גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדרגות מס ההכנסה מתעדכנות: בדקו מה תהיה התוספת לנטו שלכם

מדרגות המס צמודות למדד המחירים לצרכן, כך שהעלייה במדד מתורגמת באופן ישיר לעלייה בשכר הנטו ● מומחה מס: "ככל שהשכר גבוה יותר, כך הנטו יגדל יותר לאור עליית המדד, ועד לסכום של 318 שקל" ● ומה באשר לנקודות הזיכוי? "החלשים לא ייהנו מזה, כי נקודות הזיכוי מוענקות למי שמדרגות המס שלו גבוהות"

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

בעלי הכנסות גבוהות מהשכר הממוצע במשק צפויים ליהנות מכ-300 שקל נוספים נטו בשכרם החל מהחודש. זאת, בעקבות עליית מדד המחירים לצרכן, אשר טיפס ב-3% בשנה החולפת. מדרגות המס צמודות למדד המחירים לצרכן, כך שהעלייה במדד מתורגמת באופן ישיר לעלייה בשכר הנטו שיופקד לעובדים בבנק.

לכך גם מצטרפות נקודות הזיכוי להן זכאים עובדים שונים, שמפחיתות את חבות המס. החיסכון השנתי לאדם יכול להגיע ל-1,200-1,500 שקל - ואף יותר בהתאם לנקודות הזיכוי להן הוא זכאי. 

לראשונה מזה שנתיים רשות המסים נותנת לכם הטבה על החסכונות הפנסיוניים. כך תנצלו אותה
שאלות ותשובות | תקרת הפטור ממס להשכרת דירה עודכנה, וזה המסלול החדש שכדאי להכיר 

לפני מספר ימים פרסמה רשות המסים "לוח עזר לחישוב מס הכנסה ממשכורת ושכר עבודה לחודש ינואר 2024 ואילך", בו עודכנו מדרגות המס על הכנסה, שווי נקודות הזיכוי ונתונים נוספים המשפיעים על ההכנסה של הציבור. חלק מהתקרות שפורסמו צמודות למדד.  

 

עו"ד איתי ברכה, מומחה מס ממשרד איתי ברכה ושות', מסביר כי "כתוצאה מעליית המדד, הנטו החודשי יגדל בעד 318 שקל. ככל שהשכר גבוה יותר, כך יגדל הנטו באופן משמעותי יותר לאור עליית המדד, ועד לסכום של 318 שקל כאמור. בנוסף, עליית המדד משפיעה גם על גובה נקודות הזכות להן זכאי כל אדם בהתאם לתושבותו, מצבו האישי, מספר ילדיו וגורמים נוספים. נקודות הזיכוי למעשה מפחיתות את המס, ובכך מגדילות את השכר נטו של כל עובד. בעקבות שינוי המדד, עלה שוויה של כל נקודת זכות בכ-7 שקלים לחודש, ל-424 שקל".

תושבי ישראל זכאים באופן אוטומטי ל-2.25 נקודות זכות קבועות. "משכך, הנטו יגדל בכ-16 שקל לחודש לכל הפחות לכל עובד. כל נקודת זכות נוספת לה זכאי עובד (בגין ילדיו או נסיבות נוספות) תגדיל את הנטו החודשי אף יותר".

גם לסיכום בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על הוספת נקודות להורים לילדים בין הגילאים 0-3, תהיה השפעה על הנטו של ההורים העובדים. "על-פי הסיכום, הורים עובדים יקבלו שתי נקודות זכות על כל ילד מגיל 0-3, לשני ההורים. מדובר בהטבה ששווה לפני עליית המדד כ-470 שקל לכל אדם שיש לו ילדים בגילאים אלה, ובעקבות עליית המדד, ההטבה הזו שווה כבר 484 שקל לכל אדם". 

עו"ד ברכה מציין כי "בחישוב גס, אם לוקחים אדם ממוצע עם שכר של 15 אלף שקל בחודש ושני ילדים, החיסכון השנתי שלו הוא כ-1,200 שקל נוספים. כמובן, ככל שיש יותר ילדים, או שהשכר גבוה יותר - החיסכון הוא גבוה יותר, וזה רק בגין עליית המדד הנוכחית".

עם זאת, עו"ד ברכה מזכיר כי "גם החובות למס הכנסה וגם החזרי מס הכנסה צפויים לעלות בכ-3%, שכן גם הם צמודי מדד. על חובות והחזרי מס הכנסה חלה הצמדה למדד + ריבית שנתית בשיעור 4%. 

"העשירים מתעשרים, והחלשים נחלשים" 

יועמ"ש גתית שלומי, ממלאת-מקום נשיא לשכת יועצי המס, מבקשת לצנן קצת את ההתרגשות מהירידה בשיעור המס בעקבות האינפלציה, ומסבירה כי לא כולם ייהנו מכך. "הריווח של מדרגות המס ועדכון התקרות - כמו תקרת פיצויים פטורים, תקרה למס יסף, מדרגות המס - המשמעות בסוף היא הפחתת מס, אבל צריך לשאול על מי היא חלה? בכלל לא בטוח שמי שמשתכר פחות מהשכר הממוצע במשק, שזה 12,536 נכון ל-2024, ייהנה מזה".

לדברי יועמ"ש שלומי, "החלשים לא ייהנו מזה, כי נקודות הזיכוי מוענקות למי שמדרגות המס שלו גבוהות, מעמד ביניים פלוס. אם רוצים לייצר אפקט על האוכלוסיות החלשות, צריך לחשוב איך לתת דווקא להן הטבות מס. במיוחד כשתהיה פה עכשיו התייקרות של המחיה, על רקע הכוונה למשל של הממשלה להעלות את המע"מ ל-18%. העלאת מע"מ תחול על כולם, אבל מי שייהנה מהריווח של מדרגות המס זה רק מי שנהנה משכר גבוה. במקום לסייע לאוכלוסיות שצריכות את זה הכי הרבה - העשירים מתעשרים, והחלשים נחלשים. ההטבה ניתנת לאוכלוסיות החזקות".

עוד מוסיפה שלומי כי "זה שמעכשיו מס יסף (מס על הכנסות גבוהות) יהיה רק מעל 700 אלף שקל, זה תורם רק לאוכלוסיות החזקות. הם ייהנו מהשינוי של התקרות בינואר, אבל אותה אישה שמרוויחה 7,500 שקל בחודש לא תיהנה מזה. זה לא ישפיע לה על הנטו. ההשפעה מתחילה מרמות שכר של שכר ממוצע במשק ומעלה. כל מי שמתחת, לא ייהנה מזה".

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?