גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פוטין זוכה בבחירות שהיתה להן רק תוצאה אחת אפשרית

הקדנציה החמישית בתפקיד תתמקד ככל הנראה במלחמה באוקראינה - ובלוודא שהרוסים ימשיכו לתמוך בה

ולדימיר פוטין בנאום לאחר הבחירות ברוסיה. נבחר ל-6 שנים נוספות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko
ולדימיר פוטין בנאום לאחר הבחירות ברוסיה. נבחר ל-6 שנים נוספות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הבטיח לעצמו שש שנים נוספות בשלטון לאחר בחירות מנוהלות בקפידה, במסגרתן המתחרים שאיימו על תפקידו נדחקיו לשוליים, והציבו אותו על המסלול לעקוף את סטלין כמנהיג בעל משך הכהונה הארוך ביותר ברוסיה.

כותרות העיתונים בעולם | המדינה שמצטרפת לציר הרשע של חמאס, רוסיה ואיראן
רוסיה לא מפעילה באוקראינה את הטנק הטוב ביותר שלה. זו הסיבה
בגלל החשש ממלחמת עולם שלישית: דנמרק תרחיב את גיוס החובה גם לנשים

הממשלה בראשותו עשתה הכל כדי להבטיח את הניצחון הזה, עליו הכריז פוטין במסיבת עיתונאים במוסקבה ביום ראשון, לאחר שלושה ימי הצבעה. זו לא היתה הפתעה. לקראת ההצבעה, הקרמלין כלא את מי שמתח ביקורת, השתיק את התקשורת, וחוקק חוקים חדשים כדי לדכא כל דבר שיכול להיחשב כביקורת על מלחמתו באוקראינה. יריבו החזק ביותר של פוטין, אלכסיי נבלני, נמצא מת במחנה כלא ארקטי בחודש שעבר, שם ריצה עונשים של 30 שנה בנסיבות שלא הוסברו במלואן.

ועדת הבחירות של רוסיה מנעה למועמדים שמתנגדים למלחמה את הזכות להיבחר, בגלל "בעיות במסמכים שלהם" לדבריה.

לאחר הבחירות: פוטין מקבל יפוי כוח מלא

הניצחון לא מעניין, מידת הניצחון של פוטין כן.

אנליסטים פוליטיים אמרו שפוטין, כיום בן 71, צריך לרשום ניצחון מוחץ אם הוא רוצה יד חופשית להחיות את מה שלדבריו הן המסורות האורתודוקסיות השמרניות של רוסיה, ובסופו של דבר, לנצח באוקראינה ובעימות הרחב שלו עם המערב.

"זה ייתן לגיטימציה למורשתו של פוטין ולמלחמה התוקפנית שלו, יזיז לשוליים את האופוזיציה המתדלדלת, ויאפשר לפוטין ליישם, ללא פיקוח, את חזונו בשש השנים הבאות", צוות החשיבה של הפרלמנט האירופי, המספק ניתוח ומחקר בנושאי מדיניות הקשורים לאיחוד האירופי, אמר במאמר תדרוך החודש.

פוטין השיג קרוב ל-88% מהקולות, כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית TASS, תוך שהיא מצטטת את ועדת הבחירות המרכזית במדינה - ומיקמה אותו בדרך לניצחון נוח. אחוז ההצבעה היה בדרך לעלות על 67.5% שנרשמו במהלך הבחירות הקודמות לנשיאות, ב-2018, אז פוטין קיבל קרוב ל-77% מהקולות.

מצביעים ברוסיה השבוע. פוטין זכה בכ-88% מהקולות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

כשהופיע במטה הקמפיין, הודה פוטין לציבור הרוסי על הפגנת אמון בו ותקווה לעתיד טוב יותר.

"כשאנחנו מאוחדים, לא משנה מי רוצה להפחיד אותנו, אף אחד מעולם לא הצליח בהיסטוריה, זה לא הצליח עכשיו, וזה לא יצליח בעתיד!" הוא אמר.

הקרמלין הבהיר שהוא רוצה לנצח במספרים גבוהים עוד יותר הפעם כדי לספק למנהיג הרוסי יד חופשית במילוי מטרותיו, בעקבות "מסורת יפוי הכוח המלא שמקבל פוטין לאחר הבחירות", כפי שבוריס וישנבסקי, סגן ראש מפלגת האופוזיציה, יבלוקו, פרסם בערוץ הטלגרם שלו.

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי וכמה בכירים מערביים גינו את הניצחון של פוטין, וכינו אותו ניצחון מדומה, מכיוון שנקבע מראש.

"כולם בעולם מבינים שהאדם הזה... נהיה חולה כוח ולא יבחל בשום אמצעי כדי לשלוט לנצח", אמר זלנסקי בהודעה שפורסמה ב-X. "לחיקוי הזה של 'בחירות' אין ולא יכולה לגיטימציה. האדם הזה חייב להגיע להאג. זה מה שעלינו להבטיח", הוסיף.

דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן אמר כי תוצאת ההצבעה אינן מפתיעות. "הבחירות כמובן אינן חופשיות ולא הוגנות בהתחשב באופן שבו פוטין כלא יריבים פוליטיים ומנע מאחרים להתמודד נגדו", אמר.

פוטין כבר סימן כמה מתוכניותיו לאחר הבחירות בנאומים ובראיונות. העיקרית שבהן היא התעקשותו להמשיך במלחמה באוקראינה, שכן תמיכתה של ארה"ב בקייב מראה סימני חולשה.

"אני חושב שזה מה שנועדו הבחירות להראות - שזו מלחמה לאומית, שהוא מנהיג האומה במאבק הקיומי הזה כדי לשמור על תפקידה של רוסיה בעולם, לשמור על שלמותה הטריטוריאלית של רוסיה", אמרה אנג'לה סטנט, מחברת הספר "עולמו של פוטין: רוסיה נגד המערב ויחד עם השאר" ויועצת בכירה במכון השלום של ארצות הברית בוושינגטון הבירה. "הכל הם סימנים שהוא הולך להמשיך במלחמה".

משקיפים צופים שהמנהיג הרוסי עלול להשיק בקרוב גל נוסף של מעצרים במדינה, לחוקק חוקים חדשים כדי לחנוק התנגדות ולהגדיל את המסים של העשירים. אנליסטים אמרו שיכול להיות גם גל חדש של גיוסים למלחמה כדי לחזק את היתרון ההולך וגדל של רוסיה בשדה הקרב באוקראינה.

"לאחרונה ראינו עלייה בפעילות של שירותי הביון והביטחון הרוסיים, שפועלים באגרסיביות רבה", התנהגות המשקפת את הפרנויה של משטר פוטין לפני הבחירות, אמר אנדריי סולדטוב, עמית בכיר במרכז לניתוח מדיניות אירופה שבוושינגטון בתדרוך לתקשורת ביום חמישי. "מכיוון שהיציבות הפוליטית שלו על כף המאזניים, הכל מוצדק, כולל הרג של יריבים פוליטיים [ותקיפות] בחו"ל," אמר.

סולדאטוב חזה כי לאחר הבחירות הממשלה תגביר את הלחץ על מתנגדי המשטר. הוא מסביר כי זהו דפוס מוכר ברוסיה. "הם משתמשים בבחירות כתירוץ, ואז הם פשוט מוסיפים את השיטות והפעולות האלה לחלק מדרך הפעולה שלהם נגד האופוזיציה. הדאגה הגדולה ביותר שלי היא שהם ישתמשו בזה בעתיד הנראה לעין", אמר.

התוכנית הכלכלית

בכל הנוגע לשמירה על כלכלת רוסיה, ייתכן שפוטין יצטרך להתנהל בזהירות יתרה. עד כה, הכלכלה הצליחה לשמור על כוחה, למרות הסנקציות המערביות, שכן סחר עם סין ועליות במחירי נפט שומרים על אליטה הפוליטית והעסקית של המדינה מפני אתגרים. לפי אנליסטים, פוטין יתמקד ככל הנראה בשימור אורח החיים והשגרה של האזרחים הרוסים. במקביל לכך הוא גם צפוי להכריז על תוכניות בשווי מיליארדי דולרים כדי להתמודד עם העוני הגובר במדינה, ולשיפור התשתיות המתיישנות של המדינה כאשר מרבית הכלכלה מושקעת במאמצי מלחמה.

כדי לממן את ההוצאות האלה, פוטין הציע שיטת מיסוי פרוגרסיבית יותר שכמה אנליסטים הציעו שמטרתה לפייס רוסים עניים יותר שמקריבים יותר קורבנות, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת בני משפחה המגויסים להילחם במלחמה.

"האמת היא, שחלוקת נטל המס צריכה להיות הוגנת במובן זה שתאגידים, ישויות משפטיות ויחידים שמרוויחים יותר צריכים לתרום יותר לאוצר הלאומי, לטיפול בבעיות כלל ארציות, בעיקר למלחמה בעוני", אמר במהלך ראיון בטלוויזיה הממלכתית ביום רביעי.

הוא גם דיבר על יצירת אליטה חדשה המורכבת מוותיקים ואלה ששירתו במלחמת אוקראינה וקרא לתת להם יותר תמיכה, כולל הזדמנויות אקדמיות והכשרה.

"האליטה האמיתית היא כל מי שמשרת את רוסיה, פועלים ולוחמים, נאמנים, שהוכיחו את מסירותם לרוסיה, אנשים ראויים", אמר פוטין.

כמה אנליסטים תיארו רטוריקה כזו כהבטחות ריקות שלפני בחירות. אחרים מאמינים שמטרתו של פוטין היא להכין את הקרקע לגיוס שני, הדרוש לרוסיה כדי להשיג יתרון בשדה הקרב, בזמן שאוקראינה מתמודדת עם התמהמהות התמיכה של מדינות המערב.

גיוס שני ללחימה באוקראינה

הגיוס הראשון של פוטין, שכלל כ-300 אלף גברים בספטמבר 2022 הבריח מאות אלפים מהמדינה, ביניהם המוני אנשי מקצוע צעירים. המנהיג הרוסי יצטרך למצוא דרך למנוע בריחה נוספת, באמצעות סגירת הגבול, למשל, אמרו כמה אנליסטים.

"אין שום הוכחה שהוא לא יספוג התנגדות רבה אם הוא יבצע גיוס נוסף בחודשים הקרובים", אמרה סטנט. למרות שכמה סקרים מראים שהרוסים תומכים במידה רבה במלחמה, "זה סיפור אחר כשהאבות, הבנים, והאחים שלהם מתגייסים ונשלחים לקרב", אמרה.

הפגנה נגד המשטר ברוסיה, השבוע / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

אחרים שבוחנים את התנהלות רוסיה אמרו שבנוסף לזריקת כספים על חיילים פוטנציאליים, דרך נוספת לחדש את הכוחות בשדה הקרב תהיה לגייס יותר חיילים בשירות חובה.

על פי החוק הרוסי, חיילים בשירות חובה לא אמורים להשתתף בלחימה באוקראינה, אלא רק חיילי מילואים שסיימו את שירותם הצבאי והכשרתם. אך בקיץ שעבר העלתה רוסיה את גיל הגיוס המקסימלי בשלוש שנים לגיל 30 וקבעה כי מתגייסים יוכלו לחתום על חוזי שירות צבאי למשך שנה בנסיבות מסוימות, כולל במהלך גיוס, בזמן מלחמה וכאשר הכוחות המזוינים של רוסיה נלחמים מחוץ למדינה.

"צהריים נגד פוטין"

כמה אזרחים רוסים הסתכנו במעצר כדי להביע את התנגדותם לפוטין עם תחילת ההצבעה ביום שישי. ועדת הבחירות המרכזית דיווחה על חמישה מקרים של מצביעים שניסו לחבל בקלפיות על ידי שפיכת נוזל לתוכם, כולל צבע. ועדת החקירה, רשות החקירה הפדרלית הראשית במדינה, אמרה שהיא בודקת מספר אירועים כאלה על רקע פלילי.

סגן יו"ר ועדת הבחירות, ניקולאי בולאייב, האשים גורמי אופוזיציה באימוץ מה שלדבריו הן טקטיקות טרור. הבוסית שלו, אלה פמפילובה, כינתה את החשודים "חלאות" שצריכים לשבת בכלא לחמש שנים, כך דיווחה TASS.

בתקרית נפרדת, החוקרים אמרו שהם פתחו בחקירה פלילית בתיק של אישה החשודה בהצתת תא הצבעה בקלפי בדרום מזרח מוסקבה. מריה אנדריבה, הנמנית עם תנועה של נשים ואימהות הפועלות למען החזרת הגברים המגויסים שלהן הביתה, פרסמה בטלגרם מכתב מהרשויות המזהיר אותה מפני השתתפות באירועים ציבוריים בלתי מורשים שתוכננו בקלפיות במוסקבה.

יתכן והמבחן האמיתי של ההתנגדות אולי עוד לפנינו.

מתנגדיו של פוטין ניסו להשמיע את קולם. יוליה נבלניה, שהובילה חלקית את המאמץ לאחר מותו של בעלה נבלני, ארגנה קריאה לבוחרים להציף את הקלפיות בצהרי יום ראשון, ולאלה האמיצים מספיק, ללבוש כחול ולבן - צבעים המסמלים את ההתנגדות לפלישת רוסיה לאוקראינה. המתנגדים עודדו אנשים לפסול את פתקי ההצבעה שלהם או להצביע למועמד חלופי.

יוליה נבלניה, מובילה את המאבק נגד פוטין אחרי מות בעלה / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

קירה ירמיש, הדוברת לשעבר של נבלני, פרסמה סרטון ב-X, בו נראית נבלניה עומדת בתור בצהריים עם מאות אחרים מחוץ לקלפי בשגרירות רוסיה בברלין. היא זכתה לעידוד ולמחיאות כפיים מהקהל.

דיווחים של עיתונאים בשטח ברוסיה ותמונות וסרטוני וידאו שפורסמו ברשתות החברתיות ביום ראשון הראו תורים ארוכים בחלק מהקלפיות בצהריים, במספר ערים כולל מוסקבה, סנט פטרסבורג והעיר קאזאן שבדרום-מערב המדינה. הוול סטריט ג'ורנל לא יכול היה לאשר באופן עצמאי אם העומדים בתור היו שם למחאה שכונתה "צהריים נגד פוטין". לפחות 85 בני אדם נעצרו ב-21 ערים בקשר לבחירות, לפי OVD-Info, ארגון רוסי לפיקוח על זכויות.

בשלב זה, ההפגנות - אם זה אכן מה שהן היו - היו לא יותר ממחווה של התרסה, וכזו שעלולה לגרום לתוצאות חמורות עבור כל מי שנקלע למחאה נוספת.

הבחירות המשמעותיות יותר על רוסיה עשויות להיות ההצבעה לנשיאות ארה"ב בנובמבר. סטנט, האנליסטית, אמרה שפוטין כנראה מחכה לתוצאות יחד עם בחירות אחרות באירופה, בהן נחשפים סדקים בתמיכה באוקראינה.

"הוא מחכה למה שיקרה אם התמיכה המערבית באוקראינה תישחק, וכבר ישנן דעות סותרות בנושא", אמרה. "אני חושבת שהוא ימשיך במלחמה כל עוד הוא צריך. בשלב זה, הוא מרגיש שהזמן משחק לטובתו".

עוד כתבות

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"הלכנו להיהרג": מוקד המחאות החדש באיראן, ירי על מפגינים - ואינטרנט שהוחשך

זעקת הגולים האיראנים בז'נווה מול "השטיח האדום" של המשטר ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● בכיר איראני לאל-ג'זירה: "יישום האיומים האחרונים של חמינאי נגד ארה"ב מוכן ברמה המבצעית ונמצא בהישג יד ● הצמצום באבטחת הבכירים - בעקבות עימות בין צה"ל לשב"כ ● עדכונים שוטפים

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן הגידור שחשף: אני בשורט על השוק האמריקאי

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"