גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר
משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

אחרי חמש שנים של צמיחה מרהיבה בתוצאותיה, חל שינוי לרעה בעסקיה של חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד  מיקנעם, אשר טועמת כעת מנחת זרועם של המשקיעים בוול סטריט. אינמוד, שהקים ומוביל משה מזרחי, מחלוצי התעשייה, דיווחה על ירידה בהכנסות וברווחים החל מאמצע 2023 ונאלצה לחתוך את תחזיות ההכנסות שלה שלוש פעמים. זו עדיין חברה מכניסה ורווחית מאוד, עם כסף רב בקופה, אבל המשקיעים לא אהבו את שינוי המגמה בעסקיה ואת חיתוך התחזיות, והם דואגים לכך שהחברה גם תדע זאת.

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת 
המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א 

אינמוד הוקמה ב-2008 על ידי מזרחי וד"ר מיכאל קליינדל, שניהם מחלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית המפוארת שקמה בישראל, שמילאו תפקידים בכירים בחברות לומניס וסינרון. את אינמוד הקימו כמעט באופן חשאי, וניהלו אותה בתקציב מצומצם ביותר עד להנפקתה בנאסד"ק ב-2019 שאליה הגיעה כחברה רווחית. טרם ההנפקה גייסה החברה 3.5 מיליון דולר בלבד.

 

אינמוד פיתחה ומשווקת מוצרים לטיפול אסתטי זעיר-פולשני אשר מחליף ניתוח הרמת פנים, ויש לה מוצרים נוספים לאסתטיקה רפואית. בשיא ההייפ סביב תעשיית הביומד בוול סטריט, בשנת 2021, נסחרה אינמוד בשווי של 7.7 מיליארד דולר ששיקף תשואה של מאות אחוזים במניה. אך כעת היא חזרה למחיר הגבוה אך במעט ממחיר ההנפקה, המשקף לחברה שווי של 1.5 מיליארד דולר "בלבד". מדובר בירידה של 50% במניה בשנה האחרונה וקריסה של 82% ממחירה בשיא.

 

"לפעמים אני תוהה אם זה היה נכון להפוך לחברה ציבורית", אומר בחוכמה שבדיעבד המייסד והמנכ"ל מזרחי לגלובס. עד לאחרונה הוא כיהן גם בתפקיד היו"ר, אבל משקיעים מוסדיים בחברה (ביניהם בלקרוק, מיטב ומנורה), החליטו לאחרונה לקחת את התפקיד מידיו, "כעונש" הוא צוחק, ולמנות במקומו את מיכה אנגל, בעבר הרחוק מבכירי חברת דיסקונט השקעות. מזרחי מספר כי הוא מקבל מן המשקיעים מכתבים ארוכים של עצות איך כדאי לו לנהוג, "כל אחד ועצה אחרת איך לנהל".

מדוחות שפרסמה החברה בשבוע שעבר לרבעון הראשון של 2024, עולה כי הכנסותיה הסתכמו ב-80 מיליון דולר, ירידה של 24% לעומת הרבעון המקביל ב-2023, והרווח הנקי עמד על 23.7 מיליון דולר - ירידה של כמעט 50% לעומת הרבעון המקביל. זאת לאחר שבשנת 2023 כולה נרשמו הכנסות של 492 מיליון דולר ורווח של 197 מיליון דולר, גידול של 8.3% ו-23% בהתאמה.

עד לאחרונה ציפתה אינמוד לשבור את ה'תקרה' הפסיכולוגית של חצי מיליארד דולר הכנסות בשנה, אך לאחר הורדת התחזיות האחרונה בדצמבר היא צופה כעת כי הללו יגיעו ל-485-495 מיליון דולר, כלומר ללא צמיחה.

"תביעות שקריות ותחרות לא הוגנת"

כנהוג במקרים של ירידות חדות במניות של חברות הנסחרות בנאסד"ק, הוגשו כנגד אינמוד תביעות שרובן מבוססות על תחקיר באתר בשם The Capitol Forum, עליו נאמר בעבר כי הוא מקושר עם קבוצות שורטיסטים. בתחקיר נטען כי החברה העניקה הנחות על מוצריה באופן לא שקוף (ולכן הביקוש למוצריה נראה גבוה מכפי שהוא באמת), וגרוע יותר - שהיא התעכבה בלדווח ל-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) על פציעות שנבעו ממוצריה.

"הכול שקרים", אומר מזרחי. "שיקרנו ל-FDA? הסתרנו הנחות? זה סיפורי אלף לילה ולילה, ואני מקווה שבית המשפט לא יבזבז על זה אפילו זמן. עכשיו המתחרים שלנו הולכים עם התביעה הזו, שכולה שקר, ומראים אותה ללקוחות. ואז אומרים להם: 'זו חברה ישראלית, מה תעשו אם ישראל לא תשרוד?'. השוק הפך יותר קשה לכולם, ושוק קשה דוחף חלק מהמתחרים שלנו לתחרות לא הוגנת".

מה הוביל למגמה השלילית בעסקים?
מזרחי: "אנחנו מתמודדים כבר מאמצע השנה שעברה עם האטה כלכלית בארה"ב. הריביות עלו פלאים. הלקוחות שלנו, הרופאים האסתטיים, קונים את הציוד מאיתנו בליסינג לחמש שנים, והריבית עלתה ל-14%-15%". המספר הזה, הוא אומר, מרתיע את הלקוחות והם מעדיפים להמתין עם הקנייה לסביבת ריבית נוחה יותר, אפילו אם בינתיים המוצר יכול להכניס להם כסף.

"כדי לעודד את הלקוחות לקנות, לקחנו עלינו חלק מסיכון הליסינג. זה אומר שאני מכיר ב-6% מההכנסות מכל מוצר רק עם תום החוזה, בעוד 4 שנים", מספר מזרחי. "זה הגיוני מאוד לחברה עם מזומן בכמות שיש לנו, אבל פוגע בדוחות.

"חזינו, בהתאם לתחזיות המקרו, שהריבית בארה"ב תחל לרדת מאמצע השנה. בפועל הריבית נותרה ללא שינוי, ולא הייתה לנו ברירה אלא לחתוך את התחזיות בהתאם. השוק לא אהב את זה. כאילו לא אמרנו את האמת, כאילו יכולנו לדעת שזה מה שיקרה".

בדוח אתם מציגים הכנסות ממוצרים שהוזמנו וטרם סופקו. מה קרה שם?
"פיתחנו שני מוצרים חדשים שייעדנו לשנת 2024. עם פרוץ המלחמה גייסו לנו אנשים למילואים, גם מצוות הפיתוח וגם מקו הייצור. הכרזנו על המוצרים בינואר כמתוכנן, אנשי המכירות התחילו למכור, וכבר נרשמו הכנסות של 16.5 מיליון דולר ממוצרים שקווי הייצור שלהם עדיין לא הושלמו, ולכן ההכנסות שציפינו להן נדחו. לעומת ציפיות השוק להכנסות של 105 מיליון דולר, רשמנו הכנסות של 96 מיליון פרו-פורמה, ובעצם סיפקנו והכרנו רק ב-80 מיליון דולר. אנחנו מקווים שקווי הייצור יתחילו לפעול במאי".

"כלל אצבע - רכישה שתתרום לרווח תוך שנה"

איך החברה מתמודדת עם האתגרים השונים?
"החלטתי שאני לא חותך בהוצאות ולא מפטר אנשי פיתוח או מהשיווק. הרי אחר כך קשה לגייס אותם, ולהכשיר אותם כמו שצריך לוקח שנים. בזמן הקורונה קיבלנו החלטה דומה, וזה השתלם לנו, כי כאשר השוק נפתח שוב אנחנו היינו שם לרוץ בכל הכוח ולקחת נתח שוק מהמתחרים. נכון שהפעם בגלל ההחלטה לא לקצץ למרות הירידה במכירות, ספגנו ירידה ברווחיות, אבל אנחנו עדיין רווחיים ולכן יכולים להרשות זאת לעצמנו".

יש לכם 770 מיליון דולר בקופה. המשקיעים לא אוהבים לראות חברה ש"יושבת על מזומן".
"נכון, המזומן הפך להיות גם משקולת. קשה למצוא חברות עם רווחיות גולמית כמו שלנו, אז קבעתי לעצמי כלל אצבע, לקנות רק חברות שתוך 12 חודשים רכישתן תוסיף לרווחיות שלנו. אחרת מה עשיתי בזה? הצעתי מחיר בהתאם לחישוב הזה לשלוש חברות, ואף אחת לא הסכימה.

"המשקיעים ציפו שנשתמש במזומן לקנות בחזרה את המניות שלנו. לי זה נשמע מוזר. הנפקתי חברה כדי לקנות מניות בחזרה? והרי בעבר עשינו רכישה כזו ב-150 מיליון דולר וזה לא השפיע על מחיר המניה. בסוף נשברתי ואישרתי עוד רכישה ב-100 מיליון דולר".

"כל חברה עוברת את זה. מאמין שיהיה בסדר"

ההשקעה הנכונה כעת בעיני מזרחי היא התרחבות גיאוגרפית, הקמת חברות בנות במקומות שעד כה המוצרים שווקו על ידי מפיצים, ובהמשך פיתוח מוצרים חדשים. בשנתיים האחרונות השיקה החברה מוצר למיצוק רצפת האגן הנשית ומוצר לתחום רפואת העיניים. מדובר בפריצה ראשונה מחוץ לתחום האסתטיקה הכל-כך מוכר למזרחי, לעבר מחוזות אחרים עם כללים אחרים.

אך הוא טוען כי זו הייתה הצלחה. "נכנסנו לשווקים שלא הכרנו, ומכרנו 45 מיליון דולר בשנה בתחום הנשים וב-31 מיליון בתחום העיניים, והצמיחה עוד תמשיך. אנחנו מביאים עוד טכנולוגיה לתחום האף-אוזן-גרון ועוד אחת לתחום האין אונות. לא נפסיק להתרחב בכיוונים האלה".

בבנק ההשקעות אופנהיימר מעריכים כי אינמוד עלולה שוב לחתוך תחזיות. אולם, האנליסטים מציינים כי החברה איתנה ורואים את התמחור שלה כרגע כזול, בדגש על משקיעי ערך לטווח ארוך.

איך ההרגשה להיות חברה ישראלית בחו"ל בימים אלה?
מזרחי: "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על העסקים שלו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'. לפעמים לא מזמינים אותנו לתערוכות בטענה ש'אי אפשר לאבטח אתכם'.

"המלחמה היא אתגר, המצב הכלכלי הוא אתגר, והתביעות הן אתגר. אבל אני מאמין שיהיה בסדר. זה עובר על כל חברה בשלב כלשהו. כשצמחנו פי 25 בהכנסות ב-5 שנים, זה היה משום שכל העולם היה באופוריה כלכלית, כולל ישראל, והשוק היה צמא לטכנולוגיה חדשה. התזמון היה לטובתנו, ביצענו היטב וניצלנו אותו. עכשיו דברים השתנו, אך אני מקווה שאנחנו לא השתנינו ונמשיך לבצע טוב, ונצא מזה מחוזקים".

עוד כתבות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

החברה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלו היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"