גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחום החם בכנס ג'יי פי מורגן והקרן שמגדילה את ההימור על חברות ביומד

נוירולוגיה, סרטן ואופטימיות בכנס ג'יי פי מורגן; קרן הון סיכון שלא התמקדה בביומד עד כה מסבה כמעט את כל פעילותה לתחום; חברה שנכשלה ודעכה חוזרת עם הנפקה חדשה; ושיתוף-פעולה חדש לחברה שמאיימת על ההגמוניה הגנומית ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock, אמיתי
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock, אמיתי

אופטימיות בכנס ג'יי פי מורגן, הנחשב למנבא של השנה כולה

מצב הרוח של משתתפי כנס ג'יי פי מורגן  אולי חוץ מהישראלים ביניהם, היה השנה מרומם. הכנס הנערך בכל שנה בינואר בסן פרנסיסקו ונחשב ליריית הפתיחה של השנה, ומצב הרוח בו קובע את רמת האופטימיות לגבי המשך השנה.

השבוע בביומד | ביום שאחרי ביוג'ן: המנכ"ל שמצטרף לחברת התרופות הישראלית
● השבוע בביומד | אפליקציית הטיפול בדיכאון של מייסד ווייז והמחקר שיממן משרד ההגנה האמריקאי

האופטימיות מגובה בלפחות נתון אחד: מדד הנאסד"ק ביוטק נמצא בשיא מקומי לאחר שעלה 15% מנובמבר. ערכיו עדיין נמוכים ב-18% לעומת השיא שנרשם ב-2021, שבמבט לאחור נראה מעט בועתי. השינוי נובע בין היתר מהציפיה להורדת הריבית בארה"ב, שמושכת משקיעים לחברות עם סיכון.

התחום החם על פי משתתפי הכנס היה נוירולוגיה, תחום שראה ב-2023 פריצת דרך יוצאת דופן באישור תרופות למחלת האלצהיימר, שהחזירה להתעניין בתחום חברות שחלקן כבר התייאשו ממנו. עוד תחום חם הוא Antibody Drug Conjugates, תרופות לסרטן המורכבות מנוגדן שהוא "טיל מונחה מטרה" אל הגידול הסרטני, ותרופה שהורגת את התא כאשר הנוגדן נקשר אליו. חברת מרק האמריקאית, שעומדת בפני צוק פטנטים סביב מוצר הסרטן המוביל שלה קייטרודה, רכשה חברה בתחום הזה ב-22 מיליארד דולר, ובכנס הודיעה גם ג'ונסון אנד ג'ונסון על רכישה בתחום הזה. גם מנכ"ל חברת רוש הצהיר כי התחום מעניין אותו.

מספר עסקאות רכישה הוכרזו לפני הכנס, מה שיצר אופטימיות לגבי מספר העסקאות הצפויות השנה. לגבי ההנפקות ישנה אי וודאות רבה יותר, כאשר ברבעון הרביעי של 2023 בוצעה רק הנפקה משמעותית אחת.

אנבידיה  (Nvidia) חברת השבבים המוכרת, הייתה אחת הכוכבות של הכנס למרות שאינה חברת ביומד. אנבידיה משתמשת ביכולות החישוביות שלה כדי לשפר פיתוח תרופות, בין היתר בשיתוף-פעולה עם אמג'ן עליו הצהירה בכנס. החברה גם עודדה חברות הקשורות לתחום זה להתעניין בהשקעה מקרן הון הסיכון של התאגיד, NVentures.

GSK, שלא הייתה בכותרות הרבה לאחרונה, הודיעה על רכישה עם מקדמה של מיליארד דולר של חברה שיצאה לאור רק לפני שלושה חודשים, Ailos Bio, ומוצריה נמצאים בשלב הניסויים הקליניים.

בתחום המכשור הרפואי, השנה הכריזה חברת בוסטון סיינטיפיק בכנס כי רכשה ב-3.7 מיליארד דולר את חברת Axonix, העוסקת בגירוי עצבי למניעת אי שליטה בסוגרים, הזדמנות שאותה מעריכה החברה בכ-1.6 מיליארד דולר בשנה.

בתחום הסוכרת, מוצרי "לבלב מלאכותי", הסוגרים בעצמם את המעגל בין מדידת סוכר למתן אינסולין, היו במוקד. אבוט הודיעה כי תשלב את מד הסוכר הרציף שלה בארה"ב, עם משאבת האינסולין של Tandem Diabetes. לעומת זאת מדטרוניק קיבלה אישור באירופה לשלב את המשאבה שלה עם מד סוכר משלה, לבני 7 ומעלה. החברה מכוונת לכבוש חצי מהשוק.

קרן אמיתי מתמקדת בביומד ומשקיעה בחממת AION

קרן הארלי סטייג' אמיתי ונצ'רס (Amiti Ventures), הודיעה על שיתוף-פעולה עם החממה הטכנולוגית AION, בה שותפות מספר חברות תרופות בינלאומיות. החממה פועלת להצמחתן בישראל של חברות חדשניות שיתמודדו עם אתגרי העתיד הבוערים בפיתוח תרופות.

קרן אמיתי מתמקדת בתחומים בחזית הטכנולוגיה. את הקרן החדשה שלה החליטה למקד במחשוב קוואנטי וביומד, אף שפחות עסקה בביומד בעבר. היא מצטרפת כמשקיעה לשותפות האחרות ב-AION, אסטרהזנקה, מרק הגרמנית, פייזר, טבע, קבוצת החדשנות ביומד X וחברת מחשוב הענן AWS .

בן רבינוביץ', מייסד ושותף באמיתי וונצ'רס, הסביר בשיחה עם "גלובס" כי: "הקמתי את הקרן לפני כ-15 שנים. זה היה מיזם הון הסיכון הראשון שלי ונפלתי ישירות לתוך המשבר הפיננסי של 2010. כל קרנות הון הסיכון בארץ התמקדו אז בתחום התוכנה, ואני זיהיתי שהם נטשו את תחום המוליכים למחצה, למרות שהוא שוק ענק". עם קרן של 22 מיליון דולר בלבד, "יכולתי לעשות כל עסקה שרציתי בארץ" בתחום שהיה רחוק מהעין.

את הקרן השנייה החליט רבינוביץ' למקד בתחום הבינה המלאכותית ובתחום הרכב. "כיוון שאנחנו קטנים ומשקיעים מוקדם, אנחנו חייבים להשקיע בתחומים כשהם מתחילים להתפתח", הוא מסביר. "כוח האדם שלי והמשאבים הניהוליים שלי מוגבלים, אז כשאני מזהה שוק או צורך מעניין ופועלות בו עשרות חברות, זה רועש מדי בשבילי. כשאני תופס את התחום מוקדם כשיש בו רק 4-5 חברות משמעותיות, אנחנו יכולים להיות יותר אפקטיביים". ולכן כרגע המיקוד הוא בתחום המחשוב הקוואנטי, ובטכנולוגיות חדשניות לפיתוח תרופות.

"זיהינו שארה"ב וגם דמוקרטיות מערביות אחרות, קצת חלשות בתחום ייצור התרופות והיו רוצות יותר עצמאות בתחום הזה, על רקע הלקחים שנלמדו בתקופת הקורונה. ביולוגיה מבוססת מחשוב היא כנראה התשובה לזה. שוק התרופות הוא ענק, כך שהפוטנציאל ברור, אבל חברות חישוביות בתחום עדיין אין המון, וזה מקום טוב להיות בו". 

יתרון נוסף שמוצא רבינוביץ' בתחום הביומד הוא הגיוון המובנה שבו. "מאוד חשוב לנו שהחברות שלנו ינוהלו על ידי צוות מגוון, ובתחום הביומד, לא צריך אפילו להתאמץ כדי לחפש זאת. נשים מובילות יש כמעט בכל חברה. גם המגזר הערבי מיוצג בתחום הזה הרבה יותר מאשר בתחומים אחרים בארץ".

הקרן, בהיקף של 90 מיליון דולר, השקיעה החל מ-2023, רק בישראל. "העבודה שלנו השתנתה בעקבות הבחירה בביומד וקוואנטים", מודה רבינוביץ'. "בעבר הצוותים שבחרנו היו בעיקר מיחידות המודיעין הטכנולוגי בצה"ל. עכשיו אנחנו בוחנים מעבדות". 

רבינוביץ' מציג כי שיתוף-הפעולה עם AION הוא מהותי עבור תזת ההשקעה של הקרן. "לא רק שארבע חברות פארמה שותפות בחממה, הן גם משתפות פעולה עם החברות כבר בשלבים המוקדמים, במתן מידע, בניית ניסויי הוכחת ההיתכנות, חשיבה על הבעיות והפתרונות. חברות שאין להן את מערכת התמיכה הזו, יכולות לחכות שנים כדי שגורמים בסדר הגודל הזה בכלל יגידו להן אם הן בכלל בכיוון הנכון".  

מתי גיל, מנכ"ל AION: "ישנן חברות שמיליון הדולר שאנחנו יכולים לתת להן, הוא מספיק עבורן. ישנן חברות אחרות, בעיקר חברות שכבר קיימות כשהן מגיעות אלינו, שצריכות קצת יותר כסף בהתחלה, והשקעה של אמיתי לצידנו יכולה מאוד לעזור להן".

אמיתי כבר השקיעה בחברה אחת מהפורטפוליו של AION, חברת DenovAI Biotech, שמפתחת פתרון משולב פיזיקה וביולוגיה לתכנות נוגדנים וחלבונים.

רבינוביץ': "בישראל עדיין לא נרשמה ההצלחה בביומד שהיינו רוצים לראות כאן. תשע תרופות ישראליות הגיעו לשוק, אבל היינו יכולים לעשות יותר מזה. בינה מלאכותית ובכלל תכנון ממחושב, יכולים להיות המקפצה של ישראל לתחום. מערכות ממוחשבות יכולות לייצר סל שלם של תרופות, לאפשר גם שיתופי-פעולה עם תאגידי הפארמה וגם התקדמות עצמאית, וזה המפתח לבניית חברות תרופות חזקות בישראל". הוא מוסיף כי לחץ המחירים על התרופות בארה"ב, יגביר את העניין של תאגידי הפארמה בפיתוח תרופות במחיר נסבל יותר, כאשר היום מדובר במיליארדי דולרים המושקעים בכל תרופה חדשה שמגיעה לשוק, ולא תמיד ישנו החזר מספק על ההשקעה.

איך משפיעה המלחמה על החברות שהשקעתם בהן?
רבינוביץ':
"אני יכול לגייס כסף לחברות הפורטפוליו שלי, אבל בדרך כלל מאנשים שיש להם ניסיון בהשקעה בישראל. מאחרים, זה אתגר. אנחנו פשוט צריכים להיות הכי טובים".

גיל: "הביומד הוא סקטור לטווח ארוך, אז אנחנו מקווים שעד שההשקעות שלנו יבשילו, כל מה שקורה כרגע יהיה פחות רלוונטי".

גיוס של 16 מיליון דולר לפוליפיד

חברת פוליפיד המפתחת שתל אנטיביוטיקה בשחרור מושהה, ונסחרת בנאסד"ק, הודיעה בשבוע שעבר על הנפקה של 16 מיליון דולר. בסוף 2022 הודיעה החברה על כישלון בניסוי קליני שלה, ואיבדה 77% משוויה ביום אחד. לאחר מכן המשיך מחיר מנייתה להתדרדר, אך ההנפקה הקפיצה את ערך המניה פי 2 (והיא גם הגדילה את מספר המניות), כך שהחברה נסחרת כעת לפי שווי של 138 מיליון דולר. 

ההנפקה בוצעה במחיר של 4.8 דולר למניה, 26% מעל מחיר השוק ביום ההנפקה, אם כי לכל מניה צורפה גם אופציה במחיר מימוש של 5.5 דולר, כך שהמחיר האפקטיבי נמוך יותר. כעת מחיר המניה הוא 6.5 דולר, כך שהמשקיעים מרוויחים על השקעתם וגם האופציות כבר בתוך הכסף. בין המשקיעים היו הקרנות המתמחות בביומד, דפנה קפיטל ו-Rosalind Advisors. 

המימון הנוסף נועד עבור הטכנולוגיה הקיימת של החברה, וספציפית לקידום ניסוי שלב III במוצר של החברה בניתוחי בטן מורכבים. מדובר בניסוי השני מבין שניים דומים שאליהם יצאה החברה כדי להוכיח את יעילות המוצר שלה. הניסוי הראשון הוא זה שנכשל, ואילו בניסוי השני בוצע עדכון פרוטוקול מול ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי, והחברה מקווה כי הוא יסתיים הפעם בהצלחה. תוצאות ביניים מן הניסוי צפויות באמצע 2024. העובדה כי ה-FDA הסכים להמשיך את הניסוי השני כשהראשון נכשל, עשויה להראות כי גם למנהל המזון והתרופות יש תקווה לגבי אפשרות הצלחת הניסוי.

אולטימה ג'נומיקה בהסכם עם חברת הדיאגנוסטיקה קווסט

ביוני 2022, אולטימה ג'נומיקס, חברה אמריקאית עם שורשים ישראלים, נחשפה לראשונה במקביל להודעה על גיוס של 600 מיליון דולר (סכום מאוד יוצא דופן אפילו ביחס לגיוסים יוצאי הדופן לחברות ביומד באותה תקופה). החברה יצאה להתחרות בשוק ריצוף הגנום, ראש בראש עם מובילת התחום, אילומינה. 

השבוע הודיעה החברה כי חתמה על הסכם משמעותי עם חברת האבחון והמידע הרפואי Quest Diagnostics. קווסט תשתמש ביכולות הריצוף של אולטימה כדי לפתח בדיקות חדשות אותן תוכל לשווק. 

בחודש שעבר חשפה אולטימה את הטכנולוגיה עליה רק הכריזה עם הגיוס, טכנולוגיה לריצוף גנום שלם ב-100 מיליון דולר, ההצעה הזולה בשוק ביחד לרמת הדיוק שלה, כך על פי החברה. 

יזם החברה הוא בוגר תלפיות גלעד אלמוגי, ואחד המשקיעים הראשונים בחברה הוא המיליארדר מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט. גם קרן הון הסיכון הישראלית aMoon שייסד נכט, היא משקיעה בחברה לצד קרנות בינלאומיות. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

אנבידיה יצאה למסע רכישות של מיליארד דולר בישראל. מה בכל זאת צריך להדאיג?

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר