גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"באחיסמך בלוד התחלנו לשווק דירות ב־3.15 מיליון שקל ואחרי שנתיים וחצי משווקים ב־4.45 מיליון"

אחרי שהנפיקו שתי סדרות אג"ח, המנכ"לים המשותפים של חברת רם אדרת, רמי בסירטמן ודורון נמרוד, מתחילים לחשוב על הנפקה ● בראיון לגלובס הם מספרים על הפרויקטים שהביאו לזינוק במכירות החברה השנה, ועל האזורים שממשיכים למשוך רוכשים: כרמי גת ואשקלון

דורון נמרוד ורמי בסירטמן, מנכ''לים משותפים בקבוצת רם אדרת / צילום: שירה קהלני מזרחי
דורון נמרוד ורמי בסירטמן, מנכ''לים משותפים בקבוצת רם אדרת / צילום: שירה קהלני מזרחי

"התחלנו כקבלני ביצוע ועד ל־2013 עסקנו בביצוע בלי יזמות בכלל. עם הזמן הבנו שזה מתאים לגיל מסוים ולתקופה מסוימת, אך אי־אפשר להישאר בביצוע לבדו, כאשר שולי הרווח בתחום הם במספרים חד־ספרתיים נמוכים. בהתחלה היינו עושים יזמות קטנה, קונים קרקע או משהו קטן על הדרך, ולבסוף היזמות הפכה למרכז העיסוק. נקודה משמעותית הייתה שקנינו קרקע בעפולה, והיינו הראשונים שבנו ברובע יזרעאל. כיום אנחנו עדיין מבצעים את הפרויקטים - גם בפרויקטים עם שותפים" - כך מספר רמי בסירטמן, יו"ר ומנכ"ל משותף בחברת רם אדרת, בראיון לגלובס. בסירטמן מנהל את החברה יחד עם דורון נמרוד - דירקטור ומנכ"ל משותף בחברה. 

נפתחה ההרשמה להגרלת 4,700 דירות בהנחה - כמחצית מהן עבור חרדים
המומחים שמעריכים: זה הרגע שבו קצב מכירת הדירות והמחירים יגיעו לשיא

חברת רם אדרת נוסדה בשנת 2000. ביולי 2023, בעקבות עליית ריבית בנק ישראל, שהעלתה את עלויות המינוף והחוב, יצאה להנפקה ראשונה של אגרות חוב (אג"ח). סדרה א' הייתה בסכום של 73.7 מיליון שקל, שהורחבה בהנפקה נוספת ביולי האחרון בסכום של 11.7 מיליון שקל. באותו החודש הנפיקה החברה את סדרה ב' בסכום של 59.8 מיליון שקל. לפני כן ב־2022 מנורה רכשה 20% מהחברה.

על פי דוחות החברה, במהלך המחצית הראשונה של השנה, מינואר ועד יוני, מכרה החברה 223 דירות בפרויקטים שונים; באריאל, בקריית גת, באשקלון, בכרמי גת, בהרצליה, בלוד ובירושלים בהיקף כספי של 415 מיליון שקל. לשם השוואה בכל 2023 ההיקף הכספי של המכירות היה 355.7 מיליון שקל.

למרות העלייה בהיקפי המכירות, הרווח הנקי שנרשם במחצית הנו שלילי - מינוס של 1.69 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 4.79 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.

החברה מסרה כי "שני הפרויקטים העיקריים של החברה - בגבעת המטוס בירושלים וברובע הבינלאומי בלוד - שם נמכרו מרבית הדירות בקצב מצוין ובמחירים מצוינים, טרם הגיעו לשלב ההכרה בהכנסה. ואת ההכנסות והרווחים מהם נראה בדוחות הבאים".

חושבים על הנפקה של החברה ולא רק גיוס אג"ח?
נמרוד: "לפני חמש שנים רצינו להיות בשוק ההון והתחלנו לעבוד עם דלויט וליישם את תקן IFRS - לפני שידענו שרוצים להנפיק. רצינו להכין את עצמנו קדימה. שנתיים אחר כך, מנורה נכנסו להשקעה בחברה ואחרי שנה כבר עשינו איגוח ראשון ולפני שלושה חודשים איגוח שני. השלב הבא הוא הנפקה. אני חושב שכיזם שרוצה להתפתח ולהיות שם - אין מודל אחר".

בסירטמן מוסיף "נפגשנו עם שוק ההון ביולי לפני כשנה ואנחנו רוצים שיכירו אותנו יותר טוב. ההנפקה תגיע, אין לנו ספק. הנגישות לשוק ההון ולכסף שיחסית לא יקר, הוא מאוד קריטי במיוחד בסביבת ריבית כה גבוהה. הגיוס האחרון של האג"ח היה בריבית של 7.4% והיו וביקושים של פי שלושה מהדרישה".

 

 

"אנשים לא מאמינים למדיניות הדיור"

מבצעי 20%/80% שמשלמים מעט ברכישה והשאר באכלוס - זה עדיין עיקר המכירות
נמרוד: "זה קוד השיווק ואין אפשרות למכור אחרת כרגע. אנשים לא מאמינים למדיניות הדיור. בצד של הלקוח, הוא שם 15%־20%, לא צמוד למדד לשנתיים, וככה הוא גם שומר על המחיר וגם סוגר עסקה. זה WIN־WIN כי גם לנו זה טוב - לסגור שיווק של הפרויקט לפני עלייה על הקרקע. זה משמעותי לליווי הפיננסי של הבנק.

"חשבו שהמלחמה תעצור את הרכישות, אבל זה גרם ההפך והפתיע גם אותנו. למרות המלחמה, כבר בנובמבר התחילו להיכנס למשרדי המכירות רוכשים ולהאיץ ובקצב מטורף. היינו אמורים להעלות קמפיין לשיווק של הפרויקט ברובע הבינלאומי בלוד ממש יום אחרי טבח ה־7/10. לצערנו נפתחה מלחמה והיינו בטוחים שמרגע זה ואילך זה ירד לטמיון ואם לא תיגמר המלחמה, לא נוכל למכור. היום אנחנו שנה מהמועד לשיווק של מתחם אחד וכבר עם 96 יח"ד מכורות מתוך 200. עלינו על הקרקע בחפירה ודיפון. בנוסף במתחם שני, נמכרו 51 יח"ד מתוך ה־200.

"מרבית העסקאות הן בהלוואת קבלן. נניח שרוכש קנה דירה בפרויקט בכ־2 מיליון שקל, הלקוח שם 15% וההשלמה היא דרך הלוואת קבלן. זה עולה לנו כסף וזה פותר את התזרים וזה יותר זול מהחוב על הקרקע".

במכירה על הנייר, אין כסף בקופה או תזרים שוטף. מה עם הסיכון שמתנקז לחברה?
בסירטמן: "אמנם אין תזרים שוטף, אבל כשאנחנו מוכרים במבצע של 15%/85% או 20%/80% בצירוף הלוואת קבלן, אותו לקוח עובר חיתום ואותה הלוואה תמשיך בד"כ כמשכנתה.

"במצב כזה אנחנו מקבלים כמיליון שקל בכסף זול יותר בריבית של 4.5% לעומת 7% בחוב הבכיר באג"ח שגייסנו. אבל נכון, זה לא שאין לנו ריבית ואין סיכון שמי מהלקוחות לא יממש את העסקה".

נמרוד מוסיף שהסיכון מכך שהרוכשים לא יעמדו בעסקה אינו מהווה סיכון משמעותי והיקפיו קטנים מאוד. לדבריו "15%־20% מעלות של דירה זה הרבה כסף, ואני מאמין שמי ששם את הסכום הזה לא ירצה לוותר עליו.

"ואם יש בעיה - שיחזיר את הדירה. אם המגמה של עליית המחירים תמשיך ונפגוש עלייה של 6% כל שנה, אז אותו אחד ששילם 20%/80%, בטוח עשה עסקה מדהימה".

50% מפרויקט בירושלים נמכר לתושבי חוץ

מכרתם 223 דירות מתחילת השנה, איזה אזורים מבוקשים יותר ומה המחירים?בסירטמן: "יש לנו פרויקט בגבעת המטוס בירושלים והמחיר שם מגיע כבר ל־32־33 אלף שקל למ"ר. באשקלון אנחנו מזהים ביקוש גבוה, ויש פרויקט שנקרא כוכב הצפון במגדל של למעלה מ־16 קומות, ושם המחיר מגיע כבר ל־18־20 אלף שקל למ"ר.

"בלוד יש לנו פרויקט בשכונת אחיסמך, שכולל 24 בניינים של ארבע דירות בכל בניין - דירות גג או דירות גן - עם סה"כ 96 דירות. מה שמעניין הוא שהתחלנו לשווק ב־3.15 מיליון שקל ליחידה והיום אחרי שנתיים וחצי כבר משווקים ב־4.45 מיליון שקל".

נמרוד: "הביקוש בלוד גבוה כיום מת"א. זו שכונה גדולה מסורתית ודתית. מדובר בפרויקט של דירות גדולות ומיוחדות - של גן או גג - ולא יהיו בשנים הבאות פרויקטים כאלה במרכז הארץ. הרבה הגיעו מבני ברק לשם, גם משפחות של 6־7 ילדים. הם רוצים דירה גדולה באזור המרכז ולא יכולים להרשות לעצמם לקנות בבני ברק".

אדרת בגני לוד / הדמיה: סנפשוט

לדברי נמרוד, 50% מהפרויקט בירושלים נמכר לתושבי חוץ עבור "מקלט עתידי". "מפתיע שתושבי החוץ רואים בירושלים סוג של מקלט וחלק נכבד מהמכירות בעיר הם היו של רוכשים שהגיעו ליריד בניו יורק וממתווכים שהעסקנו שם. רוב הקונים הם מארה"ב וחלקם מאנגליה.

"מכרנו שם 55 דירות לתושבי חוץ מתוך 105. הם לא באו כקבוצות אלא בנפרד. הם באו עם מחירון ומנהלים משא־ומתן מסודר במכירה וקיבלו הנחות. הם מאוד אוהבים את מבצעי ה־20%/80% וה־15%/85%, כי זה פותר הרבה בעיות שרואים שיש גם לרוכשים כאן, אבל גם בסוגיית הרגולציה שהיא יותר קשה בהעברת הכספים. ככה הם לא מתעסקים משך שלוש שנים בנושא והם פותרים את זה בפעם אחת".

יש מקומות שבהם המחירים מפתיעים אתכם?
בסירטמן: "אנחנו מופתעים כל פעם מחדש מהמחירים. ברובע הבינלאומי בלוד, שם קנינו את הקרקע לפני שנתיים בערך, תמחרנו בסדר גודל של כ־19 אלף שקל למ"ר והיום המחיר כבר עלה לכדי 23־24 אלף שקל למ"ר.

"הפרויקט שלנו בכרמי גת משועבד לסדרה אג"ח א' שלנו. שם התחלנו בשיווק של 17 אלף שקל למ"ר, לפני כשנתיים, והיום המחיר כבר עומד על 19 אלף שקל למ"ר ואף נושק ל־20 אלף שקל למ"ר. העודפים בסדרה זו הושבחו ב־20% בתוך שנתיים".

אזורי הביקוש: "יש נהירה מהמרכז דרומה"

לנמרוד ולביסרטמן יש שפה שפיתחו לחלוקה של האזורים בישראל שמקלה עליהם את השיח. Zone 1 - זה לב הביקוש כמו ת"א, רמת השרון, רמת גן וגבעתיים; Zone 2 - ראשל"צ, רחובות ולוד; Zone 3 - כרמי גת ואשקלון; Zone 4 - אופקים ונתיבות. לדבריהם האזור הכי חזק כיום הוא אזור 3.

לדברי נמרוד, "היום לדעתי Zone 3, שזה כרמי גת ואשקלון, מוכיח את עצמו בקצב המכירות ובמחירים. יש נהירה במקומות האלה מהמרכז דרומה. למשל בעיר היין באשקלון, אנחנו פוגשים חבר'ה שמתחילים לנדוד מנס ציונה ומאשדוד לכיוון הזה. המרחק בין אשדוד לעיר היין הוא 20 דקות ופער מחיר של 10,000 שקל למ"ר ויותר.

"קצב המכירות בכרמי גת הוא קצב שאני שואל את עצמי אם יש בו היגיון. היום אנחנו עם 210 דירות מכורות - שנה לפני סיום הפרויקט. קצב המכירות מהיר יותר מזמני הביצוע. נותרו סה"כ כ־73 דירות למכירה. רכשנו עכשיו עוד מתחם חדש בכרמי גת".

יש לכם מקרים של עיכובים בגלל המחסור בפועלים?
"ברוב הפרויקטים שלנו הסתמכנו על עובדים זרים, כך שהמלחמה לא משפיעה עלינו כמעט - למעט פרויקט גדול ומשמעותי אחד באריאל שמוריד את הדוחות מטה", מספר בסירטמן. "לשם העובדים הזרים לא מגיעים, הפלסטינים לא מגיעים, וגם הישראלים לא מוכנים להגיע לשם. העבודות שם נעצרו, אך לאחרונה חזרנו בפול גז והתחלנו כבר במסירות.

"בשאר הפרויקטים אנחנו עובדים עם עובדים זרים מסין, ממולדובה ומטורקיה, כך שעלויות הביצוע התייקרו, אבל לא בצורה מטורפת. בסופו של דבר אלו פועלים שמתעסקים בעבודות רטובות: שלד, בנייה, טיח וריצוף ואלו התייקרו.

"נכון שכתוצאה מהמחסור בעובדים פלסטינים, העובדים הסינים דורשים יותר כסף. אם מכמתים את זה למספרים - אז סגרנו לפני המלחמה עם קבלן שלד בסכומים של 420 שקל למ"ר עבודה, והיום המחיר כבר 480־490 למ"ר, כלומר התייקרות של 15% בשכר עבודה בלבד בעבודות רטובות.

"זה מגדיל את התשומות לפרויקט בשיעור של 5%־10%, כלומר זאת לא קטסטרופה. זאת בעיה בעיקר לקבלנים קטנים יותר, של תמ"א 38 וכו', שהסתמכו על פלסטינים. להם אין פתרון כי עובדים זרים קשה יותר להביא לפרויקט קטן. שם כנראה הפגיעה קשה יותר.

"יש גם עניין של חומרי גלם. נכון שטורקיה נסגרה אבל יש חלופות - קודם עוברים דרך יוון קודם ואז זה מגיע אלינו. חלק מהמשלוחים מסין נסגרו בגלל המעבר בים האדום, אבל גם לזה מוצאים גם חלופות. לא הרגשנו עלייה בהתייקרות חומר הגלם.

איך זה?
"יש פחות עבודה במפעלי הבטון והברזל אז הם הורידו מחירים. לא מרגישים קטסטרופה במחירים של חומרי הגלם. יש לנו פרויקט גדול בחבצלת השרון עם 192 דירות בשלושה מגדלים של 18 קומות. אנחנו עם היתר דיפון וחפירה ושם אנחנו מנהלים משא־ומתן עם ספקי בטון ומגיעים למחירים של 280 שקל לקוב. אלו מחירים שלא היו ארבע שנים והמחיר זול מאוד. זה אומר שאין עבודה והספקים מורידים מחירים".

משהו לסיום?
בסטירמן: "אני חושב ששוק הדיור לא 'בוער', אלא התייצב והיום השחקנים לומדים לשחות בריבית של 6% - אנחנו כבר מתמחרים את המכרזים בריבית הזו. אנחנו מבינים את הלך הרוח וקולעים לקהל היעד שמעוניין לרכוש את הדירות האלה.

"אנחנו עם חזק ונעבור את הטרגדיה שנפלה עלינו ב־7/10. עם פרוץ הקורונה היה לנו פרויקט עם חן ואיתי גינדי שהיינו צריכים אז לשווק ואמרנו מה עושים, אבל חצי שנה אחרי כבר הכול התיישר. אנחנו לא קמים בבוקר ורואים קטסטרופה".

עוד כתבות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מתרסקת, אנבדיה צומחת - אך מי מהן תורמת יותר לכלכלה הישראלית?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"