גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"החגיגה הסתיימה": תחום הנדל"ן שמדשדש אפילו בחלק מתל אביב

מומחי מעלות S&P בניתוח מיוחד לגלובס על מצבו של הנדל"ן המניב בתקופה הנוכחית ● על הירידות בתפוסה ובדמי השכירות, על היציבות של התחום - וגם על הסיבות לכך שבישראל לא רואים בינתיים ירידות שיערוך משמעותיות על נכסים מניבים, בניגוד למתרחש מעבר לים

פרויקט ב.ס.ר. בפתח תקווה / צילום: יח''צ
פרויקט ב.ס.ר. בפתח תקווה / צילום: יח''צ

"המצב בשוק מאתגר, אבל ברמת התאגיד, בממוצע, אנחנו לא רואים ירידות חריגות, לא בתפוסות ולא בדמי השכירות. רואים ירידה של אחוזים בודדים. כן אפשר לומר שבנייני משרדים חדשים שמתאכלסים כעת מטים את הממוצע כלפי מטה, ושלאותן חברות לוקח יותר זמן לאכלס את הבניין מבעבר. במרכז של המרכז, בפריים לוקיישן, זה נראה פחות - אבל גם שם המחירים ירדו. זה דומה למגמה שאנחנו רואים בעולם: במקומות המרכזיים הביקוש עדיין חזק, גם אם המחירים לא באותה רמה. ככל שמתרחקים מאזורי הביקוש וככל שהאיכות של הבניין נמוכה יותר - שם אנחנו מניחים שתהיה ירידה משמעותית יותר".

פרויקט הענק יוצא לדרך: ברחוב אחד בגבעתיים ייבנו יותר מ־2,000 דירות חדשות
כסף בקיר | המומחה שמזהיר: מרבית האנשים שישקיעו בתחום הנדל"ן הזה יפסידו את כספם 

הסיטואציה שבה נמצא כיום תחום הנדל"ן המניב, בדגש על סקטור המשרדים, מורכבת למדי - ומסיבות רבות. הדברים לעיל, של גיל אברהמי, מנהל פעילות דירוג תאגידים בישראל מטעם חברת הדירוג מעלות S&P, מתמצתים זאת בכמה משפטים. "החגיגה של 2022, שהייתה חגיגה של ממש בעיקר במחצית הראשונה של אותה שנה, די הסתיימה", הוא מוסיף. "רואים לא מעט נכסים חדשים שפגשו שוק חלש יותר מבחינת ביקוש, וזה מוביל בסופו של דבר לאכלוס הדרגתי מאוד והרבה יותר ארוך".

"עליית הריבית בישראל ובעולם מאמצע 2022, עצירת הגיוסים בהייטק, הרפורמה המשפטית וכמובן המלחמה - כל אלו תרמו לכך שעולם הנדל"ן המניב נמצא בערפל גדול יותר בהשוואה לעבר", אומר דימה פוסטרנק, מנהל תחום נדל"ן מניב במעלות S&P. "ראינו פגיעה מהותית בענף, שהתבטאה בירידה מתונה של התפוסות הממוצעות בנכסיהן של החברות שאנחנו מדרגים. ראינו ושמענו מחברות על התארכות משאים ומתנים לחידושי חוזים, על התארכות תקופת האכלוס וגם על התקצרות של חלק מהחוזים. פעם חוזה סטנדרטי היה לחמש שנים, ועכשיו אנחנו רואים חוזים גם לשלוש שנים. החברות בעלות הנכסים אולי מתפשרות בתקופה הזאת על חוזים קצרים יותר, כדי שיצליחו לאכלס את הנכסים".

המחירים: "העליות הן בגלל האינפלציה"

אותו שיא שהוזכר קודם לכן, שהגיע באמצע 2022, היה ביטוי ישיר ל"השתוללות" המחירים בכל ענף הנדל"ן - מחירי הדירות עלו באותה שנה בכמעט 20%. אחת העסקאות הבולטות באותה תקופה בתחום המשרדים הייתה של חברת זיקית דיגיטל, ששכרה אז שטחים בקומה העליונה של מגדלי אלון בתל אביב, לפי 200 שקל למ"ר. דוח שפרסמה במרץ האחרון חברת ניומרק־נת"מ הראה שבאותו אזור, "ציר יגאל אלון" שממזרח לנתיבי איילון, צנחו המחירים ב־27% בתוך 18 חודשים.

"בהשוואה בין אותה תקופה להיום - ללא ספק רואים ירידות", אומר פוסטרנק, "ואם המגמות הנוכחיות בשוק ימשיכו גם בעתיד, נראה השפעה גדולה עוד יותר בדוחות של החברות הללו. אמנם משרדים חדשים מאוכלסים עדיין בקצב סביר, אבל רואים שיש ירידה, כך שלהערכתנו קיים לחץ על הביקוש. בחלק מהמקומות זה מתבטא כרגע רק בתפוסות שיורדות מעט, ובחלק מהמקומות זה מתורגם גם לירידה מסוימת במחיר דמי השכירות.

מגדלי לנדמרק בתל אביב / הדמיה: עמרי אמסלם

"נכון שבראייה כללית, בממוצע, אנחנו רואים עדיין גידול בדמי השכירות שהחברות מדווחות עליהם, אבל הוא נובע בין היתר מהאינפלציה: רוב חוזי השכירות בתחום הנדל"ן המניב בישראל הם חוזים צמודי מדד. ריאלית, יש כאן יציבות או לכל היותר עלייה קלה, ובעיקר באזורי הביקוש. סיבה אפשרית נוספת היא שחוזים שנפתחים כעת ומוארכים נחתמו לפני 3-5 שנים, ובהשוואה לתקופה ההיא שכר הדירה המעודכן לא נמוך יותר. מצד שני, זה לא שנראה בעוד שנה ירידה דרמטית של 20%-30% בדמי השכירות בחוזים חדשים. בתחום הזה, הירידה איטית ולוקחת לא מעט זמן".

"כרגע השוק חלש", מוסיף אברהמי. "אם בעבר היינו רואים מגדלים חדשים מגיעים לתפוסה של 90% בתוך פחות משנה, היום זה לא המצב, בעיקר באזורים פחות מבוקשים. באזורי הביקוש כדוגמת מעגל הקורקינטים בתל אביב (האזור שאליו ההייטקיסטים יכולים לבוא בקורקינט, שכולל את שרונה, ציר יגאל אלון, עזריאלי והאזור) יש עדיין ביקוש גבוה, אבל דמי השכירות הרבה יותר נמוכים בהשוואה ל־2022, מה שמעיד על ביקושים חלשים יותר".

 

המיקום: "נכס במקום טוב מצליח להתאכלס"

"גם עכשיו משרדים ברמה גבוהה במרכז תל אביב מתמלאים", קובע אברהמי. "אפשר לראות את פרויקט לנדמרק כדוגמה טובה לכך. נכס משמעותי במקום מרכזי מצליח להתאכלס בצורה יפה גם היום. החברות הגדולות מעדיפות עדיין את הפריים לוקיישן, את הבניינים החדשים ביותר, שעומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, כדוגמת יעדי ESG (יעדי סביבה, חברה וממשל, המעידים על 'השקעה אחראית' - י.נ). זה מה שהחברות מחפשות.

"לעומת זאת, נכסים בחולון, בפתח תקווה, בבני ברק, ברעננה ובראשון לציון - שם זה לוקח יותר זמן, למרות שגם הם נכסים איכותיים, חדשים, ברמה גבוהה. שם התפוסות מתחילות לרדת בצורה משמעותית יותר. זה נובע גם מגידול בהיצע שטחי המשרדים, ברקע הביקוש שנחלש. במקומות שבהם הושלמו בשנים האחרונות הרבה פרויקטים חדשים רואים לחץ משמעותי יותר על התפוסות, ורואים שבאזורים הללו הן יורדות יותר".

השיערוכים: שונים מאשר בארה"ב ובאירופה

הנדל"ן המניב בחו"ל, בדגש על אירופה וארה"ב, ידע בתקופה האחרונה טלטלות משמעותיות. יש לכך שתי סיבות עיקריות: האחת - ההאטה בפעילות ענף ההייטק; השנייה - העובדה שבחו"ל, ובעיקר בארה"ב, רבים מהעובדים בוחרים להמשיך לעבוד מהבית, כהמשך לתקופת הקורונה. המציאות הזאת הובילה לירידות משמעותיות בשווי נכסים מניבים בחו"ל. דוגמה אחת מני רבות היא הפסדי השיערוך שרשמה חברת אלוני חץ הישראלית בתוך שנה וחצי: הפסדים מצטברים של כ־3 מיליארד שקל בנכסיה בחו"ל.

בישראל, כך נראה, זה לא קורה עדיין. במעלות S&P מסבירים זאת במאפיינים שונים הייחודיים לשוק הישראלי: "להערכתנו, הסיבה לכך שאיננו רואים הפסדי שיערוך משמעותיים היא השפעה ממותנת יותר, בהשוואה לחו"ל, של צד ההכנסות ושל שיעורי ההיוון (הערכת התשואה העתידית או ההכנסות העתידיות על הנכס, המשקפת במידה רבה את פוטנציאל ההשקעה בו - י.נ)", מסביר פוסטרנק. "שניהם תומכים עדיין בשוויים הגבוהים יחסית של הנכסים בישראל ולכן לא רואים ירידה.

"איך זה קורה? מבחינת ההכנסות - כאמור דמי השכירות בישראל נתמכים באינפלציה, משום שמדובר בחוזים צמודי מדד, וכידוע האינפלציה הייתה גבוהה יחסית בשנתיים האחרונות: רק על בסיס ההצמדות, חוזי השכירות עודכנו כלפי מעלה ב־3%־4%. לא בכל העולם זה כך: בארה"ב למשל רוב החוזים אינם צמודי מדד. נוסף על כך, המגמות בארה"ב ובאירופה חמורות יותר בהשוואה לישראל מבחינת ההכנסות: לפי בדיקה שערכנו, בתחילת 2024 עדיין רק 50% מהעובדים בארה"ב מגיעים למשרדים. בישראל אנחנו לא רואים את המגמות הללו.

"בצד של שיעורי היוון, מסיבות היסטוריות כאלו ואחרות אנחנו רואים תנודות קלות יותר, שמרניות, בשוק הישראלי. מדובר גם בשוק משוכלל פחות, שיש בו פחות עסקאות, בהשוואה לשווקים מרכזיים באירופה ובארה"ב. שם, שיעורי ההיוון יכולים להשתנות בקצב מהיר יותר, ומושפעים יותר משינויי השוק. ובכל זאת, אם המגמה של ריבית גבוהה תימשך כאן לאורך זמן, זה ימשיך ללחוץ על השיערוכים להערכתנו".

האם היציבות בשוויי הנכסים המניבים בישראל מעידה גם על יציבות מסוימת של השוק כולו? לדברי אברהמי, "השוק בישראל פחות חשוף ממה שאנחנו רואים בארה"ב, שם התפוסות היו מתכתחילה נמוכות יותר. כאן נכנסו לתקופה המאתגרת הזאת עם תפוסות של 95% ויותר מזה. השוק המקומי התחיל מנקודת פתיחה חזקה, עם כלכלה צומחת בצורה יחסית חזקה, ועם שיעור אבטלה שעדיין נותר מאוד נמוך".

"שוק המשרדים שאנחנו סוקרים הוא לא כלל שוק המשרדים", מדגיש אברהמי. "רובו מוטה למשרדי פריים לוקיישן, בניהול טוב וחזק, נכסים ברמת CLASS A המנוהלים על ידי גורם אחד יציב, ושאינם מרובי בעלים. זה משליך בהכרח גם על הנתונים שאנחנו רואים: אין ספק שהמצב בשוק מאתגר, אבל עבור החברות המדורגות מאתגר פחות - גם בגלל שיש להן יותר אורך רוח, כי הן מחזיקות בבניינים האיכותיים והמבוקשים יותר".

תחומים אחרים: יותר חוות שרתים ולוגיסטיקה

תחום הנדל"ן למשרדים תופס את מרב תשומת הלב בעולם הנדל"ן המניב, בעיקר משום שהנתח שלו בסקטור הזה הוא הגדול ביותר. אולם בתחילת אפריל פרסמנו כאן כי היקף התחלות הבנייה בישראל לתעשייה ולאחסנה עבר בשנתיים האחרונות, ולראשונה, את היקף התחלות הבנייה למשרדים, ועמד על כ־2.6 מיליון מ"ר. הסימנים מראים כי מגמת הצמיחה הזו צפויה להימשך.

"בישראל חברות הנדל"ן נחשבות מגוונות מאוד", אומר אברהמי, "בניגוד לעולם ששם נהוג שכל חברה מתמקדת בתחום מסוים. כאן חלק מהחברות גיוונו, במיוחד בשנים האחרונות, את תיק הנכסים שלהן בתחומים נוספים - ובהם גם חוות שרתים וגם לוגיסטיקה".

"שני התחומים, ובעיקר הלוגיסטיקה, מהווים כבר היום חלק ניכר מפורטפוליו הנכסים של הרבה חברות בישראל", מוסיף פוסטרנק. "תחום חוות השרתים, ה־Data Centers, מעניין מאוד, והוא צומח משום שכל תחום הדאטה צומח בעולם.

"זה תחום שדורש התמקצעות מיוחדת, גבוהה יותר, עם עמידה בסטנדרטים נוקשים של בנייה ותפעול. צריך לעבור הרבה בדיקות ארוכות לפני חתימה על חוזים. רוב הביקוש בתחום, לפחות כרגע, מגיע בעיקר מספקיות העננים הציבוריים - גוגל, מייקרוסופט, אמזון, החברות הגדולות ביותר בשוק. החוזים הם ארוכי טווח, שיעורי הנטישה נמוכים, ולכן זה תחום שנראה על פניו אטרקטיבי, עם תשואות גבוהות.

"תחום הלוגיסטיקה יציב, הביקוש הגבוה נשמר והמחירים התייצבו. עוד ועוד חברות פותחות מרכזים לוגיסטיים והמעגל מתרחב. גם בתחום הזה יש חשיבות רבה למקום שבו נפתח המרכז הלוגיסטי, ולכן חברות שהספיקו לקנות קרקעות או לחתום על שיתופי פעולה עם קיבוצים ומושבים בנקודות אסטרטגיות, ירוויחו מכך".

עוד כתבות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"