גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיטב האנליסטים בוול סטריט ממליצים - שלוש מניות שכדאי לשים לב אליהן

סיום הרבעון המרשים בוול סטריט מגדיל את תיאבון המשקיעים לעוד ● יש גם חששות ממימושים ומהאינפלציה הדביקה ● אבל למרות אי הוודאות, אנליסטים בכירים בוול סטריט מצביעים על שלוש מניות בעלות איתנות פיננסית מרשימה, סיכויי צמיחה גבוהים ויתרון תחרותי

בורסת וול סטריט / צילום: Unsplash, patrick weissenberger
בורסת וול סטריט / צילום: Unsplash, patrick weissenberger

למרות ששוק המניות בארה"ב חווה רבעון ראשון מרשים, שאלות נשאלות לגבי ההמשך, אי הוודאות מעיבה בעוד המשקיעים דרוכים וקשובים למוצא פיו של ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב לגבי הורדת הריבית, כמה ומתי.

המדד שקפץ, המניה שכיכבה וההיסטוריה שמגלה - זה מה שצפוי ברבעון הבא בשווקים
WSJ | הפסיכולוג שהפך את עולם ההשקעות על ראשו: מה שלמדתי מפרופ' דניאל כהנמן

בשישי פורסם בארה"ב מדד המחירים של ההוצאה לצריכה פרטית, ה-PCE, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפדרל ריזרב, וזה עמד על 2.8% בחישוב שנתי, כצפוי ופחות מהמדד שנרשם בחודש הקודם, 2.9%. בהתייחסותו לנתונים אמר ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב שהתוצאות הם "בהתאם למה שאנחנו רוצים לראות" ושמר על אופטימיות לכך שהאינפלציה תרד, "אבל אם לא, המדיניות המוניטרית שלנו תהיה שונה".

לא מעט תנודתיות תרשם גם ביום שישי, עת יתפרסמו נתוני התעסוקה בארה"ב, הצפי עומד על תוספת של 200 אלף משרות במרץ, שיעור האבטלה צפוי לרדת מעט ל-3.8%.

אבל דומה שהאנליסטים בוול סטריט מתעלמים מרעשי הרקע הללו ונוטים לשים את ליבם אל החברות בעלות האיתנות הפיננסית שיכולות להניב תשואות אטרקטיביות בטווח הארוך. ב-CNBC מציינים שלוש מניות כאלה שמועדפות על ידי אנליסטים בכירים בוול סטריט. לפי נתונים שנאספו ב-TipRanks.

איתנות פיננסית, יתרון תחרותי וטרנד הבריאות

יצרנית שבבי הזכרון מיקרון טכנולוג'י היא הבחירה הראשונה. לא רק שתוצאותיה הרבעוניות הדהימו את האנלסיטים, החברה צופה שנה חזקה תודות לביקושים בשוק ה-AI. אנליסט ב-Needham, קווין בולטון חזר על המלצת "קניה" והעלה את מחיר המטרה ל-120 דולר. בולטון ציין את שבב הזיכרון רחב הסרט של החברה כמנוע צמיחה בולט.

שווי השוק של מיקרון הוא 130 מיליארד דולר, מניית החברה זינקה ב-38% מתחילת השנה וב-100% ב-12 החודשים האחרונים.

בולטון גם מצפה שהרווח הגולמי של החברה יגדל הן השנה והן בשנה הבאה בזכות יתרונה התחרותי, "בטווח הארוך אנו צופים שמיקרון תרוויח מהביקוש למרכזי נתונים ומהביקוש הגובר לאפליקציות AI".

יצרנית ביגוד הספורט לולולמון אתלטיקה היא החברה המומלצת הבאה. החברה דיווחה לאחרונה על תוצאות הרבעון ועקפה את הציפיות. למרות זאת מניית החברה ירדה בעקבות תחזית מאכזבת. מניית החברה ירדה ב-23% מתחילת השנה אך עלתה ב-21% ב-12 החודשים האחרונים.

בעקבות התוצאות, רוברט דרבול, אנליסט בגוגנהיים הוריד מעט את תחזית הרווח של החברה כדי לשקף את הצורך בהוצאות שיווק גדולות יותר. האנליסט אף הוריד את מחיר המטרה מ-550 דולר ל-525 דולר אבל חזר על המלצת "קניה" וקרא לה "סיפור הצמיחה המועדף עלי. אנחנו אופטימים לגבי לולו למון ומאמינים שהחברה תהנה מטרנד הבריאות והספורט".

ענקית טכנולוגיה נוספות מומלצת היא יצרנית השבבים ברודקום . החברה נחשבת כאחת המרוויחות ביותר בגל ה-generative AI. בכנס המשקיעים האחרון, ציינה החברה שמטרתה היא מכירות של 10 מיליארד דולר השנה. מתחילת השנה עלתה מניית החברה ב-18%, ב-12 החודשים האחרונים הוסיפה 112% לשוויה, 615 מיליארד דולר.

בסיום הכנס, אנליסט ב-Susquehanna, כריסטופר רולנד העניק לחברה המלצת "קניה" ומחיר מטרה של 1,650 דולר, רולנד מאמין שהחברה תעמוד ביעד שהציבה, מה גם שלחברה יש מגוון מוצרים לאורך ולרוחב שוק ה-AI.

רולנד הדגיש גם את העובדה שהמוצרים של ברודקום "ניתנים להתאמה ולכן יעילים יותר באפליקציות AI. החברה עובדת מול הלקוח כדי לתכנן ביחד את הארכיטקטורה של מאיצי ה-AI ולכן יש לה יתרון תחרותי".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח