גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אודיוקודס מזהה מנוע צמיחה ב-AI, אך מניית החברה צנחה ב-75% מהשיא

אחרי תקופה של ירידה בתוצאות, חברת הטכנולוגיה הוותיקה מזהה מנוע צמיחה חדש בתחום יישומי בינה מלאכותית בתקשורת ארגונית ● המנכ"ל שבתאי אדלרסברג: "עוד אין בשוק תפיסה נכונה של אודיוקודס החדשה, ולכן הוא העניש אותנו. מתחילת 2025 נראה מגמה שונה, בריאה מאוד"

אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי
אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי

האם אחרי תקופה של חולשה בתוצאות ובמניה, אודיוקודס בדרך לשינוי מגמה? כך לפחות סבור שבתאי אדלרסברג, מייסד ומנכ"ל החברה - ואחת הסיבות לכך היא מנוע צמיחה חדש שאודיוקודס מזהה, הקשור לתחום החם של AI; בהודעת החברה הנלווית לדוחות שהיא פרסמה נכתב כי "אודיוקודס נבחרה כאחת החברות המובילות בעולם בתחום יישומי הבינה המלאכותית" ע"י מגזין אמריקאי העוסק בתחום התקשורת האחודה.

"הזדמנות כניסה ל-7 המופלאות": מנהל ההשקעות שבטוח שענקיות הטכנולוגיה בדרך לשיאים חדשים
האם נוצרה הזדמנות השקעה במניות הטכנולוגיה הגדולות? השוק ספקן

בינתיים, נראה שבשוק ההון עדיין לא שותפים לאופטימיות (או לא מכירים מספיק את הנושא). מניית אודיוקודס איבדה כ־75% מהשיא האחרון שאליו הגיעה לפני כ-4 שנים, בשיא תקופת הקורונה, והיא נסחרת בשווי 330 מיליון דולר.

עם זאת, יש גם מי שמזהה הזדמנות. קרן VBF של בית ההשקעות ווליו בייס הפכה לאחרונה בעלת עניין, עם החזקה של 6.5% (שווי נוכחי של 21 מיליון דולר). בניגוד להשקעות אחרות בהן היא פועלת באופן אקטיבי, באודיוקודס זה לא הכיוון. מקרן VBF נמסר כי "אנחנו מאמינים מאוד בהנהלת החברה שמובילה בשנים אחרונות את הצמיחה המשמעותית של אודיוקודס בתחומי התוכנה והשירותים. להערכתנו, המיקוד בתחומים אלו יוביל לגידול ברווחיות. ירידה במכירות החומרה יצרה הזדמנות לרכוש את מניית החברה במחירים אטרקטיביים. בנוסף, החברה מחלקת דיבידנדים וקיימת זהות אינטרסים בין ההנהלה לבעלי המניות".

תזרים שלילי

אודיוקודס, ספקית פתרונות תקשורת לארגונים, עקפה מעט את תחזית האנליסטים בשורת ההכנסות ברבעון השני ופספסה מעט בשורת הרווח הנקי למניה. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב־60.3 מיליון דולר, צמיחה מינורית לעומת הרבעון המקביל, וההכנסות במחצית הראשונה צמחו ב־1% לכ־120 מיליון דולר. בשתי התקופות נרשמה צמיחה בהכנסות משירותים (שבהן הרווח הגולמי גבוה יותר) וירידה בהכנסות ממוצרים. לפי כללי החשבונאות המקובלים, אודיוקודס רשמה רווח נקי רבעוני של 3.8 מיליון דולר, עלייה לעומת 1.1 מיליון דולר ברבעון המקביל, ובמחצית הראשונה הרווח הנקי הסתכם ב־5.9 מיליון דולר, לעומת 873 אלף דולר בתקופה המקבילה. מנגד, התזרים מפעילות שוטפת היה שלילי ברבעון בסך 2.9 מיליון דולר, ובסיום הרבעון היו לה בקופה 93.7 מיליון דולר, אחרי חלוקת דיבידנד ורכישה עצמית של מניות.

בשיחה עם גלובס אומר אדלרסברג כי "בסוף 2022 הגענו לשיא כתוצאה מפריחה בעקבות הקורונה. מתחילת 2023 חווינו ירידות במכירות שנבעו משני גורמים. הראשון הוא ירידה במכירות קו הגייטוויי (מוצר חומרה) שהוא מוצר לגאסי (מוצר ישן), והשני הוא מעבר ממכירות חד־פעמיות למכירות חוזרות, כך שכל מכירה נרשמת על־פני מספר רבעונים. החלק הראשון התייצב מעט ברבעון השני, והחלק השני נמשך. הבשורה היא שיש לנו מנוע צמיחה חדש מהותי: conversational AI".

לדבריו, "כולם מכירים את ההתלהבות סביב ה־AI. מי שרץ שם קדימה הוא מי שמפתח מודלי שפה גדולים כמו openAI וחברות כמו אנבידיה שנהנות מהביקושים למעבדים מהירים. אבל מה שאנשים לא מפנימים זה שנוצר גל חדש אדיר של אפליקציות שהן AI enabled. נניח תוכנות ארגוניות שעושות שימוש ב־AI כדי לתת ביצועים יותר טובים.

"בכל ארגון שואפים היום להתקדם ולהשתמש ביכולות AI. לדוגמה, אם יש בנק שרוצה לנתח שיחות עם לקוחות, ויש לו 5־10 מיליון שיחות בשנה - צריך טכנולוגיה שמתמללת, מפיקה תובנות ומפעילה יכולות אנליטיות. בשביל להרים מערכת כזאת יש צורך בפתרון עם שני אלמנטים: AI ומערכת שנדרשת כדי לתת את כל המעטפת - טלפוניה, רשתות, ניהול אלמנטים ברשת, אבטחה, הקלטה, תמלול והוצאת תובנות. לנו באודיוקודס היה כבר קודם את כל זה, לכן היכולת שלנו להרים פרויקט כזה מאוד מהירה ואנחנו יכולים לתת פתרון שלם. אנחנו פורחים בתחום והשנה נחצה בו הזמנות של 10 מיליון דולר (כולל החלק של המערכות ולא רק AI, ש.ח.ו)".

המניה צללה מהשיא, המשקיעים לא מכירים את מנוע הצמיחה?
"השוק עוד לא רואה זאת. עוד אין תפיסה נכונה של אודיוקודס החדשה. הייתה תקופת מעבר מהעבר הטוב והמפואר של עד 2022 והייתה שנה וחצי של ירידה בעסקי הלגאסי, זה מה שהשוק מכיר, ולכן הוא העניש אותנו. אני חושב שמתחילת 2025 נראה מגמה שונה, בריאה מאוד".

עוד כתבות

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

אחרי שלוש שנים חזקות: מה צופים מומחי ההשקעות בוול סטריט לשוק ב־2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות ויש אפס מרווח לטעויות"

ירון קיקוז, בעלים ומנכ''ל פריים אנרג'י / צילום: שחר גל

לקראת מאבק שליטה באלומיי? זאת החברה שמאיימת במהלך משפטי

בכוונת פריים אנרג'י לפתוח במאבק משפטי למיצוי זכויותיה, בעקבות הסכם בלעדיות שהיה לה עם אלומיי ● בסביבת החברה טוענים בתוקף כי כבר לפני עשרה ימים הם נאותו לרכוש את החברה ● האם המכירה לעופר ינאי בסכנה?

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים, ויורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח / צילום: נטי לוי, כדיה לוי

על מה ממליצים בחברת הביטוח שהשיגה לחוסכים את התשואה הכי גבוהה השנה בכל האפיקים

2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח, שמובילות את טבלת התשואות גם בנובמבר, ובראשן מנורה מבטחים וכלל ● החוסכים בישראל בדרך לשנה הטובה ביותר מאז 2009 ● במנורה דוגלים כעת בהשקעות סלקטיביות במניות טכנולוגיה, בעוד שבכלל מציעים להיצמד למדדים

הבורסה בהונג קונג / צילום: Shutterstock, Daniel Fung

עליות שערים באסיה; האינפלציה בבריטניה נפלה בחדות ל-3.2%

בורסת הונג קונג עולה בכ-0.8% ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, לאחר שדוח התעסוקה שפורסם בארה"ב הצביע על תמונת מצב מורכבת בשוק העבודה האמריקאי ● לאחר שצנחו אתמול - מחירי הנפט קופצים לאחר שהנשיא טראמפ הטיל מצור ימי על ונצואלה ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב 86 אלף דולר

הדמיית פארק ''טבעון טק'' / הדמיה: Oilin

הסכום נחשף: כמה תשלם אנבידיה על הקרקע של הקמפוס היוקרתי שלה?

אנבידיה תשלם בשלב הראשון סכום של 90 מיליון שקל על הקרקע עליה יוקם מרכז הפיתוח ● הקמפוס אמור להשתרע על 160 אלף מ"ר, במרכז תעסוקה חדש בקריית טבעון בשם "טבעון טק" שנמצא כעת בשלבי תכנון ● עלותו צפויה להגיע למאות מיליוני שקלים לפחות

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בנובמבר - 2.4%; מחירי הדירות ירדו חודש שמיני ברצף

האינפלציה ירדה בחודש נובמבר ב-0.5%, בהתאם לצפי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: סעיף הטיסות, סעיף ירקות ופירות טריים וסעיף תרבות ובידור ● מנגד, סעיף המזון רשם עלייה של 0.4% ● יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר של הבורסה: "סביבה נוחה לבנק המרכזי להפחית את הריבית במשק כבר ב-5 בינואר"

אנליסטים מזהירים: "ישראל בדרך למלחמה בכמה חזיתות"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ההסדרים של ישראל עם עזה, סוריה ולבנון עלולים לקרוס, מיהו הנשיא החדש של צ'ילה שתומך בישראל, ובאיראן הדיחו את מפקד מערך ההגנה האווירית אחרי הכישלון ביוני ● כותרות העיתונים בעולם

הציבור מעדיף פיקדונות על הקרנות הכספיות של רשות ני''ע / אילוסטרציה: Shutterstock

בין פיקדון לקרן כספית: המוצר החדש שאמור היה לייצר תחרות לבנקים, אבל מתקשה לגייס לקוחות

ברשות ני"ע קיוו שהשקת הקרנות הכספיות המתחדשות תסיט אליהן כספים מהפיקדונות, אלא שכחצי שנה לאחר מכן המצב עגום: רק שני בתי השקעות מוכרים את הקרנות, והמשקיעים מדירים את כספם מהמוצר, שמנהל מיליונים בודדים ● בקרנות טוענים: "הבנקים לא משווקים אותנו"

מצלמת NightHawk2 של נקסט ויז'ן על רחפן / צילום: נקסט ויז'ן

מניית נקסט ויז'ן זינקה לשיא: "עסקה שמבטיחה צמיחה חזקה גם ב־2026"

חברת הטכנולוגיה הביטחונית קיבלה הזמנה של כ־77 מיליון דולר - הגדולה בתולדותיה ● לידר: "עסקה פנומנלית שמהווה קפיצת מדרגה" ● מניית נקסט ויז'ן זינקה בכ־240% בשנה האחרונה

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

רשות ניירות ערך בוחנת מתן הקלות לסוכני ביטוח בייעוץ השקעות

במסגרת המהלך שמקדם משרד האוצר לאיחוד מוצרי החיסכון תחת פלטפורמה אחת, רק סוכני ביטוח שמחזיקים גם ברישיון ייעוץ השקעות יוכלו לשווק קרנות נאמנות ● לגלובס נודע כי על רקע זה רשות ניירות ערך בוחנת אפשרות ליצור מסלול מקוצר לקבלת הרישיון עבור הסוכנים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה עלתה ב-3% לשיא, סירקל זינקה ב-9%, וויקס ב-5%

מטבעות הקריפטו התאוששו מעט היום, אך האיום המרכזי עליהם נובע מעליית הריבית הצפוייה ביפן ● גילת ירדה בעקבות הנפקת מניות למוסדיים ● בורסת נאסד״ק מבקשת להאריך את שעות המסחר שלה ל־23 שעות ביממה ● מחירי הנפט בארה״ב ירדו היום לשפל מאז מאי, ומסתמנים כשנה הגרועה ביותר שלהם זה שבע שנים ● האבטלה בארה"ב בשיא של כ-4 שנים ● נעילה שלילית באירופה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר חוששים: צה"ל בדרך למיצוי מכסת המילואים לכל 2026

לפי ההסכמות התקציביות בין משרד האוצר למערכת הביטחון, מילואימניקים ישרתו מספר מוגבל של ימים בשנה ● אולם, לוחמים קיבלו צווים לינואר 2026 שעוקפים אותו ● האם התקציב בדרך להיפרץ?

שידורי ספורט / אילוסטרציה: Shutterstock, daphnusia

המחיר של חבילת הספורט יעלה שוב? הדרישה החדשה של צ'רלטון

צ'רלטון הודיעה לספקיות הטלוויזיה כי חבילת הצפייה במובייל תבוטל בינואר הקרוב, והציבה דרישה חדשה: התייקרות כוללת לכלל הלקוחות או ביטול גורף של האפשרות לצפות דרך הסלולר ● הוט כבר הודיעה ללקוחותיה על עליית מחירים, בעוד יתר הספקיות עדיין בוחנות את צעדיהם מול ספורט1

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מדד הבנקים ירד ב-0.5%, נקסט ויז'ן זינקה ב-17%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● נקסט ויז'ן דיווחה היום על העסקה הגדולה בתולדותיה, בגובה של 76.8 מיליון דולר ● איחוד האמירויות היא הלקוחה מאחורי עסקת הענק של  אלביט, כך לפי דיווח באתר "אינטיליג'נס אונליין" ● וגם: שתי מניות השבבים הישראליות שזכו להמלצה מג'פריס

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק, הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

צילום: Shutterstock, Satenik Guzhanina

האינדיקטור שמראה התמתנות משמעותית במחירי השכירות

נתוני הלמ"ס שפורסמו השבוע סיפק הוכחה נוספת להתקררות בשוק הנדל"ן: מחירי הדירות רושמים ירידה שמונה חודשים ברצף, ומציגים קצב עלייה שנתי זניח ● זאת לעומת 2.6% בשוק השכירות ● אבל בהפניקס צופים התקררות חדה בחודשים הקרובים

מנהיגים מאירופה וארה''ב ממתינים לדיונים בלשכת הקנצלר בברלין / צילום: ap, Markus Schreiber

הפסקת האש מתקרבת? הפסגה בברלין שמשרטטת איך תיראה אוקראינה

גרמניה כינסה שורת מנהיגים אירופיים יחד עם זלנסקי והמתווכים האמריקאים במטרה להציג חזית מאוחדת ולהשיב להצעת הבית הלבן ● לראשונה, שורטט מתווה ל"יום שאחרי" באוקראינה: שיקום במימון רוסי, כוח אירופי במדינה וערבויות אמריקאיות ● הכדור שוב במגרש הרוסי

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?