גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגדל החיפאי שהכפיל את השווי שלו בתוך פחות מ-3.5 שנים

מדי שבוע נפרסם בגלובס מדור חדש שסוקר את החדשות האחרונות בענף הנדל"ן ● והפעם: מחצית מגדל הארמון בחיפה נמכרה ב-109 מיליון שקל ● שלוש תוכניות חדשות לפינוי בינוי בירושלים ● תדהר נכנסת כשותפה לפרויקט פינוי בינוי ברחוב לה גוורדיה בתל אביב ● אקסטל השלימה את רכישת קרקעות הפטריארכיה ● מדור חדש

מגדל הארמון, חיפה / צילום: פאול אורלייב
מגדל הארמון, חיפה / צילום: פאול אורלייב

נדל"ן מסחרי

מגדל הארמון בחיפה בהכפלת שווי בתוך פחות מ-3.5 שנים

קרן ריאלטי מוכרת מחצית (50%) ממגדל הארמון בחיפה ב-109 מיליון שקל לחברת מניבים, כך דווח אתמול (16/1).

העסקה מעניינת במיוחד משום שבתוך פחות משלוש וחצי שנים, קרן ריאליטי כמעט הכפילה את השווי של המגדל הוותיק בחיפה. ריאליטי רכשה את כל הבניין מחברת מגדל בספטמבר 2020 תמורת 105 מיליון שקל וכאמור מוכרת כעת את מחציתו ב־109 מיליון שקל. חברת מגדל רכשה את הבניין תמורת כ־100 מיליון שקל מאיש העסקים משה גרדינגר ב-2011.

מגדל ארמון נמצא ברחוב הנביאים בשכונת הדר, והוא ידוע בחיפה משום ממדיו הבולטים. הוא כולל שתי קומות מסחר, קומת לובי ו־15 קומות משרדים, וכן שש קומות מרתפים בהם 430 מקומות חניה.

בשנים שבהן החזיקה קרן ריאליטי במגדל היא ביצעה שיפוצים בעשרות מיליוני שקלים להשבחתו. דן מנחם, שותף בקרן ריאליטי, מסר : "הנכס נרכש לפני כשלוש שנים במצב לא מיטבי, כש־28% בלבד מהמבנה היה מאוכלס. מאז פעלה הקרן להשבחתו עם הכנסת שוכרי עוגן מהשורה הראשונה ופעילות אימפקט".

על פי דיווח החברה הרוכשת מניבים, שטח של 6,200 מ"ר המהווה כ-38% משטחי המגדל מושכר לקופות חולים לתקופת שכירות של בין 7-10 שנים, ובהשלמת התקשרות בהסכם שכירות חדש צפויים לשכור למעלה מ־50% משטח הבניין לתקופה של בין 10-13 שנים מנהל הדיור הממשלתי בשטח של כ-8,300 מ"ר לתקופות שכירות שבין 10-13 שנים. כך שעם השלמת חתימת ההסכם על מנהל הדיור הממשלתי צפוי שיעור התפוסה במגדל, לעמוד על כ-97% .

ה-NOI השנתי הצפוי מהשכרת מלוא שטחי המגדל הינו כ-14.2 מיליון שקלים. מהדיווח עולה כי ה- NOI השנתי הצפוי לחברת מניבים מוערך בכ-7.1 מיליון שקל ומשקף תשואה של כ-6.85% ביחס לתמורה.

תכנון

ירושלים: תוכנית ל־700 דירות חדשות בפינוי בינוי

הוועדה המחוזית ירושלים החליטה להפקיד שלוש תוכניות להתחדשות עירונית בשכונות קטמון, קריית מנחם וגילה בעיר, הכוללות כ-700 יחידות דיור. לפי נתוני מינהל התכנון שפורסמו לאחרונה, שנת 2023 הייתה "שנת שיא באישור יחידות דיור במחוז ובדגש על העיר ירושלים. השנה אושרו במחוז 20,328 יחידות דיור, כ-16,928 מהן בעיר הבירה עצמה - כולן במסגרת התחדשות עירונית".

עתה החליטה הוועדה להפקיד שלוש תוכניות נוספות כאמור. בשכונת קטמון הופקדה תוכנית על שטח כולל של כ־9 דונם, במתחם הרחובות בן זכאי, יהושע בן נון ואלעזר המודעי, בסמוך לצומת אורנים. המתחם צמוד למפגש של הקו הכחול של הרכבת הקלה העובר בעמק רפאים, והקו הסגול המצוי בקידום לאורך רחוב בן זכאי.

התוכנית כוללת 350 יחידות דיור שיוקמו בארבעה מבנים בגובה של עד שמונה קומות, ומגדל בגובה 37 קומות. כיום קיימים במתחם ארבעה מבני שיכון הכוללים 144 יחידות דיור, שיפונו לטובת הפרויקט החדש.

בשכונת קריית מנחם, החליטה הוועדה להפקיד תוכנית להתחדשות על שטח של כ-2.2 דונם, ברחוב דהומי 6. התוכנית כוללת 185 יחידות דיור שיוקמו במבנה בן 37 קומות שישלב חזית מסחרית, במקום 56 יחידות דיור במבנה שיכון בן 4 קומות, הקיימות כיום. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-37 יחידות דיור יוקצו עבור דירות קטנות של עד 55 מ"ר. התוכנית הוגשה על ידי יובלים והבית ברמות מקבוצת בית ירושלמי.

התוכנית האחרונה שהופקדה היא בשכונת גילה, והיא בשטח כולל של כ-1.8 דונם, במתחם בין הרחובות האחלמה והאנפה. התוכנית כוללת הקמת 160 יחידות דיור שיוקמו במבנה בן 28 קומות. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-32 יחידות דיור יוקצו לטובת דירות קטנות. כיום קיימים במתחם 36 יחידות דיור במבנה שיכון בן 4 קומות, שיפונה לטובת הפרויקט החדש. התוכנית הוגשה על ידי קבוצת עומר & תנופה (המחברת את שתי החברות היזמית חברת תנופה והמבצעת חברת עומר).

התחדשות עירונית

תדהר נכנסת כשותפה לפרויקט פינוי בינוי ברחוב לה גוורדיה בתל אביב

קבוצת תדהר הודיעה כי היא נכנסת כשותפה (50%) בפרויקט פינוי בינוי גדול ברחוב לה גוורדיה בתל אביב. על פי ההסכם, היא תקים 420 יחידות ושטחי מסחר במשותף עם היזם נחמיה דוידי - שקידם את הפרויקט עד לשלב היתר הבנייה. קיימות כיום במקום (לה גוורדיה 65-71) 106 דירות ישנות.

הפרויקט ברחוב לה גוורדיה בתל אביב / הדמיה: אלכס לובינוב

במסגרת הפרויקט תקים תדהר (שגם תבצע את הבנייה) שבעה בניינים בני 10-17 קומות בהיקף כולל של כ-45 אלף מ"ר עילי וכ-27 אלף מ"ר מרתפים, בתמהיל דירות החל מ-2 חדרים ועד פנטהאוזים, סביב חמש גינות פנימיות.

ההשקעה הכוללת בהקמת הפרויקט מוערכת בכ-800 מיליון שקל והקמתו צפויה להתחיל בחודשים הקרובים ולהימשך כשלוש וחצי שנים. הליווי הבנקאי יינתן על ידי בנק דיסקונט.

עבור החברה, היתרון טמון באפשרות לצאת בתוך חודשים ספורים לפרויקט גדול באזור מבוקש של תל אביב, שתוכנן לפי מכפילים ותיקים, נדיבים יותר מאלה שיש היום בשוק. לא הרחק משם כבר מתקדמים בימים אלה כמה פרויקטים של התחדשות עירונית, בהם פרויקט upper house של גינדי, ממש על נתיבי איילון ליד הסינרמה, וגם פרויקטים קטנים יותר של תמ"א 38 הריסה ובנייה.

השלמת עסקה

אקסטל השלימה את רכישת קרקעות הפטריארכיה תמורת 750 מיליון שקל

חברת אקסטל השלימה את רכישת קרקעות אדמות הפטריארכיה בירושלים מקבוצת ניות בסך 750 מיליון שקל (לא כולל מסים ועלויות נוספות). העסקה נחתמה לפני כשנה, בינואר 2023, על קרקעות בהיקף כולל של כ-500 דונם. כעת הודיעה החברה כי העבירה את התשלום האחרון. נזכיר כי הקרקעות מוחכרות לקק"ל בחוזה שצפוי להסתיים ב-2050-2052 - וכי החברה עדיין לא חתמה על הסכם עם הדיירים באשר לעתיד המתחמים שבהם הם מתגוררים.

בראיון לגלובס בחודש ינואר אשתקד אמר איש העסקים היהודי־‏אמריקאי גארי ברנט, מנכ"ל אקסטל, "אם כולם יגיעו לפרויקט הזה ברוח שיתופית ולא מתוך עקשנות, ולא ירצו רק למקסם רווחים, כולם ירוויחו ונגיע יחד לתוצאות טובות. זו בהחלט הרוח שאנחנו מביאים אתנו לשולחן המו"מ. זו גם הסיבה שבגללה העסקה הזו הייתה כה מעניינת עבורי, כי היא מייצרת הזדמנות לעבוד על משהו שיטיב עם כולם ויביא לתוצאות מוצלחות - עבור כולם, כולל אותנו".

גארי ברנט / צילום: אקסטל

לפי הודעת החברה כעת עדיין לא הגיעו להסכמות עם הדיירים, וצוין כי שאיפתה "להגיע להסכם הוגן וקבוע עם קק"ל ועם הדיירים השונים לטובת קידום פרויקטי פינוי-בינוי על הקרקע שנרכשה. החברה מתכוונת לנהל מו"מ עם כל הצדדים המעורבים, ובפרט עם הדיירים לטובת מציאת פתרון מקיף והוגן, שעשוי לכלול חתימה על הסכמי מכירה והעברת הבעלות".

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

פרשת השחיתות החדשה: איך התגמול של סוכני הביטוח שוב במרכז

תגמול סוכני הביטוח נמצא במוקד פרשת השחיתות הגדולה "יד לוחצת יד", שנחשפה הבוקר ● עפ"י החשד, בעלים של סוכנות ביטוח העניק הטבות שונות בתמורה להעברת לקוחות לסוכנות שלו ● על שולחן האוצר נמצאת רפורמה שאמורה להסדיר את הענף ולמנוע ניגודי עניינים, אך היא כנראה לא תקודם בשל לחצים פוליטיים

Jaecoo 7 צ'רי / צילום: יח''צ

מהפך בשוק הרכב: קבוצת צ'רי הסינית עקפה את המסירות של טויוטה

קבוצת צ'רי הסינית טיפסה למקום השני במסירות הרכב מתחילת השנה עם המותגים צ'רי וג'אקו, תוך שהיא עוקפת את טויוטה שנמצאת כעת במקום השלישי בחלוקה ליצרניות ● יונדאי מוטורס שומרת עדיין על ההובלה עם כ־52 אלף מסירות מצטברות ● בענף הרכב מצפים כי בחודשים הבאים ימשכו מבצעי ההנחות על רכבי "אפס קילומטר"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה בתל אביב; נקסט ויז'ן זינקה במעל 5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מניות השבבים הדואליות טאואר, קמטק ונובה מטפסות ● וול סטריט סיכמה את השבוע החולף בירוק, לאחר דוחות דרמטיים של ענקיות הטכנולוגיה והקלה במתיחות הסחר בין ארה"ב וסין ● וגם: באופנהיימר מעדכנים את רשימת המניות הישראליות המומלצות: נובה, סלברייט, אודיטי ופאלו אלטו בפנים

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

מאות מיליוני שקלים: תרומת הענק לשיקום בית החולים סורוקה

עקב פגיעת הטיל האיראני ביוני האחרון, בית החולים סורוקה בבאר שבע קיבל היום אישור רשמי לתקציב השיקום שלו: 360 מיליון שקל מהמדינה ועוד 100 מיליון דולר כתרומה מהפילנתרופ סילבן אדמס ● התרומה של אדמס היא הגדולה ביותר לבית החולים מאז הקמתו ● מנכ"ל סורוקה, פרופ' שלומי קודש: "זו תרומה שתשנה את פני המרכז הרפואי"

ניו דלהי / צילום: Shutterstock

המסלול למזרח יתקצר? הקו הישיר להודו תלוי באור ירוק מהמדינה הזאת

ארקיע הודיעה כי היא מקיימת מגעים לחידוש הקו הישיר בין ישראל להודו, שנסגר במהלך הקורונה ● הסיבה: הפסקת האש החזירה לשולחן את האפשרות לטוס מעל עומאן – התפתחות שעשויה לקצר את המסלול למזרח ולהפוך את הקו לרווחי עבור החברות הישראליות, במיוחד כל עוד אייר אינדיה נעדרת מנתב"ג

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות בפתיחה בוול סטריט; אנבידיה ואמזון מזנקות

הנאסד"ק עולה בכ-0.8% ● אלפאבית הטכנולוגיה ממשיכות לגייס כסף להשקעות ב-AI: הפעם, אלפאבית מגייסת 3 מיליארד אירו באג"ח ●  וול סטריט: שבע המופלאות מהוות כבר כ-40% מ-S&P 500, "ביג שורט" מזהיר מבועה ו"מלך האג"ח" מוכר אג"ח ארה"ב ● ההיסטוריה מלמדת: סבירות של 86% שגם נובמבר ודצמבר יסתיימו בעליות בניו יורק

מימין: אבישי אברהמי, ריצ'רד פרנסיס, לירון אייזנמן / צילום: אלן צצקין, אלעד מלכה, ברצי גולדבלט

הישראלית שקפצה בעקבות שיתוף פעולה עם פייפאל, וזו שצנחה בשיעור דו־ספרתי

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● מניית פלטפורמת בניית האתרים Wix קפצה בכ-7% בעקבות שיתוף פעולה עם ענקית התשלומים פייפאל ● טבע צברה מומנטום חיובי לקראת פרסום הדוחות השבוע ● וסיליקום נפלה ב-10% לאחר פרסום הדוחות

נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל / צילום: מארק נומדר

סוני יוצאת מפעילות השבבים בישראל: מפצלת החוצה את אלטייר שרכשה לפני עשור

מרכז פיתוח השבבים של סוני בישראל, התמחה בשנים האחרונות בשבבי תקשורת עבור רשתות תקשורת LTE ודור חמישי במיוחד לתחום שרשראות האספקה ● סוני, שרכשה את אלטייר סמיקונדקטור לפני עשור, תחזור להתקיים כישות עצמאית, כאשר סוני תיהפך לבעלת מניות בה

פטריות של חברת מרינה / צילום: עינת לברון

חברת מרינה פטריות רוצה להנפיק בבורסת ת"א לפי שווי של מיליארד שקל

בימים אלה שוקדת חברת מרינה פטריות על הכנת תשקיף על בסיס דוחות הרבעון השלישי, מתוך מטרה להנפיק אותה לקראת פברואר 2026 ● ההערכות בשוק הן שטיוטה פומבית ראשונה של התשקיף צפויה עשויה להתפרסם עוד לפני סוף השנה הנוכחית

בית שמש / הדמיה: olin

מהחרדים עד הירוקים: מתנגדים מכל כיוון לתוכנית לשכונה חדשה בבית שמש

הוועדה המחוזית ירושלים דנה במשך 11 שעות באלפי התנגדויות לתוכנית להקמת 2,600 יחידות דיור בבית שמש ● מעבר להרס השטחים הפתוחים ולאופי הבנייה, המתנגדים חוששים שמשרד השיכון מעביר רק חלק מהתוכנית בוועדה, ואת היתר הוא מתכוון לאשר בוותמ"ל

מצעד של קבוצת פוליסריו, התנועה לשחרור סהרה המערבית / צילום: ap, Guidoum Fateh

תפקידה של ישראל בעסקה שתצייד את מרוקו במטוסי F-35 אמריקאים

הממלכה הצפון־אפריקאית מעוניינת לרכוש מארה"ב מטוסי קרב בשווי 17 מיליארד דולר, ברקע המתיחות בסהרה המערבית ● לפי דיווחים, ישראל לא מתנגדת לעסקה ותשתף פעולה בהליך ● הרצון להתחמש מסביר את "השקט התעשייתי" שהפגינה מרוקו במהלך המלחמה

רובע 3, תל אביב / צילום: גיא ליברמן

עיריות ת"א וירושלים עותרות לדיון נוסף בפסיקת העליון בנוגע להיטלי השבחה

שתי העיריות אינן משלימות עם פסק הדין שניתן לפני כשבועיים, שעלול לעלות להן בהפסדים של מיליוני שקלים ואף מיליארדים מהיטלי השבחה ● מומחים מעריכים כי סיכויי הבקשות להתקבל אינם גבוהים

תאת טכנולוגיות / צילום: איור: גיל ג'יבלי, צילום: מתוך אתר החברה

האם יש עוד הזדמנות במניה הביטחונית שזינקה 100% בשנה?

מדור מיוחד של גלובס מנתח פעם בשבועיים מניה אחת. והפעם: תאת טכנולוגיות היא אחת מחברות התעופה והביטחון הוותיקות בבורסה עם חוזים מול ענקיות כמו לוקהיד מרטין ובואינג השוק שלה צומח בקצב מסחרר, המניה עלתה 300% בשנתיים, והתמחור עדיין לא יקר ביחס לענף ● מדור חדש

קמפיין וולט שעלה בסוף השבוע / צילום: צילום מסך

פניתם לוולט וקיבלתם הודעה שהנציג דובר אנגלית? זו הסיבה

בחודשים האחרונים מצאו באפליקציית המשלוחים פתרון לעומס הפניות: חלקן מנותבות לנציגי שירות הממוקמים בגאורגיה, שלא תמיד מתקשרים היטב עם הלקוחות ● לפי החברה, שמעסיקה כ־1,400 נציגי שירות בישראל, מדובר בעיקר בזמן אירועי ספורט גדולים ובערבי חמישי

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

יו"ר אל על הופך גם לבעל מניות משמעותי בחברה. כמה הוא יחזיק?

עמיקם בן צבי יקבל 15% ממניות כנפי נשרים, החברה שבאמצעותה שולטת משפחת רוזנברג באל על ● עפ"י הדיווח של החברה לבורסה, ההסכם עם הבעלים, קני ואלי רוזנברג, נחתם בשבוע שעבר וצפוי לצאת לפועל לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים

עו''ד יפעת תומר ירושלמי, צילום: דובר צה''ל

מעצרם של הפצ"רית ושל התובע הצבאי לשעבר הוארך: "חשש לשיבוש לפחות ב-2 פעולות חקירה"

הדיון על הארכת מעצר תומר-ירושלמי וסולומש התקיים בדלתיים פתוחות, הפצ"רית נכנסה לאולם הדיונים לא אזוקה • החוקרת הציגה לשופטת דוח סודי והבהירה: "מדובר בפרשה לא פשוטה" • עורך דינה: "אין שום סיבה להניח שהפצ"רית תשבש חקירה" • הסיבה להארכת המעצר: שיבוש ומסוכנות • הציטוטים מהדיון

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

מה אומרת חוקת ההסתדרות על מעורבות היו"ר בפלילים?

לפי חוקת ההסתדרות, במקרה ש"הוגש כתב אישום נגד יו"ר ההסתדרות בגין עבירה שיש עמה קלון, יפנה יועמ"ש ההסתדרות לראשות השיפוט בתביעה להשעייתו" ● לפיכך, כרגע אין מניעה מיידית מבר-דוד להמשיך לשאת בתפקידו בגדר נחשד בפרשה; תהליך כזה יתחיל אם וכאשר יוגש נגדו כתב אישום בשחיתות שתוגדר כעבירה שיש עמה קלון

ארז צדוק / צילום: פרטי

מנהל תיקים ביום, סופר בלילה: העלילה החדשה של ארז צדוק

ארז צדוק, בעלי בית ההשקעות אביב המתמחה בהשקעות הוגנות, מוציא ספר חמישי ושומר על אופטימיות: "תהיה פה צמיחה כלכלית, וכולנו רואים את זה עכשיו. בהשוואה לדורות הקודמים, אנחנו בני מזל"

מארק צוקרברג, סונדאר פיצ'אי, סאטיה נאדלה, אנדי ג'סי / צילום: ap

"הקפקס": הסעיף שנחשב לשולי בדוחות ענקיות הטק, וכעת גונב את ההצגה

גוגל, אמזון, מיקרוסופט ומטא הציגו זינוק בהוצאות הון, קפקס (CAPEX), אך גם שמרו על רווחיות ● הוצאות אלה הן השקעות בתשתיות ובציוד הוני לטווח ארוך, שהפכו לליבת מהפכת ה־AI ● אולם בשוק עולות תהיות: האם ההחזר העתידי יצדיק את ההשקעה המסיבית?

המשקיע האינטליגנט / צילום: איור: גיל ג'יבלי

השקעה במניות לא תמיד משתלמת: מה קרה לגמלאים שנקלעו לשוק דובי?

בוול סטריט מתחזקת הגישה, מגובה בניתוחים, כי אין אלטרנטיבה למניות עבור החוסכים לטווח ארוך ● הסטטיסטיקה משקפת עדיפות למניות על פני השקעה באג"ח ובמזומן, אבל אף אחד לא מבטיח 100% ודאות ● ועל מה תסתמכו כשתצאו לפנסיה במהלכו של שוק דובי