גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בארה"ב מודאגים מהצורך להגן על ישראל וטוענים - הצבא תשוש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוסיה שולחת מערכות הגנה לאיראן, צבא ארה"ב מקדם כוחות למזרח התיכון על חשבון גזרת אסיה, ירדן נקלעה לעין הסערה בין ישראל לאיראן, ובלבנון בטוחים שנתניהו לא יהסס בהצתת מלחמה במספר חזיתות ● כותרות העיתונים בעולם 

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

המדינה שמנסה לתווך בין ישראל לחמאס וצוברת השפעה גוברת באזור
נערכים למתקפה איראנית: גרמניה מתלבטת אם לסייע לישראל, צרפת ובריטניה שותקות 

1רוסיה מספקת לאיראן מערכות הגנה

רוסיה החלה לספק לאיראן סוללות הגנה אווירית ומערכות רדאר, בעקבות פנייה של טהרן, בזמן שבעולם נושאים את עיניהם למתקפה המסתמנת על ישראל. כך מדווח ב"ניו יורק טיימס". הדיווח פורסם בזמן שמזכיר המועצה לביטחון לאומי של רוסיה ולשעבר שר ההגנה, סרגיי שויגו, הגיע לביקור באיראן. "זהו ביקור עבודה מתוכנן", טענו במוסקבה, אך העיתוי שבו הוא מתקיים לא מותיר מקום רב לדמיון על נושאי הדיונים.

במהלך הביקור נועד שויגו עם נשיא איראן החדש מסעוד פזשכיאן ועם מפקד משמרות המהפכה, מוחמד באקרי. "רוסיה היא בין המדינות שעמדה לצד האומה האיראנית בזמנים קשים", אמר פזשכיאן. לא פחות מסקרן מכך היא מפגשו של שויגו עם מקבילו בתפקיד, עלי אכבר אחמדיאן (62), שמונה לפני חודשים ספורים - לאחר עשור שבו עלי שמח'אני כיהן בתפקיד.

אחמדיאן צמח בשורות משמרות המהפכה מתקופת מלחמת איראן־עיראק בשנות ה־80. בשלהי שנות ה־90 הוא מונה למפקד הצי של משמרות המהפכה, ונחשב לאחד מאדריכלי הלוחמה הימית המודרנית של טהרן. בין השנים 2007-2000 נמנה על חברי המטכ"ל של משמרות המהפכה, ולאחר מכן, היה מהמעורבים ביותר בתוכניות פיתוח הטילים של משמרות המהפכה. לפני כשנה הוא אף צורף למועצה לאבטחת אינטרס המשטר, שמייעצת למנהיג העליון עלי חמינאי.

מתוך הניו יורק טיימס. לקריאת הכתבה המלאה. 

2צבא ארה"ב מותח את היכולות שלו כדי להגן על ישראל

"צבא ארה"ב התשוש מתכונן להגנה על ישראל", נכתב בכותרת כתבה שפורסמה בפורן פוליסי. "בהתחלה, משרד ההגנה של ארה"ב הפנה את קבוצת התקיפה (כוח משימה ימי המרוכז סביב נושאת מטוסים והספינות הקשורות אליה, ע"ט) של נושאת המטוסים אברהם לינקולן מהאוקיינוס ​​השקט למזרח התיכון, והחליף את ה-USS תיאודור רוזוולט. לאחר מכן, הפנטגון שלח עוד סיירות ומשחתות בעלות יכולת הגנה מפני טילים בליסטיים לאזור. שר ההגנה לויד אוסטין הורה על שליחת טייסת קרב נוספת למזרח התיכון ועוד הגנה מפני טילים בליסטיים יבשתיים", נכתב. "למרות שממשל ביידן הזהיר במשך ימים שארה"ב לא תוכל להבטיח את ביטחונה של ישראל מפני תקיפה איראנית מחודשת, לוושינגטון הייתה מערכת הגנה, אמנם רופפת, מפני טילים. ביום שני בצהריים, גנרל מייקל קורילה, ראש פיקוד מרכז ארה"ב, היה בישראל, ועבר על תוכניות ההגנה האווירית. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח עם מלך ירדן עבדאללה השני, שעזר לישראל להתגונן מפני מתקפה איראנית באפריל. וסרגיי שויגו, מזכיר מועצת הביטחון של רוסיה, נפגש עם מקבילו בטהרן".

נכתב כי "צבא ארה"ב, שאמור להתמקד בפריסת חיילים בהודו-פסיפיק, מפנה כעת את משאביו בחזרה למזרח התיכון כדי להגן על ישראל. השינוי הזה מקשה עוד יותר על צוותי הספינות, טייסות הקרב וההגנה האווירית המצומצמים של צבא ארה"ב. 'אנחנו לא בונים צבא שיכול להתמודד עם שלוש מערכות בו זמנית', אמר מארק מונטגומרי מהקרן להגנת הדמוקרטיות. ארה"ב מקצה מחדש נכסים חיוניים מאזור קריטי אחד לאחר. USS אברהם לינקולן, המיועדת להודו-פסיפיק, פונה למפרץ הפרסי, בעוד USS Dwight D. Eisenhower בדיוק חזרת מפריסה מורחבת בים האדום. מצב זה מקשה על ההתמקדות של הצבא בהודו-פסיפיק. סגן אדמירל בדימוס ג'ון מילר ציין כי בעוד שארה"ב יכולה להעביר נכסים במהירות בין אזורים, פתרון זה אפשרי רק לתקופות קצרות". העברת הנכסים הצבאיים היא "מאמץ גדול, יקר, וגוזל זמן", אמר מילר.

מתוך פורן פוליסי, מאת ג'ק דץ'. לקריאת הכתבה המלאה. 

3גוברים הקולות בירדן לסגת מהסכם השלום עם ישראל

"בעוד איראן ובעלות בריתה מתכוננות לנהל פעולה צבאית נגד ישראל ואולי גם נגד האינטרסים של ארה"ב בעקבות חיסולו של ראש חמאס איסמעיל הנייה בטהרן בשבוע שעבר, הציבור הירדני רותח ודורש מארצו לנתק את הקשרים עם ישראל ולשנות את הסכם השלום", נכתב בניו ערב. "ירדן מרגישה את עצמה פגיעה במיוחד, ונשבעת להגן על ריבונותה. ביום ראשון ערך שר החוץ של ירדן, איימן ספדי, ביקור נדיר באיראן במטרה להכיל את ההסלמה ולמנוע מלחמה אזורית שתפגע עוד יותר ביציבות ירדן". נכתב כי "בסבב האחרון של ההסלמה איראן-ישראל באפריל, ירדן יירטה טילים ומזל"טים איראניים שנורו לישראל, בטענה להגנה עצמית. אבל רבים האשימו את עמאן בכך שהיא ממהרת להגנת ישראל. הירדנים אז והיום חלוקים בשאלה מה המדינה שלהם צריכה לעשות".

"ירדן נמצאת בעין הסערה... טילים איראנים ייכנסו למרחב האווירי הירדני, וחלקם ייפלו מעל הממלכה, שתגן על המרחב האווירי שלה לא כדי להגן על ישראל אלא כדי להגן על אזרחיה", צוטט האלוף בדימוס ד"ר. מאמון אבו נוואר, מומחה אסטרטגי וצבאי. עוד צוין כי "היחסים בין ירדן לחמאס מתוחים מאז 1999, אז ירדן עצרה את חאלד משעל ומנהיגי חמאס נוספים, וגירשה אותם לדוחא. ירדן מודאגת גם מהקבוצות האיסלאמיסטיות בתחומה, כמו האחים המוסלמים, המקורבים לחמאס ושצברו פופולריות לקראת הבחירות ב-10 בספטמבר".

מתוך הניו ערב, מאת מוחמד ארסן. לקריאת הכתבה המלאה. 

4בלבנון בטוחים: נתניהו לא יהסס לצאת למלחמה אזורית

"לאיראן ולחיזבאללה לא יהיה קל למצוא את הנוסחה המתאימה להגיב לרצח פואד שוכר ואיסמעיל הנייה, מבלי לעורר מלחמה אזורית גלויה. הפעם, ציר טהרן לא יקבל תגובה רשמית שעלולה לרמוז על חולשה או פחד, כפי שקרה באפריל האחרון", נכתב באל ג'מהורייה הלבנוני. "התגובה היא בלתי נמנעת ומטרתה להחזיר לטהרן את הכבוד. היא אינה נתונה להתנגדות של ממש, אפילו לא מארה"ב, בתנאי שהיא תישאר במסגרת פעולות תגמול מוגבלות וספציפיות. אם היא תחרוג, התגובה עלולה להוביל לפיצוץ המזרח התיכון, משום שנתניהו, לפי חלק מהמקורבים, לא יהסס להסתכן בהצתת מלחמה במספר חזיתות, אם האמריקאים יעמדו בתקיפות לצידו במלחמה הזו".

נכתב כי "בניגוד למה שרבים מאמינים, נתניהו עלול לנצל את הבלבול של ממשל ביידן כדי לכפות עליו לקבל החלטות. המאמץ העיקרי שלו בשלב זה מתמקד בערעור כל הבנה פתאומית שתושג בין וושינגטון לטהרן. הוא רוצה להקדים כל הבנה על ידי דחיפת האמריקאים למעורבות צבאית ופוליטית נוספת לצד ישראל, באמתלה שביטחונה בסכנה. ואכן, ממשל ביידן נע היום, ובאופן מעניין, בשני כיוונים סותרים. מצד אחד, הוא מתקשר עם טהרן בניסיון להגיע איתה להבנות פוליטיות. מנגד, הוא מצהיר על מחויבותו האיתנה והגוברת לתמיכה בישראל ולהבטחת ביטחונה".

עוד נכתב כי בביקורו בוושינגטון, "נתניהו הצליח להשיג את התמיכה הגדולה ביותר הן מהמפלגה הרפובליקאית והן מהמפלגה הדמוקרטית. הוא לא יאפשר להשפעותיו של ההשיג המדיני הזה להיעלם לפני שיהפוך אותו להשקעה של ממש בעימות עם איראן ובעלות בריתה המקומיות".

מתוך 'אל ג'מהורייה' הלבנוני, מאת טוני איסה. לקריאת הכתבה המלאה. 

5חברות ענק נפגעות מהחרמות בגלל קשרים עם ישראל

"החרמות על מותגי מזון ומשקאות מערביים במדינות מוסלמיות פוגעות בהכנסותיהן של חברות רב לאומיות ומפעילי הזיכיון שלהן, ומחמירות את ההשפעות של האטה צרכנית עולמית", נכתב בפייננשל טיימס. "צרכנים במדינות ממצרים ועד אינדונזיה ומערב הסעודית ועד פקיסטן נמנעים ממוצרים של חברות כמו קוקה קולה, KFC, סטארבקס, מונדלז ופיצה האט כדי למחות על תמיכתם הנתפסת בישראל בסכסוך בעזה. 'האירוע הזה הוא חסר תקדים. משך הסכסוך הזה הוא חסר תקדים. העוצמה היא חסרת תקדים', אמר אמרפל סנדו, מנכ"ל Americana Restaurants, המפעילה מותגים כמו פיצה האט, KFC, ו-Krispy Kreme במזרח התיכון ובקזחסטן".

נכתב כי "החרם הנרחב, מונע על ידי מדיה חברתית ונתמך על ידי ממשלות ותנועת ה-BDS, מדגיש באיזו מהירות תנועות חברתיות יכולות להתעורר ולהשפיע על תאגידים גדולים". צוין כי "במהלך עדכוני הרווחים ברבעון השני, חברות רב-לאומיות רבות היססו להתייחס לנושא באופן ישיר, תוך התייחסות מעורפלת למתחים גיאופוליטיים, בעוד שכמה מהם ניסו לכמת ישירות את ההשפעה". עוד צוין כי "לוריאל דיווחה על השפעה של 2% על הצמיחה במחצית הראשונה של השנה עקב החרמות. בעוד שחברות רב לאומיות יכולות להתמודד עם ירידה במכירות בזכות מגוון המוצרים וההתפסות הגאוגרפית הרחבה שלהן, מפעילי הזיכיון המקומיים שלהן סובלים יותר. Americana Restaurants, בבעלות קרן העושר הריבונית הסעודית והמשקיע בדובאי מוחמד אלאבר, דיווחה על ירידה של 40% ברווחי הרבעון השני בהשוואה לשנה שעברה, גם לאחר פתיחת 81 מסעדות חדשות במחצית הראשונה של השנה".

מתוך פייננשל טיימס. לקריאת הכתבה המלאה. 

עוד כתבות

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-3%, מדד הבנייה עולה בכ-1.5%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.1% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס