גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר הרכבת: "רכבות מהירות יבטלו את מושג הפריפריה בישראל"

משה שמעוני אמר בכנס התשתיות של גלובס כי הרכבת בשיחות עם חברת החשמל להקמת תחנת כוח ● הוא פירט תוכנית רחבת־היקף לשדרוג מערכת הרכבות בירושלים וציין כי החודש יחלו הרכבות לפעול בשעות הלילה בקו נהריה-נתב"ג: "בעתיד יצטרפו רכבות שייסעו במהירות של עד 250 קמ"ש ויבטלו את מושג הפריפריה בישראל"

עו''ד משה שמעוני, יו''ר רכבת ישראל, בכנס התשתיות של גלובס / צילום: שלומי יוסף
עו''ד משה שמעוני, יו''ר רכבת ישראל, בכנס התשתיות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

השבוע, לראשונה מאז ה־7 באוקטובר, נפתחה שוב תחנת הרכב בשדרות, ורכבות שוב חולפות בה ומשרתות את תושבי העיר. "משימת חידוש השירות בתחנת שדרות הייתה מאתגרת במיוחד, ודרשה מאיתנו לבצע התאמות שונות בתשתית הרכבתית ובמערכת האיתות שאחראית על בטיחות הנסיעה", סיפר הבוקר (ד') יו"ר רכבת ישראל, משה שמעוני, בכנס התשתיות של גלובס.

כנס התשתיות של גלובס | מנכ"ל משרד התחבורה בראיון ראשון: "חברה חדשה צריכה לנהל את המטרו"
כנס התשתיות של גלובס | המחסור בתשתיות מסביר 30% מהפער בפריון בישראל מול העולם"

שמעוני הוסיף כי ברכבת ישראל ימשיכו להוסיף שירות ולתגבר ככל הניתן את תנועת הרכבות באזור הדרום. "גם בצפון, אנו נתחיל החודש בהפעלת רכבות לילה מנהריה, דרך עכו, הקריות, חיפה, ואל תל אביב ונתב"ג", אמר שמעוני. "לצד זאת, אנו נערכים לסיוע לצה"ל, לכוחות הביטחון וגם לצורכי העורף, ופועלים בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים על־מנת לאפשר שימוש לוגיסטי נרחב ברכבות, להסעת כלים צבאיים, לפינוי פצועים אם נצטרך, ולשימושים נוספים". הוא ציין כי "הרכבת היא הפתרון האידיאלי לשיפור חוסנו של המשק ביום שאחרי המלחמה ולמרבית הבעיות החברתיות-כלכליות - משבר הדיור והתחבורה, הקטנת פערים חברתיים והגדלת הפריון במשק".

במהלך נאומו, ציין יו"ר הרכבת כי בהתאם למדיניות שרת התחבורה, נמשך פיתוח משמעותי של רשת המסילות לכל קצוות הארץ, הגדלת תדירויות, רכש וקליטה של רכבות חדישות ומהירות, כמו גם פתיחת תחנות חדשות. "אנו מחזירים שירות בתחנות הדרום, וממשיכים בהפעלת קווים חשמליים נוספים שמשפרים את איכות הנסיעה והדיוק בכל רחבי הארץ".

60% מפרויקט החשמול כבר מאחורינו

שמעוני סיפר עוד כי ברכבת נמצאים בהתחלת הישורת האחרונה של כמה פרויקטים מרכזיים. באשר לפרויקט החישמול, שמעל ל-60% ממנו כבר הושלמו, שמאפשר מעבר לרכבות חדישות וחשמליות, ללא זיהום אוויר, אמר שמעוני כי "מדובר על פרויקט רחב־היקף עד כדי כך, שאנו בודקים כיום היתכנות של הקמה של תחנת כוח לטובת הפעלת הרכבות.

"רק לאחרונה, חתמנו על חוזה רכש קרונות חדש בהיקף של 7 מיליארד שקל לאספקת מאות קרונות חדשים, שישדרגו משמעותית את חוויית הנסיעה. אספקת הקרונות תהיה כבר בחודשים הקרובים. הם יחליפו בעתיד את קטרי הדיזל וייסעו במסילות המחושמלות. בעתיד, תצטרפנה אליהן רכבות מהירות שיסעו במהירות של עד 250 קמ"ש, ולמעשה יבטלו את מושג הפריפריה בישראל".

הוא הוסיף כי הפיתוחים עליהם עובדים ברכבת יאפשרו קפיצת מדרגה דרושה, שתגדיל את מספר נוסעי הרכבת מ־70 מיליון בעשור הקודם, ל־200 מיליון בסוף העשור הנוכחי, ול־300 מיליון בשנת 2040.

ירושלים במוקד

בחלקו האחרון של דבריו, התייחס שמעוני לתוכנית לפיתוח תשתית הרכבות בירושלים. "תחנת ירושלים ע"ש יצחק נבון, שנחנכה לפני פחות משש שנים, הפכה מיד לאחת התחנות המבוקשות והמרכזיות מבין תחנות הארץ, התחנה השלישית בארץ עם כ-40 אלף נוסעים ביום. הרכבת מעודדת תעסוקה ומסחר, מגורים של תושבים חדשים וחוזרים, ומשרתת את עשרות אירועי הבילוי והתרבות שמציעה העיר", הוא אמר.

שמעוני הסביר כי קו הרכבת הקיים יוארך מתחנת נבון, התחנה הסופית היום, עד למרכז ירושלים בכיכר הדווידקה ותחנת החאן, באמצעות מסילות תת־קרקעיות. באזור תחנת החאן יוקם מרכז מסחרי, בית מלון המשקיף על חומות העיר העתיקה ובנייני מגורים.

יו"ר הרכבת הוסיף: "במקביל, פרויקט אחר שאנו מקדמים היום הוא פרויקט מתחם מלחה, שיכלול מרכז תחבורתי משולב של רכבת כבדה, רכבות קלות, אוטובוסים, אזור מסחר, תעסוקה, מגורים ובילוי. תוכנית זו מקודמת כיום בוועדה המחוזית ותופקד בקרוב. עוד לפני זה, בעתיד הקרוב, נגדיל את תחנת יצחק נבון באמצעות הוספת כניסות ויציאות, הארכת רציפי התחנה והגדלת תדירות הרכבות, לטובת אלפי הנוסעות והנוסעים הבאים בשערי התחנה מדי יום. במקביל, אנו מקדמים את התוכנית להעברת מוזיאון הרכבת למתחם מלחה, ונמקם את ההיסטוריה של הרכבת בארץ-ישראל בדיוק במקום שבו היא החלה. אנו נמצאים בהליכים מתקדמים לכך בוועדת התכנון המחוזית".

*** גילוי מלא: הכנס בחסות רכבת ישראל, אקרשטיין ואגד ובהשתתפות נמל אשדוד

עוד כתבות

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים