גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לפעמים שואלים איך אנחנו תומכים בישראל": זה הצליל החדש של אינפקטד מאשרום

חברי אינפקטד מאשרום, ארז אייזן ועמית דובדבני, חוו מקרוב את האובדן של קהילת הטראנס ב־7 באוקטובר ● בראיון עם גלובס הם מספרים על הטראק שהפיקו מצלילי מדפסות של hp אינדיגו, איתו יופיעו באירוע הדפוס הגדול בעולם תחת אבטחה כבדה

ארז אייזן ועמית דובדבני, צמד אינפקטד מאשרום, דוגמים מכונות דפוס של hp אינדיגו / צילום: תמי בר שי
ארז אייזן ועמית דובדבני, צמד אינפקטד מאשרום, דוגמים מכונות דפוס של hp אינדיגו / צילום: תמי בר שי

בבוקר של השבעה באוקטובר, היו ארז אייזן ועמית דובדבני, המוכרים יותר בשם ההרכב "אינפקטד מאשרום", על מטוס ללונדון.

"בהתחלה" הם משחזרים, "היינו אדישים לאזעקות, חשבנו שזה כמו כל אירוע ירי רקטות אחר". כשנחתו בלונדון, והחלו להגיע אליהם כל החדשות, הם הבינו את גודל וחומרת האירוע שהתרחש בארץ. "יום לפני, ב־6 באוקטובר, ניגנו במסיבה באופקים. מאותה מסיבה חזרנו למלון ובשבע בבוקר כבר היינו על טיסה. כשנחתנו שם זה תפס אותנו, קיבלנו את רוע הגזרה".

על האובדן האישי והקבוצתי, השניים מספרים שהם "מאוד מחוברים לקהילת הטראנס בישראל, יש לנו חברים שנרצחו בנובה. דיג'יי שניגן איתנו באיזו מסיבה בברזיל הוא ניצול של הנובה, אחד אחר גם הוא ברח מירי. האירוע הזה תפס אותנו בהלם".

בימים אלה שוהים אייזן ודובדבני בגרמניה, כדי לקחת חלק באירוע הדפוס הגדול בעולם. ומה הקשר של הרכב הטראנס למדפסות? התשובה היא במוזיקה, או יותר נכון בקול שהמדפסות משמיעות. גולת הכותרת של האירוע תכלול הופעה בהפתעה של השניים, זאת כאשר הם ישמיעו טראק שמורכב כולו מצלילי מכונות הדפוס של HP indigo.

התערוכה עצמה, Drupa שמה (הלחם של המילים דפוס ונייר בגרמנית), שנערכת כאמור בדיסלדורף, היא התערוכה הגדולה ביותר של תעשיית הדפוס, ומגיעים אליה יותר מ־250 אלף מבקרים אחת לארבע שנים. בין החברות המשתתפות באירוע גם חברת הדפוס הדיגיטלי הישראלית HP אינדיגו. אינדיגו כאמור יזמה את שיתוף הפעולה עם אינפקטד מאשרום, מה שהוליד את הטראק שיושמע באירוע תחת אבטחה כבדה הן לאמנים הישראלים עצמם והן לצוותים שהגיעו מישראל, בצל רגישות התקופה.

"לייצג את ישראל זה התוצר המשני"

אז איך יוצרים מוזיקה ממדפסות?
"למדפסות תעשייתיות, גדולות, יש רעש מאוד דומיננטי. דגמנו את המדפסות ואת הרעש ומשם התחיל כל הקונספט של לא סתם לעשות סרט תדמית אלא ממש טראק שלנו. אמנם לא ידענו איך זה ייצא, אבל אנחנו די מרוצים מהתוצאה. כשמסתכלים על ההיסטוריה של מוזיקה אלקטרונית, המחשבה לא מנותקת, יש בזה היגיון".

הם מספרים כי הבסיס המרכזי של הטראק הוא דגימות של המכונות. "90% זה בעצם רעש של מדפסות, ועל בסיס זה, מה גם שהרעש הוא בעצם הקצב של המוזיקה, הוספנו עוד".

הגעתם מלווים באבטחה כבדה לכנס. האם הגברתם את אמצעי האבטחה באופן כללי בשל המצב?
לדבריהם, אבטחה זו אינה ייחודית לאירוע זה וכלל ההופעות שהם עורכים כעת, מלוות בצוות אבטחה כבד. "אנחנו דואגים שיהיו גלאי מתכות בכל אירוע, מגבירים את האבטחה האישית שלנו וגם אבטחת הקהל. אנחנו באים לעשות מסיבה וחשוב לנו הקהל שבא לראות אותנו ירגיש ויהיה מוגן, אז אם יש מישהו שבא לעשות בעיות - נדע איך לנטרל את זה".

עמית דובדבני וארז אייזן / צילום: תמי בר שי

אנחנו נחשפים להמון התנגדות לישראל ולישראלים. האם זה פגש אתכם? חוויתם ביטולי הופעות?
"העניינים הם לא כסדרם, יש הפגנות ומה שקורה בקמפוסים בארה"ב זה מזעזע, אנחנו לא מנותקים. אבל להופעה של אינפקטד מאשרום באים בדרך כלל מעריצים, אז שם אנחנו לא נתקלים בדרך כלל בעוינות".

התקופה אכן הביאה איתה ביטולי הופעות. הצמד מספר שמאז פרוץ המלחמה, הם חוו ביטולים של הופעות בפסטיבלי מוזיקה גדולים בטורקיה, גרמניה, פינלנד ומדינות נוספות.

עם זאת, הם מסבירים כי "הביטולים נובעים בעיקר משיקולי ביטחון. יש מדינות עם פאנל מאוד ערבי שלא מעוניינות להיכנס לתהליך אבטחה של להקה כמונו או של הקהל, אז מעדיפים לבטל. זה אגב יכול לקרות בכל מדינה, ובהרבה ביטולים השיקולים הם בכלל שלנו".

האם אתם מרגישים שאתם צריכים להצניע את עצם היותכם ישראלים?
לדברי השניים, הגישה שלהם אינה בשום קצה. הם מסבירים כי בסוף הם אמנים ישראלים, ומעולם, גם לא עכשיו, הסתירו עובדה זו. "לתחושתנו אנחנו מאוד מזוהים עם ישראל. זה מצחיק כי יש לפעמים מעריצים שלא מבינים את זה, ושואלים איך אנחנו תומכים בישראל".

עוד הם מספרים כי בהופעות גדולות תמיד ישנם דגלי ישראל בקהל, אך בתקופת המלחמה "באירועים ממש גדולים יש בקשה לא לבוא עם דגלים, לא רק מאיתנו אלא מכולם, כדי שזה לא יהווה לקיחת צד. אבל תמיד יש ישראלים בקהל, ותמיד יש ישראלים עם דגל. באירוע גדול שהיינו בו לאחרונה התבקשנו כאמור לא לבוא עם דגלים, אבל היה מעריץ ישראלי שרצה להיות עם דגל, וזה לא שנגיד לו לא - נהפוך הוא". גם אם לא יעלו עם דגל, השניים מספרים כי לפעמים הם עולים לנגן עם סיכת חטופים, עם דיסקית או עם חולצה שכתוב עליה "תחזירו אותם הביתה".

אז אולי להפך - אתם מרגישים צורך להראות סולידריות עם ישראל בזמן ההופעות? אנחנו רואים אמנים בינלאומיים רבים שמגלים סולידריות עם הפלסטינים על הבמה.
"כשאנחנו באים לעשות מוזיקה אנחנו לא באים לייצג את ישראל, זה בא כתוצר משני, אבל זאת לא המטרה שלנו". ההשפעה שהם היו רוצים להשיג לדבריהם, היא שמי שמחוץ לסיטואציה - שלא יתערב. "בסוף, אנחנו להקה ישראלית. אנחנו לא מתחבאים מאחורי מסרים, וממשיכים לעשות מוזיקה".

"אי אפשר לטעות עם להרקיד אנשים או לרקוד"

בתחילת המלחמה, הגעתם הרבה לארץ, בין היתר במסגרת מיני יוזמות, מה עשיתם?
"הופענו מול חיילים, ניגנו לפצועים, והיינו בכמה אירועים שלא קלים לנו אבל אנחנו באים לכל מקום אפשרי". בייחוד, לדבריהם, "אירועים ספציפיים לשורדי הנובה. היינו גם בקיבוץ בארי, וגם מול מפונים בים המלח. אנחנו מגיעים לנגן, אבל עבורם זה הרבה יותר רגשי ומרפא, וזה מרגש גם אותנו. אירועי חיילים הם הכי מגניבים ואנחנו נותנים להם הכי חזק שאנחנו יכולים". לדבריהם, לגרום ללוחמים שבדיוק יצאו מעזה לפרוק זה משמח.

"בסוף, איך שאנחנו רואים את זה תפקידנו הוא לרומם ולהרים. כשבאים לראות אינפקטד מאשרום המטרה שלנו היא לצאת מההופעה ולשכוח מהשבוע הטוב או החרא שהיה. אחרי ה־7 באוקטובר אנחנו עוד יותר מנסים לתת לאנשים את הבריחה הזאת. אי אפשר לטעות עם להרקיד אנשים או לרקוד, אין בזה שום דבר רע".

נועם זילברשטיין / צילום: תמי בר שי

נועם זילברשטיין, מנכ"ל hp אינדיגו, הוסיף בהתייחס להופעה של הצמד כי זהו "שיתוף פעולה יוצא דופן של מוזיקה מעוררת השראה ותקווה, שתזכיר לכולם שליצירתיות אין גבולות. אנחנו נרגשים להשתתף באירוע החשוב ביותר של תעשיית הדפוס העולמית, בו נציג בפני רבבות המבקרים את הטכנולוגיות והמוצרים המתקדמים והמובילים בעולם, שפותחו במרכז הפיתוח בנס ציונה, והורכבו ושולחו מהמפעל שלנו בקריית גת. בתערוכה נציג בגאווה גם שורה של שיתופי פעולה גלובליים פורצי דרך שידגישו שוב את החדשנות והחוסן של ההייטק והתעשייה בישראל".

עוד כתבות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"