גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיזם ההמלצות שמסייע ללוחמים ולוחמות להשתלב דווקא עכשיו בענף ההייטק

דואטו הישראלית פיתחה פלטפורמת גיוס מבוססת קהילות בפייסבוק, בווטסאפ ובסלאק, שכעת מגויסת לטובת לוחמים משוחררים ● "אנחנו קוראים לעוד עמותות וקהילות להצטרף", אומרים בחברה

אור דרוקר מ־Kravi-Tech (במרכז) וצוותו בחטיבה 9 / צילום: תמונה פרטית
אור דרוקר מ־Kravi-Tech (במרכז) וצוותו בחטיבה 9 / צילום: תמונה פרטית

על רקע מצבו הקשה של ענף ההייטק בצל המלחמה, הירידה בגיוסי ההון וגלי הפיטורים בארץ ובעולם, בחברת דואטו (Dueto), שפיתחה פלטפורמת גיוס מבוססת קהילות, מקימים מיזם חדש למציאת משרות בענף ללוחמים ולוחמות.

רפת כיסופים נפתחת מחדש בעזרת קרן הרפתנים של תנובה
ישראל מתגייסת | הבימאית שיזמה יריד יד שנייה לשיקום העוטף ולחינוך לצרכנות נבונה
ישראל מתגייסת | ביפו העתיקה מציעים תוכנית תמיכה באמני העוטף והצפון

מדובר במאגר טאלנטים מבוסס המלצות, שמאגד בתוכו פרופילים של לוחמים המתאימים לתפקידי פיתוח, שיווק, הנדסה, מכירות, מוצר ועוד. לאחר שממליצים מציינים את שמות המועמדים, הם עצמם מתבקשים להעלות את קורות החיים או הלינקדאין שלהם, להגדיר באיזה תחומים ירצו להשתלב, ולבחור אם להישאר גלויים או אנונימיים. כך, חברות יוכלו לבצע חיפוש של מועמדים מתאימים.

במקביל, חברות יכולות לפרסם משרות דרך קהילות של בוגרי יחידות קרביות, כמו למשל קהילת Kravi Tech, שבין מוביליה והמנטורים שלה נמנה אור דרוקר. הגשת מועמדות דרך הקהילות תוביל לכך שהחברות יתעדפו אותה בקבלה למשרה.

גל דולב / צילום: ניקי וסטפהל

"המהלך החל בעקבות פוסטים בפייסבוק, המלצות באינטרנט על לוחמים ואנשי מילואים שהשתחררו ומחפשים עבודה, ותגובות שראינו בקהילת קרבי־טק", מספר גל דולב, מנהל השיווק של דואטו. "הרגשנו שהדבר הזה מתפספס, ובפגישה עם המנהלים של קרבי־טק הבנו שיש פוטנציאל גדול, גם בקשר עם עוד עמותות של לוחמים. הפלטפורמה שלנו בעצם מייעלת את כל נושא ההמלצות, ומאפשרת חשיפה לקהלי יעד ייחודיים".

600 חברות במאגר

מאגר הטאלנטים של דואטו פועל באמצעות גודוורד (GoodWord), פלטפורמת גיוס שמאפשרת למחפשי עבודה לקבל הצעות מתאימות באופן גלוי או דיסקרטי. הפלטפורמה הושקה לפני כחצי שנה, ובדצמבר קיבלה מענק מרשות החדשנות, על טכנולוגיה פורצת דרך ועל סיוע לאקוסיסטם בהתמודדות עם אתגרים קריטיים להמשך צמיחתו.

כיום משתמשים בה מגייסים ומגייסות מכ־600 חברות הייטק וסטארט־אפים, שפועלים מול כ־300 אלף חברים בקהילות מקצועיות, קהילות רילוקיישן, יוצאי יחידות מיוחדות, קהילות נשים באקוסיסטם ועוד. בנוסף פועלת החברה בארה"ב ובבריטניה.

"גיוס דרך קהילות הוא ערוץ שלא היה קיים עד עכשיו בענף בארץ, וגם אין כמעט בעולם", אומר דולב. "היום הפעילות המרכזית של ישראלים בפייסבוק היא בקבוצות וקהילות, וגם הטאלנטים של כל תחום נמצאים שם. זה נכון גם לגבי קהילות בסלאק ובווטסאפ, וכל אלה יחד הם מקור ערך רב לחברות".

המהלך מגיע בתקופה לא טובה לענף.
"גם בארץ וגם בעולם הענף בהאטה, אבל קיים עדיין מחסור בעובדים מיומנים, במיוחד בתפקידי פיתוח אבל לא רק, כאשר לפי התחזיות, המצב הזה צפוי להימשך לפחות עד 2030. המלחמה הקשתה יותר על התעשייה, אבל אנחנו רואים הזדמנות לחברות לגייס את האנשים הטובים והאיכותיים בתחום. אנחנו קוראים לעוד עמותות להצטרף, ולתת חשיפה ללוחמים וללוחמות שלהן".

להמלצה על לוחמים: https://bit.ly/GoodWord_GiveBack

מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

AT&T Israel

מרכז המחקר והפיתוח של תאגיד התקשורת AT&T Israel פתח השבוע את ההרשמה לפרויקט "חזרת ממילואים? עכשיו תורנו" - סדנאות פרקטיות לחיילי מילואים שמטרתן לעזור במציאת עבודה בתעשיית ההייטק.

במהלך ההכשרה יתקיימו קורסים מקצועיים כמו פרומפט אנג'נירינג ופרודקט אנאליטיקס לצד סשן הכשרה לריאיון עבודה בהייטק, בניית פרופיל לינקדאין, סדנת חוסן מנטלי ועוד.

"הרעיון לקיום האירוע התחיל מהסיפור האישי שלי" אמר עמית לביא, מנהל תחום מיתוג מעסיק ושותפויות במרכז המו"פ. "עוד במילואים נחשפתי לחבר'ה שסיימו תואר ולא הספיקו למצוא עבודה טרם המלחמה. היו גם כאלו שעדכנו אותם תוך כדי המילואים שאין להם לאן לחזור.

"כשסיימתי את שירות המילואים אחרי 100 ימים וחזרתי לעבודה, הבנתי שאנחנו חייבים לעזור לאחרים למצוא עבודה אצלנו או בכלל בהייטק. הנהלת הארגון ישר נתנה לי את ברכת הדרך". ההשתתפות היא ללא עלות, אך כרוכה בהרשמה מראש.

ניתן להירשם באתר: https://forms.gle/qgFm2iqiQCC8AWnA7


ארגון לב אחד

בצל המלחמה פונו עליזה ואליהו רז, בני 80, מביתם בקיבוץ נירים לבאר שבע, יחד עם יתר חברי הקיבוץ. לאחר הפינוי, חברי הקיבוץ החליטו להתנדב למען חיילי צה"ל, בין היתר במסגרת המתפרה הניידת שמוביל ארגון הסיוע האזרחי בחירום "לב אחד", יחד עם אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל.

עליזה ואליהו רז מקיבוץ נירים, מתנדבי המתפרה הניידת של לב אחד / צילום: ארגון לב אחד

מתחילת המלחמה ייצרה ותיקנה המתפרה הניידת כ-8,000 פריטים של לוחמים. רז, שלקחה חלק במאמץ, היא תופרת במקצועה, ובעלה הצטרף אליה בהתנדבות. "מאוד משמח לקבל פידבק מחיילים שמתקנים להם את הווסט או את התיק", היא מספרת. "הפעילות הזאת מרחיבה את הלב של כולנו".

מתחם DNA

מתחם ה-DNA בעזריאלי תל אביב מארח פסטיבל קולינרי, בדגש על סיוע למפונים ומילואימניקים שעסקיהם נפגעו במהלך המלחמה. את הפסטיבל יובילו השפים חיים כהן וגיא גמזו. בנוסף לפודטראקים של השניים, הפסטיבל יכלול פופ-אפים של קונדיטורים מהעוטף ומצפון הארץ ועסקים של מילואימניקים.

כך, למשל, בר המתוקים יארח את "שוקולד קפה", לזכרו של דביר קרפ, שהיה השוקולטייר של העוטף ובעל בית הקפה, ונרצח בביתו ב 7 באוקטובר; את "הבורליה" הוא עסק שבעליו הקונדיטורים גויסו למילואים מהיום הראשון, וכבר ארבעה חודשים משרתים בעזה; ואת הדוכן של השוקולייטרית רווית גליצקי מהדרום.

כמו כן יועמדו ביריד דוכני שוק עם גבינות ודבש מהעוטף, שמן זית מהצפון, נקניקיות ביירן - עסק של חייל בסיירת צנחנים שנמצא בחאן יונס, דוכן דרוזי המארח אצלו בצפון ומאכיל מאות מילואימניקים ביום ועוד.

הפסטיבל מתקיים ב-14-21.2.24 בשעות 12:00-22:00. בשישי 9:30-15:30, בשבת סגור. הכניסה חופשית

פלאפון ו-yes

שתי החברות תרמו ציוד לחדר גיימינג שהוקם עבור חיילים פצועים הנמצאים בשיקום בבית לוינשטיין. הציוד כולל קונסולות XBOX ועמדות מציאות מדומה, לצד משחקים כמו פיפ"א 24, Forza, RUSH ומיינקראפט. משחקים אלו היו חלק מניידת הגיימינג של yes ופלאפון שהסתובבה ברחבי הארץ בין מלונות בהם התאכסנו ילדים שפונו יחד עם משפחותיהם מאזור עוטף עזה, הדרום ומיישובי הצפון.

עוד כתבות

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מכרז המיליארדים של צבא ארה"ב שאלביט עשויה לקטוף

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"