גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזם שרשם את הגיוס הגדול ביותר בשוק תחליפי הבשר הישראלי

כשהחברות בשוק ייצרו תחליפים שמתרחקים מהמקור, הוא דווקא רצה להתקרב לבשר ● היום, מספר אשחר בן שטרית, מייסד-שותף ומנכ"ל Redefine Meat, "גם הקצב שלי מוכר מוצרים שלנו" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

אשחר בן שטרית, מנכ''ל ומייסד־שותף Redefine Meat / צילום: יונתן בלום
אשחר בן שטרית, מנכ''ל ומייסד־שותף Redefine Meat / צילום: יונתן בלום

כשהחברות בשוק ייצרו תחליפים שמתרחקים מהמקור, הוא דווקא רצה להתקרב לבשר ● היום, מספר אשחר בן שטרית, מייסד-שותף ומנכ"ל Redefine Meat, "גם הקצב שלי מוכר מוצרים שלנו"

"נהייתי אובססיבי לתחליפים. ניסיתי להכין דברים בבית ועקבתי אחרי חברות אמריקאיות, כמו אימפוסיבול וביונד מיט. זה היה ב-2015, אף אחד כמעט לא הכיר את מה שהן עושות", מספר אשחר בן שטרית, מנכ"ל ומייסד־שותף Redefine Meat, על התקופה שלאחר לידת בנו הבכור, אז הפסיק לאכול בשר.

האהבה לאוכל התגלתה בצעירותו. בגיל 9 החל לבשל ובגיל 14, בסופי שבוע, היה נוסע באוטובוס מבית שמש לתל אביב למסעדה של דודו, לעבוד במטבח ולמלצר.

"במשפחה שלנו הגברים מבשלים, סבא שלי ואבא שלי ואני. אמא שלי באה מבית קיבוצניקי, שבו אוכל זה משהו שאסור ליהנות ממנו, ואילו אבא שלי בא מבית נהנתן, שאוהבים בו אוכל ויין ואת החיים הטובים. עוד ניגוד הוא שאבא שלי חובב בשר גדול ואמא שלי צמחונית כל חייה".

הדרך שהובילה אותו בסופו של דבר לעולם תחליפי הבשר כללה לא מעט תחנות. בן שטרית התגייס למודיעין, "שם גם הכרתי את אשתי". אחרי הצבא מצא את עצמו ברומניה. אבא של חבר מהתיכון לקח אותו "להיות האיש שלו ברומניה", כפי שהוא מספר. "היו לו עסקים שהוא קנה וכל מיני יוזמות, כמו נגיד חווה שמייצרים בה חלב או מפעל לעיבוד עצים. הייתי בן 21, לבד בבוקרשט". ואז הוא החליט לחזור. "מיכל, כיום אשתי, הייתה בישראל, אז חזרתי והתחלתי ללמוד משפטים באוניברסיטה העברית, ובמקביל עשיתי גם תואר שני במנהל עסקים".

"התקבלתי להתמחות בבית המשפט העליון תחת אדמונד לוי, ואז נשארתי קצת כעוזר משפטי שלו", הוא מספר על עוד תחנה בדרך. לאחר זמן קצר, עזב והצטרף לחברת HP אינדיגו. "אמרו לי שהחברה אוהבת להכשיר בוגרי תואר שני לתפקיד של ניהול מוצר". למרות המשרה המכובדת "התחלתי לשאול את עצמי אם לזה נועדתי ואם זה מה שאני אמור לעשות בחיים", הוא מספר. "היה איזה כנס בסין שהייתי בו ושכן שלי, שיש לו מסעדת פסטה, היה באותו הזמן בכנס באיטליה של יצרני פסטה. אמרתי לעצמי ששם הייתי רוצה להיות".

בן שטרית עזב את HP אינדיגו אבל עדיין לא הגיע לעולמות האוכל. הוא הצטרף לסטארט־אפ בשם הייקון, שעוסק בחיתוך בלייזר של נייר ומספק פתרונות טכנולוגיים לתעשיות מסורתיות. "הייקון ניסתה לפתח פתרון להדפסה תלת־ממדית ואני נכנסתי לתפקיד סמנכ"ל השיווק. זו הייתה תקופה פורה של צמיחה".

ואז הגיעה נקודת המפנה, כשבן שטרית הפסיק לאכול בשר. לבסוף החליט להיות בעצמו חלק מהמהפכה. הוא וחבר שפגש כשעבד באינדיגו הקימו את רידיפיין מיט. "לאדם להב, השותף שלי, יש תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים, ושנינו לא מגיעים מרקע של הנדסת מזון. התחלנו לנסות ולהבין מה קורה בשוק, מהם המוצרים שקיימים, מה הפוטנציאל וגם מהן הטכנולוגיות שחסרות". בן שטרית מספר כי החברות האחרות ייצרו תחליפים ממניעים טבעוניים-אידיאולוגיים. "אנחנו אמרנו הפוך, לא להתרחק מבשר, אלא איך נדאג שכולם יוכלו לאכול בשר? רציתי לדבר עם אנשים שמבינים בשר וללמוד מהם איך לעשות את זה. היום הקצב שלי מוכר מוצרים שלנו".

בהתחלה עבדו מהבית שלו. "גייסנו מהנדס מזון ושף, והיינו ארבעתנו". לדבריו, התוצרים הראשונים לא היו דומים לבשר, וגרוע מכך, גם לא היו טעימים. "אחרי משהו כמו שנה הצטרפו שני המובילים הטכנולוגיים של החברה, והם בגדול זרקו לפח את כל מה שעבדנו עליו ויצאו בקו טכנולוגי חדש, זה שמאפשר לנו היום לייצר סטייקים". בסבב גיוס ההון הראשוני (סיד) הצליחו לגייס 6 מיליון דולר. "זה נחשב בזמנו לסיד הכי גדול בעולם תחליפי הבשר". בהמשך עברו ממעבדה קטנה בנס ציונה, שהייתה שייכת למשפחה של חבר, למעבדות גדולות יותר ומשוכללות יותר, והרחיבו את צוות העובדים. בן שטרית מספר כי לקח להם כשנתיים עד שהגיעו למוצר טעים.

"אנחנו מייצרים מוצרים למנגל בשוק הישראלי וכן לגרמניה, גדלים בקצב גבוה ובמקביל הביקוש גובר", אומר בן שטרית. "בעולם הפודטק רוב החברות רוצות להפוך לחברות טכנולוגיות, ולא לחברות מזון". לדבריו, העובדה שהם האחראים על כל שרשרת הייצור מאפשרת להם לבצע שינויים מיידיים. "בגלל שהעולם הוא טכנולוגי והשינויים הם מאוד מהירים, תמיד יש מה לשפר ומה לעשות".

עוד כתבות

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

סנאטור המקורב לטראמפ: "ההחלטה בנוגע לאיראן כבר התקבלה" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● עדכונים שוטפים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב