גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל חטיבת החדשות בתאגיד, ברוך שי, מודיע על עזיבה טרם סיום הקדנציה

שי היה אמור לסיים את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד בשנת 2025, אך הוא יעזוב את תפקידו באוגוסט הקרוב אחרי כ-7 שנים ● בימים הקרובים יחל הליך מסודר לאיתור מחליפו

ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות בתאגיד השידור הציבורי / צילום: מיכה לובטון
ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות בתאגיד השידור הציבורי / צילום: מיכה לובטון

בתאגיד השידור הציבורי מודיעים היום (ד') כי מנהל חטיבת החדשות, ברוך שי, ביקש לסיים את תפקידו טרם סוף הקדנציה שלו. על-פי הודעת התאגיד, שי יפרוש בסוף אוגוסט אחרי כ-7 שנים, ובימים הקרובים יחל הליך מסודר לאיתור מחליפו, שכולל מכרז. 

בלעדי | מתיחות במועצת התאגיד סביב עלות שידורי היורו: "הצגת נתונים שקריים"
שברה את שיא הרייטינג של התאגיד: כמה ישראלים צפו בביצוע של עדן גולן באירוויזיון?

שי מונה מונה לתפקיד בשנת 2017, לאחר שנבחר בוועדת איתור בראשות המנכ"ל דאז אלדד קובלנץ. על-פי פרסומים באותה התקופה, הוא התמודד מול טלי בן עובדיה, נורית קנטי וצ'יקו מנשה. 

בשנת 2021, לאחר קדנציה מלאה, החליטה במועצת התאגיד להאריך את הקדנציה של שי בעוד 4 שנים (גם זאת לאחר המלצת המנכ"ל קובלנץ), משמע הוא היה צריך לסיים את תפקידו  בעוד מספר חודשים, בשנת 2025. כעת הוא למעשה פורש מהתפקיד טרם הזמן.

ברקע המתיחות במועצה ונתוני הרייטינג 

העזיבה של שי מגיעה ברקע שיקולים רבים שקרו בתאגיד ומחוץ. ראשית, בין מועצת התאגיד למנכ"ל גולן יוכפז ולשי הייתה מתיחות ביחס להתנהלות של מחלקת החדשות בראשותו. הטענות שהופנו כלפיו ששי היו שהוא גייס דמויות עיתונאיות לא מוכרות, מה שיכול להוביל לנתוני הרייטינג הנמוכים לעומת ערוצי החדשות האחרים. 

שנית, נתוני הרייטינג לא צמחו בכל רצועות החדשות, לצד רצועות חזקות של התאגיד כמו של אילה חסון בשעה 19:00. בגזרה הזו המורכבות לתאגיד ברורה: מצד אחד, יש הטוענים כי התאגיד לא צריך בכלל להתחרות בתחרות הרייטינג הלינארי - שכן הכלי הזה נועד לתמחר פרסומות בשידורי הלינארי. הם אלה שיפנו לנתוני התאגיד וחטיבת החדשות ברשתות החברתיות, שם יש התחזקות מרבעון לרבעון. מצד שני, יש המאשימים את שי בנתוני רייטינג נמוכים ומצפים לראות גוף שידורי חדשותי חזק. 

שלישית, שי ניהל מחלקת חדשות ב-7 שנים מורכבות מאוד במדינת ישראל - מערכות בחירות רבות, שנות קורונה מורכבת, תוכניות לשינוי מערכת המשפט והמחאה בישראל וגם - שנת מלחמה, מהקשות שישראל חוותה. כל אלה יכולים להוביל את שי להרגיש מיצוי ולהחליט שהוא רוצה להמשיך הלאה. 

"מניית יסוד בהקמת התאגיד" 

שי מסר בהודעה לתקשורת כי "אחרי שחלפו 7 שנים בדיוק מאז העלייה לאוויר, בהן 7 חודשי מלחמה של עבודה אינטנסיבית, במהלכם הבאנו משדרי חדשות איכותיים, אמינים ומדויקים - החלטתי לפרוש. אני יכול לסכם בסיפוק שעמדנו במשימה להקים גוף חדשות עצמאי, רלוונטי, דינמי, יצירתי, אמין ומעמיק. חטיבת החדשות היום נמצאת בשיאה, מכתיבה סדר יום, הודפת כל לחץ וניסיון הפחדה, ונשארת נאמנה לאמת".

גיל עומר, יו"ר מועצת תאגיד השידור הישראלי, מסר: "אני מודה מקרב לב לברוך שי על שנים ארוכות ועמוסות שבהן בנה וניהל מערכת חדשות מצטיינת ובעלת הישגים מקצועיים רבים. לברוך, שהיה כוח החלוץ בהקמת החטיבה, יש מניית יסוד בהקמת התאגיד.

"ברוך ניהל את החטיבה בכישרון ובמסירות אין-קץ בתקופה מורכבת ומאתגרת - החל בימי ההקמה, תקופת הקורונה, מערכות בחירות חוזרות ונשנות ומלחמת 'חרבות ברזל'. לכל אורך כהונתו עמד ברוך כצוק איתן בפני לחצים פוליטיים מכל קצוות הקשת ושמר על עצמאותה העיתונאית של חטיבת החדשות, שעל-פי שורה של מחקרים וסקרים היא מערכת החדשות המובילה באמון הציבורי. בשם חברי מועצת התאגיד ובשמי, אני מאחל לברוך הצלחה רבה". 

גולן יוכפז, מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי, מסר: "אני מבקש להודות מעומק הלב לברוך על תרומתו המשמעותית לתאגיד בכלל ולחטיבת החדשות בפרט. ברוך, שאותו אני מכיר עוד מעבודתנו המשותפת בחדשות 10, הוא בעייני ממנהלי ועורכי החדשות נטולי הפניות ונעדרי המורא, שפועלים מתוך אג'נדה אחת - חופש עיתונות וזכות הציבור לדעת.

"תחת הנהגתו רשמה חטיבת החדשות של 'כאן' הישגים עיתונאיים משמעותיים, ששינו את סדר היום החדשותי בישראל - אבל מעל לכל אלה, ברוך הצליח למנוע בעקביות כל לחץ, או השפעה חיצוניים, על עיתונאיו. ברוך הקים מערכת חדשות מקצועית, והצליח לשלב בה הן כוחות עיתונאיים מרשות השידור הוותיקה והן עיתונאים צעירים ורעבים - שיצרו יחד את אופי השידורים החדש, הייחודי של 'כאן חדשות'. אני מבקש להודות בשמי ובשם עובדות ועובדי התאגיד על תרומתך המכרעת ל'כאן חדשות'".

עוד כתבות

נחתים אמריקאים בתרגיל. התאמנו בסביבת טייוואן לפחות שנה / צילום: Reuters, EyePress News

חיל הנחתים האמריקאי כבר התחיל להתכונן למלחמה שתפתח סין

חיילי הנחתים של ארה"ב מוטסים במסגרת תרגילים צבאיים למקומות מרוחקים שמהם הם עשויים יום אחד להילחם בסין ● הכוחות לומדים איך לעכב את הסינים כדי לקנות זמן לתגבורת אמריקאית, לומדים איך לתקשר ביניהם ולהישאר מוסווים ויודעים איך ליצור הסחה: "כל חיישן שסין מגייסת כדי לחפש כוח של חיל הנחתים, הוא חיישן שלא מחפש מטרה אחרת" ● חזית סין-טייוואן, פרויקט מיוחד

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; ברודקום זינקה ב-12%, אנבידיה ב-4%, טסלה ב-3%

נאסד"ק עלה ב-0.4% ● המסחר באירופה ננעל בירידות חדות ● חדשות טובות לשוק: מחירי הייצור בארה"ב ירדו ב-0.2% לעומת עלייה של 0.5% בחודש שעבר ● התחזית של קתי ווד: מניית טסלה תעלה פי 14 בחמש שנים ● שאלת 56 מיליארד הדולר: האם יאשרו היום בעלי המניות של טסלה את חבילת השכר של אלון מאסק? ● באפט מכר חלק ממניותיו באפל ברבעון הראשון, כמה הוא הפסיד?

הקנצלר שולץ (משמאל) ליד מל''ט הרון TP של התעשייה האווירית. הראשון מהסדרה שגרמניה חוכרת / צילום: Reuters, IMAGO/Thomas Bartilla

טילים, מל"טים ומערכות הגנה "מייד אין איזראל": ביקור בסלון האווירי של ברלין

הסדר מתערער והעולם מתחמש, ולתעשיות הביטחוניות הישראליות יש היצע מגוון שהוכיח את עצמו בשדה הקרב ● בסלון האווירי של ברלין נראה כי למרות ההפגנות נגד המלחמה בעזה, והשחיקה במעמדה של ישראל כשותפה לגיטימית, ניסיון מבצעי הוא עדיין מילת קסם בנוגע למכירת נשק

חיילי צה''ל בגבול הצפון משתמשים בטרבושה להצתת אש מעבר למכשול בגבול לבנון / צילום: צילום מסך מהרשתות החברתיות

המומחה שמסביר למה צה"ל משתמש בכלי מצור מימי הביניים

"לפעמים צריך לצאת מהקופסה, ושווה לזכור שיש צרכים מבצעיים ועקרונות לחימה שלא השתנו לאורך השנים" אומר ד"ר גיא שטיבל מאוני' ת"א על שימוש צה"ל בטרבושה בגבול לבנון ● למה שימש כלי המלחמה בעבר, ומה ההבדל בינו לבין בליסטה?

סיכום שווקים / צילומים: איל יצהר,AP, MATT MONFREDI, בן קלמר, איתי רפפורט, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

רשות ני"ע רוצה לשנות הגדרה אחת שתשפיע על כל עולם ההשקעות - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל ההשקעות שמסביר למה שוק המניות הישראלי לא מתרומם ● שינוי שישפיע על אלפי מיליונרים: האם הרף להגדרת "משקיע מתוחכם" עומד לרדת ● איך יכול להיות ש-17 שנה חלפו מאז הונפקה חברה קיבוצית בבורסה ● וגם: האם טורניר היורו והאולימפיאדה יקפיצו את מניות מותגי הספורט?

״אנחנו אסירי תודה להם״, מכריז הצהובון הלונדוני ביום האזכרה בנורמנדיה. האומנם? / צילום: גזיר עיתון

ראש ממשלת בריטניה מגדיר מחדש את הזיכרון הלאומי

רישי סונאק אולי סיים את הקריירה כאשר הסתלק מן האזכרה לשחרור אירופה ● הייתכן שהיא פשוט לא דיברה אל ליבו? הייתכן שחברת מהגרים מוכרחה לשכוח?

משחק הפתיחה יורו 2024 / צילום: Reuters, Christian Charisius

אליפות אירופה בכדורגל יוצאת לדרך: מי מנצחת במגרש הכלכלי?

טורניר יורו 2024 יוצא הערב לדרך על אדמת גרמניה שתארח לבדה את התחרות ● במשחק הפתיחה היא תשחק מול נבחרת סקוטלנד ● מי הפייבורטית לזכות, ולמי מבין השתיים שישחקו הערב כלכלה חזקה יותר?

בניין בית הדין הארצי לעבודה / צילום: רפי קוץ

15 שופטים חדשים מונו לבתי הדין לעבודה. הרשימה המלאה

הוועדה טרם מינתה שופטים לבתי המשפט בירושלים - למחוזי ולשלום, וזאת עקב מחלוקת והיעדר הסכמה על זהות השופטים שימונו

ביונסה בהופעה. מותג בשמים והשקעות נדל''ן / צילום: Reuters, BriganiArt/Bartill

על המוזיקאיות שחדלו מלהטיל ביצי זהב לאחרים והפכו לבוסיות של עצמן

במשך שנים תעשיית המוזיקה נשלטה על ידי גברים שהתעשרו על גבן של זמרות מצליחות ● זמרות פופ כמו מדונה, ביונסה וטיילור סוויפט הביאו את הבשורה של המאה ה-21 כשהפסיקו להיות מריונטות על חוטים והפכו לבוסיות שמגלגלות מיליארדים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר מיכל יערי / צילום: תומר אפלבאום

החוקרת שבטוחה: זה המסר שישראל חייבת להעביר למדינות ערב

שיחה עם ד"ר מיכל יערי, חוקרת מדינות המפרץ הערביות ● על השינוי שמבקש בן סלמאן לחולל בסעודיה והיחסים המורכבים עם ישראל ביום שאחרי 7 באוקטובר • האזינו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה היה השם שנקבע בצה"ל למבצע אנטבה?

מה משותף לציורים המעטרים את שטרות האירו, במה עוסקים אומני קינצוגי ביפן ומהי אוסטקהקה? ● הטריוויה השבועית

מירי רגב, הליכוד / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בצל ההסלמה בחזית הצפון, מה עושה הממשלה לטובת המפונים?

המטחים הכבדים שנורו בימים האחרונים לעבר צפון הארץ מדגישים עד כמה דבריה של השרה רגב על "הדברים המדהימים שעשתה הממשלה" בעייתיים ● ואם בתחילת המלחמה מרבית המפונים היו מהדרום, כעת רובם מהצפון ● של גלובס בוחנת לעומק את יעדי הפינוי והביצוע בשטח

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכר דו משפחתי בשטח של 160 מ"ר באלפי מנשה?

הבית נמצא על מגרש בשטח של 250 מ"ר וכולל חמישה חדרים בשני מפלסים ונמכר ב־2.5 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מכונית כיבוי אש / צילום: בן יוסטר

אחרי עשרות שיגורים: שרפה גדולה בגליל העליון

אחרי השיגורים מלבנון: שרפה גדולה פרצה סמוך לקיבוץ יראון, חשש שתתפשט ליישובים סמוכים • אחרי המטח הכבד לקריית שמונה, חיל האוויר פתח בגל תקיפות בדרום לבנון • עדכונים בולטים

אהוד ברק / צילום: איל יצהר

חברת הסייבר של מפקד 8200 לשעבר ואהוד ברק בדרך לאקזיט. ממה מוטרדת הרוכשת?

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לגלובס נודע כי פאראגון, חברת הסייבר ההתקפי הישראלית, מנהלת משא ומתן למכירת השליטה בה בתמורה לסכום שנע בין 700 מיליון דולר ל-1.1 מיליארד דולר ● העסקה מהדהדת את רכישת NSO על־ידי פרנסיסקו פרטנרס. מדוע הרוכשת חוששת מרגע אישור העסקה?

האינפלציה במאי הפתיעה לחיוב / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מפתיעה לטובה: קצב שנתי של 2.8% במאי; מחירי הדירות ממשיכים לזנק

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.2%, מתחת לתחזיות האנליסטים שציפו לעלייה של כ-0.5% ● גם בקצב שנתי המדד הפתיע לחיוב את צפי הכלכלנים שציפו כי יעבור את הרף העליון של יעד יציבות המחירים של בנק ישראל ● למרות הנתונים המעודדים, מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, מדגיש: "להערכתנו, הסיכונים לתחזית האינפלציה מוטים כלפי מעלה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: דובר צה''ל, נועם מושקוביץ'-דוברות הכנסת, Shutterstock

הנתון הכלכלי המדאיג שהתחבא - ואינו קשור למלחמה

באוצר מודים: גם בלי המלחמה, אנחנו לא עומדים ברף ● חברי הכנסת שוב סבורים שזכותם לעשות ככל העולה על רוחם ● והשורטיסטים נכחדים מוול סטריט ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הצבא העממי של סין / צילום: ap, Heng Sinith (עיבוד תמונה)

סין בונה שותפויות לקראת מה שעלול להיות המלחמה הבאה

התמנון הסיני בוחש בכל ושולח זרועות של שיתופי פעולה למדינות רבות וחזקות בעולם ● נפט, סחר ושיקולים אסטרטגיים מובאים בחשבון בניסיון להתעצם ● ובסבך החזיתות סין לא מסירה עיניים מטייוואן, והאיום מרחף מעל ראשה: אם תעז להכריז על עצמאות, סין תתקוף בכל העוצמה ● גלובס ממפה את המדינות שסין חברה אליהן ואת אלה שהיא שמה על הכוונת חזית סין-טייוואן, פרויקט מיוחד

ברודקום. הציגה תוצאות מרשימות לרבעון / צילום: Shutterstock, Michael Vi

הפתיעה את השוק: מניית השבבים שמזנקת היום בוול סטריט

ענקית השבבים ברודקום סיימה רבעון מוצלח כשרבע מהכנסות החברה הגיעו מתחום הבינה המלאכותית ● בחברה סיפקו תחזית חיובית גם לעתיד ומנייתה מזנקת במסחר המוקדם ● בדומה לאנבידיה, גם בברודקום הכריזו על פיצול מניות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

עזבו את היורדים מהארץ ותתחילו לדאוג מהכסף הענק שבורח מכאן

הישראלים מעבירים לקרנות הפנסיה החדשות כ-5 מיליארד שקל להשקעה מדי חודש, רובם המוחלט מוזרם לחו"ל ● ברמת החוסך, מתבקש לפזר סיכונים, אולם זו הסיבה המרכזית להיכחדות התעשייה הישראלית, ולכך שמי שקונה נייר בתל אביב עלול להיתקע איתו כשירצה למכור