גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל תצפו שהריבית תחזור לאפס ותיזהרו מהבורסה בתל אביב: התחזית של מנהלי ההשקעות הגדולים בישראל

הם לא מתרגשים מ־"7 המופלאות" שסחפו את וול סטריט לתשואה דו־ספרתית, משוכנעים שהריבית לא תגיע שוב לרמות האפסיות של העשור האחרון ויוצאים נגד התחזיות שצופות ראלי בבורסה הישראלית ● ארבעת המנכ"לים של מיטב, אלטשולר שחם, ילין לפידות ואי.בי.אי, מספקים את התחזית שלהם לשנה החדשה: הבנקים יזנקו, ואיתם הנדל"ן המניב וחברות התרופות, אבל רשתות המזון יספגו מכה קשה

צבי סטפק, יאיר לפידות, דייב לובצקי, גילעד אלטשולר / צילום: אילן בשור, איל יצהר
צבי סטפק, יאיר לפידות, דייב לובצקי, גילעד אלטשולר / צילום: אילן בשור, איל יצהר

מניות הבנקים והנדל"ן המניב מעניינות להשקעה, אלה של רשתות השיווק פחות, ואחת מהן אף עלולה לקרוס - אלו , לצד הערכה כי את המניה הטכנולוגית "המופלאה" הבאה קשה יהיה לאתר - הן חלק מהתחזיות של בכירי ארבעת בתי ההשקעות הגדולים בשוק ההון.

בנק וואן זירו מאיץ את ההתרחבות לאיטליה ומפטר 10% מעובדיו בארץ
זאת המניה בוול סטריט שהשורטיסים הפסידו עליה 12 מיליארד דולר ב-2023  

הארבעה - גילעד אלטשולר (מנכ"ל משותף באלטשולר שחם), צבי סטפק (מייסד מיטב), דייב לובצקי (מנכ"ל אי.בי.אי) ויאיר לפידות (מנכ"ל ילין לפידות) - נפגשו בכנס שערכה חברת ארבע עונות מקבוצת אי.בי.אי. בבורסה בת"א שמטרתו הצגת תחזיות לשנת 2024.

לדברי מורן סיטון, מנכ"ל ארבע עונות, "על רקע ריבוי מוקדי הסיכון בכלכלה המקומית והגלובלית, ובראשם התפרצות מתחים גיאופוליטיים ושינויים מאקרו־כלכליים חדים, היכולת לזהות סקטור או מניה בודדת שידחפו את השוק קדימה, הפכה למאתגרת יותר מהרגיל. נדרש להערכתנו להקצות משקל נכבד למדדי רוחב דומיננטיים, בארץ ובחו"ל, שבתוכם מסתתרות המניות 'המופלאות' הבאות, שעשויות להניב תשואה עודפת גם לנוכח האתגרים והסיכונים הללו".

מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות / צילום: יח''צ

לאחר שהבורסה בת"א הציגה בשנה החולפת ביצועי חסר, האם היא עשויה לדעתם להדביק את הפער ב־2024?
בניגוד להערכות של רבים בשוק, ראשי בתי ההשקעות הגדולים אינם צופים "בוננזה" במדדי המניות בת"א ב־2024, לדבריהם מאחר שהיא מוטה מניות נדל"ן ופיננסים, שביצועיהן לא היו חריגים לשלילה אשתקד, למרות הזעזועים. כמו כן הם מעריכים שהסיכון בישראל גבר לנוכח המלחמה, והבורסה עצמה סובלת מבעיות נזילות קשות, שמכבידות על היכולת להשקיע בה.

סטפק: "הודות לעליות שערים בנובמבר־דצמבר הבורסה שלנו חתמה את 2023 עם תשואה חיובית של כ־4% במדדים המובילים, הרבה פחות ממדדי וול סטריט, הדאקס, הניקיי ורוב מדדי המניות העולמיים המובילים (שעלו בשיעור דו־ספרתי, ח' ש'). הפיגור התחיל עוד קודם לכן, מאוקטובר 2022. אני לא חושב שת"א תדביק השנה את הפיגור. המניות בישראל נסחרות ברמה נוחה בהכללה, זה לא רמה של 'מציאות'. אין כאן הערכת חסר מטורפת שיכולה לאפשר גריפת רווחי הון מהירים".

עוד לדבריו, "גם בהנחה שהכול יסתדר מבחינת המלחמה, אי אפשר להשוות את השוק שלנו לשוק בגרמניה או בארה"ב. יש פה סיכוי יותר גדול, אבל גם סיכון גדול בהרבה. כמו כן, נושא ההשקעה באג"ח רלוונטי לעולם ולישראל כיום. לפני 5 שנים לא הייתה תחרות למניות, היום איגרות החוב עברו לקדמת הבמה".

 

הבורסה בת"א איבדה אטרקטיביות מול העולם?
אלטשולר: "השוק בארץ לא איבד את האטרקטיביות - הוא נמצא במקומו. אנחנו קטנטנים בעולם, פחות מ־0.4% ממדד MSCI World. זה שהציבור בארץ מושקע בין 20% ל־25% במניות בישראל - זה המון, וזה קורה משום שיש 'הטיה ביתית' (Home Bias). יש לנו שוק מניות קטן שיש בו בעיקר נדל"ן מניב, בנקים, גז, קצת חברות ביטוח, וחסר כאן הייטק.

"כל הזמן אומרים 'השוק בישראל עשה פחות טוב משווקים זרים'. השוק בישראל עשה פחות טוב משום שאין פה את 'שבע המופלאות' (שבע ענקיות הטכנולוגיה שמניותיהן מובילות את המדדים בוול סטריט, ש' ח'). אם מלאנוקס הישנה הייתה מתחילה להיסחר פה (שוב), השוק היה עושה כפליים. מקומו של השוק המקומי בתיקי ההשקעות והפנסיה ילך ויקטן", צופה אלטשולר. "אם אני מחזיק מיליארד דולר במניית מיקרוסופט, ואני מרים טלפון ונותן הוראה למכור, מכרתי מבלי להשפיע על השוק.

"כאן אתה יכול לעשות משהו? זה נחמד לראות החזקה של 3־5 מיליארד שקל בחברה, אבל האפשרות לממש אותה באופן מיידי לא קיימת. נגיד היפותטית שידעתי שהולך לקרות כאן ה־7 באוקטובר, ואני רוצה למכור הכול - אני לא יכול. יש מקום לשוק הישראלי, אבל לא מעל ל־20% בתיק ההשקעות".

לפידות: "ראיתי לאחרונה מודעה ממומנת של הבורסה בת"א שקוראת לגיל שויד 'לחזור הביתה', ולמעשה מציעים לצ'ק פוינט להירשם כאן כחברה דואלית. הבעיה היא שסקטור ההייטק הישראלי נמצא באמריקה; רוב רובן של החברות מדלגות לנאסד"ק ומסרבות אפילו לבוא לרישום כפול. בתחילת ימי המהפכה המשפטית, מנכ"ל נייס אף רמז שהוא שוקל להימחק מהמסחר הדואלי בת"א, ולהמשיך להיסחר רק בארה"ב.

"אם נייס הייתה עוזבת - גמרת את תיק ההייטק שרשום כאן למסחר. אנחנו בילין לפידות בחרנו שלא לנהל פנסיה, זו מפלצת שגדולה על הבורסות הישראליות, כשלקרנות הפנסיה אין ברירה אלא לצאת לחו"ל. ככל שאין לך נפחים עצומים (של השקעות), אתה יותר גמיש ממישהו שהוא מפלצת עם מאות מיליארדי שקלים. אני לא חושב שזה הזמן להגדיל את הפוזיציה בבורסה הישראלית, משום שהבור התקציבי של ישראל יותר עמוק מהמנהרות של חמאס. צריך לכן מאוד להיזהר מהחזרה לבורסה כאן".

 

"בארץ - בנקים, בחו"ל טכנולוגיה ותרופות"

מה הסקטורים המעניינים והמסוכנים לדעתכם ב־2024?
סטפק: "אני חסיד גדול של מניות הבנקים בארץ. כיום הן מגלמות מכפיל הון עצמי של 0.8. לכן לגבי הבנקים הגדולים כמו לאומי והפועלים, זה עניין של מתמטיקה - אם הבנקים האלה יודעים להרוויח 10% תשואה על ההון, ואתה קונה אותם ב־0.8% על ההון, אתה צפוי לקבל תשואה של 12.5% שנתית. כך שאם מסתכלים על זה כתוכנית חיסכון ל־10 שנים, מיליון שקל יהפכו ל־3 מיליון שקל. האלטרנטיבות הן להשקיע באג"ח של הבנקים עצמם ולקבל 1.5 מיליון שקל על כל מיליון שקל שרכשתי, או אג"ח ממשלת ישראל שיתנו עוד פחות.

"נכון שמניות הבנקים מול ממשלת ישראל זו רמת סיכון אחרת. אבל נוכחנו שהבנקים יודעים להרוויח ולהתייעל. הבנקים הרוויחו 15%-20% על ההון בחלק מהתקופות האחרונות, כך שהם רלוונטיים בהחלט", סבור סטפק. "חברות הביטוח נראות מתומחרות גם כן ברמה סבירה. ענף נוסף הוא נדל"ן מניב בדגש על הקניונים, זאת בהנחה שהריבית פה אכן תרד. גם ענף התקשורת המקומי יכול להיות רלוונטי להשקעה, כי התחרות הפנימית בתוכו ירדה".

 

בחו"ל סטפק ממליץ על מניות טכנולוגיה, תרופות ושל חברות בשווי בינוני. "הטכנולוגיה עדיין מעניינת: AI, שבבים וכד'. יש סיכונים אם יחריף הסכסוך בין סין לטייוואן, זה מגה־אירוע לתחום השבבים. כך שהכול בהינתן שלא תהיה התפרצות בשל סיכונים גאופוליטיים", הוא אומר. "ענף התרופות בארה"ב מעניין. חברות כמו פייזר, טבע הישראלית שיצאה מה'ברוך' שנקלעה אליו. גם מניות השורה השנייה בארה"ב (מדד ראסל 2000) מעניינות, בעיקר חברות שמוכרות את התוצרת שלהן ברמה המקומית שם".

מה מסוכן להשקעה?
סטפק: "רשתות המזון המקומיות. הן הרוויחו קצת ממצב של צריכת יתר של הציבור בפרוץ המלחמה, אבל זה היה משהו נקודתי. התחרות ביניהן תגדל מאוד בשנים הקרובות. ייתכן אף שאחת הרשתות תקרוס ותתמזג עם אחרת. נוצר עודף גדול של שטחי מסחר. ענף אחר שהייתי נזהר ממנו הוא מניות המלונאות המקומיות. אלה עסקים שעלולים לסבול מהמשך השלכות המלחמה".

"להמשיך להיחשף למדדים בוול סטריט"

מניות "שבע המופלאות" (אפל, גוגל, מיקרוסופט, אמזון, טסלה, אנבידיה ומטא) הפכו למנוע העליות בוול סטריט בשנה שעברה. האם המניות האלה עדיין מעניינות להשקעה?
לפידות: "אני קורא להן 'שבע המפלצות', משום שרובן הפכו למונופולים בתחומן. נוצר המון אנטגוניזם כלפיהן והרגולטורים 'מחפשים' אותן בכל מקום. ניתן להשקיע במדד S&P 500 בנטרול משקלן העודף (מהוות כרבע מהמדד כיום, ש' ח'). כלומר במדדי Equal Weight שבהם מפוזר משקל המניות בצורה שווה (כל אחת מהן תהיה 0.2% מהמדד). בשום אופן לא להגדיל את החשיפה אליהן, משום שאני לא מאמין שיתנו למפלצות האלה לגדול עוד".

גם לובצקי סבור שהטכנולוגיה מתומחרת כיום בנדיבות רבה. לדבריו, "מניות הטכנולוגיה מתמחרות לדעתי את התרחיש הכי טוב שיכול להיות. נוצרה תחושה של ימי האינטרנט הראשונים, כשחנות מזון לחיות (Pet.com) זכתה לשווי של 2 מיליארד דולר. אנחנו עדיין ברמת ריבית גבוהה, שבסוף היא טובה בעיקר לבנקים".

בשנה החולפת השקעות במדד S&P 500 הפכו ללהיט. האם מומלץ להשקיע בו גם כעת?
אלטשולר: "כן, כדאי להיות חשוף למדדים בוול סטריט. ב־20 השנים הקרובות הטכנולוגיה תוביל את העולם, וברור שחברות הענק הבאות יגיעו מהסקטור. אנחנו לא יודעים מי יהיו החדשות, מדד המניות ימצא אותן - אנחנו לא, וצריכים להודות בזה. כשמסתכלים לאחור בעשורים האחרונים, לא ידענו לפגוע מי יצליחו: אמזון, טסלה או אנבידיה. יכול להיות שבעתיד יהיו 15 מופלאות או רק 4, לכן צריך להיות בתוך המדד".

"לא חוזרים למשכנתאות כמעט בחינם"

לפי הערכות הדוברים בפאנל, גם הפחתת הריבית המפתיעה מצד נגיד בנק ישראל בשבוע שעבר לא תשנה סדרי עולם בשוק המקומי. לדברי אלטשולר, "בחודשים האחרונים חשבנו שהריבית צריכה לרדת, אבל אנחנו תמימי דעים שהיא לא תרד למה שהייתה (טרם ההעלאות, ח' ש'). כלומר מ־4.5% לא נרד ל־0%. כך שאין פה כזו דרמה. הצעד הזה מקל אבל הוא לא יוביל לתקופה של משכנתאות שהן כמעט בחינם, לא נחזור לשם. זה איתות חיובי שיעזור לכלכלה, לאט לאט".

לובצקי: "ריבית אפסית היא לא מצב בריא לשווקים, היא גורמת להקצאה שגויה של ההון. כך היינו עדים לבועות במניות ההייטק ובמטבעות הדיגיטליים. רמות הריבית הנוכחיות מאפשרות לעשות תשואה מקנייה והחזקת אג"ח. ברבעון השלישי של 2023 כבר היו תיקי ההשקעות של הציבור במצב יותר מאוזן בין אפיקי ההשקעה השונים.

"בארה"ב ההשפעה של העלאות הריבית תחל להיות מורגשת רק מהרבעון הרביעי 2023. רק במהלכו התחילו החברות להרגיש במחנק אשראי גובר. אלא שחגיגות המשקיעים בבורסות בציפייה להורדות הריבית כבר התחילו, וזה מצב שיכול להיות מסוכן ואף להוביל להתפרצות של אינפלציה לא נעימה".

לסיכום, מה התחזית שלכם לכלכלה הגלובלית ב־2024?
לפידות: "אף אחד מאיתנו לא יודע מה יקרה בעוד דקה. הכול עניין של הסתברויות לתרחישים וההערכה שלך לכל אחד מהם. במזרח התיכון נוצרה סיטואציה שהיא רחבה יותר מישראל מול החמאס. יש גם את הסיפור של סין מול ארה"ב. הסינים כיום יותר מיליטנטים ואגרסיביים בעמדתם לגבי טייוואן, וראינו כבר מה עושה מלחמת רוסיה־אוקראינה למערב אירופה. כך שאנחנו רחוקים מחזון אחרית הימים של 'גר זאב עם כבש'".

אלטשולר צופה "שנה שלא תהיה בה פריחה כלכלית 'וואו', אבל גם לא צניחה. צפויה להיות שנה של מעט יציאה מההלם של העלאות הריבית. הולכים למקום נוח יותר שיתרום לכלכלה. נקווה שלא יהיו הפתעות בסגנון המלחמה באוקראינה או ה-7 באוקטובר. ככל שאלו לא יתרחשו, העולם בסיכומו של דבר הולך קדימה".

לובצקי: "בסוף ביצועי השווקים הם פונקציה של גובה הריבית בשקלול ההפתעות. הריבית בדרך למטה. אם ההפתעות (החיצוניות) יהיו לחיוב או לשלילה? אי אפשר לעבוד במקצוע שלנו מבלי להיות אופטימי, ובסוף התוחלת של השווקים (עליית מדדי המניות על פני זמן) היא חיובית".

סטפק: "אני בגישה ריאליסטית מפוכחת, בלי משאלות לב. לכלכלה הישראלית תהיה שנה קשה, גם אם הריבית תרד, מה שיקל על הנדל"ן וכיו"ב. וזה לא רק שנה אחת, אלא מצב שיכול להימשך כמה שנים משום שתקציב הביטחון ידרוש תוספת של 20 מיליארד שקל בשנה. יש משקל רב לבחירות בארה"ב, אם טראמפ ייבחר - אלוהים ישמור - זה יהיה רע לדמוקרטיות המערביות, לברית נאט"ו ולמלחמה בין רוסיה לאוקראינה. זה ישפיע בסוף גם על המשק שלנו".

עוד כתבות

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"