גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העליון: יפורסם שמו של משקיע בקרן הון-סיכון שנאשם בעבירות מין

העליון קבע כי טענת החשוד שלפיה בשל הפרסום תיגרם פגיעה לקרן ולמשקיעיה נטענה ללא ביסוס, וכי הסתרת מידע ממשקיעים בהכרח אינה בטובתם ● בדברי הסיכום אמר השופט: "הכול שווים בפני החוק, ובית משפט זה לא ייתן לעניינם של אנשים 'רמי-מעלה' עדיפות על פני עניינו של כל אדם אחר"

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS
בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

בית המשפט העליון התיר היום (ג') לפרסום את שמו של שותף מנהל בקרן הון-הסיכון הנאשם בעבירות מין חמורות, וקבע כי צו איסור הפרסום יוסר תוך שבוע. העליון קבע כי טענת החשוד שלפיה בשל הפרסום תיגרם פגיעה לקרן ולמשקיעיה נטענה ללא ביסוס, וכי הסתרת מידע ממשקיעים בהכרח אינה בטובתם.

הסדרת חוק חדלות הפירעון: התיקון שמקדם משרד המשפטים
עו"ד בעז בן צור, סנגורו של נתניהו בתיק 4000, ביקש להתפטר מהייצוג

בסוף שנת 2020 נעצר החשוד בחשד לביצוע עבירות מין חמורות. על הפרשה הוטל צו איסור פרסום, ושופט בית משפט השלום בפתח תקווה, שדן בבקשה להארכת מעצרו אז, קבע כי החשד בעניינו "ראשוני ודל" וקבע כי אם יתווספו תלונות נוספות ניתן יהיה לעתור להסרת איסור הפרסום.

חודש לאחר מכן, בינואר 2021, הגישה תוכנית "הצינור" בקשה להסרת צו איסור הפרסום, בטענה שארבע נשים פנו למערכת התוכנית ודיווחו על עבירות מין שביצע בהן החשוד, אך הבקשה נדחתה. נקבע כי האיזון בין השלב שבו נמצאה אז החקירה נגדו ועוצמת הראיות בתיק, למול הנזק שעשוי להיגרם לו מהפרסום מצדיקים את הותרת איסור הפרסום על כנו. בקשה נוספת שהגישה התוכנית להסרת הצו נדחתה ביוני 2023 בבית משפט השלום, בנימוק שיש להמתין לתוצאות השימוש לפני הגשת כתב אישום בעניינו של אותו חשוד, ואז להכריע בצו.

באוקטובר 2023 הוחלט על הגשת כתב אישום בפרשה, המייחס לאיש העסקים שתי עבירות אינוס ושתי עבירות של מעשי סדום במהלך השנים 2017, 2019 ו-2020. על-פי הנטען, הוא פגע בנשים שפגש באמצעות שימוש באפליקציית "טינדר".

עם הגשת כתב האישום הגיש איש העסקים בקשה לבית המשפט המחוזי להותרת צו איסור הפרסום בתוקף וזאת בין היתר בטענה כי בשל תפקידו הבכיר בקרן, פרסום שמו "עלול בהסתברות גבוהה לגרור השמדת ערך קולוסאלית אשר תיפול על כתפיהם של משקיעים בארץ ובחו"ל". הפרקליטות התנגדה לבקשה וטענה כי הטענות בעניין הקרן אינן רלוונטיות וכי במקרה הנוכחי איסור הפרסום מנע אפשרות לחשיפת נפגעות אפשריות נוספות.

בית המשפט המחוזי דחה את הבקשה וקבע, בגדול, כי הטענות לפגיעה בקרן הועלו ללא אסמכתאות, וכי אין ברור שלו עצמו ולבני משפחתו ייגרם נזק מהפרסום, אבל זה לא שונה מכל פרשה אחרת. על-פי החלטת המחוזי, הצו אמור היה לפוג היום - אך הוא ערער לעליון.

העליון התייחס באופן ספציפי לדפוס שמיוחס לאיש העסקים

בערעור, שהגיע לידיו של השופט חאלד כבוב כשופט תורן, שב איש העסקים על טענותיו וניסה לבסס תזה משפטית שלפיה התשתית הראייתית שעליה בוסס האישום חלשה, ולכן, בשים לב לכך שמדובר בעבירות מין, יש לאסור את פרסום שמו. כבוב דחה את העמדה.

בהחלטה ארוכה יחסית שב בית המשפט העליון על מרכזיותו של עיקרון פומביות הדיון במשפט הישראלי ועל חשיבותו הרבה בפרט כאשר מדובר בעבירות מין "נוכח האתגר המוכר בחשיפתן של עבירות אלו, בשים לב לקשיים עימם מתמודדים נפגעי ונפגעות עבירות אלו ובשל הצורך המיוחד להזהיר את הציבור מפניהם של עברייני מין". כן התייחס העליון באופן ספציפי לדפוס שמיוחס לאיש העסקים כאן, ולעובדה שפרסום שמו ברשת, על-ידי המתלוננת הראשונה, הוא שהביא להגשתה של התלונה השנייה נגדו. כן העליון הדגיש את נקודת המפנה שחלה כאשר מוגש כתב אישום, שאז אין צורך להידרש לתשתית הראייתית בתיק כאשר נבחנת האפשרות להתיר פרסום שם, וזאת בשונה ממצב שבו מדובר באדם שהוא בגדר חשוד.

ביחס לטענות בעניין הנזק האפשרי שעלול להיגרם לקרן הון-הסיכון שבה הוא שותף, קבע העליון כי "קיומו של שוק תקין מושתת על עיקרון הגילוי הנאות", וכי "זרימת מידע שוטפת היא שמבטיחה שקיפות, שבתורה מאפשרת למשקיע סביר לקבל החלוטות מבוססות אודות השקעת ממונו ולכלכל צעדיו בתבונה".

בית המשפט התייחס לדיני ניירות הערך וקבע שאחת מתכליותיהם היא להגן בעיקר על המשקיעים ש"'מפקירים עצמם' לביצוע השקעה כזו או אחרת מבלי להקדים די בדיקות ובירורים". דווקא כאשר מדובר בתאגיד העוסק בתחומים עסקיים המבוססים על אמון אישי, נקבע, משקיעים מעוניינים להתוודע לחשדות ואישומים חמורים נגד נושאי משרה בכירים בו. לסיכום נרמזה ביקורת כלפי קו הטיעון כולו, וצוין כי "הכול שווים בפני החוק, ובית משפט זה לא ייתן לעניינם של אנשים 'רמי-מעלה' עדיפות על פני עניינו של כל אדם אחר".

*** חזקת החפות: איש העסקים הנזכר בכתבה לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות