גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הביומד שגייסה 75 מיליון דולר והבוט שיודע אם כדאי לבטח אתכם

חברת הביופסיה הנוזלית CDX גייסה 75 מיליון דולר בדרך להנפקה בוול סטריט; המיזם שיעזור לחברות ביטוח בריאות להחליט את מי לבטח באמצעות AI; סטודיו החדשנות של מבטח שמיר ואוניברסיטת בר אילן; ותרומת הענק שקיבל הטכניון ● השבוע בביומד

צילומים: מארק ניימן(לע''מ), shutterstock, איל יצהר, איור: גיל ג'יבלי, עיבוד: טלי בודנובסקי
צילומים: מארק ניימן(לע''מ), shutterstock, איל יצהר, איור: גיל ג'יבלי, עיבוד: טלי בודנובסקי

גיוס של 75 מיליון דולר לחברת CDX המאתרת סרטן בבדיקת דם

חברת CDX, שפיתחה בדיקת דם לאבחון סרטן, הודיעה בשבוע שעבר על גיוס של 75 מיליון דולר, אשר אמור להביא אותה עד הנפקה בוול סטריט. את הגיוס הובילה Novo Holdings, חברת האחזקות של תאגיד התרופות הדני נובו נורדיסק . אחרי הגיוס, CDX מוחזקת ב-3.2% על־ידי חברת "מרחביה" הבורסאית, אותה מנהל אלי ארד.

חברת תרופות מישראל עוברת לבעלות הודית בשווי של 1.6 מיליארד דולר
אימון בנייד לפני הקרב ומיון על ידי בוט: הטכנולוגיות החדשות לבריאות הנפש

CDX נוסדה ומנוהלת על־ידי ד"ר ארנון חייט, אשר בעברו היה, בין היתר, חוקר בנאס"א. בית החולים קליבלנד קליניק השתתף בהקמה ובמימון של החברה. היום החברה כבר משווקת בארה"ב בדיקה לסרטן הערמונית, אשר נועדה לעזור לרופא להחליט איזה מן המטופלים שקיבלו תוצאה חיובית בבדיקה הראשונית (בדיקת PSA) יופנה לביופסיה, שהיא בדיקה פולשנית. אלי ארד הסביר כי "היום, בחלק גדול מהמקרים, התוצאה בביופסיה היא שלילית - כלומר, שהבדיקה הזו הייתה מיותרת. הבדיקה שלנו יכולה להפחית את כמות הביופסיות המיותרות ב-55%".

ד"ר חייט הוסיף: "שלב תחילת השיווק ידוע כמאתגר ביותר עבור חברות בתחום הרפואי. צריך לשכנע את הרופא והחולה שהם באמת יכולים לסמוך על הבדיקה ולהימנע מביופסיה. במקביל, צריך להראות לחברות הביטוח את הערך הכלכלי בבדיקה, ולהראות להם שהרופאים והחולים באמת מתכוונים להשתמש בהם. אנחנו מכירים את האתגרים הללו, ולכן עבדנו מול חברות הביטוח, במקביל לניסויים הקליניים, כדי להוכיח להם שהמוצר אכן יהיה בשימוש ויפחית ביופסיות. יש לנו כבר קוד שיפוי ביטוחי עם מחיר ממדיקר, המבטח הממשלתי האמריקאי".

כיום, בין 600 ל-800 אורולוגים בארה"ב כבר משתמשים בבדיקה. לחברה הסכם הפצה עם ענקית הדיאגנוסטיקה Quest. "את השנה סגרנו עם הכנסות של פחות מ-10 מיליון דולר, ובשנה הבאה אנחנו מקווים לצמוח פי שלושה", אמר חייט.

כעת, מפתחת החברה בדיקה דומה לתחום סרטן השד. ד"ר חייט: "אחד האתגרים הוא שכל אבחון סרטן השד מבוצע על־ידי רדיולוגים: מממוגרפיה לאולטרהסאונד ו-MRI, ומשם ישר לביופסיה, ורק אם היא חיובית, נכנס לתמונה אונקולוג. אז השאלה היא מי יזמין את הבדיקה? רדיולוגים לא כל כך מתחברים לבדיקות דם". החברה פועלת כעת כדי להבין כיצד לפצח את האתגר.

כיום, הבדיקה מאושרת במסלול עוקף FDA, אך אישור זה מחייב אותה לבצע את הבדיקה במעבדה שלה. כך, כל ההכנסה מביצוע הבדיקה נשארת אצלה, וזה במפתיע עלול להיות דווקא חסרון. "כאשר תהיה לנו ערכת בדיקה מאושרת FDA, ניתן יהיה להתחלק בהכנסה עם הרופאים שיש לחלקם מעבדות משלהם, מה שייתן להם אינטרס נוסף להציע את הבדיקה ללקוחותיהם", אומר חייט.

המתחרות של החברה בתחום הביופסיה הנוזלית מתבססות בעיקר על ריצוף גנטי של תאים סרטניים בודדים שנמצאים במחזור הדם. לדברי חייט, CDX מקדימה אותן לשוק, כאשר הבדיקה גם מובנת יותר לרופאים.

עד היום, גייסה החברה כ-50 מיליון דולר. ד"ר חייט: "CDX הוקמה כחברה באפיליאציה עם בית החולים קיבלנד קליניק, אבל אנחנו ניהלנו את החברה בצורה ישראלית, וזה לפעמים גם עצבן כמה אנשים. למה הכוונה? שלא גייסנו הרבה כסף בהתחלה, רק ממרחביה וממספר משפחות מבוססות".

לגבי העתיד, כאמור, החברה מתכננת להנפיק. ד"ר חייט: "כדי להוציא מחברה כזו את המקסימום, צריך להפוך לחברה גדולה או להירכש על־ידי חברה גדולה".

מבטח שמיר ובר אילן משקיעים במדע עמוק

אוניברסיטת בר אילן וחברת מבטח שמיר אחזקות  משיקות מיזם חדש בהשקעה של 30 מיליון שקל, להקמה של חברות סטארט־אפ על בסיס מחקרי האוניברסיטה. המיזם נוגע לסטארט־אפים בתחומים כמו ביוטכנולוגיה, מיקרו-אלקטרוניקה, פוטוניקה, בינה מלאכותית, מדעי החומרים ושילובים שונים בין אלה. המטרה היא להקים חברות על בסיס מדע עמוק - כלומר, מדע פורץ דרך שיש לו אפשרות לשנות דרמטית את הסקטורים בהם הוא עתיד להיות מיושם.

החברות שייבחרו למיזם, שיקרא UNBOX Venture Studio, יקבלו תנאים יוצאי־דופן בעולם מסחור הטכנולוגיות האוניברסיטאיות: רוב האחזקה בחברה תהיה בידי המייסדים, וכך גם הקניין הרוחני, כאשר במקביל, תקבל כל חברה מהמיזם השקעה ראשונית והכוונה שאמורה להביא אותה עד שלב גיוס הסיד.

הסטודיו יהיה חלק מתוכנית UNBOX שכבר פועלת באוניברסיטת בר אילן, בתמיכת המועצה הלאומית להשכלת גבוהה ותוכנית 'מאיצי מדע" של משרד החדשנות והמדע.

מבטח שמיר אחזקות בע"מ היא חברת אחזקות הפועלת בישראל מעל 30 שנה ונסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של מיליארד שקל. בין הצלחותיה: השקעה בתנובה ומימושה מול תאגיד Bright Foods הסיני, ליפמן אלקטרוניקה, סולבר ועוד.

סטארט־אפ בו השקיע אמנון שעשוע יעזור לחברות ביטוח בריאות להחליט את מי לבטח

חברת Digital Owl, שפיתחה טכנולוגיה לתמיכה בהחלטות חיתום עבור חברות ביטוח, הודיעה על שת"פ אסטרטגי עם חברת ביטוח המשנה RGA. במסגרת שיתוף הפעולה, תוביל RGA גיוס של 12 מיליון דולר בחברה, וכן תשלב את הטכנולוגיה של דיג'יטל אאול בתוך מערכת החיתום של RGA.

דיג'יטל אאול פיתחה מערכת תומכת החלטה לחיתום בתחום הבריאות. לדברי יובל מן, מנכ"ל החברה, "חברות הביטוח מבצעות חיתום על בסיס תיקים רפואיים הכוללים הרים של מידע רפואי, ועליהם לאזן בין מחיר תחרותי לפוליסה ולקבלה של מספיק לקוחות, לבין הימנעות ממכירה של פוליסות שעלולות להיות הפסדיות".

מן הוסיף: "האתגר הגדול הוא לקרוא את התיק הרפואי, להבין ממנו את מצבו הרפואי האמיתי של האדם ולתרגם זאת למחיר שמגדירה כל חברת ביטוח לכל סעיף רפואי. כיום, הקריאה של התיק מבוצעת בדרך כלל על־ידי בני אדם. בגלל הרי המידע, היום לפעמים חברות הביטוח האמריקאיות עושות מיקוּר חוץ למשימה הזו, לפיליפינים או להודו".

המטרה של Digital Owl היא לקרוא את התיק הרפואי ולחלץ ממנו את המידע בעזרתן של שלוש טכנולוגיות שפיתחה. הראשונה, היא טכנולוגיית חילוץ ישויות. לא מדובר בטקס פגאני, אלא בניתוח של מסמכים רפואיים כדי להבין מה קרה בעצם למטופל.

הטכנולוגיה השנייה היא מאגר מידע רפואי שפיתחה החברה, שעוזר לה לקרוא את התיקים. "המאגר כולל, נניח, את כל השמות האפשריים שיש ללחץ גבוה", הסביר מן. הטכנולוגיה השלישית היא בינה מלאכותית ג'נרטיבית, שעוזרת לכתוב סיכום של התיק הרפואי.

בינה מלאכותית ג'נרטיבית ברפואה? נשמע מסוכן. הרי אנחנו יודעים שלמערכות הללו עדיין יש הזיות
"אנחנו משלבים את הטכנולוגיה הזו עם שתי הטכנולוגיות הקודמות שלנו במטרה למנוע הזיות וגם למנוע את בעיית 'הקופסה השחורה' - כלומר, חוסר הידיעה איך המערכת קיבלה את החלטתה. המערכת שלנו מתעדת את מקורות המידע ואת תהליך קבלת ההחלטות שלה. כל הטכנולוגיה פותחה בתוך הבית, ולא מבוססת על כלים חיצוניים".

השותפות עם מבטחת המשנה RGA נחתמה לאחר תהליך בדיקה הדדית שהחל לפני כשנה. "הם השחקן הכי גדול בתחום ביטוחי החיים", אמר מן, "עשינו איתם פיילוט שבו השווינו את המידע שחילצנו למה שחילצו המומחים שלהם".

בשלב הזה, המידע עדיין משווה לספר האקטואריה הידני, בו לכל מצב רפואי מוצמד תג מחיר על בסיס הניסיון והמחקר שעורכות חברת הביטוח. החלום הוא שבעתיד, האלגוריתם ידע בעצמו פשוט להצמיד לכל תיק רפואי תג מחיר; "אבל התהליך הזה לעולם לא יוכל להיות קופסה שחורה, כי הרגולציה לא מאפשרת את זה", אמר מן.

החברה הוקמה ב-2018 על־ידי מן ואחיו, עמית. מן: "אני הייתי עורך דין בתחום הנזיקין. עמית אחי עבד אז באורקאם, אחד הסטארט־אפים של אמנון שעשוע, שהיה גם המנחה של עמית בתואר. כשסיפרתי לעמית על עבודתי הוא אמר לי: 'אבל מחשב יכול לעשות את זה!'. התווכחתי איתו ולמחרת באתי לעבודה ואמרתי לעצמי: 'כן, מחשב יכול לעשות את זה'". השניים החליטו לנסות לבנות את המחשב הזה, שהוסב בהמשך מתחום ניתוח תיקי נזיקין לתחום הביטוח. מן: "אני 'גנבתי' את עמית מאמנון שעשוע, והוא החליט להשקיע בחברה, בעצם להשקיע בעמית".

החברה מעסיקה כיום 70 עובדים, רובם בארץ (או כרגע במילואים, ציין מן). עד היום, גייסה החברה 38 מיליון דולר ממשקיעים, ביניהם Insight Partners, מנורה מבטחים, Ibex Investors, Fusion ועוד.

עשרות מיליוני שקלים יושקעו בבניין בריאות האדם של הטכניון

הטכניון הכריז בשבוע שעבר כי קרן ד. דן ובטי קאהן וקרן ברוך ורות רפפורט, יתרמו סכום של עשרות מיליוני שקלים להקמת הבניין לבריאות האדם על שם ד. דן ובטי קאהן, ולמרכז ברוך ורות רפפורט לחקר מחלת הסרטן שיפעל בו. לדברי נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, מדובר באחת התרומות הגדולות בתולדות הטכניון.

חתן פרס נובל בכימיה פרופ' אהרן צ'חנובר, שיזם והוביל את הקמת המרכז, אמר בעת חניכתו: "התחלתי לחלום על המרכז הזה עם יציאתה לשוק של התרופה הראשונה לסרטן, המבוססת על תגלית מערכת האוביקוויטין שפרופ' הרשקו ואני גילינו". הוא ציטט מהמשנה פסוק שהפילנתרופ והבנקאי ברוך רפפורט נהג לצטט: "אם אין קמח אין תורה, אבל אם אין תורה אין קמח. החוכמה הזאת ליוותה את ברוך עשרות שנים. הטכניון מספק את התורה, את הלמידה, הוא נהג לומר, ומשפחת רפפורט מספקת את הקמח".

ברוך ורות רפפורט ודן ובטי קאהן היו תורמים בולטים לטכניון. בניינים רבים, בתי ספר לרפואה ולהנדסה, פרסים מדעיים ומיזמי חינוך שונים קרויים על שמם. את מורשתם הפילנתרופית של בני הזוג רפפורט ממשיכות בנותיהם, גב' עירית רפפורט וד"ר ורד דרנגר. את מורשתם של דן ובטי קאהן ממשיכים בתם אנדריאה (אנדי) ובעלה לארי וולף.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל