גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לרכב הזה יש טווח רציני ועיצוב ייחודי, חבל שהמחיר גבוה כל כך

הקרוס–אובר הענק של קיה מציג עיצוב ייחודי, מרחב מכובד לשבעה נוסעים וטווח רציני ● חבל שהמחיר מגביל אותו למספר לקוחות מצומצם ● מבחן דרכים

Kia EV9 / צילום: יח''צ
Kia EV9 / צילום: יח''צ

באוקטובר אשתקד הודיעה פולקסווגן על שיתוף פעולה עם XPENG, שתפתח ותייצר עבורה בסין את הפלטפורמה לדור עתידי של מכוניות חשמליות. כמה חודשים מאוחר יותר הודיעה סטלנטיס על שת"פ דומה עם LeapMotor. ואילו לאחרונה הודיעו הרגולטורים בארה"ב ובאירופה על הטלת מכס כבד על כלי רכב חשמליים שמיובאים מסין. המהלכים הללו הם בבחינת "הנפת דגל לבן" של תעשיית הרכב המערבית לנוכח העליונות הסינית בפלח החשמלי, והכרה בכך שבלי תמיכה חיצונית אין ליצרנים המערביים דרך להישאר תחרותיים בביזנס הזה.

היחידים שעדיין מנסים להתמודד מול הסינים הם היצרנים הדרום-קוריאנים בהובלת יונדאי וקיה. אין להם (עדיין) מענה למחירי הרצפה הסיניים בפלח החשמלי העממי, אבל הם ממשיכים להשתמש במשאביהם כדי להרחיב נוכחות בנישות משודרגות, שנוכחות הסינים בהן עדיין מזערית. אחת מהנישות היא רכבי קרוס-אובר עם שבעה מקומות, שבה מתחרה ה-EV9 החדש של קיה.

עיצוב חיצוני

חיצונית ה-EV9 מאמץ שפת עיצוב חדשה ומקורית, אפילו בוטה, שלא מנסה לפנות למכנה משותף רחב כמו רוב הכלים הסינים. לרכב יש קווי מתאר כלליים של צעצוע לילדים שתפח לממדי ענק. החרטום מאסיבי, גבוה ורבוע עם מכסה מנוע שטוח ופנסים צרים ואנכיים.

פרופיל הצד מציג קווים גיאומטריים פשוטים וקשתות גלגלים זוויתיות, שסוגרות על חישוקי ענק בעיצוב ייחודי, שעליהם צמיגי "בלון". קו הגג שטוח ומדגיש את אורכו המרשים של הרכב - קצת יותר מ-5 מטר - ועיצוב החלק האחורי מזכיר קצת את ריינג'רובר. זה עיצוב שדורש הסתגלות אך מבטיח תשומת לב בכל מקום אליו מגיע הרכב.

פנים הרכב

הכניסה לתא נוחה בהתחשב בגובה הרכב. הדלתות ענקיות ונפתחות בזווית רחבה, וגם נוסעים נמוכים או גבוהים לא נדרשים למאמץ פיזי. כראוי לרכב שתוכנן במחשבה על השוק האמריקאי, התא במידת "קינג סייז". המושבים הקדמיים יכילו ללא קושי נוסעים גדולים ורחבים, משטחי הזכוכית הפנורמיים מספקים תצפית מצוינת לכל כיוון, הקונסול המרכזי בין המושבים רחב מספיק כדי להציב עליו מחשב ואפילו ההגה ענק.

תודות לבסיס גלגלים של 3.1 מ', שורת המושבים השנייה מספקת מרחב נטול מגבלות לשלושה מבוגרים. גם צמד המושבים בשורה השלישית עם מרחב סביר לרגליים ולראש ומבלי "תחושת צינוק". עם זאת, הגישה למושב האחורי דורשת גמישות. מי שיבחר בגרסה בעלת שישה מושבים, יקבל מושבים נפרדים בשורה השנייה, שניתן לסובב כדי להפוך את התא לחדר ישיבות על גלגלים.

מולטימדיה ומצלמות

הנדסת האנוש ידידותית ומתוכננת היטב, עם מערך פיקוד שבמרכזו שני מסכים רוחביים גדולים וחדים שמציגים תפריטים גדולים ומאורגנים. יש גם מתגי שליטה פיזיים על מערכות חיוניות ובהן המיזוג, מערכת הקול, מראות הצד וכו'. חבל שאין פיקוד קולי מתקדם כמו אצל מותגי הפרימיום. פה ושם יש כמה מוזרויות, כמו מיקום מתג הכיבוי וההפעלה של הרכב על מוט ההילוכים שליד ההגה, הצבת בורר מצבי התכנות בתחתית ההגה ומסך פיקוד נפרד למערכת האקלים, שמוסתר רוב הזמן מעיני הנהג.

האבזור התקני נדיב, כמתבקש בפלח המחיר הזה, וכולל בין השאר מושבים חשמליים ממוזגים, גג חשמלי מפוצל, מערכת קול רצינית, ריפוד עור, שליטה נפרדת למיזוג מאחור ומערך מערכות בטיחות אקטיביות. גם איכות והחומרים מרשימה וכמעט כל פינה עטויה בחומרים נעימים למגע.

תא מטען

תא המטען מספק נפח שימושי של 333 ליטר אפילו כשכל המושבים מאוכלסים. קיפול המושבים האחוריים, שמתבצע בקלות באמצעות מתג חשמלי, מפנה מרחב הטענה עצום שמתאים גם לצרכים מסחריים. בתא המטען יש אפילו שקע לחיבור מכשירי חשמל ביתיים, למי שנערך ל"תרחישי עלטה" למיניהם.

מנוע וסוללה

שוחרי הביצועים יכולים להזמין את הרכב בגרסה עם שני מנועים ו-384 כ"ס, אך היא בעלת שישה מושבים בלבד. דגם הבסיס בו נסענו מגיע עם מנוע אחורי בודד בהספק 204 כ"ס. לשתי הגרסאות סוללה זהה בקיבולת מרשימה של כ-100 קילוואט-שעה. ההספק של גרסת הבסיס לא מרשים עבור רכב ששוקל 2.5 טונות לפני נוסעים ומטען, ומי שמצפה לריגושי תאוצה לא ימצא אותם. מצב התכנות הספורטיבי מחדד את תגובת הדוושה אבל לא יוצר יותר מדי דרמה.

הבונוס המרכזי שנלווה לגרסת הבסיס הוא טווח מוצהר של עד 563 ק"מ בין טעינות. בקיץ הישראלי, כשהמזגן פועל במרץ כדי לקרר את התא הגדול, אפשר להגיע לכ-420-450 ק"מ, הישג מכובד בהתחשב בממדיו ומשקלו של הרכב ובמזג האוויר הלא ידידותי לסוללות.

הפלטפורמה החשמלית של הרכב תומכת בטכנולוגיה של 800 וולט והמשמעות היא טעינה אולטרה-מהירה, שיכולה לקצר משמעותית את זמני הטעינה אם תמצאו מטען ציבורי זמין שתומך במהירויות כאלה.

על הכביש

בניגוד להרבה מפלצות חשמליות, ששוקלות כמו משאית ומתנהגות על הכביש בהתאם, הקרוס-אובר הקוריאני שומר על הנהג מחובר היטב לגלגלים ולכביש ומעניק היגוי מדויק ונינוח. המאסה באה לידי ביטוי בנטיית גוף די מוחשית בפניות הדוקות, והממדים מהווים נטל בעת חיפוש אחרי חניה ברחובות צרים או בחניונים. אבל במהירויות גבוהות היציבות הכיוונית מרשימה וצל"ש מיוחד מגיע למתלים, שמצליחים לנטרל ביעילות כמעט כל מהמורה מבלי לטלטל את הנוסעים. זה לא עניין של מה בכך ברכב חשמלי גדול ללא מתלי אוויר, ונסענו במכוניות חשמליות יותר יקרות ויוקרתיות, שהיו פחות נוחות. עם זאת, מעל 130 קמ"ש יש רעשי רוח וצמיגים.

מחיר

גרסת הבסיס עולה 429 אלף שקל והגרסה הדו-מנועית עם שישה מושבים עולה 489 אלף שקל. המחירים האלה דוחקים בתדמית "העממית" של קיה, אבל בהתחשב בחבילה הכוללת הם לא בלתי הגיוניים, במיוחד לבעלי משפחות גדולות שלא רוצים לוותר על הנעה חשמלית. ויש בפלח דגמים מתחרים עם פחות מרחב, עידון וטווח, שעולים הרבה יותר. בשורה התחתונה זהו הישג אוטומוטיבי מרשים ואם ה-EV9 רומז לגבי האיכויות של האחות הקטנה והעממית EV3, שתגיע בקרוב, הפלח עתיד לעבור מהפך.

חלק מהמתחרות

מרצדס EQB

440-500 אלף ש' לקרוס-אובר של מרצדס שמציע 7 מושבים, כשהמרחב בשורה השלישית מתאים בעיקר לילדים. מנוע 228 כ"ס וטווח חשמלי של עד 410 ק"מ.

Mercedes Benz EQB / צילום: יח''צ

הונגצ'י E-HS9

399-499 אלף ש' לדגם מבית FAW הסינית. כלי ענק ומפואר עם 6 או 7 מושבים בשלוש שורות. שני מנועים בהספק 551 כ"ס וטווח של 441 או 515 ק"מ בהתאם לגודל הסוללה.

Hongqi E HS9 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

תיקון והתנצלות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות