גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפתרון המקורי של מארגני האולימפיאדה לכך שרוב הצופים מבוגרים

הירידה בצפייה בערוצי הברודקאסט מובילה יותר ויותר מותגי ענק לייצר קמפיינים בתוך משחקי מחשב, בעלות שעשויה להגיע לעשרות מיליוני דולרים ● החשש ממגמה דומה בקרב צופי אולימפיאדת פריז שנפתחת השבוע, הוליד משחק חדש שפיתחה באפ הישראלית בפורטנייט

משחק המרוץ במטבח שיצרה באפ לוועד האולימפי בתוך פורטנייט / צילום: צילום מסך מהמשחק
משחק המרוץ במטבח שיצרה באפ לוועד האולימפי בתוך פורטנייט / צילום: צילום מסך מהמשחק

שידורי האולימפיאדה שנערכה ב-2020 בטוקיו נחשבו להצלחה גדולה: יותר מ-3 מיליארד בני אדם צפו בה בטלוויזיה הליניארית ובפלטפורמות הדיגיטליות. למרות זאת, בוועד האולימפי מוטרדים. כבר ב-2016 התברר כי עיקר הצופים הם בני 55 ומעלה, נתון שמתכתב עם מגמת הירידה בצפייה בערוצי הברודקאסט באופן כללי, מאז כניסת פלטפורמות הסטרימינג לצד הרשתות החברתיות. 

בארה"ב, שבה האולימפיאדה משודרת ב-NBC, נרשמה אז ירידה של 30% בצפייה בקרב בני ה-18-34. כשלוקחים בחשבון שרוב המתחרים באולימפיאדה הם צעירים בדיוק בגילאים הללו, ניתן להבין את עומק הבעיה. 

פריז שאתם לא מכירים: הקמפיין החדש של Fiverr לקראת האולימפיאדה
לכבוד האולימפיאדה: המסר הדרמטי של ענקית הסלולר

אחד הפתרונות שעלו היה הכנסת ענפים אולימפיים חדשים, כמו הברייקדאנס, החל מאולימפיאדת פריז שתיפתח השבוע. פתרון נוסף הוא פרסום לדור הצעיר באחת הפלטפורמות החביבות עליו ביותר: גיימינג.

לשם כך נבחרה חברת הגיימינג הישראלית באפ (Buff), שמתמחה בקמפיינים למותגי ענק בתוך משחקי מחשב. יחד עם פרוקטר אנד גמבל פיתחה החברה מרוץ מיוחד בתוך פורטנייט, מהמשחקים הפופולריים ביותר בעולם. המשחק עלה לראשונה בצרפת, והשבוע גם בגרמניה, כשבהמשך צפויות להצטרף מדינות נוספות במעין קמפיין מתמשך שאמור להשאיר את המשחקים בתודעה.

"הם הגיעו אלינו כדי להגדיל חשיפה לקהל הצעיר מתחת לגיל 30", מספר עילי דה בר, מנכ"ל באפ. "בנינו עולם קריאייטיבי חדש של מרוץ אולימפי בתוך מטבח כמו 'רטטוי', עם מסלול מכשולים, שבמהלכו המשתתפים נחשפים למותג.

"כל אחד יכול להשתתף כמה פעמים שהוא רוצה מול שחקנים אחרים, ומי שמשיג את התוצאה הטובה ביותר, מקבל מתנות ופרסים של האולימפיאדה. זה פתוח לקהל מאוד גדול, מיליוני משתמשים של באפ". 

 עילי דה בר, באפ טכנולוגיות / צילום: אילן ספירא

אילו מגבלות הציבו לכם?
"קיבלנו בריף של עשרות עמודים עם דרישות המותג, עם יעדים ברורים. המון שיחות עם עורכי דין, 15 אנשים בחליפות. למשל, אסור להכניס שום דבר קשור לדם, ובלי יריות - לכן עשינו מרוץ. היו גם דברים נישתיים - במטבח אסור שיהיה סכינים שייפלו, ובכלל שום דבר שקשור לאלימות. היה גם חשוב שתהיה תחושת הצלחה, שכל אחד יכול להצליח גם אם זה לוקח הרבה זמן, ושאפשר לנסות שוב ושוב.

"זה היה מאתגר ברמה הקריאטיבית, כי הגיימר בסוף ייכנס לחוויה הזו, ואנחנו צריכים לדעת מה לא מעניין ומה לא יעבוד. אגב, באולימפיאדה הבאה משחקי הווידאו אמורים להיכנס כענף אולימפי".

שיתוף-פעולה קולנועי

שוק הפרסום בגיימינג נמצא בעלייה מתמדת. אם לפני 15 שנה היה מדובר ב-3 מיליארד דולר "בלבד", בשנת 2024 כבר מדובר בכ-110 מיליארד דולר, ועד 2027 הוא אמור להגיע ל-145 מיליארד דולר. התחרות היא קודם כל מול הפרסום ברשתות החברתיות, ואחרי זה יוטיוב, ספוטיפיי וטלוויזיה. 

מדובר בתעשייה שהיא מהשווקים המשמעותיים והצומחים בעולם, בעיקר הודות לקהל שלה שמתאפיין ברמה גבוהה של מעורבות - כלומר השקעה מעבר לזמן המשחק עצמו. תעשיית הקולנוע לוטשת אליה עיניים יותר ויותר, והתוצאה היא התלכדות זירות שהחלה כבר ב-2023, עם הפריה הדדית בין שני התחומים. אחת הדוגמאות לכך היא הסרט "סופר מריו", שהצליח מאוד בקיץ הקודם וייצר לנינטנדו הכנסות בהיקף של 1.3 מיליארד דולר.

בדלויט, למשל, חוזים כי עד 2025 תירשם הכפלה של נתח ההכנסות מסרטים עם IP שמבוסס על משחקי וידאו. במקביל, תתרחש מגמה הפוכה של משחקי וידאו מבוססי סרטים מצליחים.

הפלטפורמה של באפ ניתנת להפעלה במשחקים כמו רובלוקס, קול אוף דיוטי וכאמור פורטנייט, והיא מתעדת את כל ההישגים של הגיימרים. כל הישג מאפשר צבירת נקודות, שאותן ניתן להמיר לפרסים - מפריטים בתוך המשחק ועד מתנות פיזיות כמו אוזניות.

בין לקוחות החברה נמנים מותגי משקאות האנרגיה מונסטר ורד בול, סרטים כמו "קונג-פו פנדה" ו"מיניונים" וחברת הפיננסים פידליטי, שמחפשת את המשקיעים הפוטנציאליים העתידיים שלה.

"משחקי וידיאו הם גן סגור למשווקים - בין אם זה הוועד האולימפי או קנטקי פרייד צ'יקן, הם לא יכולים להגיע למי שמשחק. הדימוי הוא שזה קהל של ילדים, אבל הגיל הממוצע של אלה שמשתמשים לפחות שעה בשבוע עומד על 32-33. כמובן שיש הבדלים בין המשחקים, למשל ילדות קטנות בארה"ב נמצאות יותר ברובלוקס, ובני 16-30 מעדיפים פורטנייט.

"גיימינג זה סוג של בידור אינסופי, שבו הרבה שחקנים מתנהלים בזמן אמת מול שחקנים אחרים. זה עולם תוכן חי ונושם ובועט, שמנצח סדרות של נטפליקס. לכן המותגים רוצים להיכנס לתוכו, והיכולת שלנו היא לתת להם גישה בדרך שלא מפריעה למשתמשים".

מה שטוב לאדידס ולנייקי

כמה צריכים מותגים לשלם כדי להיכנס למשחק? התשובה תלויה בגודל הקמפיין, ולכמה משתמשים הוא מגיע בכמה מדינות. במקרה של אדידס ונייקי, למשל, זה יכול להגיע לעשרות מיליוני דולרים. במקרה של באפ והוועד האולימפי, מדובר במאות אלפי דולרים למדינה.

"שני שלישים מאוכלוסיית העולם משחקים לפחות שעה בשבוע, ולפני עשור זה היה עולם אבוד למותגים", אומר דה בר. "הגעת לחנות, קנית משחק ושיחקת בו לבד. הטכנולוגיות של היום מאפשרות לילד במלזיה ולילד בישראל לשחק יחד".

גם כאן, הבינה המלאכותית משנה את התמונה. "אנחנו משתמשים המון בכלי AI, בעיקר בכל הנוגע לקריאייטיב וארט. אם פעם ערכנו סרט עם צבא של עורכי תוכן בווידאו וקול, עכשיו זה קורה יותר מהר. זה גם מאפשר יותר פרסונליזציה בתוך המשחק עצמו. ככל שחשיפה למותג היא יותר מותאמת ופחות מפריעה למשתמש, כך היא אפקטיבית יותר. הטכנולוגיה מאפשר לנו לאתר מה שחקנים עושים בתוך משחק, ואז אנחנו מתאימים להם את המסר השיווקי בזמן הנכון".

מה חשוב להבין על פרסום בגיימינג?

"אסור לשים את המפרסם לפני המשתמש. אם נציק למשתמשים שלנו, זה לא יתקבל בהבנה, ויהיה אנטיגוניזם. כמו שאת לא רוצה לקבל בזמן פנדל פרסומת על כל המסך - כך גם במשחק. זה אולי מבטיח חשיפה גבוהה, אבל חוויית המשתמש תהיה על הפנים".

למה מותגים ישראלים לא נכנסים לתחום?
"השוק הישראלי בדיליי. זה עניין של זמן ושל פוקוס, והם יגיעו".

עוד כתבות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"