ח''כ זאב אלקין, הימין הממלכתי. (''גומרים הולכים'', רדיו תל אביב, 26.7.24) / צילום: ראובן קופיצ'נסקי
בין אם המצב הנוכחי יידרדר למלחמה אזורית ובין אם לא, עדיין נשארת שאלת היום שאחרי: איך מבטיחים שישראל תוכל לחזור לחיות בביטחון. רעיון שהימין שולל הוא חתירה למדינה פלסטינית, אותה הוא רואה כישות טרור עתידית. לפי ח"כ זאב אלקין, גם על הרשות הפלסטינית לא ניתן לסמוך. "כשהיום צעיר פלסטיני מגיע לגיל 18 ושואל את עצמו מה הדרך להגיע למשכורת הכי גבוהה שקיימת ברשות הפלסטינית, את יודעת מה שתי האופציות שהרשות הפלסטינית מעמידה לו?" הוא אמר ברדיו תל אביב. "אופציה אחת זה להפוך לשר ברשות הפלסטינית, זה קצת קשה לבחור צעיר בן 18, ואופציה שנייה היא לצאת לרחוב ולרצוח כמה ישראלים ולהיכנס לכלא הישראלי, כי אז הוא יקבל משכורת שוות גודל של שר". האם זה נכון?
● מה עומד מאחורי המינוי של סינוואר לראש הלשכה המדינית של חמאס?
● המשרוקית | החיסולים של בכירי הטרור הביאו לגל פייקים ברשתות
כבר הראינו בעבר שאכן חוקי הרשות הפלסטינית מבטיחים סיוע כלכלי למשפחות של אסירים ביטחוניים בכלא הישראלי, ואין חולק שהיא אכן משלמת את המשכורות. אבל איך המשכורות האלו עומדות ביחס למשכורות ברשות הפלסטינית? את גובה השכר למחבלים הוצאנו מדוח של המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור במשרד הביטחון. בשביל המשכורות ברשות הפלסטינית סא"ל במיל' אלון אביתר, פרשן לענייני ערבים ומומחה לזירה הפלסטינית, הפנה אותנו לדוח של ארגון אמאן - ששם לעצמו למטרה להילחם בשחיתות בחברה הפלסטינית - על פערי השכר בין עובדי הרשות השונים. הדוח, יצוין, יצא לפני ההחלטות של הרשות הפלסטינית השנה לקצץ בשכר עובדיה.
כאן השווינו אך ורק בין משכורות הבסיס, כלומר בלי תוספות למחבלים על ילדים או לעובדי הרשות על תוספות המגיעות להם בגין מרחק מהעבודה וכדומה. גובה המשכורת של אסיר נקבעת לפי מספר השנים שהוא מרצה בכלא הישראלי. בשלוש השנים הראשונות הוא יקבל 1,400 שקל בחודש, מעט יותר משל עובדי הרשות ומנגנוני הביטחון הזוטרים ביותר. בשנה הרביעית והחמישית הוא כבר יקבל אלפיים שקל, מה שיספק לו שכר גבוה יותר משל מהנדסים ורופאים של הרשות הפלסטינית וגם משל אנשי מנגנוני ביטחון עד דרגת סגן. לאחר מכן, כשהאסיר כבר מרצה בין חמש לעשר שנים, הוא יקבל 4,000 שקל, מה שישים אותו בדרגת שכר כמעט זהה לזו של סגן שר או של המקביל לאלוף במנגנוני הביטחון (בשני התפקידים שכר הבסיס עומד על 4,020 שקל).
אבל אלקין השווה לשרים. אלו משתכרים במעט יותר מ־13 אלף שקל בחודש, וכך גם 132 חברי המועצה המחוקקת של הרשות הפלסטינית. השיא אליו יכול להגיע אסיר ביטחוני הוא 12 אלף שקל, אחרי 30 שנות מאסר. זה ישים אותו מעל כל חברי הרשות השופטת, אבל לא יביא אותו למשכורת של שר. נציין שאלו גם לא שיאי השכר במגזר הציבורי, שמשתייכים לראש ממשלת הרשות ויו"ר המועצה המחוקקת: 17,600 שקל.
מטעם ח"כ אלקין לא נמסרה תגובה.
בשורה התחתונה: דברי אלקין חצי־נכונים. שכר אסיר ביטחוני יכול להתקרב לשכר שר ברשות הפלסטינית, אבל רק אחרי 30 שנות מאסר. בנוסף, ישנם בעלי תפקיד נוספים עם שכר דומה או גבוה יותר.
תחקיר: אוריה בר־מאיר