גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"האינדיקטור של וורן באפט" מאותת: אנחנו קרובים לבועה בוול סטריט, "המשקיעים משחקים באש"

סיטי גרופ: "מדד לבקוביץ הגיע לרמת 'אוטופיה'", אבל מדד הפחד לא מאותת על שינוי מגמה ● על איזה מניות שילם השבוע וורן באפט 370 מיליון דולר? ● מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית בארה"ב ירד ל-2.8%, כצפוי ● ג'רום פאוול: "התוצאות הן בהתאם למה שאנחנו רוצים לראות" ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת בתוואי הפד הנוכחי"

וורן באפט. "המשקיעים  משחקים באש" / צילום: Associated Press, Nati Harnik
וורן באפט. "המשקיעים משחקים באש" / צילום: Associated Press, Nati Harnik

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

21:20

בהתייחסותו למדד ה-PCE שהתפרסם היום בצהריים אמר ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב שהתוצאות הם "בהתאם למה שאנחנו רוצים לראות". פאוול הדגיש שוב שהאינפלציה היא "שביל מהמורות" בדרך של הבנק המרכזי אל אינפלציה של 2%.

"זה לא נמוך כמו הנתונים שקיבלנו במחצית השנייה של שנה שעברה, אבל זה ללא ספק מתיישר עם הציפיות שלנו".

"השאלה היא, האם אלו מהמורות בלבד או מעבר לכך? האם האינפלציה מתקררת לאט מידי בחודשים האחרונים?", פאוול שמר על אופטימיות לכך שהאינפלציה תרד, "אנחנו מצפים שהאינפלציה תרד, אבל אם לא, המדיניות המוניטרית שלנו תהיה שונה".

19:59

למרות שבוע שקט יחסית, וורן באפט היה עסוק. לפי הדיווח לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בשבוע שעבר, החברה של באפט, ברקשייר האת'וויי שילמה 258 מיליון דולר כדי לרכוש 8.9 מיליון מניות של Liberty SiriusXM, סידרה C, במחיר ממוצע של 29.06 דולר למניה. ברקשייר אף שילמה 110 מיליון דולר כדי לרכוש 3.8 מיליון מניות החברה מסדרה A במחיר של 29 דולר למניה, למניות אלה מתלוות גם זכויות הצבעה.

בסך הכל רכשה ברקשייר 12.7 מיליון מניות ושילמה 368 מיליון דולר. SiriusXM היא חברה אמריקאית בתחום שידורי רדיו דרך לוויין. היא הוקמה בשנת 2008 תוך איחוד חברות Sirius Satellite Radio ו-XM Satellite Radio.

מתחילת השנה השילה SiriusXM כ-30% משוויה ושווי השוק שלה הוא כ-9.6 מיליארד דולר. ברקשייר עלתה ב-18%, הרבה יותר ממדד S&P 500 שעלה ב-10%.

19:01

ב-2001 הטביע וורן באפט, בראיון ל-Furtune את המושג "Buffett Indicator", שהוא לדעתו האינדיקטור המדויק ביותר לגבי מצב השוק בכל רגע נתון. המדד הזה זינק בימים האחרונים לשיא של שנתיים.

המדד של באפט מחלק את שווי השוק של כל המניות שנסחרות בארה"ב בתוצר הגולמי של המדינה. כאשר המדד עומד על 70%, זה אומר שהמניות במחיר מציאה, כשזה עומד על 100%, התמחור הוגן, ב-200%, "המשקיעים משחקים באש". עכשיו, כפי שפורסם ב-CNN, המדד הזה עומד על 190%. בפעם האחרונה שהמדד הזה היה כה גבוה, 2002, ה-S&P 500 השיל 19% באותה שנה.

גם בבנק סיטיגרופ מזהים בעיה - אנליסטים המניות בבנק צופים לשינוי בראלי המניות וחושבים שזה אף יתרחב למניות הגנתיות יותר, בעיקר לאלה שמושפעות מהריבית. "עליית מחירי המניות עד כה העלתה את שווי השוק של החברות והיא מהווה מעין עול על הצמיחה הראלית המצופה מהחברות".

"מדד לבקוביץ הגיע לרמת 'אוטופיה'", הוסיפו. מדד לבקוביץ, על שמו של טוביאס לבקוביץ, האנליסט הראשי של הבנק, עוקב אחרי מספר רב של נתונים כולל חובות, מכירות בחסר ויחסי אופציות פוט-קול.

בסיטי ממליצים לתת משקל עודף למניות צמיחה למרות שהורידה את ההמלצה על מגזר הטכנולוגיה ל"משקל שוק", ובפרט את מניות התוכנה למעט מיקרוסופט שנותרה ב"משקל יתר". לעומת זאת, מניות השבבים ובראשן אנבידה מדורגות ב"משקל שוק", ומניות החומרה, שאפל ביניהן, מדורגת ב"משקל חסר".

מדד אחר שרבים מסתכלים עליו הוא מדד הפחד או מדד ה-VIX. זהו בעצם מדד המשקף את סטיית התקן הגלומה הממוצעת של אופציות סביב הכסף הנסחרות על ה-S&P500, וזה נמצא כבר תקופה ארוכה בין 11-16. לשם השוואה במרץ 2020, מועד התפרצות מגפת הקורונה עמד המדד על 75.

המשמעות של VIX בטווח הזה הוא שהביקוש לאופציות על מדד S&P 500 הוא נמוך, ומכאן שהשוק לא צופה מפולת בטווח הקצר, והמשמעות של היות מדד הפחד בטווח הזה כבר תקופה לא קצרה היא היעדר דינמיקה של שינוי כיוון, כלומר לא נרשמת עלייה בעסקאות גידור מפני ירידות.

17:50

בעוד רוב השווקים הפיננסים סגורים היום, מחיר הביטקוין נסחר הערב בירידה של כ-1% ועדיין מעל 70 אלף דולר, השבוע רשם המטבע הכי גדול בעולם בשווי שוק עלייה של כ-7%, בדומה למטבע אחר, האת'ריום.

מרקוס טיילן, מנכ"ל חברת המחקר 10X העלה אתמול ציוץ בו הוא צופה שמחיר הביטקוין עשוי לעלות בעוד 12% בקרוב, טיילן מציין את העובדה שחודש אפריל הוא בדרך כלל חודש טוב למטבע, כך היה בשש מתוך עשר השנים האחרונות.

16:22

התחלה חזקה לכלכלת קנדה - התוצר הגולמי המקומי עלה ב-0.6% בינואר, יותר מהצפי ויותר מהחודש הקודם, 0.4%. בסך הכל עמד התוצר על 2.22 טריליון דולר קנדי (1.63 טריליון דולר אמריקאי). בינואר בשנה שעברה עלה התוצר ב-0.9%.

15:54

יוני פנינג אסטרטג עסקאות ראשי בחדר המסחר של מזרחי טפחות הגיב אחר הצהריים על פרסום מדד ה-PCE, "למרות הנתון הנמוך מהצפי, הוא עדיין גבולי קצת, ומספיק כדי לדחוף מעלה את האינפלציה השנתית של ה-PCE לרמה של 2.5%. זו הפעם הראשונה מזה חמישה חודשים שהאינפלציה השנתית ב-PCE עולה. ועדיין ניכר כי בדומה לאינפלציה של ה-CPI, אשר פורסמה לפני כשבועיים, עליית מחירי השירותים מתקזזת במידה רבה עם הירידה במחירי המוצרים הסחירים, והתמתנות מחירי הדיור".

"בפרט", מוסיף פנינג, "בעוד שיו"ר הפד הצביע בהודעת הריבית האחרונה על כוונות להתחיל להוריד את הריבית ביוני, היכולת להשתכנע שאכן האינפלציה יורדת לכיוון היעד, היא קריטית לעניין הזה. ובשורה התחתונה, אי ההפתעה פה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי. עם זאת, במבט קדימה, מחירי הדלק בתחנה בארה"ב, המתואמים מאוד עם האינפלציה הכוללת, המשיכו לעלות בתחילת מרץ, והתייצבו במהלך השבוע האחרון על מעט מעל ל-3.5 דולר לגלון. ההשפעה של העלייה הזו עשויה להיות מהותית על המדד הבא. אז יש פה עוד מהמורה אחת לפחות לעבור, לפני התגבשות של הציפיות להורדה ביוני".

15:33

לפני דקות אחדות פורסם בארה"ב מדד ה-PCE, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפדרל ריזרב וזה עמד על 2.8% בחישוב שנתי, כצפוי ופחות מהמדד שנרשם בחודש הקודם, 2.9%. ליבת ההוצאה הפרטית החודשית, שמוציאה את מחירי המזון והאנרגיה, עלתה ב-0.3% בחישוב חודשי בפברואר, ירידה מ-0.5% שנרשמה בחודש הקודם.

מדד ה-PCE שכולל את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים עמד על 0.3% החודש, פחות מהצפי ו-2.5% בחישוב שנתי, כצפוי.

12:55

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט.

ביממה האחרונה נחלש הביטקוין בכ-1%, ומחיר יחידה עומד על 69.77 אלף דולר. מטבע האית'ר מאבד כ-1.4%, והוא נסחר סביב ה-3,530 דולר למטבע.

אתמול נסגר הרבעון הראשון של השנה בוול סטריט. מניית מיקרוסופט סיימה את הרבעון עם עליה 13.4%, אפל איבדה 7%.6 מתחילת השנה, אלפאבית הוסיפה 9%, אמזון טיפסה ברבעון ב-20.3%, מניית השבבים אינטל ירדה באותה תקופה ב-7.6%, AMD עלתה ב-30%.

10:00

בורסות אסיה ננעלו בעליות. מדד הניקיי בטוקיו עלה ב-0.4%, והתאושש מעט מהנפילה של 1.5% אתמול. מדד שנגחאי עלה ב-1%, מדד שנזן הוסיף 0.4%, ומדד הקוספי הדרום קוריאני ננעל ברמות הבסיס.

מניית ניסאן זינקה ב-1.8% בטוקיו, מיצובישי מוטורס הוסיפה 2.1%.

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט.

7:30

באסיה, הניקיי נסחר הבוקר בעלייה של 0.3%, מדד שנגחאי עולה ב-0.5%, מדד שנזן יורד ב-0.2%, ומדד הקוספי הדרום קוריאני נסחר ברמות הבסיס.

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט.

מחירי הנפט הגולמי עולים בכ-2.2%, ומחיר חבית נפט אמריקאי עומד על 83.1 דולר.

הזהב נסחר במחירי שיא. עם זינוק של 1.9%, אונקיית זהב למסירה מיידית (ספוט) נסחרת כעת סביב ה-2,255 דולר. בכך, סוגר הזהב את החודש הטוב ביותר מאז יולי 2020. מתחילת מרץ זינק הזהב ב-9.8%.

הראלי בביטקוין נמשך. ביממה האחרונה הוסיף מטבע הקריפטו הפופולרי 1.2%, ומחיר יחידה עומד על 70.5 אלף דולר. מטבע האית'ר מוסיף כ-1.9%, והוא נסחר סביב ה-3,580 דולר למטבע.

אמש בוול סטריט, ננעל יום המסחר האחרון לרבעון הראשון של 2024 במגמה מעורבת. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.1% ושבר שוב, בפעם ה-23 מאז תחילת השנה את שיאו, גם מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.1% ושבר שיא, מדד נאסד"ק ירד ב-0.1%.

בסיכום רבעוני, S&P 500 עלה בכ-10% וזהו הרבעון הראשון הטוב ביותר של המדד מאז 2019, דאו ג'ונס עלה באותה תקופה בכ-6% ונאסד"ק בכ-9%.

מניית השבבים אנבידיה, ננעלה אמש ללא שינוי משמעותי, בחודש מרץ עלתה המניה ב-9.8%, וברבעון הראשון של 2024 היא השלימה זינוק של 87.6%.

עוד כתבות

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

נכס של אול-יר בניו יורק / צילום: מצגת החברה

7 חברות כבר קרסו, ומיליארדים ירדו לטמיון. אז למה הטרנד המסוכן בבורסה ממשיך?

מאז החלו הנפקות של חברות נדל"ן מארה"ב בבורסה המקומית לפני כמעט 20 שנה, קרסו כבר שבע מהן, אך גם היום הן ממשיכות להגיע בהמוניהן ולגייס מיליארדי שקלים מהמשקיעים בת"א ● מדוע זה קורה, מי המרוויחים והנפגעים, ומה עושה הרגולטור שמפקח על התופעה? ● כסף בסיכון

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

איל וולדמן וג'נסן הואנג / צילום: איל יצהר, רויטרס

מיקנעם לקליפורניה: המספרים המדהימים של אנבידיה בישראל נחשפים

ענקית השבבים שוב הצליחה להכות את תחזיות השוק, ובדרך גם חשפה פרטים חדשים על הפעילות בישראל ● מספר העובדים גדל, היקף המס המשולם האמיר, ומעל הכול בלטה פעילות חטיבת התקשורת שמבוססת על רכישת מלאנוקס שהציגה שיעור צמיחה של 263%

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

שמן זית / צילום: דרור מרמור

מהפך: המוצר שמחירו צנח ב-35% - והסיבות

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי סוגר את חברת ניהול התיקים וידאה ומרחיב את מערך ההשקעות

במסגרת ארגון מחדש שיזם לאומי, תחום ניהול ההשקעות בשוק ההון יועבר למערך ההשקעות בבנק בניהולו של אריאל כהן ● המהלך מתרחש ברקע למהלך אחר שעליו הכריז לאומי בשבוע החולף בתחום המסחר בשוק ההון - קמפיין "לא הרווחתם לא שילמתם"

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

אפקט סמוטריץ': הרכישות מחו"ל צמחו בינואר ב-35% לעומת אשתקד

בזמן שמליאת הכנסת ושר האוצר מתכתשים על צו הפטור ממס על יבוא אישי, הישראלים הגדילו את סלי הקנייה שלהם - מאופנה ועד מוצרי חשמל ● המדד החודשי של רכישות מאתרי האונליין

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

אתרי קניות באינטרנט. יוכפפו לחוק הישראלי? / צילום: Shutterstock

מאחורי הצעת החוק החדשה: אתרי קניות באינטרנט יוכפפו לחוק הישראלי?

הצעת חוק המקודמת בימים אלה שמה לה למטרה לקבוע את התנאים שבהם יחול הדין הישראלי בעת התקשרות עסקית בין חברה מחו"ל ללקוח ישראלי ● בקרב המומחים הדעות חלוקות: מצד אחד החוק יעשה סדר ויגביר ודאות, אולם מנגד הוא עלול להרתיע חברות מעסקים עם ישראלים