גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האזהרה של פירמת עורכי הדין מהגדולות בעולם: אנטישמיות תשפיע על קבלת מועמדים לעבודה

ראש השלוחה הישראלית בפירמה המעסיקה כ-5,000 עורכי דין מספר לגלובס על מטרות המכתב ששלחו 80 משרדים בארה"ב לפקולטות בדרישה לעמדה נחרצת נגד אנטישמיות ● "בשבוע האחרון כשראינו שאנטישמיות נהיית מיינסטרים במקומות הדמוקרטים ביותר - בקולג'ים ובערים אמריקאיות - הפירמות אמרו: זה נורא. חייבים להביע עמדה"

עו''ד ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה הישראלית של DLA Piper / צילום: DLA Piper
עו''ד ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה הישראלית של DLA Piper / צילום: DLA Piper

למעלה מ־80 פירמות עריכת דין אמריקאיות חתמו בשבוע שעבר על מכתב שמבהיר מה הציפיות שלהן מהפקולטות הטובות בארה"ב למשפטים, ונוקט קו תקיף ביחס להתבטאויות, הצקות ופגיעות על רקע גזעני ואנטישמי. במכתב הובהר כי "אין מקום לאנטישמיות, איסלמופוביה, גזענות או כל סוג אחר של אלימות, שנאה או קנאות בסביבת העבודה שלנו ובקהילה שלנו".

אחת החתומות על המכתב, שכלל איום מרומז ביחס לגיוסים עתידיים של סטודנטים מהפקולטות המדוברות, היא DLA Piper, אחת מפירמות עריכת הדין הגדולות בעולם, המעסיקה כמעט 5,000 עורכי דין מ־50 מדינות ברחבי העולם, בהן ישראל.

 

ג'רמי לוסטמן, מנהל השלוחה של DLA PIPER בישראל, שבת־דודתו נרצחה ב־7 באוקטובר, סיפר לגלובס כי לא הייתה מבחינת הפירמה כל דילמה אם לחתום על המכתב, והיא עומדת על תכנו במלואו. "ברגע שראינו עותק של המכתב, לא הייתה שאלה", סיפר. "זה מביע עמדה נגד שנאה ואנטישמיות, ומבהיר לבתי ספר שמקבלים את מה שקורה בקמפוסים או לא מביעים עמדה ביחס לכך, שאנחנו מרגישים לא טוב לגבי זה".

לדבריו, ההבנה שצריך לנקוט עמדה הייתה ברורה מן ההתחלה, ואף באה לידי ביטוי במכתב אחר של עורכי דין שעליו חתמו אלפים - אך עליית האנטישמיות וריבוי המקרים שבהם הותקפו יהודים - הבהירה שצריך להעלות הילוך.

 

"בשבוע האחרון כשראינו עלייה באנטישמיות, וזה נראה כמו קבלה של אנטישמיות, כלומר לא רק שיש אנטישמיות - אלא שזה נהיה כזה מיינסטרים במקומות הדמוקרטים ביותר - בקולג'ים ובערים אמריקאיות, ומתעצם לרמות שלא ראינו דורות - הפירמות ראו את זה ואמרו: זה נורא. חייבים להביע עמדה", הסביר לוסטמן. "אני מקווה שיפעלו באופן דומה גם במקומות אחרים".

"לא לאפשר שום שיח של שנאה"

DLA Piper היא FTNUR פירמת עורכי דין ענקית. בין הלקוחות ניתן למנות חברות רבות ומהבולטות בעולם בהן סטארט־אפים חדשניים ויותר ממחצית מ־Fortune 250. בישראל, הפירמה פעילה משנת 2012 ומייעצת לכ־200 לקוחות ישראלים, גופים מוסדיים וחברות פרטיות בנוגע לעסקות בחו"ל בהיקפים של מיליארדי דולרים. במילים אחרות: הסטודנטים האמריקאים רוצים למצוא שם עבודה.

במכתב הבהירו משרדי עורכי הדין מה הקו האדום שלהם, וציינו כי "כמעסיקים שמגייסים סטודנטים מהמוסדות האקדמיים שלכם, אנו פונים אליכם לוודא שהסטודנטים שמקווים להצטרף לפירמות שלנו אחרי שיסיימו את הלימודים, מוכנים להיות חלק פעיל בסביבת עבודה שיש בה אפס סבלנות לכל סוג של אפליה או הטרדה". כאן גם ביקרו הפירמות את הפקולטות והוסיפו בסרקזם שהסבלנות שלהן היא "פחותה בהרבה מהסוג שנראה בחלק מבתי הספר למשפטים".

מאחורי מה שנראה בעיניים ישראליות כנימוס - מסתתר למעשה איום מרומז ביחס למדיניות ההעסקה של סטודנטים ממוסדות שבוחרים להישאר על הגדר בכל הנוגע לאלימות המתהווה בין כותליהן.

"אנחנו שולחים מסר לבתי הספר הבכירים למשפטים בארה"ב שאומר: אנחנו מסתכלים עליהם, בודקים מה הם עושים", הסביר לוסטמן. "זה מסר שאומר שאנחנו בוחנים מה נעשה נגד אנטישמיות בקמפוסים, כי אחרת זה ישפיע על האופן שבו אנחנו מסתכלים על מועמדים מבית הספר שלהם".

לוסטמן הזכיר שבארה"ב ישנן מגבלות משמעותיות בנוגע לשאלות שאפשר לשאול בראיונות עבודה, וציין כי עוד לא ידוע איזה תפקיד ישחקו הפרופילים ברשתות החברתיות של המועמדים. יחד עם זאת, הציפייה שלו ושל הקולגות שלו מהאוניברסיטאות היא ברורה וחד־משמעית: לדאוג שדברים כמו שנראו בשבועות האחרונים - פשוט לא יקרו.

"התקווה שלי זה שהאוניברסיטאות ייקחו את הדברים האלה ברצינות. שום דבר לא ישתנה עד אז", הבהיר. "הצעד הראשון לאוניברסיטאות יהיה לא לאפשר שום שיח של שנאה בקמפוסים. יש קו דק באמריקה בין חופש ביטוי, שהוא מוגן - לבין 'הייט ספיץ', שאינו מוגן. זה דבר אחד לומר שאכפת לנו מעניינים הומניטריים בעזה, ודבר אחר לומר שצריך להרוג יהודים. הצעד השני יהיה ליצור מנגנונים שיוודאו שסטודנטים מרגישים בטוחים בקמפוסים, כך שלא יהיו השלכות ל'הייט ספיץ'".

"לא חותמים ושקטים"

כבר היו מקרים בעבר, גם בישראל, שמשרדי עורכי דין היו הראשונים להוביל קו חברתי מסוים, והקדימו במידה מסוימת את עמיתיהם לשוק. גם כאן התקווה של לוסטמן היא שזה לא ייעצר אצלם - ולא יסתיים בפקולטות למשפטים. "אני מקווה", אמר לוסטמן, "שרואי חשבון יביעו עמדה, וכך גם חברות טכנולוגיה והייעוץ. זה זמן לאחדות ולחלוק ערכים של צדק, ולעמוד ביחד עבור מה שנכון ומה שמוסרי".

הוא מבהיר כי "התקווה היא שיועברו מסרים בקול רם וברור לבתי הספר - אם לא תפעלו להפסיק את שיח השנאה בקמפוסים, אנחנו רושמים את זה לפנינו, וזה ישפיע על המועמדים שנסתכל עליהם ועל החלטות שקשורות לעבודה".

מדבריו של לוסטמן עולה כי לא מוערך חשש לפגיעה כלכלית בפירמה כתוצאה מן הקו הברור שהיא נוקטת. להפך: החברה פירסמה את המכתב באתר שלה ומצהירה לעיני כל את ה"אני מאמין" שלה בימים האלה - בדיוק, אגב כפי שעשתה ביחס לעם האוקראיני לאחר הפלישה הרוסית. "זה לא שאנחנו חותמים ושקטים לגבי זה. אנחנו מאוד פומביים ביחס למכתב".

הוא מדגיש: "זו לא הצהרה פוליטית, זו הצהרה של ערכים אוניברסליים".

עוד כתבות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד