גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשאסתטיקה וטכנולוגיה נפגשות במטבח המודרני

עיצוב וחדשנות עומדים בחזית הבית המודרני והמגמות האחרונות במטבחים מבית AEG מדגימות זאת ● פתרונות אינטגרליים עם מראה מינימליסטי, נקי ומודרני משדרגים את חוויית הבישול; מגוון מכשירי חשמל שמקנים למטבח מראה אסתטי ומאורגן - כל זאת תוך שמירה על פונקציונליות מירבית

 

 

צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל
צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

הכתבה בשיתוף מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

המטבח המודרני הוא ללא ספק לב הבית, ומעבר להיותו מקום להכנת מזון, הוא גם משדר סגנון ועיצוב מתוחכמים. המגמה הרווחת כיום היא לעצב מטבחים בקו נקי ומסודר, תוך שאיפה להסתיר כמה שיותר אביזרים ומכשירי חשמל כדי לשמור על מראה מינימליסטי ואסתטי. מוצרי החשמל העכשוויים תורמים לעיצוב המודרני כשהם אינטגרליים ומשתלבים בתוך ארונות המטבח.כך, מקררים ומדיחים נכנסים מאחורי דלתות ארון המטבח, מה שמעניק מראה אחיד ונקי לחלל.

גם מוצרים שלא ניתן להסתיר, כמו תנורים ומיקרוגלים, מקבלים מענה עיצובי בעזרת סדרות ייחודיות הכוללות מכשירים בעלי קווים נקיים וגימור מסוגנן ומשלבים בין פונקציונליות מרשימה לאחידות אסתטית. הטכנולוגיות המתקדמות במוצרים אלה מסייעות לשמור על האווירה היוקרתית של המטבח תוך הקפדה על עיצוב מתוחכם ואלגנטי.

אינטגרלי ומינימליסטי יותר מאי פעם

"אנחנו רואים שינוי מהותי בתפיסת המטבח", אומר אליה אומנסקי מנהל מחלקת מוצר, איכות ורגולציה בחברת מיני ליין, יבואנית מוצרי החשמל אלקטרולוקס, סמסונג ו-AEG. "כיום עיצוב מינימליסטי ויוקרתי משתלב בצורה חלקה עם טכנולוגיה מתקדמת והחיפוש הוא אחר פתרונות שמוטמעים בצורה מושלמת בתוך ארונות המטבח או משתלבים בעיצוב הכללי וגם משדרגים את חווית הבישול והניקיון".

אומנסקי מדבר על קונספט מוביל כיום בעיצוב מטבחים: השילוב החלק של מכשירי חשמל בתוך המרחב. גישה זו מאפשרת ליצור מראה אחיד ונקי, תוך שמירה על פונקציונליות מלאה. היתרון הוא כפול: מצד אחד נשמרת אסתטיקה, אחידות ומינימליזם, ומצד שני נוצרת תחושה של מרחב פתוח ונעים לעין.

צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

בהקשר הזה, AEG (מותג גרמני ותיק שנוסד ב-1883 ונחשב למוביל עולמי במוצרי חשמל ביתיים איכותיים ומעוצבים - ק.ד) מציעה דגמים אינטגרליים המתוכננים במיוחד להשתלבות מלאה בארונות המטבח כמו למשל, מקררים ומדיחים אינטגרליים שמגיעים במגוון גדלים כך שאפשר להתאימם לכל ארון מטבח: הם נותרים סמויים אך עדיין נשארים נגישים ופונקציונליים מאחורי חזיתות הארון. 

הטרנד האינטגרלי מטפס לשיאים חדשים עם פיתוחם של מוצרים מובנים חסכוניים ללא צורך בהתקנתם של מוצרים מאסיביים ומגושמים בחלל. דוגמא לכך הן הכיריים העוצמתיות החדשות מבית היוצר של AEG המשלבות אינדוקציה עם קולט אדים מובנה. "הדבר נועד בעצם לשם השגת מראה נקי עוד יותר באזור האי או באופן כללי במטבח, בלי צורך בקולט תלוי. המערכת כוללת כיריים אינדוקציה ברוחב 83 ס"מ עם ארבע להבות וקולט אדים מובנה במרכז, מנטרלת ריחות ומונעת הצטברות שומנים באופן יעיל. היא אף שואבת מיידית אדי שמן ונתזים בזמן הבישול, במיוחד בעת טיגון. השילוב של קולט אדים מובנה בכיריים הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הבישול, המציע שיפור משמעותי באיכות האוויר במטבח ובנוחות השימוש".

צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

Matt Black - יוקרה מלוטשת במטבח

כאשר לא ניתן לייצר פתרונות אינטגרליים כמו למשל, במקרה של תנור ומיקרוגל שצריכים תנאי איוורור מסויימים, השאיפה היא להציג מכשירי חשמל בעלי מראה יוקרתי שמתמזג בהרמוניה במרחב.

סדרת Matt Black של AEG היא דוגמה מובהקת לשילוב בין אסתטיקה לפונקציונליות בהתאם לסטנדרטים של המטבח האלגנטי העכשווי. "זוהי סדרת מוצרים של תנור, מיקרוגל, קולט אדים, מגירת חימום ומכונות אספרסו בעלי גימור שחור במרקם מאט - המעניק למטבח מראה יוקרתי ומודרני, תוך שהוא משתלב בקלות עם מגוון סגנונות עיצוב", מציין אומנסקי. הוא מוסיף כי "לא מדובר רק במראה החיצוני שהוא אטרקטיבי. המוצרים השייכים לסדרה עשויים מחומרים עמידים יותר לשריטות ושחיקה בסביבת עבודה התובענית של המטבח. מדובר במוצרים בעלי זכוכית מחוסמת בגוון שחור עם גימור מאט-משי, המעניק לו מראה מעודן ואלגנטי. המשטח מתאים בקלות גם לסגנונות מטבח מגוונים אחרים תוך שמירה על אסתטיקה אקסקלוסיבית ומתוחכמת".

צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

חלק מהשאיפה האסתטית למטבח הרמוני ואחיד במראהו בא לידי ביטוי בביקוש הגובר למוצרים משלימים כגון מגירת חימום, המציעה פתרון רב-תכליתי לשמירת חום של מזונות היוצאים מהמיקרו. את המגירה ניתן לשלב מתחת למיקרוגל - להכניס לתוכה את המזון לפני ההגשה מבלי לייבש אותו.

וכך, מסביר אומנסקי באפשרות המשתמשים לחמם צלחות ל-60 מעלות לשמירה על חום המנות לאורך זמן, ואפילו לחמם כוסות ל-40 מעלות עבור משקאות חמים: "למגירה 4 תוכניות הפעלה מגוונות - החל מהפשרה ב-30 מעלות, דרך התפחת בצק וחימום כלים, ועד לבישול איטי ב-80 מעלות והגימור שלה בנירוסטה דוחה טביעות אצבע ומבטיח מראה נקי לאורך זמן".

"בנוסף", הוא אומר, "זוהי תוספת חשובה ופונקציונלית למטבח המודרני, המשתלבת באופן מושלם עם מערכות התנורים הסטנדרטיות. כך אם יש לכם תנור בגובה 60 ס"מ ותנור משולב מיקרוגל בגובה של 45 ס"מ, ניתן להתקינם אחד מעל השני, אך אם אתם מעוניינים להתקינם במקביל חשוב שהמיקרוגל יהיה בגובה זהה לתנור, מגירת החימום הינה פתרון עיצובי ופונקציונלי כאמור, מתקינים אותה מתחת לתנור מיקרו לשם יצירת קו אחיד".

לצד ההתאמה של המוצרים למטבח בסגנון מודרני נקי, ב-AEG מרבים לחדש מההיבט הפרקטי כמו למשל, במנגנון הניקוי הפירוליטי בתנורים. אומנסקי מסביר". "התנור מחמם את עצמו לטמפרטורה של מעל 500 מעלות, הופך את כל השאריות לאפר, וכל שנותר הוא לנגב קלות. זו בשורה של ממש בתחזוקת התנור - אין יותר צורך בכימיקלים מסוכנים או בשפשוף מתיש. יתרון נוסף וחשוב של התנורים הפירוליטים - הודות לבידוד המשופר ביצועי האפיה והבישול טובים יותר".

הפיתוחים האחרונים מתפרסים מעבר למנגנונים פנימיים ומביאים עמם גם פתרונות עיצוביים חכמים, שמטרתם לשפר את הנוחות והנגישות בחיי היומיום. אומנסקי בוחר לציין את ה-Comfort Lift - מדיח כלים המאפשר להרים את הסלסלה התחתונה כלפי מעלה. "המוצר מותאם בדיוק לכל אותם אנשים שמתקשים להתכופף או פשוט רוצים את המוצר הכי נוח וארגונומי לשימוש. עם הפיצ'ר הייחודי הזה, הסלסילה התחתונה של המדיח מתרוממת לגובה המגירה העליונה. זה לא רק מקל על הטעינה והפריקה, אלא גם הופך את השימוש במדיח לנגיש יותר לאוכלוסיות מגוונות - מאנשים מבוגרים ועד לאלו שסובלים מבעיות גב. זו דוגמה מצוינת לדרך שבה טכנולוגיה יכולה לשפר את איכות החיים באופן ממשי. באופן כללי, AEG משקיעה רבות במחקר ופיתוח במטה שלה בנירנברג, גרמניה וכך נשמרים סטנדרטים גבוהים של איכות וחדשנות מבלי לוותר על מראה מוקפד".

צילום: באדיבות מיניליין היבואנית הרשמית של AEG בישראל

שליטה מרחוק וניהול חכם של מוצרי החשמל

ומה צופן העתיד בתחום מוצרי החשמל היוקרתיים? "הטרנד הגדול הבא הוא קישוריות", חוזה אומנסקי. "אנחנו רואים עתיד שבו הטכנולוגיה הופכת את הבישול לחוויה אינטואיטיבית יותר. בשנה הבאה יושק למכירה תנור שיידע להתאים את עצמו למתכון שבחרתם וכיריים שמזהות את סוג המזון במחבת ומתאימות את החום בהתאם. וכמו כן, מכונת כביסה שמעבירה מידע למייבש על משקל הכביסה ובוחרת את התוכנית ייבוש בהתאם לתוכנית הכביסה שהסתיימה".

במקביל, הוא יודע לספר ש-AEG גם משקיעה באפליקציות חכמות שמאפשרות שליטה מרחוק ומעקב אחר צריכת האנרגיה של כל מוצר ותוכנית. "זה לא רק נוח", מדגיש אומנסקי, "זה גם מעלה את המודעות לצריכה נבונה ושמירה על הסביבה".

בסופו של דבר, עיצוב מודרני וטכנולוגיה מתקדמת הולכים יד ביד ליצירת חללי מטבח פונקציונליים ומרשימים. מוצרים אינטגרליים בעלי מראה נקי, שמשתלבים בהרמוניה עם הארונות והמרחב הכללי, מאפשרים לשמור על אסתטיקה מוקפדת תוך מתן מענה גמיש לצרכים היומיומיים.

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד