גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפסיקה שעשויה לשנות את עולם התרופות

ביהמ"ש העליון בארה"ב פסק בניגוד ל"הלכת שברון", תקדים בן כ-40 שנה שאומר כי במקרים של אי-בהירות לגבי החוק, הפרשנות של הרשויות הממשלתיות המקצועיות, כל עוד היא סבירה וחוקית, גוברת על זו של בית המשפט ● וגם: חברת KHealth הודיעה על גיוס של 50 מיליון דולר ● השבוע בביומד

תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה / צילום: Shutterstock
תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה / צילום: Shutterstock

"הלכת שברון" בארה"ב בוטלה - מה המשמעות לעולם התרופות?

בשבוע שעבר, פסיקה של בית המשפט העליון האמריקאי הרעידה את מערכת המשפט במדינה. בית המשפט העליון פסק בניגוד ל"הלכת שברון", תקדים בן כ-40 שנה שאומר כי במקרים של אי-בהירות לגבי החוק, הפרשנות של הרשויות הממשלתיות המקצועיות, כל עוד היא סבירה וחוקית, גוברת על זו של בית המשפט.

חזית המדע | הפסיכולוג שחקר כמה חוויות טובות צריך כדי למחוק זיכרון שלילי אחד
פחות שומן, יותר פחמימות: כך המלחמה משפיעה על הישראלים

עולם התרופות אינו הנושא של המשפט הנוכחי, בו מככב עסק משפחתי של דייגי הרינג, וגם לא של המשפט המקורי בו התובעת הייתה חברת האנרגיה שברון, אך תחום התרופות צפוי להיות מושפע מהפסיקה מאוד, שכן בתי המשפט יוכלו לקבל החלטות המנוגדות לפרשנות החוק על-ידי ה-FDA, מינהל המזון והתרופות האמריקאי, ושל ה-CMS, המרכז למדיקר ומדיקייד, האחראית על הביטוח הממשלתי של בני 65 ומעלה ושל אנשים בעלי הכנסה נמוכה.

בעבר "הלכת שברון" זכתה לתמיכה משני צידי המפה הפוליטית בארה"ב, אך הגישה הרפובליקנית לחוק השתנתה. אולי יש לכך קשר לעובדה שבית המשפט העליון הוא היום בשליטה שמרנית, והפסיקה החדשה נותנת לבית משפט זה כוח רב יותר. יש כאן הלימה גם עם האידאולוגיה הרפובליקנית, שכן בית המשפט יכול לפסוק לטובת חברות מסחריות גם נגד החלטתם של "בירוקרטים" ממשלתיים, כפי שהגדירו זאת נציגי המפלגה עם קבלת ההחלטה. הפסיקה למעשה מקטינה את כוחה של הממשלה (דרך הרשויות המקצועיות שלה) מול העסקים הפרטיים.

הגישה הנגדית, כיום הגישה הדמוקרטית, אומרת כי בתי המשפט לא תמיד יכולים להכריע בנושאים הדורשים מומחיות מקצועית רבה כל-כך. למשל בתחום התרופות, בתי המשפט יכולים לפסוק נגד ה-FDA בבואו להכריע כיצד לפקח על עריכה גנטית, תרפיה תאית או בינה מלאכותית, למרות המומחיות הרבה הדרושה להבין את התחומים האלה.

לאחר הפסיקה העלו גורמים מתעשיית התרופות את השאלות - האם בתי המשפט באמת מבינים את ההבדל בין תרופה לתוסף תזונה? מהי ההגדרה של מכשור רפואי? איך יודעים איזה אישור נכון בבדיקת מעבדה?

תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה מפני שרירות-לב של ה-FDA וה-CMS, אם כי מאידך היא יכולה לתת הגנה דומה גם למתחרים שרלטנים. הפסיקה עלולה להוביל לשורה של תביעות נגד ה-FDA וה-CMS בשנים הקרובות, וישנו חשש כי משאבי הרשות יופנו יותר לכיוון המשפטי, על חשבון המדענים.

אין מדובר בפגיעה אנושה בכוחן של הרשויות המקצועיות. ה-FDA עדיין יגדיר כיצד לאשר מוצרים רפואיים חדשים, והוא יוכל להוריד מוצרים מהשוק. ה-CMS עדיין קובע אילו מוצרים יקבלו שיפוי. אך במקרה של תביעה ורק במקרה שהחוק לא חד-משמעי, ייתכן כי כוחם יוגבל.

שוב כמעט חד-קרן: KHealth מביאה את בשורת קופת-החולים לארה"ב

חברת KHealth, שפועלת להביא את בשורת קופת-החולים הישראלית לארה"ב, אך בגרסה מחוזקת AI, הודיעה בשבוע שעבר על גיוס של 50 מיליון דולר. שווי החברה בגיוס הוא 900 מיליון דולר, כך על-פי דיווח של בלומברג. ב-2021 גייסה החברה 132 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר ב-2021, אך זו הייתה שנת שיא ההייפ בתחום הבריאות הדיגיטלית. בשנים שחלפו גייסה שוב לפי שווי נמוך יותר, וכעת חוזרת כמעט להגדרת חד-קרן. עד היום גייסה החברה סכום כולל של 380 מיליון דולר.

את הסבב הובילה קבוצת Claure Group של מרסלו קלור, המוכר כמנכ"ל לשעבר של החברות ספרינט וסופטבנק וכסגן יו"ר Shein. משקיע נוסף בסבב הוא פבלו לגורטה, מייסד ומנכ"ל רויאלטי פארמה, חברה הרוכשת זרמי מזומנים עתידיים הצפויים לחברות תרופות, ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 15 מיליארד דולר.

בסבב השתתפו גם משקיעים קיימים, כמו Mangrove Capital Partners, Valor Equity Partners, ו-Atreides Management. גם רשת הביטוח והמרפאות המשולבת קייזר פרמננטה, החברה האמריקאית הדומה ביותר במודל שלה ל-K-Health למעט רכיב הבינה המלאכותית, משקיעה בחברה, וכך גם חברת הביטוח Elevance Health ובית החולים מיו קליניק.

KHealth הוקמה ב-2016 על-ידי אלון בלוך, לשעבר בין היתר שותף ב-JVP, רן שאול, ישראל רוט ואדם סינגולדה מטאבולה. לאחר שאימנה את מערכותיה בשיתוף-פעולה עם קופת-חולים מכבי, היא הושקה בארה"ב ב-2018.

הייחוד הטכנולוגי של KHealth הוא בבינה המלאכותית שלה. המטופל מתחיל את המפגש הרפואי מול צ'אט בוט שעוזר למפות את מצבו הרפואי, ולחבר אותו עם רופא או אחות רק אם הבוט לא יכול לפתור את הבעיה שלו. בנוסף, K-Health מהווה גם מערכת תומכת החלטה לרופאים. מחקר הראה כי הדיוק של המערכת שלה טוב כמו זה של רופאים.

החידוש האמיתי מבחינת האמריקאים הוא שהחברה סוגרת את הלופ, כלומר היא מבצעת גם את האבחון, גם את הטיפול כל עוד הוא ניתן אונליין, וגם מעניקה את הביטוח הרפואי, כמו קופת-חולים ולא כמו מבטח ורופא אמריקאי, שהם בדרך-כלל שתי ישויות שונות. לכן כדאי לחברה לבצע רפואה מונעת ולהשקיע ברפואה ראשונית (משפחה וילדים) ובניהול מחלות כרוניות ונפשיות, גם זאת בתמיכת הבינה המלאכותית שלה.

היום KHealth מציעה גם שירותי ניהול משקל, אשר מגיעים בדיוק בזמן לפריחת הקטגוריה החדשה של תרופות ההרזיה, שדורשות ניהול מחלה אבל מעט מגע פיזי עם המטופל.

החברה מתגאה בכך שהמטופלים שלה מופנים בדרך-כלל לרופאים שמכירים אותם (לעומת מערכות טלה-רפואה אחרות שבהן בוחרים כל רופא זמין), ובזכות הקשר שלה עם בתי חולים פיזיים, היא מצליחה לסגור את מעגל הטיפול.

לפני כשנה חתמה K-Health על הסכם שיתוף-פעולה עם בית החולים סיידרס סיני בארה"ב, בנוסף לשיתופי-פעולה שיש לה עם מספר בתי חולים מובילים בארה"ב וגם עם קופות-חולים בישראל. במסגרת שיתוף-הפעולה עם סיידרס סיני, היא מספקת ללקוחות בית החולים שירותי ייעוץ אונליין הזמינים מסביב לשעון, עבור עניינים דחופים או שאינם דורשים ביקור פיזי, כדי לקצר תורים. לדברי החברה, בשנה הזו בית החולים הגדיל את קיבולת הטיפול שהוא יכול להציע ב-15%.

ההתרחבות של KHealth מתחרשת במקביל לסגירה מרכזים רפואיים ברשתות הפארם וולגרין ו-וולמרט, טריז בגלגלי החלום להפוך את בתי המרקחת למרכזים רפואיים שייקחו על עצמם חלק מהעומס של בתי החולים.

בראיון לאתר Fierce Biotech עם הגיוס אמר רן שאול כי "עדיין איננו רווחיים, אבל נהיה שם בקרוב". עוד הוא אמר כי החברה רואה בעתידה הנפקה, אבל אין כרגע תוכנית קונקרטית בכיוון.

אוקון גייסה 10 מיליון דולר

חברת אוקון תרפויטיקה, המפתחת דור חדש של התקנים תוך-רחמיים, אשר חלקם משמשים גם כטיפולים רפואיים, הודיעה על גיוס של 10 מיליון דולר בהובלת קרן RH Capital, ובהשתתפות Features Capital, Astia Angels, Exetre Partners ומשקיעים פרטיים. החברה קיבלה במסגרת הסבב גם תמיכה מרשות החדשנות.

אוקון פיתחה את ההתקן התוך-רחמי המעוגל Ballerine, שלדברי החברה חוסך בכאב ובנזקים אפשריים בהחדרתו ובהוצאתו. עד היום השתמשו במוצר כ-150 אלף נשים, וכעת החברה פונה לשוק חדש, של טיפול בדימום כבד מהרחם.

לדברי מנכ"לית החברה, קרן לשם, "המטרה שלנו באוקון היא ליצור סטנדרט טיפול חדש למחלות של הרחם, שהן נפוצות יותר מסוכרת וממחלות לב". על-פי החברה, דימום כבד מאפיין כ-15% מהנשים בגיל הפוריות. "אנחנו מציעים מתן ממוקד של התרופה במינונים נמוכים, כך שתופעות הלוואי והסיכונים הם מינימליים", אומרת לשם.

היום מטופלים המקרים הקיצוניים של דימום כבד מהרחם בניתוחים או באמצעות תרופות בבליעה. הכוונה היא להוות חלופה לטיפולים הללו, וגם להגדיל את השוק עבור מי שעד כה לא אובחנה או העדיפה לחיות עם התופעה, על פני שתי האפשרויות האלה. המוצר של החברה ישלב גם מניעת הריון וגם מניעת דימומי יתר.

המוצר עבר ניסויים קליניים שלב IIB בהתוויה זו, והחברה נערכת לניסוי פיבוטלי בארה"ב. לאוקון יש מוצרים נוסף בצנרת, לטיפול באנדומטריוזיס ובשרירנים ברחם. גם במקרה הזה מדור בהתקן תוך-רחמי מפריש תרופות.

בית החולים רמב"ם יכשיר צוותים ממולדובה

בית החולים Timofei Mosneaga במולדובה בחר בבית החולים רמב"ם להכשיר צוותים רפואיים במולדובה. ההכשרה תיעשה באופן מקוון ובביקור של הצוותים המולדוביים בארץ.

בית החולים המולדובי הוא בית החולים הגדול במדינה, המהווה אתר עיקרי להכשרה קלינית של אוניברסיטת Nicolae Testemitanu המולדובית. ההסכם נחתם ביוזמת שגריר מולדובה בישראל, שקידם ביקור של משלחת רמב"ם במדינה בעידוד משרד הבריאות המולדובי.

בתשובה לשאלה כיצד יוכשרו הצוותים המולדוביים במערכת ישראלית מורעבת לשעות הוראה קלינית, בית החולים מסר כי ההכשרות יבוצעו רק בישראל ובזום, ולא ייסעו צוותים של רמב"ם למולדובה, וכי ההכשרה תתבצע אחרי ולא על חשבון שעות העבודה. העובדה שברמב"ם ישנם מאות עובדים דוברי רוסית ורומנית מאפשרת לקדם את תוכניות ההכשרה כמעט ללא מחסומי שפה.

"רמב"ם הוא בית חולים מוביל ברמה הישראלית והבינלאומית, ויש לנו את התשתית המתאימה ואת הצוותים המיומנים והמנוסים כדי לקדם פרויקטים בינלאומיים שכאלה", אומר פרופ' מיקי הלברטל, מנהל בית החולים. "שיתוף-פעולה שכזה מבליט את מעמדה של מדינת ישראל כמובילה בתחום הרפואה והבריאות, ומחזק קשרים חשובים עם מדינה ידידותית שצפויה להצטרף לאיחוד האירופי בעשור הקרוב".

"לנוכח האיכות והמיומנות המקצועית של בית החולים, עם מספר החולים הגדול והיקף הפעילות הנרחב ברמב"ם, הבנתי שיכולה להיות פה הזדמנות מצוינת שתועיל לשני הצדדים", מסביר השגריר המולדבי אלכסנדר רויטמן.

נורה ליבס-שנייד, מנהלת אגף כלכלה ופיתוח עסקי ברמב"ם, מציינת כי מטרת שיתוף-הפעולה היא לסייע למולדבים להרחיב ולקדם את מערכת הבריאות שלהם, הן ברמה הלאומית והן ברמת בתי החולים.

עוד כתבות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

הלוויתן של רוזן וטוכמאייר לוקח עוד משקולת על הגב

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד