט לא יקרו.

"התקווה שלי זה שהאוניברסיטאות ייקחו את הדברים האלה ברצינות. שום דבר לא ישתנה עד אז", הבהיר. "הצעד הראשון לאוניברסיטאות יהיה לא לאפשר שום שיח של שנאה בקמפוסים. יש קו דק באמריקה בין חופש ביטוי, שהוא מוגן - לבין 'הייט ספיץ', שאינו מוגן. זה דבר אחד לומר שאכפת לנו מעניינים הומניטריים בעזה, ודבר אחר לומר שצריך להרוג יהודים. הצעד השני יהיה ליצור מנגנונים שיוודאו שסטודנטים מרגישים בטוחים בקמפוסים, כך שלא יהיו השלכות ל'הייט ספיץ'".

"לא חותמים ושקטים"

כבר היו מקרים בעבר, גם בישראל, שמשרדי עורכי דין היו הראשונים להוביל קו חברתי מסוים, והקדימו במידה מסוימת את עמיתיהם לשוק. גם כאן התקווה של לוסטמן היא שזה לא ייעצר אצלם - ולא יסתיים בפקולטות למשפטים. "אני מקווה", אמר לוסטמן, "שרואי חשבון יביעו עמדה, וכך גם חברות טכנולוגיה והייעוץ. זה זמן לאחדות ולחלוק ערכים של צדק, ולעמוד ביחד עבור מה שנכון ומה שמוסרי".

הוא מבהיר כי "התקווה היא שיועברו מסרים בקול רם וברור לבתי הספר - אם לא תפעלו להפסיק את שיח השנאה בקמפוסים, אנחנו רושמים את זה לפנינו, וזה ישפיע על המועמדים שנסתכל עליהם ועל החלטות שקשורות לעבודה".

מדבריו של לוסטמן עולה כי לא מוערך חשש לפגיעה כלכלית בפירמה כתוצאה מן הקו הברור שהיא נוקטת. להפך: החברה פירסמה את המכתב באתר שלה ומצהירה לעיני כל את ה"אני מאמין" שלה בימים האלה - בדיוק, אגב כפי שעשתה ביחס לעם האוקראיני לאחר הפלישה הרוסית. "זה לא שאנחנו חותמים ושקטים לגבי זה. אנחנו מאוד פומביים ביחס למכתב".

הוא מדגיש: "זו לא הצהרה פוליטית, זו הצהרה של ערכים אוניברסליים".

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום