גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גנבי הרכב מתמקדים בדגם חדש, ואלה בשורות מדאיגות

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לאחר הפוגה קצרה, גנבי הרכב שבו לפעול במשנה מרץ, ובענף הביטוח מעריכים כי בין 1,200 ל-1,750 רכבים נגנבים בישראל מדי חודש ● אלו הם הדגמים שבהם זינקו התעריפים והערים שבהן לא כדאי לחנות ● וגם: מדוע עלה הביקוש לרכב שטח של סוזוקי והסיבה המפתיעה לגניבת מכוניות חשמליות ● גלובס עושה סדר

הביטוח שוב מתייקר / צילומים: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
הביטוח שוב מתייקר / צילומים: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

2 מיליארד עד 2.5 מיליארד שקל בשנה, זהו הנזק המוערך שמסבה מכת גניבות הרכב למשק הישראלי, והנזק שרובו מושת על חברות הביטוח מתגלגל ישירות לכיסם של הנהגים הישראלים בשל העלאת תעריפי הביטוח.

הלובי בכנסת עבד שעות נוספות וסוכני הביטוח בדרך לקבל עוד כוח, כסף וסמכויות
רשות שוק ההון מפרסמת: אלו הגופים המוסדיים נגדם הגישו הכי הרבה תלונות

בסוף חודש דצמבר האחרון כתבנו בגלובס כי הירידה הדרסטית בהיקף הגניבות שחלה לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל וההידוק הביטחוני על שטחי יהודה ושומרון (איו"ש) התפוגגה, וכעת נראה כי המספרים חזרו להיות דומים לתקופה שלפני המלחמה ואף עולים עליהם.

בסוכנות השוואת תעריפי הביטוח Wobi מעריכים כי במהלך חודש ינואר האחרון נגנבו בישראל 1,200 רכבים, אך בענף הביטוח המקומי יש גם מי שמעריך שהיקף הגניבות גבוה הרבה יותר. "גניבות הרכבים, שנעצרו ב־7 באוקטובר, חזרו בהדרגה, ועכשיו אנחנו בקצב יומי של כ־50 רכבים שנגנבים מדי לילה ואף יותר מכך", אומר בכיר באחת מחברות הביטוח.

"אם נלך לרף הגבוה של כ־1,750 רכבים שנגנבים בחודש, בהערכה ממוצעת של 95 אלף שקל לרכב, הנזק הישיר לחברות הביטוח נע בין 1.5 מיליארד לשני מיליארד שקל בשנה. לכך יש להוסיף עוד 3,000-4,000 שקל חפצים ודברי ערך דוגמת כיסאות בטיחות לילדים שהיו ברכב, יחד עם הלוואות או סכומים נוספים שבדרך כלל משמשים בעת רכישת רכב חדש, ובסוף מגיעים לכ־2.5 מיליארד שקל נזק למשק מדי חודש", הוא מעריך.

התוצאה היא כאמור עלייה במחיר ביטוחי הרכב. לפי המדד של Wobi, לאחר עצירה בעליית התעריפים שהתרחשה ברבעון הרביעי לשנת 2023, מחירי ביטוח הרכב חזרו לטפס במדד חודש ינואר ב־2%. עם זאת, בעוד שביטוח הרכב המקיף עלה ב-3%, מחירי ביטוח החובה דווקא ירדו בינואר ב־0.66% לעומת דצמבר 2023.

 

אילו דגמים הם ה"גניבים" ביותר?

כשצוללים למספרים נתון בולט שניתן להבחין בו הוא עליית מחירים משמעותית בדגמים "קטנים", כשתעריף הביטוח ליונדאי I10 לדוגמה עלה ביחס לדצמבר 2023 ב־7.3%, זה של קיה פיקנטו קפץ ב־6.8% ושל הונדה JAZZ ב-5.6%. לעומת זאת, בדגמי ה־SUV חלה דווקא ירידה מתונה כשהתעריף לסוזוקי קרוסאובר ירד ב־3.1% וזה של קיה ספורטאז' ירד ב־2.7%.

"באופן חד משמעי השונות בין עלייה או ירידה בתעריפים בין סוגי הרכבים נובעת מהגניבות של אותם סוגים", אומר נדב שרייבמן, מנהל מחלקת מחקר ואנליזה ב־Wobi. "בסופו של דבר התעריפים נקבעים לפי ה־Loss ratio בכל דגם (כמה משלמת חברה בתביעות חלקי הפרמיות שגבתה. ככל שהשיעור נמוך יותר, הרווחיות הגולמית של החברה גבוהה יותר, ר"ו).

 

"מעבר לפרופיל הנהג, החברות מחשבות תביעות גם לפי סוגי דגמים וכאן נכנס היבט הגניבות. ניסאן מיקרה ויונדאי i10 גניבים מאוד לעומת סוזוקי קרוסאובר שפחות גניב. אם לפני חצי שנה כל השוק היה מתנהג דומה, בעליות או בירידות, היום יש שונות גדולה בין סוגי הרכבים שנובעת מפרמטר הגניבות".

מבט על השינוי בתעריפים מינואר אשתקד עד ינואר השנה מגלה כי מחיר ביטוחי הרכב שאנחנו משלמים זינקו בממוצע ב־23%. הדגם בו חל השינוי הגדול ביותר ביחס לינואר 2023 הוא טויוטה קורולה עם עלייה של 33% ואחריו סקודה אוקטביה עם קפיצה דומה. הדגם בו חלה העלייה הקטנה ביותר הוא פורד פוקוס עם 7% ביחס לינואר 2023.

"חלק מהזינוק נובע מהגניבות וחלק בשל התייקרות הרכבים עצמם, החלפים שהתייקרו ושכיחות התאונות הגבוהה שלא ירדה למעט בחודשים אוקטובר ונובמבר לאחר פרוץ המלחמה. גם בביטוח החובה המחירים עלו, בין היתר לאחר שבתי המשפט הגדילו את גובה הפיצויים שהם גוזרים", אומר הבכיר בענף הביטוח.

אילו ישובים מועדים לפורענות?

גורמים בענף הרכב מתארים את דרך הפעולה של הגנבים המגיעים משטחי איו"ש: "אם מתבססים על נתון של כ־50 גניבות רכב, המשמעות היא שרק בעבור הגניבות ה'מוצלחות' בין 100 ל־150 איש נכנסים בלילה למדינת ישראל ומתחלקים לחוליות של 2-3 אנשים.

"בד"כ מדובר על נהג שמביא את החוליה לאזור הגנבה, המומחה שפורץ את הרכב ונהג שמסיע את הרכב הגנוב. אזורי הגניבות המועדפים הם כל הערים והישובים שנמצאים בין חצי שעה לשעה מהגבול - מעפולה בצפון, ערי השרון, גוש דן, ראשון לציון, מודיעין וירושלים. זה אומר שאין בעיה להיכנס לארץ כי לרוב מדובר במי שאין לו רישיון עבודה וזה אומר גם שאין בעיה לחזור מתחומי הקו הירוק לשטחים עם רכב הנושא לוחית זיהוי צהובה", מסביר גורם בתחום.

 

מדוע מכת הגניבות של רכבי סוזוקי מדאיגה?

לצד העלייה בהיקפי הגניבות, הבכיר בענף הביטוח מזהה גם שינוי באופי הרכבים שנגנבו. "מאמצע ינואר נגנבו בין 80 ל־100 רכבים מסוג סוזוקי ג'מיני (רכב שטח 4X4 קטן, ר"ו). זה לא רכב שגונבים לחלפים והשאלה אם לא מדובר בשינוי שמעלה חשש לכוונה לבצע באמצעותו אירוע ביטחוני.

"כמו שגנבו את הרכב עצמו אפשר להשתמש בו לפח"ע (פעילות חבלנית עוינת) הן בדרך מישראל לשטחים והן בדרך חזרה מהשטחים לתחומי הקו הירוק כשהוא נושא מטענים", מסביר הבכיר. כאן נזכיר כי על פי דיווחים גם הרכב ששימש את המחבל תושב מזרח ירושלים לפיגוע בצומת ראם בשבוע שעבר היה רכב גנוב.

מגמה נוספת אותה מזהים בענף הביטוח היא גנבה של כלי רכב חשמליים, והם "סוגרים את הפער" לעומת גניבות הרכבים שנוסעים על דלק. לדברי גורמים בענף הרכבים החשמליים נגנבים לטובת שלושה שימושים עיקריים: שימוש עצמי ברחבי השטחים, שימוש ברכב לטובת חלפים שעלותם טיפסה (בשל עיכוב בשרשראות האספקה וליקויים ברמת הטיפול של המדינה בתחום החלפים) וכן שימוש בסוללת הרכב לאספקת חשמל במקומות שאין בהם חשמל באופן קבוע באמצעות הטענה סולארית במהלך היום ושימוש בה בשעות הלילה.

מה דורשות חברות הביטוח מבעלי רכבים?

בדוח אודות מדד ינואר, ציין שרייבמן מ־Wobi כי כתוצאה מעליית מכת הגניבות, חברות הביטוח מנסות לצמצם הפסדים כספיים, ולכן ממשיכות להחמיר את דרישות המיגון. אם בשנת 2022 רק 8% מהמבוטחים נדרשו בתנאי מיגון מחמירים, בשנת 2023 הנתונים עמדו על 16% מהמבוטחים.

בסוכנות הדיגיטלית מציינים כי התקנת מכשירי איתור נעשית באופן חד פעמי והעלות שלה נעה בין 700 ל-4,500 שקל, בנוסף לתשלום שנתי שעלותו נעה בטווח של 360-960 שקל (בתוספת לעלות פוליסת הביטוח).

בענף הביטוח מציינים כי בשל מכת הגניבות המיגון האפקטיבי ביותר הוא אכן כלי האיתור והמעקב, זאת לצד התקנת כספות פיזיות השומרות על מחשב הרכב. מנגד, ישנן חברות שאף הפסיקו לדרוש התקנת קודן והגנה טכנולוגית על מחשב הרכב כיוון שאלו נפרצים בקלות.

האם צפויה התייקרות נוספת בביטוחים?

גניבות הרכב מכוסות בפוליסת הביטוח עבור מי שרוכש ביטוח מקיף. יחד עם ההתייקרות הכוללת של כל סוגי הביטוחים לרכב, ב־Wobi זיהו כי פער המחירים בין ביטוח מקיף לביטוח צד ג' (שנועד להגן מפני נזק לצד שלישי), נמצא בשיא של השנים האחרונות. אם בשנת 2022 הפער בין רכישת ביטוח מקיף הכולל כיסוי צד ג' לבין רכישת ביטוח צד ג' לבדו עמד על כ־900 שקל, ב-2023 הפער עלה ל-1,300 שקל בממוצע ובחודש ינואר 2024 הוא כבר זינק ליותר מ־2,000 שקל. כלומר עלייה של יותר מפי שניים, בתוך שנתיים בלבד.

האם זו המגמה שנמשיך לראות גם בחודשים הבאים?

"בביטוח חובה רשות שוק ההון לא מאפשרת להעלות מחירים ובביטוח המקיף למעשה מדובר בקיזוז ההנחות שהחברות נותנות מתחת לתעריף הספר שאושר להן. יש לקוחות שעוד נהנים מההנחות הללו. חלק מהחברות הגיעו כבר כמעט לרף העליון שהן צריכות להעלות את המחירים כי הן הגיעו לאזור רווחיות. לעומת זאת, 50%-60% שעוד מפסידות אז הן צריכות להעלות עוד מחירים. כך שעוד צפויות לנו העלאות בחלקן".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לכתבה כי "כוחות צה"ל פועלים בשיתוף פעולה מלא עם משטרת ישראל וגופי הביטחון הרלוונטיים ומסייעים למעצרם של גנבי רכבים. צה"ל פועל לסיכול טרור כל העת, בדרכים גלויות וסמויות, ונערך לכל תרחיש במטרה לשמור על ביטחון האזרחים". ממשטרת ישראל נשלחה תגובה דומה, בה הוסיפו כי הם פועלים לתפיסת והריסת "משחטות" רכב הנמצאות בשטחי איו"ש.

עוד כתבות

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?