גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסוד של הפנטהאוז היוקרתי ביפו נחשף: בונקר מפני טילים

תקרות בעובי מטר, בטון מזוין, ריהוט חסין אש ובידוד מפני אטום ● הכירו את האנשים שלא ייתנו למלחמה הבאה להפתיע אותם, גם במחיר של מיליוני שקלים ● "יש לי רשימת המתנה של שכנים שאומרים שאם תהיה מתקפת טילים הם באים אליי"

אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock
אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

 

בבניין יוקרתי ברחוב שקט, מטופח ומאובטח בנמל יפו מוצע היום למכירה פנטהאוז מפואר, פרי עיצובו של מעצב־העל ג'ורג'ו ארמני. מהפנטהאוז, הנפרס על פני שלוש קומות, 350 מטר ועוד כ־200 מטר של מרפסות וגינה, נשקף נוף עוצר נשימה של הים ויפו העתיקה. מי שיגור בו ייהנה בין היתר מבריכה פרטית, חדר קולנוע ביתי ומעלית פרטית מהחניה לכל מפלס של הפנטהאוז.

ארץ יצורי הפרא: כך הפכו יישובי הצפון לג'ונגל בחסות המלחמה
בינה מלאכותית לא מחסלת משרות? ספרו את זה לפרילנסרים
האנטישמיות באוסטרליה התפרצה ושר האוצר לשעבר עשה על זה סרט

אבל לפנטהאוז, שמשווק היום למכירה בידי סותבי'ס נדל"ן בינלאומי, יש סוד שהופך אותו לאטרקטיבי עוד יותר בימים אלה: הוא משמש כבונקר מפני מתקפות טילים. יש בו שני חדרי ממ"ד מרווחים, הבניין כולו עשוי מבטון מזוין והוא אף נמצא מעל מקלט אטומי מרווח ומאובזר להגנה על דייריו מפני כל תרחיש אימה שעולה על הפרק. למעשה, למעט האזורים שבהם יש חלונות, כל המבנה מוגן מסכנות.

בחודשים האחרונים דיירי הבניין נפגשו במקלט האטומי לא מעט. "יש בו כל מה שצריך והוא גם מעוצב יפה", מספר ר', אחד מדיירי הבניין. "יש מים וטלוויזיה, ספות נוחות, זה כמו לאונג' יוקרתי שנוח ונעים לשבת בו. ויש בו את כל ההגנות שאפשר לחשוב עליהן במקרה של מתקפה - מפני פגיעה ישירה, מפני שריפות וגזים ועוד. כשהיו טילים לתל אביב כולנו ירדנו לשם וישבנו יחד. אפילו לא צריך לסגור את הדלת, כי גם ככה כל הבניין מבטון ואנחנו מתחת לאדמה. יש לנו גם ממ"דים בדירות, אבל כולם הרגישו בנוח לרדת למקלט באזעקות".

בניין בעיצובו של ג'ורג'ו ארמני ביפו. המקלט הופך אותו לאטרקטיבי יותר / צילום: סותבי'ס ישראל נדל''ן

בניין היוקרה נבנה לפני כחמש שנים, ור' היה אחד מהיזמים. "התכנון והביצוע היו מורכבים מאוד. נדרשנו לאינסוף השקעה ומשאבים של כוח אדם וכספים בסדרי גודל של עשרות מונים מבנייה רגילה. מראש הלכנו על הטופ אבל זה היה שווה", הוא מתאר.

"המזגנים מיצובישי, המטבחים והעיצוב ארמני, יש בריכת אינפינטי יצוקה מחו"ל, ואפילו הרמקולים הם עם חוטי זהב. אבל באותה המידה דאגנו לבטיחות - בנינו ממ"דים ומקלטים עם קירות בתקן שגבוה מהסטנדרט, גם עבור רעידות אדמה וגם עבור מתקפת טילים. יש מקומות שבהם שמנו דלתות של 25 מ"מ פלדה שמיועדות לפגיעה ישירה של טיל. מדובר בדלתות שמתקינים בדרך כלל אצל אנשים שגרים ממש על הגבול. אין יותר בטוח מזה".

בזמן הבנייה חשבתם על תרחישים כמו 7 באוקטובר?
"חשבנו בזמנו בעיקר על רעידות אדמה ובגלל זה בנינו את כל הבניין מבטון. הנושא הביטחוני אמנם היה בחשיבות שנייה, אבל זה תמיד עומד על הפרק בגלל האווירה הכללית בישראל לאורך השנים. עכשיו, אחרי 7 באוקטובר והאיומים מאיראן, זה נותן לכל הדיירים תחושת ביטחון ורוגע".

ר' נזכר גם איך הגיבו בהג"א - התגוננות אזרחית, הגוף שהיה אחראי לקבלת אישור לתקינות הממ"ד בעת הבנייה (כיום חלק מהסמכויות עברו לגופים אחרים) - לכוונה שלהם לבנות מקלט אטומי. "כשהגענו לאשר את האלמנטים הבטיחותיים, הם לא האמינו לנו. בדרך כלל מגיעים לשם אנשים שרוצים לקבל אישור רק על ממ"דים, אז כשאמרנו להם שאנחנו צריכים אישור גם על מקלט אטומי הם צחקו".

"מתכוננים לסוף העולם, רוצים סיכוי להינצל"

דיירי הבניין ביפו אמנם חריגים בנוף, אבל הם ממש לא לבד. בשנים האחרונות לא מעט מעשירי ישראל בונים מקלטים אטומיים, תת־קרקעיים, מתחת לבתים שלהם. גיל סבו, סוכן נדל"ן המתמחה בנכסי יוקרה מבית סותבי'ס ישראל, מספר כי "יש לא מעט מקלטים אטומיים בהרצליה פיתוח, בכפר שמריהו ובמושבים ויישובים יוקרתיים אחרים ברחבי הארץ".

יש גם כאלה שלא בונים מקלטים אטומיים, ומסתפקים בעיבוי של קירות המרתף. סבו מספר למשל שאחד הלקוחות שלו, בעל אחוזה במושב יוקרתי בשרון שעלתה כ־50 מיליון דולר, מיגן אותה לכל תרחיש אפשרי. "יש לו אמצעי מיגון משמעותיים. הוא קנה לפני כמה שנים 17 דונם ועליהם בנה אחוזה ומתחמי אירוח לאורחים שלו. מתחת לבית הראשי בקומת המרתף הוא בנה מקלט ענק עם קירות עבים במיוחד, של 60 ס"מ, מעבר לסטנדרט ההנדסי, והוא מאובזר בכל מה שצריך. המקלט גם משמש כחדר קולנוע, כדי שיהיה להם נוח אם הם נאלצים לשהות שם זמן ממושך".

יחידות דיור מבטון מזוין בנווה דניאל. ''עשרות בתים נבנו בשיטה הזאת'' / צילום: מאיר כהן

סבו מסביר שזה כלל לא יוצא דופן בנכסי יוקרה. "הרבה לקוחות שלנו עם וילות גדולות בנו לעצמם מקלטים שהם קצת מעבר לסטנדרט. זה שיגעון של עשירים כבר כמה שנים טובות, ולא רק בעקבות המלחמה הנוכחית, אבל אין ספק שהמלחמה העצימה את זה. בבתים בסדר גודל של עשרות מיליונים, כשהקרקע עצמה עולה בין 20 ל־30 מיליון שקל, בונים מקלטים אטומיים ומרתפים עם ממ"דים גדולים.

"יש אדם מוכר מאוד בארץ שגר בהרצליה פיתוח ומתחת לבית שלו יש מקלט אטומי מאובזר, עם שירותים כימיים, ריהוט חסין אש, דלתות פלדה ובטון מזוין בעובי מטורף. הוא מוגן על מלא לסוף העולם".

קיצוני משהו.
"לא ממש. הוא בן אדם נורמלי לחלוטין שכולם מכירים. הוא פשוט ניתח את הסיכונים במדינה, ואולי בעולם בכלל, והחליט שזה מה שהוא עושה. גם לשגרירות ארה"ב היה נכס למכירה, בית השגריר, שיש בו מקלט אטומי. שלדון אדלסון רכש אותו בזמנו ומרים אדלסון כעת עורכת שם שיפוץ. זה לא כזה חריג. אנשים מתכוננים לתרחישים של סוף העולם. הם רוצים שיהיה להם סיכוי להינצל. אחרי 7 באוקטובר העשירים שקיבלו את ההחלטה הזאת הבינו שהם צודקים.

"יש כל מיני דרגות של מיגון בנכסים שמכרנו - ממקלטים אטומיים כאמור ועד ממ"דים רגילים. אמנם ברוב בנייני היוקרה אין מקלטים אבל בהחלט אפשר למצוא כאלו. למשל, בקינג דיוויד רזידנס, מגדל המגורים של מלון דן, יש מקלט אטומי תת־קרקעי גדול, שיכול להכיל גם את דיירי המגדל וגם את דיירי המלון".

סבו מספר שהמלחמה הפכה את המרחבים המוגנים למוצר חם בשוק הנדל"ן עבור אוכלוסייה נוספת. "לרוכשים הזרים שקונים נכסים בישראל יש היום דרישות ובקשות שלא היו להם בעבר. הם רוצים מקלט וממ"ד, וזה מאוד חשוב להם. גל האנטישמיות בעולם עורר את השוק ויש המון פניות מכל מיני מקומות בעולם. יש לי לקוחות מטקסס, מאנגליה, מאוסטרליה. רבים מהם רוצים מחפשים בתים בטוחים בישראל לצורך עלייה.

"בעבר, כשהייתי עושה סיורים לרוכשי בתים, הייתי רגיל להסביר להם מה זה מקלט ולמה צריך אותו. עכשיו הם כבר מבקשים את זה בעצמם עוד לפני הסיור".

מבנה בטון מזוין ביישוב צוקים בערבה. ''כולם רוצים להרגיש מוגנים'' / צילום: באדיבות אקו ביל

"עשרות בתים בארץ שנבנים בשיטה הזאת"

מלבד הממ"דים, המקלטים ועיבוי המרתפים סבו מזכיר את תופעת הבתים שעשויים מבטון, כמו הפנטהאוז היוקרתי ביפו. "יש היום בתים שנבנים מבטון מאסיבי מאוד גם כדי שיהיו חזקים ויציבים, גם מבחינת בידוד, כי אנחנו מדינה מאוד חמה, וגם מבחינה ביטחונית. העשירים שמים את הביטחון במקום גבוה בסדר החשיבות שלהם בבנייה".

אם שואלים את מנכ"ל חברת אקובילד דורון ערוסי, זה כבר ממש לא רק עשירים. אקובילד משמשת כנציגה והמפיצה בישראל של חברת Nudura הקנדית, היצרנית המובילה של התבניות המבודדות ליציקת קירות בטון. "הן מספקות הגנה לכל הבית ומיועדות לכולם", אומר ערוסי. "זו בנייה יותר חזקה מבנייה מסורתית ומממ"ד. זה למעשה הופך את כל הבית למקלט".

ערוסי מדגים זאת באמצעות ניסוי שערכו בארגון העולמי של יצרני הבטון המבודד (ICF). "הם פיצצו 50 ק"ג TNT, חומר הנפץ שמיועד להרוס כל דבר שיש בסביבה. בניסוי מצאו שכשהקיר היה מהבנייה הקונבציונלית־מסורתית המבנה הפך לקמח; במבנה בטון זה הפך לפסטה, חתיכות־חתיכות; בבנייה בשיטה הירוקה שאנו מפיצים הנזק הכי גדול היה פחות משני מ"מ של סדק".

הבנייה בשיטה הזאת כבר מיושמת בישראל כמה שנים. "בשכונת הכלניות בשדרות יש לנו שמונה לקוחות", אומר ערוסי. "ב־2019 בנינו חצי רחוב עבורם. מאז בכל סבב לחימה בעזה אחד מהלקוחות מתקשר אליי ואומר לי 'שינית לי את החיים. אנחנו הולכים לממ"ד, עם ארבעת הילדים, בנחת, במקום להיות בלחץ'".

לדברי ערוסי, בעקבות המלחמה גבר הביקוש לבתים מבטון. "בשנים האחרונות, כשהתחילו להגיד שבמלחמה הבאה יהיו הרבה טילים על ישראל, הרבה אנשים התחילו להתעניין בזה. אבל היום אנחנו רואים עלייה משמעותית בביקושים. כבר יש עשרות בתים ברחבי הארץ שנבנים בשיטה הזאת והתחילו לאחר 7 באוקטובר. אנשים בונים היום הרבה יותר מקלטים והרבה יותר בתים ממוגנים בסטנדרט גבוה מבעבר. כולם רוצים להרגיש מוגנים יותר. זה קורה בכל הארץ, בדרום, בצפון ובמרכז".

"אשתי רגועה ואנחנו מארחים גם את השכנים"

אחד מהם הוא ליעם גל־און, הייטקיסט מרמת השרון, שבנה את ביתו הפרטי לפני כחמש שנים מבטון בשיטה של Nudura. "הרעיון עלה לפני כעשור, כשגרנו בדירה בבניין ישן עם מקלט תחתון לשש דירות. נולדה לנו ילדה ובדיוק היו טילים. שם הבנו שאנחנו רוצים שהבית הבא שלנו יהיה ממוגן כדי שלא נצטרך לרוץ איתה לחדר המדרגות או לפחד שייפול טיל על הבית והבלוקים יתפרקו. חיפשתי פתרון שבו כל הבית יהיה מבטון".

כששמע על השיטה, החליט להתעמק. "הם אמרו שכשבונים את כל הבית מבטון בדרך הזאת, גם משפרים את הקירור והחימום שלו משמעותית וגם חוסכים ברמת כוח האדם של הבנייה. החלטתי לעשות קורס קבלנים כדי להבין בדיוק על מה מדובר. אני מתעסק בהייטק, אבל רציתי לדעת שלא עובדים עליי וממה הבית יהיה בנוי. רציתי לקבל החלטה מושכלת".

לאחר שלמד, הגיע גל-און לכמה מסקנות. "זה למעשה סוג של לגו שבתוכו יוצקים את הבטון. אז יש בידוד כמו צידנית מבפנים ובחוץ ובטון בעובי שאתה רוצה. הבנתי מהר מאוד שהעלויות לא יהיו גבוהות יותר מבנייה רגילה. להפך. זה נכון שאם מסתכלים פר שלד אז העלויות יותר גבוהות (255 שקל למטר, לעומת 120-80 שקל למטר בבלוקים רגילים - אל"ו), אבל בכוח האדם ובזמן שאתה חוסך בבנייה אתה מפחית את העלויות משמעותית ברמת הגמר, וכל הבית שלך עשוי מבטון, כך שכולו עומד בתקן של ממ"ד".

גל־און בנה את הבית עם קירות של 20 ס"מ בטון, בנה ממ"ד בקומת המגורים ובנה גם מרתף גדול מתחת לאדמה עם קירות בטון בעובי 40 ס"מ. "גם אם אתה ישן בקומה השנייה, זה מרחב מוגן לפי ההגדרות של פיקוד העורף, כי הכול עשוי מבטון אז אין חשש למעט החלונות. אם יורדים לממ"ד אז הוא ממש מוגן, ואם יורדים למקלט אז אתה בכלל מוגן".

המרתף של גל-און ברמת השרון. ''כל הבית עומד בתקן ממ''ד'' / צילום: תמונה

איך הסביבה הגיבה להחלטה שלך לבנות בית כזה?
"היה לא מעט זלזול מצד אנשים, שאמרו 'מה אתה צריך את זה'. לכאורה נשמע שזה עולה הרבה כסף, ואנשים לא מסתכלים על רמת הגמר ולא מבינים שזה יוצא הרבה יותר זול בסוף, ואתה מקבל גם בית מבודד מפני חום וקור שחוסך בחשמל וגם בית בטיחותי. גם האדריכלית אמרה לנו 'אתם לא צריכים את זה, אין בזה טעם'".

אך ב־7 באוקטובר ובחודשים שלאחר מכן קיבל גל-און חיזוק להחלטות שקיבל. "היום יש לנו ארבע בנות. עם פרוץ המלחמה, במשך שלושה שבועות, הבנות ישנו במקלט. אשתי ממש מבסוטית ורגועה, וגם יש כמה שכנים שאין להם ממ"ד ומקלט ואירחנו אותם.

"היום כולם אומרים שהייתי חכם. עכשיו יש לי רשימת המתנה של שכנים שאומרים שאם תהיה מתקפת טילים הם באים אליי. אני מקווה שלא נצטרך. לא צפיתי מצב כל כך חמור עם כל כך הרבה טילים, אבל לצערי ולשמחתי המוכנות שלנו טובה".

"הייתי במילואים וידעתי שהמשפחה שלי מוגנת"

גם ש' מהצפון, סגן אלוף במיל' המשרת כקמ"ן בחיל האוויר ובעל עסק מענף הבנייה באזרחות, בנה את ביתו לפני כמה שנים מבטון. "אנחנו כבר שלוש שנים גרים בבית. כשבנינו אותו ב־2019 לא היה אירוע ביטחוני ספציפי, אבל לאורך כל השנים, בעקבות התפקיד שלי בצבא, הייתי מודע לסיכונים ורציתי בית שיהיה בטיחותי יותר מהנורמה.

"לפגיעה ישירה שום דבר לא יעזור, אבל אם יש פגיעה ליד הבית זה הבדל דרמטי. בבניין של בלוקים ההדף והפיצוץ יפגעו, אבל בבנייה של בטון זה לא נכנס בכלל. אין שום תרחיש בעולם שמשהו מהיציקת בקירות יעוף פנימה בגלל הדף של נפילות".

ש' בנה את כל הבית מבטון והוסיף גם ממ"ד וגם מרתף. "הבית שלי נבנה מכל השיקולים: בידוד, חוזק וירי - לא רק של רסיסים והדף, אלא גם ירי של נשק קל. כשעשיתי סיור בעוטף ראיתי את הסימנים של כדורי המחבלים על המבנים והזדעזעתי. כשהם ירו על קיר של ממ"ד הם לא עברו אותו, אבל קירות אחרים כן. הבית שלי כולו ממ"ד".

אחרי 7 באוקטובר, ובתקופה הזאת כשהצפון בוער, אתם מרגישים בטוחים יותר?
"האיום תמיד היה קיים, אבל הוא רק נהיה גדול יותר עם השנים. הצד השני בנה לעצמו ארסנל יותר גדול, ונכון שיש לנו את כיפת ברזל ואת כל הפטנטים בעולם, אבל אף אחד לא חסין, וברור שבטון יצוק עם ברזל יותר חזק מאשר קיר בלוקים. כשהייתי במילואים המשפחה שלי ידעה שהיא מוגנת מפני טילים ורסיסים כי הבית מאוד בטיחותי. הם לא עזבו את הבית".

מבנה בטון מזוין ביישוב צוקים בערבה / צילום: באדיבות אקו ביל

כמי שעובד בענף הבנייה, אתה רואה התעניינות גדולה יותר היום בבנייה מבטון וחיזוק ההגנה של הבית?
"התחלות הבנייה שקיימות היום הן ברובן עבודות שהתחילו לפני 7 באוקטובר, אבל ברור שיש היום יותר התעניינות. אין לי ספק שמי מתחיל את הבנייה היום חושב על זה, אחרת זה גול עצמי כי אתה נשאר ב־6 באוקטובר".

גם הקבלן מאיר כהן, הבעלים של חברת הבנייה "M.C לקשרי פיתוח, בנייה ויזמות" העוסקת בבניית מבני ציבור, בתים פרטיים ובנייה רוויה, מספר כי ההתעניינות במוצרים שמספקים הגנה מפני סכנות ביטחונית גברה מאז 7 באוקטובר. "בשנים האחרונות בניתי כמעט 400 יחידות בשיטה של נדורה שבה קירות הבית מקבלים את חוזק הבטון. אבל עד היום זה לא היה השיקול המרכזי שבגללו אנשים בנו בתים בשיטה הזאת.

"עד לפני שנה אנשים לא נתנו חשיבות בכלל לחוזק. הם הסכימו להשקיע יותר כסף בבידוד מבחינת טמפרטורה ורעש. אבל היום אנשים שמתעניינים שמים בצד את הנושא ומסתכלים בעיקר על החוזק והבטיחות".

כהן נמצא בעיצומם של פרויקטים לבניית 170 יחידות דיור בבניינים של שש קומות ביישוב נווה דניאל ועוד 40 בתים פרטיים ביישוב איבי הנחל בגוש עציון באותה השיטה. "אני רואה הרבה אנשים פרטיים מהמרכז שמתחילים להתעניין בבנייה הזאת, במקום לבנות עם איטונג או בלוקים. הם חוששים שהבית יתפרק מפגיעת טיל. אולי זה קצת יותר יקר, אבל כל הבית הוא כמו ממ"ד".

עוד כתבות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון