גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחילו מביסלי: כך צמחה האימפריה של האחים ויל, בעלי הבית החדשים בדואר

שמם אינו מוכר לרבים, אך שי וגיל ויל, שסבם נמנה עם מייסדי אסם, חולשים כיום על עסקים המוכרים היטב לכל ישראלי - חברת הגבייה מילגם, האפליקציות הפופולריות פנגו (חניה) וגט (מוניות) וכעת גם השליטה בדואר ישראל ● בדרך הייתה גם הסתבכות נדל"ן ברומניה, החמצה בשוק האנרגיה הירוקה והשקעה במפעל מלט כושל, שהפך לבוננזה נדל"נית ● וגם: הקשרים עם ראש הממשלה לשעבר בנט

דואר ישראל. בעיגול: שי ויל / צילום: איל יצהר, יח''צ
דואר ישראל. בעיגול: שי ויל / צילום: איל יצהר, יח''צ

לאחר כמה שעות סוערות במשרדי רשות החברות הממשלתיות, הסתיים ביום ראשון השבוע הליך ההתמחרות בין שתי קבוצות משקיעים שהתחרו על רכישת חברת דואר ישראל. מי שזכתה בסופו של דבר בבעלות על החברה הממשלתית החבוטה ולמודת המשברים, תמורת סכום של 461 מיליון שקל - כ־50% מעל הצעתה הראשונית - הייתה קבוצה בראשות חברת השירותים המוניציפליים מילגם, שעם השלמת העסקה תחלוש על שירותי הדואר של מדינת ישראל, בנק הדואר ונכסי נדל"ן המאכלסים חלק מסניפיו.

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה 
אלטשולר שחם הגזים? החשיפה של כספי הישראלים לחו"ל בשיא כל הזמנים 

בעלת הבית במילגם היא משפחת ויל, וגם אם שמה אינו מוכר לרוב הציבור, טובים הסיכויים שאתם משלמים לאימפריה העסקית שבנתה עבור מגוון שירותים: בין שדרך אפליקציית שירותי החניה פנגו, עבור בשירותי המים העירוניים שמנהלת מילגם, ולאחרונה גם תשלומים דרך אפליקציית המוניות גט (לשעבר גט טקסי), שאותה רכשה פנגו תמורת 175 מיליון דולר. מעכשיו גם בכל פעם שתשלחו חבילה בדואר או תבצעו המרת מט"ח, משהו מזה יגיע לאותה משפחה.

שניים מבני הדור השלישי במשפחה, האחים שי וגיל ויל, מובילים כיום את עסקיה. השניים שומרים בקנאות על פרטיותם ואינם משתפים את התקשורת בתוכניותיהם גם לגבי הדואר (ראו מסגרת). עזריאל ויל היה ממייסדיה של ענקית המזון אסם בשנת 1942. בנו, ד"ר יאיר צדוק ויל, היה המדען הראשי של החברה במשך עשרות שנים ונחשב לאחד ממפתחיו של החטיף המיתולוגי "ביסלי", שאין ילד בישראל שאינו מכיר.

בשנת 1998 מכרה משפחת ויל את מניותיה באסם (7.4%) לידי קונצרן המזון השוויצרי נסטלה שהשתלט על החברה (יחד עם משפחת פרופר), בסכום של 121 מיליון שקל - ההון שביסס את העושר הראשוני שלה, שמאז הוכפל כמה פעמים.

בשנים שלאחר המכירה לנסטלה נכנסו בניו של יאיר (שנפטר בשנת 2016), שי וגיל, בנעליו של האב, ובעשור הראשון של שנות ה־2000 הובילו את המשפחה להשקעות בתחומי ההון סיכון והנדל"ן, בארץ ובחו"ל. כששי פנה ללימודי מנהל עסקים בארה"ב (תואר שני בבוסטון ודוקטורט באוניברסיטת פייס בניו יורק), הוא עסק במהלך לימודיו גם בפיתוח השקעות הנדל"ן של המשפחה שם.

באותן שנים נוצר קשר עם איש העסקים שאול אלוביץ', אז בעלי קבוצת יורוקום, יבואנית מכשירי הסלולר של נוקיה לארץ ובהמשך גם בעל השליטה בבזק, טרם קריסת עסקיו. יחד החזיקו שתי המשפחות בשליטה בחברה הבורסאית אי.ג'י.אר.אי (EGRE) שהשקיעה בנדל"ן מניב ופיתחה פרויקטים במזרח אירופה ובארה"ב. בעקבות המשבר הכלכלי העולמי של 2008, הפכה פעילות החברה ברומניה למשקולת כבדה על עסקי EGRE, החברה נקלעה לסחרור שממנו נחלצה רק לאחר שבעלי הבית הכניסו יד עמוק לכיסיהם והזרימו לתוכה עשרות מיליוני שקלים, כדי שתוכל לעמוד בתשלומי האג"ח.

בתחילת העשור הקודם עברה החברה, תחת ניהולו של שי ויל (55), להתמקד בשוק האמריקאי ורכשה שם אלפי יחידות דיור. בהמשך נמכרה השליטה בחברה בהפסד ניכר לידי משפחת ספיר. הכשלון ב־EGRE היה חריג ככל הידוע בעסקי האחים. לצד זאת השקעה נוספת שבוצעה יחד עם אלוביץ' ודווקא מומשה ברווח, הייתה בדיעבד פספוס שיש לשער שהם מצטערים עליו עד היום. מדובר בהשקעה בחברת האנרגיה הירוקה אנלייט, שהייתה יכולה לסדר להם רווח חלומי, אלמלא נמכרה טרם זמנה. ייתכן שהיא לימדה את האחים ויל שלא כדאי למהר לממש החזקות, אם בכלל.

"נכנס ויצא מעזה בתחילת המלחמה"

"מבין האחים ויל, הדמות היותר דומיננטית היא שי. הוא בעצם מעין שר החוץ של המשפחה הזאת", אומר איש עסקים בכיר שפעל יחד עם האחים בלא מעט הזדמנויות. "אם תצליח למצוא תמונה של אחיו גיל, תשלח לי", הוא מתלוצץ. "השניים פשוט רוצים לעשות את העסקים שלהם מבלי להיות גלויים לזרקור התקשורתי".

לדברי אותו גורם מדובר במשפחה ערכית וציונית, כששני האחים, שהגיעו מתחום המודיעין בצבא, שירתו במשך חודשים ארוכים במילואים מאז פרוץ המלחמה ב־7 באוקטובר. "שי נכנס ויצא מעזה, ואפילו שכר דירה באחת מערי הדרום לשם כך", הוא מספר.

הגורם מוסיף כי "הם לא מוכרים כמעט עסקים ובדרך כלל יעדיפו להכניס שותף". לדבריו במקרה של חברת הנדל"ן EGRE, פעל שי סביב השעון כדי שהחברה תשלם את חובותיה: "הוא עבד כמעט בהתנדבות כדי שהיא תחזיר את הכסף לנושים. המטרה שלו היתה לסיים את ההשקעה הלא מוצלחת מבחינתם, בצורה הטובה ביותר".

שותף לשעבר של המשפחה מדגיש כי שי ויל הוא "איש הוגן, נעים הליכות וגם יודע לעבוד עם הנהלות. יש לו חושים עסקיים חדים ויכולת ניתוח עם הסתכלות ארוכת טווח. הוא גם ניחן ביכולת ייחודית ליצור שיח בגובה העיניים עם אנשים מכל הסוגים והמגזרים". אחד מידידיו הקרובים של שי ויל הוא ככל הידוע ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, המתגורר בסמוך לו בעיר רעננה. בשל יחסי החברות בין השניים אסר בזמנו היועץ המשפטי לממשלה על בנט לעסוק בענייניה של חברת מילגם.

 

הפספוס באנלייט, האקזיט בפנגו

בשנת 2008, השקיעו האחים ויל יחד עם משפחת אלוביץ' כאמור בחברת האנרגיה הירוקה אנלייט, שנוסדה על ידי גלעד יעבץ (המנכ"ל) ושני שותפים נוספים. בתמורה להשקעה של 9 מיליון שקל, קיבלה משפחת ויל נתח של כ־20% ממניות החברה בעת הקמתה. בהמשך דוללה החזקתה, וכאשר במאי 2018 נקלעו עסקיו של אלוביץ' לקשיים החליטה המשפחה לממש את החזקותיה.

עבור 6% ממניות אנלייט שהחזיקה קיבלה משפחת ויל 50 מיליון שקל. היה זה אמנם אקזיט נאה ביחס להשקעה שנעשתה עשר שנים קודם לכן, אבל מאז תפח שווייה של אנלייט, שהפכה לאחת ממובילות תחום האנרגיה המתחדשת בישראל, לכ־7.8 מיליארד שקל. כך ששווי החזקות המשפחה היה מזנק למאות מיליוני שקלים אילו המשיכו להחזיק בהן.

ההשקעה המוצלחת ביותר שביצעה המשפחה עד היום הייתה בחברת מילגם - רוכשת הדואר. את השליטה בחברה זו, המעניקה שירותים למגזר המוניציפלי, ובהם ניהול מערכי גבייה עבור רשויות מקומיות ותאגידי מים, רכשה משפחת ויל בשנת 2012 מידי קרדן יזמות בהשקעה של כ־110 מיליון שקל בלבד. מילגם הפכה לבוננזה עסקית אמיתית, ובאמצעותה ממשיכה המשפחה להרחיב את עסקיה. כיום מכהן גיל ויל (53) בתפקיד יו"ר מילגם, כשלחברה שני מנכ"לים משותפים: אילן ערוסי ושלומי אברשטרק.

מילגם הכניסה את האחים לבית ויל לתחום השירותים המוניציפליים, שאולי לא נחשב "סקסי" במיוחד אך הפך למכרה זהב עבורם. החברה שהוקמה בשנת 1983 מתמקדת במתן שירותים ל־160 רשויות המקומיות, תאגידי מים עירוניים וגופים ששייכים למדינה. 

ב־2007, עוד טרם רכישתה, הקימה מילגם את חברת פנגו שמנוהלת כיום על ידי יונתן אלון ומספקת שירותי חניה "כחול־לבן" דרך מכשיר הסלולר ברחבי הארץ. בשנת 2020 מכרה מילגם, באקזיט מרשים, 44% ממניות פנגו לידי קרן ההשקעה בתשתיות תש"י, הראל ביטוח וצבי ברק תמורת 244 מיליון שקל - מחיר שגילם לפנגו שווי של 550 מיליון שקל. לאחר המכירה ממשיכה מילגם לשלוט בפנגו, שהרחיבה את עסקיה ולאחרונה רכשה את חברת שירותי המוניות והשליחויות גט (Gett) תמורת 175 מיליון דולר (כ־650 מיליון שקל). החזקה נוספת היא בחברת שירותי האשפוז צבר רפואה, שהוקמה ב־2005 ע"י ד"ר רוני צבר ועד היום טיפלה ביותר מ־65 אלף מטופלים בביתם.

מפעל המלט נסגר, הקרקע נשארה

לצד הפעילויות שפיתחה בתחומי הגבייה ושירותי התשלום, מחזיקה משפחת ויל בחלק ממניות השליטה בחברת הבנייה והתשתיות הוותיקה מנרב. במרץ 2021, שנה לאחר פרוץ מגפת הקורונה, רכשה קבוצת משקיעים בראשות המשפחה את השליטה במנרב מידי אברהם קוזניצקי המנוח תמורת כ־750 מיליון שקל, ומחקה את מניותיה מהמסחר בבורסה. מנרב מבצעת עבודות קבלניות וזכיינות, ובין היתר הקימה ומתפעלת את פרויקט עיר בסיסי ההדרכה (בה"דים) של צה"ל.

מאז השלמת הרכישה משמש שי ויל בתפקיד יו"ר מנרב, שהפכה לחברת אג"ח אשר 100% ממניותיה בידי קבוצת הרכישה שהובילו האחים - קרן אסנס. מנרב, בניהולו של אלי כהן, בעברו מנכ"ל מקורות ובכיר במשרד האוצר, מבצעת כיום עבודות תשתית הנדסיות גדולות ובהן הקמת קו רכבת קלה בין חיפה לנצרת.

עסקה נוספת בתחום התשתיות של המשפחה, שלא עלתה יפה, הייתה רכישת מפעל המלט הר־טוב, שייצר צמנט (מלט) בסמוך לעיר בית שמש. המפעל נרכש ב־2015 מידי מונופול המלט נשר לפני כעשור בהשקעה של יותר מ־180 מיליון שקל. משפחת ויל תכננה לבצע בו השקעות משמעותיות, במטרה לשפר את יעילות הייצור שלו, אולם נאלצה להתמודד עם אתגרים רבים בקשר לפעילותו, נוכח התרחבות יבוא המלט ופגיעה ברווחיו. המשפחה צמצמה בהדרגה את פעילות הייצור המלט, עד לסגירת המפעל בינואר אשתקד ופיטורי 60 עובדיו.

בדיעבד התברר, כמו במקרים אחרים של מפעלי תעשייה בישראל שהוקמו בפרברי הערים, כי הנכס המרכזי של חברת המלט היה קרקע של כ־320 דונם בסמוך לו, שמחציתה נמכרה לפני מספר שנים בשני שלבים לידי חברת הנדל"ן המניב מגה אור של צחי נחמיאס. זאת תמורת כ־130 מיליון שקל ולטובת פיתוח משותף של מתחם לוגיסטי ענק. חלק מהשטח כבר נמכר לקבוצת האופנה פוקס המקימה עליו מרכז הפצה ולוגיסטיקה בעלות של חצי מיליארד שקל.

מקורב למשפחה אומר כי "במלט הם ממש נלחמו בשביל להשאיר את המפעל עובד אבל לא הלך להם. כתוצאה מכך הם מקדמים את פעילות הנדל"ן במה שנותר שם. הם עדיין מאוד מאמינים במדינה ויש מרכיב גבוה של ציונות בהחלטות העסקיות שלהם".

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר מיכל יערי / צילום: תומר אפלבאום

החוקרת שבטוחה: זה המסר שישראל חייבת להעביר למדינות ערב

שיחה עם ד"ר מיכל יערי, חוקרת מדינות המפרץ הערביות ● על השינוי שמבקש בן סלמאן לחולל בסעודיה ועל היחסים המורכבים עם ישראל ביום שאחרי 7 באוקטובר • האזינו

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ולן בלווטניק, בעל השליטה ברשת 13 / צילום: איל יצהר, טים בישופ

המינוי השנוי במחלוקת של מנכ"לית חדשות 13: מה הסיכוי שבג"ץ יתערב?

בעקבות ההכרזה על מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13, החליטו עיתונאי החברה לפנות ליועצת המשפטית לממשלה לקראת עתירה לבג"ץ ● הטענות העיקריות עוסקות בסבירות המינוי ובניגוד העניינים לכאורה שבו מצויים חברי הדירקטוריון

נשיא התאחדות התעשיינים, ד''ר רון תומר / צילום: יח''צ

מחלוקת במגזר העסקי סביב הגבלת היבוא מטורקיה: האם ישראל בדרך למלחמת סחר?

נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, תומך בהצעה להטיל מכס של 100% על היבוא מטורקיה: "לא ייתכן שהטורקים יחרימו אותנו ואנחנו לא נגיב" ● מנגד, נשיא איגוד לשכות המסחר, שחר תורג'מן, מתנגד נמרצות להגבלות על הסחר עם טורקיה ומזהיר מפני הידרדרות ל"מלחמת סחר שתחילתה בטורקיה וסופה לא ידוע"

ניר בצלאל, מנכ''ל Moovit / צילום: Moovit

אחרי מינוי המנכ"ל החדש - מוביט מפטרת 10% מהעובדים

מוביט, אפליקציית הנסיעות בתחב"צ, הודיעה על פיטורים של כ-25 עובדים ● האפליקציה נמכרה לאינטל לפני כ-4 שנים, והחליפה מנכ"ל לפני כחודשיים

תל אביב / צילום: Shutterstock

חרף המלחמה: הציבור מסתער על הדירות והמחירים עולים בקצב שנתי של 12%

עליית מחירי הדירות ב־2024 הגיעה לקצב שנתי דו־ספרתי, למרות המלחמה, הריבית הגבוהה והמצב הכלכלי הבעייתי ● אנליסטים ומומחים בתחום מסבירים את התופעה בביקושים כבושים שנוצרו במהלך השנה, בה נרשם מספר העסקאות הנמוך ביותר ב־20 השנים האחרונות

סיכום שווקים / צילומים: איל יצהר,AP, MATT MONFREDI, בן קלמר, איתי רפפורט, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

רשות ני"ע רוצה לשנות הגדרה אחת שתשפיע על כל עולם ההשקעות - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל ההשקעות שמסביר למה שוק המניות הישראלי לא מתרומם ● שינוי שישפיע על אלפי מיליונרים: האם הרף להגדרת "משקיע מתוחכם" עומד לרדת ● איך יכול להיות ש-17 שנה חלפו מאז הונפקה חברה קיבוצית בבורסה ● וגם: האם טורניר היורו והאולימפיאדה יקפיצו את מניות מותגי הספורט?

תערוכת יורוסאטורי ב-2022 / צילום: Reuters, Lafargue Raphael

פרטים חדשים על ההחלטה שדרדרה את יחסי ישראל-צרפת לשפל

החברה המארגנת את תערוכת הנשק "יורוסאטורי" בצרפת נחלה כישלון בפני בית המשפט, וחברות ישראליות שתכננו לשלוח נציגים לתערוכה, לא יוכלו לעשות זאת ● בפועל, ההחלטה המדינית של ממשלת צרפת הופכת את ישראל למדינה מוקצה בתחום המסחרי של עסקי הביטחון במדינה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הביוב הציף את הדירה בשל ליקוי בצנרת ושימוש במגבונים. כמה ישלם היזם?

הורים לשלושה נפרדו אחרי קרוב ל־40 שנה - הבעל ביקש לקבל 80% מהזכויות בשל פערי השתכרות בין הצדדים ● בני זוג רכשו דירה להשקעה שהוצפה שלוש פעמים - היזם והקבלן חויבו בפיצויים ● ביהמ"ש דחה תביעת ענק נגד תאגיד השידור "כאן", בטענה ללשון הרע במסגרת כתבה על חשד להתעללות בגן ילדים ● שלושה פסקי דין בשבוע

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: שלומי יוסף

עיתונאי חדשות 13 הכריזו על סכסוך עבודה. מה המשמעות?

סכסוך העבודה הוכרז בעקבות מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 ● הכרזה על סכסוך עבודה היא שלב ראשון בשורת צעדים שיכולים לנקוט עובדים במקום עם יחסי עבודה קיבוציים ● האם צעדים אלה יכולים לכלול גם התפטרות קולקטיבית, ומה הדין לגבי פיטורים של מי שמתנגד כעת למינוי?

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

שמונה לוחמי הנדסה נפלו בפיצוץ כלי רכב משוריין בדרום הרצועה

שמונת החיילים נספו לאחר שהכלי ההנדסי בו שהו נפגע ממטען חבלה והתלקח ● אחד החיילים שנפלו הוא סרן ווסים מחמוד, סמ"פ בחטיבה 401 ● הפגנות ברחבי הארץ למען השבת החטופים ולהקדמת הבחירות, איילון נחסם לתנועה ● דיווח: ארה"ב ממתינה לסיום הפעילות הישראלית ברפיח, כדי לקדם עסקת חטופים ● עדכונים בולטים

חאבייר מיליי, נשיא ארגנטינה / צילום: Reuters, Matias Baglietto

ארגנטינה: האינפלציה הנמוכה ביותר זה שנתיים וחצי, והרפורמות נמשכות

האינפלציה בארגנטינה נחתכה לרמתה הנמוכה ביותר מאז ינואר 2022, מה שמחזק את חאבייר מיליי, הנשיא הרדיקל החדש של ארגנטינה ● במקביל, בחיזוק נוסף לאג'נדה שלו להפוך את הכלכלה הארגנטינאית לכלכלת שוק חופשי, חבילת הענק לרפורמות של מיליי עברה באופן עקרוני

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותרו לפרסום שמות של 2 חללי צה"ל: סמל שלום מנחם וסמ"ר צור אברהם

לוחמי ההגנה האווירית יירטו כטב"ם במרחב הימי של נהריה, צה"ל תקף בלבנון ● בג"ץ הורה לעצור את ביקורת מבקר המדינה על צה"ל והשב"כ ● צה"ל מבהיר: אין בדרום הרצועה הפסקה של הלחימה, אלא הפוגה באזור ספציפי בלבד ● הותרו לפרסום שמותיהם של שבעה מבין שמונת לוחמי ההנדסה שנפלו בתקרית ברפיח, בקרב בצפון הרצועה נפלו שני לוחמי מילואים בשריון ● עדכונים בולטים

שבוע הספר בתל אביב / צילום: כדיה לוי

האלמותיות של קפקא, היד של גרוסמן: ארבע המלצות טובות במיוחד לשבוע הספר

הפרט הקפקאי הקטן שהופך הכל למסויט, החיבור של גרוסמן לריצה, השעטנז המרגש של יהודית רותם וההפתעה של צבי בן מאיר: כמה הצעות לאלה שנערכים עם רשימות קנייה לשבוע הספר העברי, שייפתח בשבוע הבא

הפגנה נגד הממשלה בכביש 4 צפון / צילום: דנור אהרון

בירושלים, בקיסריה ובדרום: ארגוני המחאה הכריזו על "שבוע התנגדות"

לאורך שבוע ההתנגדות, הארגונים יצעדו בשיירות לירושלים, יפגינו מול הכנסת, בנגב וכן מול ביתו של רה"מ בקיסריה, במחאה נגד הממשלה ● המחאות יתקיימו תחת הכותרות: "די להפקרת החטופים והעוטף" ו"די להפקרת הצפון"

נזקי החות'ים נחשפים במסמך חדש ויש נפגעת אחת מפתיעה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: המספרים מאחורי נזקי מתקפות החות'ים בים האדום נחשפים, מחאות פרו־פלסטיניות שוטפות את רחובות מרוקו, וארגנטינה בוחנת אפשרות לעסקת ענק ביטחונית עם ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו

שי מרצקי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הביומד בונוס ביוגרופ, רכש לפני שנתיים 166 אלף מניות של החברה, ערב עדכון מדדי הבורסה ● הבקשות לתביעות ייצוגיות הוגשו בשנת 2022, ושנתיים לאחר מכן רשות ניירות ערך פתחה בחקירה גלויה בעניין

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכר דו משפחתי בשטח של 160 מ"ר באלפי מנשה?

הבית נמצא על מגרש בשטח של 250 מ"ר וכולל חמישה חדרים בשני מפלסים ונמכר ב־2.5 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

הדירה ברחוב נחל לכיש בשדרות / צילום: כפיר אסולין

דירת מחיר למשתכן בשדרות נרכשה ב-640 אלף שקל. בכמה היא נמכרה?

דירת 4 חדרים בשטח של 110 מ"ר בפרויקט מחיר למשתכן בשכונת נאות שקמה בשדרות נרכשה לפני 5 שנים בכ־700 אלף שקל והרוכשים קיבלו מענק של 60 אלף שקל נוספים ● כעת נמכרה הדירה ב־1.28 מיליון שקל

נשיא צרפת, עמנואל מקרון / צילום: Associated Press, christophe Simon

שלטים גדולים יאסרו על כניסת ישראלים: כך נראה החרם הצרפתי על ישראל

החלטת בית משפט בצרפת לאסור באופן גורף על כניסת חברות ישראליות לתערוכת הנשק יורוסאטורי, מסמנת שפל חסר־תקדים ביחסים המסחריים בין שתי המדינות ● על פניו, צרפת עדיין מחויבת להצהרות בנוגע לסיום שלטון חמאס בעזה ולשחרור החטופים - אך בפועל, המעשים שלה מציבים את ישראל מחוץ לגבול הלגיטימיות

היקף המשכנתאות זינק / אילוסטרציה: Unsplash

שוק הנדל"ן מוסיף לזנק: היקף המשכנתאות בחודש מאי - הגבוה מאז ספטמבר 2022

בחודש מאי, נלקחו משכנתאות בהיקף של 7.8 מיליארד שקל - עלייה של 19% בהשוואה לחודש המקביל בשנה שעברה ● נראה כי במהלך החודש, בוצעו משכנתאות על עסקאות שנידחו עקב חג הפסח, אולם עדיין, המגמה מראה על עלייה בהיקפי העסקאות