גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרווחיות של נטפליקס בשיא, אז למה היא רוצה להעלות מחירים דווקא עכשיו?

ענקית הסטרימינג פרסמה ביום שלישי את הדוחות שלה לשנת 2023 והיממה את השוק: היא הציגה מספר שיא של מנויים משלמים ואת הרווחים הגדולים בתולדותיה - ואותתה על העלאות מחירים למשתמשים ● כל אלה גרמו לשני בנקי השקעות גדולים לפרסם המלצת קנייה חמה למניה

טד סרנדוס, מנכ''ל נטפליקס / צילום: ap, Chris Pizzello
טד סרנדוס, מנכ''ל נטפליקס / צילום: ap, Chris Pizzello

ענקית הסטרימינג הבינלאומית נטפליקס פרסמה ביום שלישי בלילה את הדוחות שלה לרבעון הרביעי של שנת 2023 והיממה את השוק. נטפליקס דיווחה על הרווחים הגדולים בתולדותיה - 5.4 מיליארד דולר; ועל מספר שיא של מנויים משלמים - יותר מ־260 מיליון מנויים משלמים, נתון גבוה מההערכות המוקדמות שצפו 256 מיליון מנויים. המשקיעים קיבלו את הדוחות באהדה והקפיצו את המניה ביותר מ־12.5% בפתיחת המסחר ביום רביעי. 

מחפשים את המודל הכלכלי הבא: כך תיראה השנה הקרובה במדיה ובבידור
נטפליקס מדווחת על הרווח הגדול מאז הקמתה; המניה עולה במסחר המאוחר

תתכוננו לשלם יותר על המנוי

כבר יותר משנה שנטפליקס מבצעת מהלך של העלאת מחירים רוחבית במוצרים שלה. בישראל ההעלאה הזו כבר בוצעה בשנה שעברה, מה שהביא את מחיר המנוי הסטנדרטי לכ־55 שקל (עבור שימוש בו־זמני בשני מכשירים ובאיכות HD). אבל נראה כי זו רק ההתחלה.

בפסקה כמעט נסתרת בעמוד השישי של המכתב של נטפליקס לבעלי המניות שלה, נכתב כי העלאות מחירים נוספות בדרך: "בעוד שאנחנו משקיעים ומשפרים את נטפליקס, אנחנו מדי פעם נבקש מהמנויים שלנו לשלם מעט יותר כדי לשקף את השיפורים האלה". או במילים אחרות - המחירים יעלו, אבל עוד לא ברור מתי ובכמה.

לכאורה לנטפליקס יש סיבות לחשוש מהעלאות מחירים, שכן הן עלולות לפגוע באינדיקטור ההצלחה המרכזי שלה - מספר המנויים - אבל אחרי שהעלאות המחירים של השנה שעברה עברו בשתיקה, ומספר המנויים אף זינק לשיא כל הזמנים, נראה כי בחברת הסטרימינג לא מודאגים מחרם צרכנים.

בנוסף, נטפליקס מציעה לאחרונה מנוי לואו קוסט, עבור אותם משתמשים שלא מעוניינים לשלם עשרות דולרים עבור שירות סטרימינג. בתמורה ל־7 דולר, ניתן לקבל מנוי לשירות של נטפליקס, עם פרסומות. כך החברה מרוויחה מפרסום, והצרכנים מרוויחים ממחיר זול.

 

בינתיים מסלול הפרסומות החדש תופס כ־40% מהשווקים בהם הוא נמכר. בארה"ב למשל, לפי חברת ניתוח הנתונים Antenna, כ־10% מהמנויים של נטפליקס הם בשירות המוזל.

סמנכ"לית הפרסום של החברה, איימי ריינהרד, אמרה כי לנטפליקס יש 23 מיליון משתמשים חדשים, ולפי הערכות שונות כמות המשתמשים הזו מיתרגמת לבין 12 מיליון ל־15 מיליון מנויים משלמים. נכון להיום, ריינהרד מודה כי מסלול הפרסומות לא יהיה מנוע הכנסות עיקרי השנה, ובהצהרות קודמות החברה כבר אמרה למשקיעים שייקחו עוד שנים עד שהמסלול המוזל יתפוס נתח משמעותי מעסקי נטפליקס.

שיתופי־הפעולה שבדרך והגדלת ההשקעה בתוכן

כך או כך, נטפליקס תידרש לשדרוג משמעותי כדי למשוך עוד מנויים במקביל להעלאות מחירים. צעד ראשון בכיוון הוכרז השבוע: בזמן שהיריבות שלה כמו דיסני ואפל TV מצמצמות השקעות בתוכן, נטפליקס מבקשת להגדיל את כמות התכנים שלה. אחרי שהחברה הכריזה כי לא תעשה זאת באמצעות רכישות ומיזוגים לחברות בידור מסורתיות, אלא באמצעות שיתופי־פעולה.

השבוע היא הודיעה על שיתוף־פעולה כזה, עם תוכנית ההיאבקות האמריקאית הפופולרית "WWE Raw" שמכרה לנטפליקס זכויות בלעדיות לשימוש בתכנים שלה בארה"ב וזכויות הפצה למדינות נוספות. תמורת שידור חי של תוכנית ההיאבקות במשך 10 שנים, נטפליקס שילמה יותר מ־5 מיליארד דולר. וזו רק ההתחלה: החברה צפויה להוציא השנה עד 17 מיליארד דולר על שיפור התוכן שלה.

העובדה שתוכנית ההיאבקות תשודר בלייב היא משמעותית, שכן היא יכולה לסמן על שינוי כיוון באסטרטגיה של נטפליקס: במקום שידורי בינג' רציפים - שידורים חיים שיאלצו את המנויים להתאסף סביב המסך בשעה וביום ספציפיים. אם המנויים יירתמו לשינוי הכיוון הזה, נטפליקס תוכל לנצל את שעות הפריים החדשות שלה ולמשוך מפרסמים חדשים.

המלצות קנייה רותחת מבנק אוף אמריקה

אחת הבעיות המרכזיות של נטפליקס בשנים האחרונות היא שיתוף הסיסמאות. כיום 100 מיליון משקי בית נהנים מהשירות של נטפליקס ללא תשלום, באמצעות שימוש בסיסמאות של מנויים משלמים. זו הייתה אחת הסיבות העיקריות לכך שהמניה צנחה לשפל בשנת 2022 ממנו היא עדיין לא התאוששה (רחוקה בכ־30% מהשיא).

בחודשים האחרונים נטפליקס פועלת בקדחתנות כדי לצמצם את התופעה על־ידי מנגנון שחוסם משתמשים שצופים בשירות מחוץ למכשירים הביתיים. ראייה להצלחת המאמצים יכולה להיות הזינוק במספר המנויים המשלמים - עלייה של 18% לעומת הרבעון הקודם.

"הרבה מהגידול של המנויים כעת הוא בשל ההחלטה לאכוף את שיתוף הסיסמאות", אומר ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל בבנק לאומי, אבל אלה לא בהכרח חדשות טובות. "סביר להניח שהיא לא תמשיך להוסיף מנויים בקצב הזה, כי היא תסיים לאכוף את השימוש החינמי. כך שאם נראה האטה בקצב הגידול של המנויים, צריך לשאול מה נטפליקס תעשה".

מנגד, כלכלני בנק אוף אמריקה דווקא מרוצים מהמאמצים של נטפליקס לחסום את המשתמשים הלא־משלמים וגם מהתוכניות של ענקית הסטרימינג להעלות מחירים. בתוך יממה העלו כלכלני בנק ההשקעות את מחיר היעד למניה פעמיים ופרסמו המלצת קנייה חמה לנטפליקס. אם ביום שלישי בלילה ננעלה המניה על שער של כ־492 דולר, בבנק אוף אמריקה פרסמו תחזית לפיה המניה תגיע בקרוב למחיר של 585 דולר, וביום רביעי עדכנו והעלו שוב את ההמלצה ל־650 דולר למניה.

ג’סיקה רייף, אנליסטית בבנק אוף אמריקה, כתבה בסקירה כי הם מאמינים שיש פוטנציאל לנטפליקס בסוגיית שיתוף הסיסמאות ואף הזדמנויות בעולמות הפרסום בפלטפורמה. "אנחנו ממשיכים להיות שוריים לגבי ההזדמנות ארוכת־הטווח לגבי הפרסום על גבי הפלטפורמה", כתבה רייף.

ובנק אוף אמריקה הם לא בנק ההשקעות היחיד שנטפליקס לכדה את תשומת־ליבו. גם בית ההשקעות אופנהיימר העלה את מחיר היעד למניה ל־615 דולר, וכלכלני אופנהיימר ממליצים להחזיק את נטפליקס ב"החזקת יתר".

לדברי אלי גולדברג, אנליסט בבית ההשקעות, "הייתה תזה דובית שנטפליקס לא מצליחה לתפוס את המשתמשים, והיא מאבדת נתח שוק, או שהיא תאבד משתמשים כשתתחיל לטפל בבעיית שיתוף הסיסמאות. יש לנטפליקס מנועי צמיחה עתידיים, והיא מצליחה להפחית חששות ולהפתיע את השוק".

אבל ההצלחה של נטפליקס יכולה להיות גם עקב אכילס שלה. ניר אורגד מלאומי מסביר כי התמחור של המניה יקר יחסית לענף: "היא נסחרת במכפיל רווח של 32 לשנת 2024. זה מכפיל גבוה במדד ה־S&P500 וגם בסקטור התקשורת בו היא פועלת, שם המכפיל באזור 18 בדרך־כלל. כדי להמשיך לעלות מפה, החברה תצטרך להציג תוצאות יוצאות דופן". 

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור