גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ממלזיה ועד סומליה: נתיב הסחר הסודי של מדינות עוינות עם ישראל

רוב הישראלים יופתעו לגלות שישראל מנהלת במשך שנים קשרי מסחר עם מדינות שאין איתן יחסים דיפלומטים ● בין המדינות מלזיה שמשמשת כמעוז חמאס, אפגניסטן בשליטת הטליבאן, סומליה בשליטת א-שבאב ● מאז מלחמת חרבות ברזל מדינות רבות הטילו סנקציות על היצוא לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי. צילומים: shutterstock, AP
אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי. צילומים: shutterstock, AP

ראש ממשלת מלזיה אנואר אברהים, הודיע בשבוע שעבר על החלטתו לאסור על חברות ואוניות שרשומות בישראל לעגון בנמלי המדינה. הצעד שמסיים 21 שנים שבהן חברת צים יכלה לעגון בנמלי מלזיה ששוכנת על מיצר מלאקה, נתיב השיט השני הכי עמוס בעולם, אינו דבר של מה בכך, אבל זהו ניסיון להסתיר מציאות שלא נוחה לאברהים: יצוא סחורות ממלזיה לישראל בעשרות מיליוני דולר מדי שנה.

סטארט-אפ קטן מאילת הכריז על פתרון יבשתי לבעיית החות'ים. האם הוא משתלם?
איש המודיעין שמתריע: "כלי השיט הבלתי מאוישים של החות'ים הם נשק להמונים, שיהפוך אותם לצי טרור"

המדינה המזרח אסיאתית היא מוקד פעילות של חמאס, מעצם היותה כזו שמושפעת מתנועת האחים המוסלמים - מה שמוביל לקשר קרוב עם נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן. הנוכחות של חמאס באה לידי ביטוי בשני היבטים עיקריים: הראשונה, היא פעילות של גדודי עז א־דין אל־קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, שמקיימים אימונים שוטפים במדינה. ב־2018, לדוגמה, חוסל בבירה קואלה לומפור, ד"ר חאלד אל־באש, מהנדס בכיר של ארגון הטרור. בה בעת, מלזיה מהווה מוקד משיכה לבכירי חמאס, שמשתמשים בה גם לצבירת נכסים - במסגרת ניסיונות גיוס ההון עבור ארגון הטרור.

למרות כל אלו, ממדינה זו הגיעו בשנה שעברה לישראל, למשל, סחורות כמו מכונות וציוד חשמלי בסך כ־6.1 מיליון דולר, מוצרים כימיים בכ־1.2 מיליון דולר, גומי בכמיליון דולר, ואף ירקות, שורשים ופקעות למאכל ב־74 אלף דולר, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בסך הכל, היקף הסחורות שנכנסו לישראל ממלזיה ב־2022 עמד על כ־10.6 מיליון דולר. זה סכום נאה, אבל ב־2014 הוא היה גבוה הרבה יותר: כ־50.6 מיליון דולר.

יבוא גם מסומליה ואינדונזיה

מלזיה היא לא המדינה היחידה שעוינת את מדינת ישראל, או שלא מנהלת עמה יחסים דיפלומטיים, וקשרי המסחר עמה מתקיימים באופן רציף לאורך שנים. מספרים מרשימים הרבה יותר מגיעים מהמדינה המוסלמית המאוכלסת ביותר בעולם וזו ששוכנת בצד המערבי של מיצר מלאקה, אינדונזיה. בשנה שעברה, בין השאר, התבצעו איתה שתי עסקאות יבוא בסך כ־15.5 מיליון דולר, אחת של שמנים ואחת של בדים. בד בבד, הייתה סחורת הנעלה בסך כ־10 מיליון דולר, וריהוט בכ־7 אלף דולר. בסך הכל, רק בשנת 2022 יובאו מאינדונזיה סחורות בסך כ־77.1 מיליון דולר. השיא ביבוא מאינדונזיה התרחש ב־2021: 92.1 מיליון דולר.

ישנן מדינות שהיבוא מהן מדהים אף יותר ממלזיה ומאינדונזיה. כך, למשל, מתגלה כי השתלטות הטליבאן המחודשת ב־2021 הביאה להפסקת יבוא הסחורות מאפגניסטן, אף שהוא לא היה גדול. ב־2017, היבוא מאפגניסטן עמד על 2,000 דולר בלבד, וכלל שטיחים. ב־2019, התבצע יבוא של זרעי שמנים, גרעינים, פירות, צמחים, קש ומספוא בסך של כ־244 אלף דולר. בשנה לאחר מכן, היה יבוא אחרון מאפגניסטן, מאותו תחום, בסך 64 אלף דולר. בניגוד לאפגניסטן, הייצוא ממדינת הגרעין פקיסטן לישראל ממשיך לפרוח - כשבשנת 2022 הגיע היבוא לשיא של כ־3.62 מיליון דולר. בין הסחורות: טקסטיל, צעצועים ואפילו סוכר. זו הפעם השנייה בעשור החולף, שנחצה רף 3 מיליון דולר סחורות, כשהפעם הקודמת הייתה ב־2016.

קשרי הסחר האלה אינם מתרחשים רק עם מדינות אסיאתיות, אלא גם עם אפריקאיות. במהלך מתקפות החות'ים נגד יעדים בעלי קשר ישראלי, משתפי פעולה סומלים ניסו להשתלט על המכלית סנטרל פארק, שנמצאת בבעלות חברת Clumvez Shipping אשר מנוהלת על ידי זודיאק מריטיים שבבעלות אייל עופר. ככלל, סומליה זו מדינה שמרוסקת משחיתות ומטרור, בעיקר של ארגון אל־שבאב שמסונף לאל־קאעידה. סביר להניח שמרבית הישראלים יופתעו לגלות כי ישראל מייבאת סחורות מסומליה. אמנם שנת 2014 הייתה יוצאת דופן עם יבוא זרעי שמנים, גרעינים פירות וצמחים בסך כ־162 אלף דולר, ומאז הייתה הפסקה של כמה שנים. אך, בשלוש השנים האחרונות יש יבוא קבוע מהמדינה של בעלי חיים, דגים, סרטנים ורכיכות, שהגיע לשיא של 13 אלף דולר ב־2022.

מדינה ערבית אפריקאית אחרת שלא מנהלת יחסים עם ישראל, ובניגוד לסומליה הסחר איתה התקיים מדי שנה בעשור החולף היא טוניסיה. עם זאת, במהלך השנים האחרונות הסחר התרסק מסחורות בשווי כ־2.48 מיליון דולר ב־2015 וכ־2 מיליון דולר ב־2018 שהתבססו על עסקאות שמנים משמעותיות, לכמעט אפס ב־2022.

 

איך הסחורות מגיעות לישראל?

אז כיצד כל הסחר הזה מתרחש? ראשית, פקודת המסחר עם האויב אוסרת אך ורק על מסחר ישיר עם לבנון, סוריה, עיראק ואיראן. עם זאת, גלובס איתר סחורות שמגיעות גם ממדינות אלו. במקומות מסויימים בישראל ניתן לרכוש ערכות להכנת חורשט סבזי מתוצרת חברת "קמצ'ין" האיראנית, היושבת ומייצאת את מוצריה לעולם מטהרן. אדרבה, פחיות קוקה קולה קטנות מתוצרת העיר אירביל, עיראק, התגלגלו לאחרונה לשוק הישראלי.

אמנם, ככל הנראה, סוחרים מאיראן ומעיראק לא מנהלים קשרים ישירים עם סוחרים ישראלים והסחורות מגיעות, בין השאר, דרך טורקיה, אבל מקביליהם ממדינות אחרות שבאופן רשמי אינן מכירות בישראל ואף עוינות אותו כלפי חוץ - יותר משמחים למכור את מרכולתם עבור דולרים כחול־לבן. כך, מגיעים לשווקי ישראל אותם המוצרים שכל ישראלי משתמש בהם, לרוב מבלי לדעת שמקור המוצרים הוא במדינות שכנראה לעולם לא יוכל לבקר בהן.

התהליך במקרה של המדינות שלא מנהלות יחסים עם ישראל, בדומה לכל עסקה, מתחיל עם משא ומתן על תנאי העסקה המסחריים, שלאחריו יוצא לדרך הדיון על פרטי מימוש העסקה. עתה נדרש לתכנן בקפידה את נתיב הכסף, החשבוניות והשינוע. תהליך שנשמע טכני, אבל כל החלטה שתילקח פה קריטית. טעות קטנה אחת והמשלוח עשוי להיות מחולט על ידי השלטונות, והסוחר המקומי עלול לשלם על כך ביוקר. זה משחק מסוכן עבור הסוחר המקומי, שהרי לפחות על הנייר - לישראל מותר לקנות, אבל לו אסור לייצא. בשלב זה נכנס לתמונה המשלח הבינלאומי. הוא משרטט את נתיב ההובלה לפי צרכים, ולוקח בחשבון את מכלול השיקולים. בהם, לאיזו מדינה שלישית תובל הסחורה? האם להחליף מכולות בנמל הביניים? ומה ייכתב על שטרי המטען והחשבוניות?

למרבה הפליאה, או שלא, נהלי השטעון (קרי, יבוא ומיד יצוא - ללא שחרור מלא) הם, ברוב המקרים, מקלים מאוד. בתחילה, חברת הספנות מנפיקה שטר מטען בין, לדוגמה, פקיסטן לסינגפור. ברגע שהמשלוח מגיע לשם - המשך הליך ההובלה מתפצל לשני צירים: ניירת ומכולה. במקרה שבו המשלוח ממשיך להיות מובל באמצעות אותה חברת ספנות, שלה שייכת המכולה, לישראל, עושים בוקינג על אונייה אחרת ומנפיקים שטר מטען חדש. בתרחיש אחר, שבו צריך להחליף מכולה בגלל שחברת הספנות שהובילה את המכולה מנמל הטעינה המקורי אינה פוקדת את נמלי ישראל, מרוקנים את הסחורה, טוענים מחדש לתוך מכולה אחרת - ושולחים.

בחלק מהמדינות זה תהליך פחות מורכב, עד כדי כך שחברות הספנות בעצמן מפרסמות מחירוני הובלה ימית מנמלי טעינה במדינות שאינן מקיימות קשרים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל, כמו אינדונזיה, עם הסעיף במחירון שכותרתו: "שטר מטען פוליטי". לבחירתו של יבואן לייבא מפקיסטן על חשבון אפשרות אחרת כמו סין יש השפעות כלכליות. המעבר דרך סינגפור מוסיף כ־600-500 דולר לכל מטר רבוע של סחורה - ומאריך את שרשרת האספקה בחודש וחצי. אולם, הסחורה מפקיסטן היא כל־כך זולה יותר, שיש מי שבוחר בה על חשבון האפשרות הסינית.

כשהסחורה כבר בים הפתוח, המשלח הישראלי ומקבילו מחו"ל עוקבים אחר הסחורה, ואילו הרוכש הישראלי משרטט עם הסוחר מהמדינה העוינת את נתיב העברת הכסף. זו סוגיה משמעותית בגלל שאי אפשר להעביר כספים ישירות מישראל לבנקים, למשל, בפקיסטן, כי אלו יחולטו. לכן, נדרש פתרון יצירתי, ומנעד האפשרויות מגוון: הקמת חברת קש שעוסקת בהנפקת חשבוניות ובהוצאת כסף, או חשבון Shore־Off, קרי הקמת חשבון במדינה כמו ארה"ב במטרה לדלג דרכו את הכסף, או קיזוז חוב של הסוחר המקומי לספק, במדינה שכן מקיימת קשרים דיפלומטיים תקינים עם ישראל. כלומר, מצב שבו הסוחר המקומי אומר לרוכש הישראלי "אני חייב לספק שלי בסין 100 אלף דולר, תעביר לו את הכסף - ואני אקזז מתוך שווי העסקה".

אפשרות נוספת בסחר עם המדינות שלא מנהלות יחסים עם ישראל היא "Free Zone", מתחמים של דיוטי פרי לסחורות שקיימים בעמאן, בירת ירדן, ובמיוחד בג'בל עלי - הנמל המרכזי של איחוד האמירויות. השיקולים של מדינות שמתפעלות פרי זון הם מגוונים. מחסן לוגיסטי שנמצא באזור, יצירת משרות (135 אלף משרות שנוצרו באיחוד האמירויות בזכות הפרי זון של ג'בל עלי) והיקף מסחר אדיר: סחורות בסך כ־104.2 מיליארד דולר בשנה שעוברים בפרי זון של ג'בל עלי שהפך ל"האב" של המזרח התיכון.

מלחמת חרבות ברזל עלולה לתת את אותותיה גם על כדאיות ההזמנות ממדינות אלו, בשל הימנעות ענקיות הספנות ממעבר בים האדום. אלעד ברשאן, משלח בינלאומי ועמיל מכס, מייסד־שותף SlickChain , פלטפורמת שילוח רכבים בינלאומית דיגיטלית, מסביר כי כבר בתחילת המלחמה הטילו אותן חברות היטל מלחמה בסך 100-50 דולר למכולה. בהתחשב בכך שאוניית מכולות עשויה לשאת כ־8,000 מכולות, מדובר על כ־800-400 אלף דולר תוספת לכל אונייה - מה שעשוי לפגוע בכדאיות הכלכלית של שימוש במדינות הללו. "בנתיב האווירי", מוסיף ברשאן, "חברות תעופה שכבר טסות לישראל דורשות מחיר כפול בשביל הובלה מיידית. כך, נוצר עומס אף גדול יותר על הספינות".

עוד כתבות

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית שדורג שני ברשימה היוקרתית של פורבס ● נשיא המדינה השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט וקפיטוליס ● אירועים ומינויים

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

הטיסות, הדלק והשקל: הכלכלנים צופים אינפלציה נמוכה בנובמבר

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55% והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי", וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

דיווח: חברת הסייבר הישראלית ארמיס במגעים למכירתה תמורת 7 מיליארד דולר

ארמיס הישראלית במגעים למכירתה לחברת ServiceNow האמריקאית תמורת עד 7 מיליארד דולר - כך מדווח בלומברג ● לפי הדיווח, העסקה עשויה להיות מוכרזת בימים הקרובים

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

שאלת המעורבות הסינית בתשתיות של ישראל חוזרת לשולחן

מכרז התשתיות הגדול בתולדות המדינה, בעלות של 65 מיליארד שקל, נפתח כשעדיין לא גובשו קווים מנחים לגבי השתתפות חברות סיניות ● בלחץ אמריקאי גובר, לצד דעיכת עניין מצד חברות אירופיות וצמצום התחרות המקומית, שאלת המעורבות הסינית חוזרת למרכז הזירה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

דיווח: הקרע שנחשף בציר הפרו-איראני - וההאשמות הקשות נגד חמאס

שנה לאחר נפילת משטר אסד ובצל המכות שספג המחנה הפרו-איראני בזירות השונות, נחשף קרע עמוק בתוך "ציר ההתנגדות" ● חיל האוויר אישר שחוסל המחבל זכריא יחיא אל-חאג' ששימש כבכיר בארגון הטרור במרחב ג'ויא שבדרום לבנון עדכונים שוטפים

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הפתרון לפקקים? השלב הבא לאחר זכיית אלקטרה במכרז מס הגודש

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

כסף בקיר. עם טינר בן דוד / צילום: יח''צ

המשקיע שהתחיל עם 150 אלף שקל ומחזיק כיום תיק נכסים בארץ ובארה"ב

טינר בן דוד התחיל את מסע ההשקעות שלו בגיל 23 עם דירה קטנה בשדרות, המשיך לכמה בתים בקליבלנד ומשם לדירה עם בעיית רישום בגבעתיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך ונותן טיפים למשקיעים מתחילים

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

דירקטוריון צים מקבל רוח גבית במאבק מול בעלי המניות מישראל

לגלובס נודע כי חברת הייעוץ האמריקאית לגופים המוסדיים Glass Lewis ממליצה ללקוחותיה לתמוך בדירקטורים שהציע דירקטוריון צים ● יו"ר צים, יאיר סרוסי: "לבעלי המניות יש אישור חיצוני ברור שהדירקטוריון עצמאי, מוסמך ופועל לטובת כלל בעלי המניות"

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, שהמטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב–30% או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

נתניהו בתגובה לחיסול: "לא נסבול הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים