גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נקבע מותו של הפצוע בפיגוע בצומת בית קמה

רנ"ג אורי מויל, בן 51 מדימונה, מת מפצעיו לאחר שנפצע בפיגוע בצומת בית קמה ● דיווחים ברצועה: ארבעה הרוגים בתקיפת רכב במרכז העיר עזה ● צה"ל תקף מבנים צבאיים של חיזבאללה במרחבים א-נקורה ויארון, וגם תשתיות טרור של הארגון במרחב כונין • בגלל המצב הביטחוני - צה"ל ביטל הילולה המונית בשבוע הבא במירון • עדכונים בולטים

זירת פיגוע הדקירה בתחנת הדלק בצומת בית קמה / צילום: דוברות מד''א
זירת פיגוע הדקירה בתחנת הדלק בצומת בית קמה / צילום: דוברות מד''א

עדכונים שוטפים

21:35 - הותר לפרסום: רנ"ג אורי מויל, בן 51, מדימונה, מנהל עבודה במחלקת טכנולוגיה ואחזקה בבא"ח נח"ל, מת מפצעיו לאחר שנפצע מוקדם יותר היום בפיגוע בצומת בית קמה.

20:55 - מפגינים למען שחרור חטופים חוסמים את נתיבי איילון בתל אביב

משפחות החטופים מול שער שאול, הקריה, תל אביב / צילום: יעל גדות

18:10 - נתניהו לנציגי משפחות החטופים: רואים בפעם הראשונה לחץ של קטאר על חמאס

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו נפגשו עם נציגי משפחות החטופים, ואישר בפניהם כי יש שינוי בלחץ שמפעילה קטאר על חמאס. "בעקבות לחץ שלנו, של הממשלה, וגם בעזרה שלכם - אנחנו רואים בפעם הראשונה לחץ של קטאר על חמאס", אמר נתניהו. "אני שואף לזה ודוחף לזה כבר הרבה זמן. כל נסיעה והופעה שלכם בחו"ל, באו"ם, בוושינגטון, ובבירות השונות משפיעה. הלחץ על קטאר מתחיל לעבוד. קטאר התחילו להגיד להם: 'אנחנו נסלק אתכם', 'אנחנו נמנע מכם כסף'. זה שינוי, זה דבר חיובי", הוסיף.

"אנחנו מחויבים להחזיר את כולם. גם אם אנחנו הולכים למערכת רבת שלבים זה כולל את כולם, גם את החללים וגם את החטופים והחטופות", הוסיף ראש הממשלה במהלך הפגישה שהתקיימה בקריה בתל אביב. "הייתי שמח אם הייתי יכול להיות לכם היום איש בשורה. עד לרגע זה לא באה תשובה אמיתית של חמאס. הם עדיין מחזיקים בדרישות בלתי מקובלות". הוא הוסיף כי "אם מישהו אמר לכם שאני לא רוצה עסקה, ומנסים שלא לעשות את זה - זה קשקוש".

18:00 - תיעוד דרמטי מח'אן יונס: מחבלים התבצרו בבניין, הלוחמים פרצו וחיסלו אותם

לוחמי יחידת מגלן נתקלו במסגרת פעילותם בשכונת "חמד" שבח'אן יונס בחוליית מחבלים חמושה שהתבצרה בדירה בקומה החמישית בבניין רב קומות. הלוחמים פרצו לבניין מהקומה הרביעית והשיבו באש לעבר המחבלים - וגם הכווינו לעברם כוחות מהאוויר שהפציצו את המבנה וחיסלו אותם.

לוחמי הקומנדו נלחמים בשבוע האחרון באזור שכונת "חמד", שנבנתה במימון קטארי באזור ח'אן יונס. במסגרת פעילותם, הם פושטים על בניינים רבי קומות, מאתרים אמצעי לחימה, עוצרים חשודים ולעיתים גם נתקלים במחבלים חמושים - מטווח קרוב.

לקריאת הכתבה המלאה

17:48 - צה"ל תקף מבנים צבאיים של חיזבאללה במרחב א-נקורה ויארון

מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של חיזבאללה במרחב א-נקורה. כמו כן, צה"ל תקף בארטילריה במרחב ואדי חמול להסרת איום. תשתית טרור נוספת של ארגון הטרור הותקפה במרחב הכפר יארון. בשעות האחרונות זוהו שלושה שיגורים משטח לבנון לשטח ישראל במרחב מלכיה.

17:28 - בעזה מדווחים: ארבעה הרוגים בתקיפת רכב בשכונת שיח' רדואן

כלי התקשורת ברצועת עזה דיווחו על תקיפה של רכב בשכונת שי'ח רדואן במרכז העיר עזה. לפי הדיווחים, בפיצוץ נהרגו ארבעה בני אדם. זהותם לא ידועה בשלב זה.

16:40 - פעם נוספת: ארה"ב הטילה סנקציות על מתנחלים

ארה"ב הטילה היום (חמישי) סנקציות נוספות על שלושה מתנחלים אזרחי ישראל ו-2 מאחזים ביהודה ושומרון - כך עולה מאתר משרד האוצר האמריקני.

בחודש שעבר הטיל ממשל ביידן סנקציות נגד ארבעה ישראלים , עינן טנג'יל, דוד חי חסדאי, שלום זיכרמן וינון לוי שהיו מעורבים בפעולות נגד פלסטינים. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן חתם על הצו נגד אנשים ש"פועלים נגד היציבות והביטחון", נכתב בהודעת הממשל.

לקריאת הכתבה המלאה

15:38 - צבא ארה"ב: הצנחנו 13,900 מנות מזון לצפון הרצועה

צבא ארצות הברית הודיע שהצניח סיוע הומניטרי לצפון רצועת עזה יחד עם צבא ירדן. בהודעה נמסר שהוטלו מן האוויר 13,900 מנות מזון.

15:15 - הרצוג בצפון: "יש פה תחושה עמוקה של התעלמות, של הזנחה"

נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר במועצה האזורית גליל עליון, והגיע גם לקיבוץ כפר בלום, שם נשמעה אזעקה ויורטו מספר רקטות, דקות ספורות לפני הגעתו. הנשיא נפגש עם ילדים מבית הספר בקיבוץ, ששיתפו אותו בחוויותיהם ובתחושותיהם בתקופה האחרונה. בשיח פתוח שקיים הנשיא עם התושבים, הוא ביקר את התנהלות הממשלה באשר לתושבי הצפון. "יש פה תחושה עמוקה של התעלמות, של הזנחה, אנשים לא מקשיבים ולא שומעים שם למעלה את הכאבים העצומים שיש פה למטה", אמר הנשיא.

בהמשך, ביקר הנשיא את תושבי קיבוץ גדות ותושבי מנרה המתארחים בקיבוץ. בתום סיורו, נשיא המדינה ביקר במלון מגדלה, שם נמצאים מפוני קהילת קיבוץ יראון ומפוני קהילת קיבוץ יפתח. הנשיא שוחח עם התושבים שהשמיעו תסכול עמוק במגוון רחב של סוגיות: דמי אבטלה, סיוע לעסקים קטנים ובכלל מהצרכים העולים בעת הנוכחית. "אני חושב שהמדינה בעקבות מעבר התקציב אתמול יכולה עכשיו לשחרר תקציבים, משאבים, לשקול הקמת מנהלת תקומה אמיתית כאן לצפון", הוסיף הרצוג.

15:03 - נתניהו: "ניכנס לרפיח ונשלים את חיסול יתר גדודי החמאס"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר במחנה עופר ונפגש עם מפקדי ולוחמי יחידת ניצן 636. במהלך ביקורו, אמר נתניהו ללוחמים ולתצפיתניות כי "בשעה שאתם וצה"ל נערכים להמשך הלחימה, יש לחצים בין-לאומיים למנוע מאיתנו מלהיכנס לרפיח ולהשלים את המלאכה. אני הודף את הלחצים האלה, ואנחנו ניכנס לרפיח, נשלים את חיסול יתר גדודי החמאס".

ראש הממשלה קיבל סקירה ממפקד היחידה על עשיית הגדוד הגדול בצה"ל, בפן לוחמי האיסוף הקרבי ובפן עבודת התצפיתניות. "אתם בעצם העיניים של הכוח הלוחם, וזה נותן יתרון עצום", אמר נתניהו.

14:10 - פיגוע דקירה בצומת קמה, גבר נפצע באורח אנוש

גבר כבן 50 נפצע באורח אנוש היום (חמישי) בפיגוע דקירה בצומת בית קמה שמצפון לרהט, סמוך לכביש 6. צוותי מד"א ביצעו בו פעולות החייאה, תוך כדי פינויו לבית החולים סורוקה בבאר שבע. דובר מד"א זכי הלר אמר במשדר חדשות 12: "ברגעים אלה נלחמים על חייו".

המחבל הוא פאדי אבו אלטייף, בן 22 מרהט, תושב עזה לשעבר. הוא אזרח ישראלי, משנת 2019 מתגורר בישראל. אמו במוצאה מרהט, ואביו מרצועת עזה. הוא הגיע לזירה רכוב על קורקינט, נכנס לסניף ארומה, זיהה את הגבר - ודקר אותו בכל חלקי גופו. כעת, המשטרה צרה על ביתו של המחבל כדי לנסות לאתר סימנים מקדימים וכדי לחקור את בני משפחתו.

לקריאת הכתבה המלאה

10:12 - צבע אדום בכפר בלום

התראת צבע אדום הופעלה בכפר בלום שבאצבע הגליל, בעקבות מטרה חשודה שהגיעה מלבנון - ויורטה.

10:05 - מחשש לאירוע ביטחוני: צה"ל הורה על ביטול הילולה המונית בשבוע הבא במירון

בהתאם להערכת המצב בצה"ל ובתיאום עם שאר הגופים הרלוונטיים, הוחלט על ביטול אירוע הילולת יום פטירת משה רבינו בהר מירון. האירוע אמור היה להתקיים בימים ראשון ושני בהשתתפות כ-30 אלף איש. זאת, מחשש לאירוע ביטחוני.

7:35 - עם תמונות ענק של החטופות - מול מאות רכבים: מפגינות חסמו את איילון דרום באזור מחלף השלום

פעילות מחאת הנשים ניצלו את השעות העמוסות ביותר בדרכים - ושיבשו את התנועה בכביש 20. כוחות משטרה שהוזעקו למקום הצליחו לפתוח את הציר, איילון דרום נפתח לתנועה אחרי כחצי שעה. המפגינות זעמו: "כשמקבלי ההחלטות מורחים את סגירת העסקה, אנחנו לא מוכנות להירגע".

מפגינות חוסמות את האיילון באזור מחלף השלום / צילום: דנור אהרון

04:50 - פיקוד המרכז של צבא ארה"ב: החות'ים ירו טיל בליסטי שהחמיץ את מטרתו - לא נגרם נזק; הושמדו 4 כטב"מים וטיל נוסף שהיוו איום מיידי

סנטקום פרסם בהצהרה בטוויטר כי החות'ים ירו טיל בליסטי נגד ספינות לתוך מפרץ עדן מאזורים שבשליטתם בתימן. הטיל לא פגע באף כלי שיט ולא דווח על נזק או נפגעים. עוד נמסר כי צבא ארה"ב השמיד בהצלחה 4 כטב"מים וטיל קרקע-אוויר אחד באותם אזורים בתימן. לדברי סנטקום, הכטב"מים והטיל היוו איום מיידי על ספינות סחר וספינות חיל הים האמריקני באזור.

03:15 - דיווחים פלסטיניים: צה"ל עצר בכיר פת"ח באבו דיס

הפלסטינים מדווחים כי כוחות צה"ל עצרו שני גברים בעיירה שממזרח לירושלים, כשאחד מהם הוא מוחמד רביע, דובר תנועת הפת"ח בירושלים. במקביל, ישנם דיווחים כי צה"ל פועל בשעה זו ברחבי יהודה ושומרון - בין היתר באזורי קלקיליה, חברון, שכם ובית לחם.

22:45 - צה"ל תקף יעדי חיזבאללה בלבנון

צה"ל הודיע שתקף מטרות של חיזבאללה בשטח לבנון. "מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר מבנים צבאיים ששימשו את ארגון הטרור במרחבים מיס אל-ג'בל ועיתא א-שעב שבדרום לבנון", נמסר מצה"ל. בנוסף, הצבא תקף במהלך היום בירי ארטילרי במרחב וואדי חמול שבדרום לבנון.

22:40 - בלינקן על המגעים: "יש על השולחן הצעה חזקה"

שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן התייחס למגעים עם חמאס, על רקע ההמתנה של כל הצדדים לתשובה של ארגון הטרור: "יש על השולחן הצעה חזקה, השאלה אם חמאס יסכים לה. אנחנו מסתכלים על ממשלת ישראל בכל הנוגע להגנה על אזרחים בעזה והבאת הסיוע הנדרש למי שזקוקים לו".

21:50 - דיווח: ארה"ב דנה עם איראן וביקשה ממנה להפסיק את התקפות החות'ים בים האדום

ארה"ב ניהלה שיחות חשאיות עם איראן כדי לשכנע אותה לסיים את ההתקפות של החות'ים על ספינות בים סוף, כך דווח ב"פיינשל טיימס". השיחה התקיימה בינואר האחרון בעומאן, בין יועץ הבית הלבן למזרח תיכון ברט מקגורק וסגן שר החוץ האיראני.

השיחות לא נוהלו באופן ישיר, לפי גורמים ששוחחו עם העיתון. בדיווח לא הוסיפו פרטים על תוכן השיחות, אך ציינו שהם עסקו גם בנושא הגרעין האיראני.

21:00 - חוסל מפקד במחלקת המבצעים של חמאס ברפיח

צה"ל הודיע כי כלי טיס חיסל באופן ממוקד את מחמד אבו חסנה, מחבל חמאס במחלקת המבצעים של מרחב רפיח. התקיפה בוצעה בעקבות מידע מודיעיני מדויק של אמ"ן ושב"כ. חסנה תכלל פעילות נרחבת של יחידות חמאס השונות, היה בקשר עם פעילי השטח של חמאס והפעיל אותם.

חסנה היה אחראי על חמ"ל מודיעיני שתכליתו לתת דיווחים על כוחות צה"ל לקראת תקיפות נגדם. הוא מוכר כפעיל במערך הסיוע הקרבי של הזרוע הצבאית בחמאס, היה מעורב בהשתלטות על ציוד הסיוע ההומניטארי ובחלוקתו לפעילי חמאס. בצה"ל ובשב"כ מסרו: "סיכולו הממוקד פוגע משמעותית בתפקוד של יחידות שונות של חמאס ברפיח". במהלך היום חוסל גם יו"ר ועדת החירום של חמאס בעיר.

פורסם לראשונה ב-N12

עוד כתבות

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל שטראוס: "מירב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"