גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התוכנית של גלנט ליום שאחרי: חמאס לא ישלוט, לא תהיה נוכחות ישראלית אזרחית בעזה

שר הביטחון מסמן את המטרות לאחר המלחמה: קידום חלופה שלטונית שונה שאינה עוינת את ישראל ● גלנט מבהיר כי חזרת תושבי עזה לצפון הרצועה תתרחש רק אחרי החזרת החטופים ושובם של תושבי העוטף לבתיהם ● עוד בתוכנית: מעורבות ישראלית גם בגבול מצרים, לא יהיו הגבלות על הפעלת הכוח הצבאי ● גלנט מודה: "יש מצב שנצטרך לעבור שלב של כאוס"

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט
שר הביטחון יואב גלנט / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

היום ה-90 למלחמה ושאלת "היום שאחרי" שמעסיקה את ישראל, את הפלסטינים ואת האמריקנים, נידונה הערב (חמישי) בקבינט המלחמה ובקבינט המדיני-ביטחוני. על רקע קיום הדיונים, הערב נחשפה התוכנית של שר הביטחון יואב גלנט ולפיה חמאס לא ישלוט בעזה, ולא תהיה נוכחות ישראלית אזרחית ברצועה.

מאיסטנבול דרך עמותות צדקה בכל אירופה: הכירו את האיש שמימן את הטבח ב-7 באוקטובר 
ישראל קונה יותר נשק מגרמניה, והיא לא היחידה 

המשך הלחימה

● הלחימה תימשך עד להשגת מטרות המלחמה שהן השבת החטופים, שלילת היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, והסרת כל איום צבאי מכיוון רצועת עזה.

● בנוסף, מעבר השלבים נועד כדי לשרת את מטרות המלחמה. בצפון הרצועה - בהתאם להישגים הצבאיים שהושגו בשטח, הצבא יעבור לשיטת לחימה חדשה שכוללת פשיטות, השמדת תשתיות תת-קרקע, תקיפות מהאוויר ומהקרקע ומבצעים מיוחדים. בדרום הרצועה - יבוצע מאמץ מבצעי "חוצה שלבים" מכוון לחיסול הנהגת חמאס ושחרור החטופים, והוא ימשך "ככל שיידרש".

● מטרת הלחימה בשלב זה היא לשחוק את "כיסי ההתנגדות" שנותרו בשטח ולאפשר במקביל קידום חלופה שלטונית שונה שאינה עוינת את ישראל. 

המצב ביום שאחרי הלחימה

בתוכנית גלנט יש התייחסות גם לעקרונות ולאינטרסים מבחינת ישראל ליום שאחרי. על פי התוכנית, חמאס לא ישלוט בעזה, ישראל לא תשלוט אזרחית בעזה, ומי שיהיו אחראיים לחיים ברצועה יהיו פלסטינים שאינם עוינים את מדינת ישראל, ושלא יוכלו לפעול כנגדה.

העקרונות הביטחוניים
● החמאס לא ישלוט ברצועת עזה ולא ישקף איום ביטחוני על אזרחי ישראל
● ישראל תשמר את חופש הפעולה הצבאי ברצועת עזה.
● לא יהיו הגבלות על הפעלת הכוח הצבאי.

העקרונות האזרחיים
● הסרת אחריות מרצועת עזה: ישראל לא תהיה אחראית אזרחית לעזה.
● ברצועת עזה לא תתקיים נוכחות ישראלית אזרחית לאחר השגת מטרות המלחמה.

"המרובע האזרחי"

ארבעה קודקודים יהיו לסוגיה האזרחית בעזה, כך על פי עמדה שגובשה בדיונים שנערכו במערכת הביטחון.

ישראל
ישראל תספק מידע כדי להכווין את הפעולות האזרחיות של הכוח הרב-לאומי.
● בשל צורך ביטחוני: ישראל תבצע בידוק של כל סחורה שנכנסת לרצועת עזה.

מצרים
מצרים תהיה גשר הכניסה האזרחי לרצועת עזה, ולמעשה "הטרמינל הראשי".
במסגרת השיח הרציף עם מצרים, זו תמשיך להיות שחקן מרכזי בכל פתרון, בין אם פתרונות ביניים ובין בפתרון הקבוע.
● תבוצע פעולה משותפת של ישראל ומצרים בשת"פ עם ארה"ב, להבטחת בידוד אפקטיבי של הגבול בין עזה למצרים באמצעים טכנולוגיים ופיזיים ושליטה משותפת בכניסת סחורות.

כוח משימה רב-לאומי
● יכונן כוח משימה רב-לאומי בהובלת ארה"ב בשותפות עם מדינות מערב אירופה ומדינות ערביות מתונות.
● הכוח יקבל אחריות לשיקום הרצועה - בהיבט הכלכלי והפיזי.
● הכוח יהיה הכתובת הראשית של גורמים בין-לאומיים שמעוניינים לסייע לשיקום הרצועה.

הפלסטינים
● הגורם השולט בשטח יתבסס על יכולות המנגנון האדמיניסטרטיבי הקיים ברצועת עזה.
הוועדות המקומיות יתבססו על גורמים עזתיים, שאותם תאשר ישראל לכוח הרב-לאומי כגורמים אחראים במרחב האזרחי ושאינם עויינים את ישראל.
● ברצועת עזה חיים פלסטינים, ולפיכך השליטה בה תהיה בידי פלסטינים ובתנאי שלא יהיו עוינים למדינת ישראל ולא יוכלו לפעול נגדה.
● באשר לשאלה מי יאכוף את הסדר ברצועת עזה, על פי התוכנית זו נקודה שעדיין נידונה וטרם הוחלט מי יבצע את זה.

התנאים של מערכת הביטחון לתוכנית

תוכנית "היום שאחרי המלחמה" תחל אחרי חזרת תושבי צפון הרצועה, שתתקיים רק אחרי החזרת החטופים והחזרת תושבי העוטף לבתיהם. התוכנית נעשית בעבודה עם גורמים אמריקניים ובין-לאומיים, ובהם מצרים והמפרציות, שחלקם מעריכים כי שיקום הרצועה יעמוד על סך כ-50 מיליארד דולר ויימשך בין 7 ל-10 שנים.

ההערכה בישראל היא שייתכן "שלב של כאוס" עם קיום התוכנית, מכיוון שההערכה היא שרוב הפקידות הפלסטינית לא מזוהה עם חמאס, ומכיוון שבכל מקרה השב"כ ומערכת הביטחון בישראל יאשרו את הגורמים הפלסטיניים שיורשו לעבוד מול גורמי הסיוע. גם בגבול עם מצרים תהיה מעורבות ישראלית בפיקוח על הכנסת הסחורות לרצועה. יש עבודה על אמצעים טכנולוגיים ונוכחות פיזית בשטח כדי להבטיח את מניעת ההתחמשות באזור.

עוד פרסמנו הערב ב"מהדורה המרכזית" כי השבוע הגיעה לקהיר משלחת של השב"כ לביקור עבודה. לא מדובר בראש השב"כ עצמו, אולם מדובר באנשי מקצוע מהשב"כ שנסעו למצרים לפגוש את מקביליהם במודיעין המצרי. על הפרק: עתיד אזור רפיח, סידורי בידוק במעבר רפיח, ובעיקר סוגיות הקשורות למו"מ על עסקת החטופים וכן סוגיות הומניטריות הקשורות לרצועה. תגובת שב"כ: "לא מתייחסים".

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון על העסקה עם ווישור: "כמו לרכוש פרארי בלי מנוע"

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"