גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלדד תמיר מגלה למה לא קנה דירה ומעריך – זה מה שיקרה לכלכלה הישראלית

מנהל ההשקעות הוותיק טוען כי "המצב של המשק הישראלי קשה, והיינו בין החלוצים שהסיטו השקעות לחו"ל" ● בראיון לפודקאסט של גלובס הוא מזהיר: "לא נוכל לעמוד בעוד שנה של מלחמה — זה יוביל למצב שמוסדיים גדולים יזרקו את אג"ח ממשלת ישראל" ● על מיזם פינטק שהוא מוביל: "עשה מאז ההשקה פי 3 ממדד S&P 500, רק באמצעות מידע"

אלדד תמיר / צילום: שריי עוז
אלדד תמיר / צילום: שריי עוז

אלדד תמיר הוא דמות ותיקה ומוכרת בשוק ההון הישראלי. הוא הבעלים והיו"ר של בית ההשקעות תמיר פישמן, אבל לאחר שנים רבות בניהול השקעות מסורתי הפוקוס שלו היום נמצא במקום אחר - חברת הפינטק FINQ, בה שותף גם איש העסקים ניר צוק (פאלו אלטו).

המלצות ההשקעה של מנהל כספי המיליונרים
בנק ההשקעות שהוריד את המלצתו למניית החברה הגדולה בעולם
ב-HSBC מעריכים: 4 מניות זולות שיכולות להיות הזדמנות ברבעון האחרון

בשני העשורים האחרונים, מאז הובילה ועדת בכר רפורמה בשוק ההון בישראל, הפכו חלק מהגופים המוסדיים בישראל ל"מפלצות" בהיקף הנכסים, כשבחלקם מתנהלים מאות מיליארדי שקלים.

בית ההשקעות של תמיר, לעומתם, נותר לפעול בהיקפים קטנים יחסית כשלצד ניהול קרנות הנאמנות (קרוב ל-2 מיליארד שקל), תיקי השקעות וקרנות גידור, הוא ביצע השקעות ממוקדות בהייטק וכעת תמיר מוביל כאמור מיזם טכנולוגי בתחום ההשקעות.

תמיר, המוכר גם לצופי הטלוויזיה (שימש בעבר כפאנליסט בתוכניות "לילה כלכלי" ו"הכרישים"), מספר בראיון לפודקאסט שוק ההון של גלובס על המעבר מניהול השקעות אנושי לאלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית, מותח ביקורת על שוק ההון המקומי, מסביר מדוע לדעתו הכלכלה הישראלית נמצאת בסכנה, ומגלה מה הוא חושב על השקעה בנדל"ן בישראל: "אין לי דירות. אני חושב שהשקעה בשוק במחירים האלה בארץ, זה פשוט לא הגיוני".

 

השיחה התקיימה כשעה בלבד לאחר החלטת בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי - ברמה של 4.5%. אולם המסר הכללי שהתקבל מהתחזית של חטיבת המחקר בבנק ומדברי הנגיד, אינו אופטימי במיוחד. בקצרה: עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל, כפי שבאה לידי ביטוח בחוזי הביטוח מפני חדלות פירעון באג"ח (CDS), ובפרמיה שדורשים המשקיעים הזרים על האג"ח הממשלתיות; האינפלציה צפויה להישאר גבוהה ולא לחזור בקרוב ליעד בנק ישראל (3% בטווח העליון); הצמיחה השנה תסתכם בחצי אחוז בלבד; הגירעון יהיה גבוה מתחזית האוצר השנה וגם בשנה הבאה; ויחס החוב-תוצר של ישראל הולך ומטפס. זו כמובן רק חלק מהרשימה, ועוד לפני שהזכרנו את האי ודאות הגיאו-פוליטית על רקע ההסלמה בגזרה הצפונית וישירות מול איראן.

"לא אימפריה כמו שחושבים פה"

לנוכח כל אלו, נגיד בנק ישראל, הפרופ' אמיר ירון, הודה בפה מלא כי העלאת ריבית היא אופציה "במידת הצורך". לדברי תמיר, "המצב של המשק הישראלי קשה. אנו בתקופה מאתגרת. בתמיר פישמן היינו בין החלוצים שהעבירו השקעות לחו"ל. לא בגלל שיש לנו משהו נגד ישראל, אבל בסוף כשאתה מנהל כסף, אתה צריך להסתכל ללקוח שלך בעיניים ולעשות מה שנכון עבורו. זו האחריות שלי. כרגע ישראל לא נמצאת בטופ 10 שלי, והייתי עדין. אנחנו לא איפריה כפי שאנו שוגים לחשוב לפעמים".

הוא לא חוסך בביקורת על ניהול המדינה: "אני חושב שמקבלי ההחלטות חיים בסרט שאנחנו אימפריה כלכלית. רוסיה יכולה לנהל מלחמה ארוכה כי יש לה מלא נפט. ארה"ב יכולה לנהל איזה גירעון שהיא רוצה, כי היא יכולה גם להדפיס כסף. אנחנו לא".

תמיר מזהיר כי שנה נוספת של לחימה תביא את ישראל למקום מסוכן מאוד. "לא נוכל לעמוד בכך ונגיע למצב שאיגרות החוב שלנו ידורגו כ 'ג'אנק בונדס' - שמשמעותו היא שכל המוסדיים הגדולים מוכרים את אג"ח ממשלת ישראל. זה אומר שהשקל מתרסק, ואז הנגיד רץ להעלות ריבית כי אנחנו בהיפר-אינפלציה; כוח הקנייה שלנו יורד והמצב מידרדר במהירות".

מגמת הוצאת הכספים לחו"ל שעליה מדבר תמיר אכן הואצה בשנתיים האחרונות, כפי שניתן לראות למשל בשוק החיסכון: אם עד לפני שנתיים-שלוש מסלולי ה-S&P 500 היוו חלק שולי למדי מסך הנכסים המנוהלים כאן, כיום בערך כל שקל שני שמופקד לפנסיות של הציבור מושקע במדד הדגל האמריקאי. תמיר מזהה את האשמה בכך בשוק המקומי.

"רואים שהחברות הטובות באמת בסוף מגיעות לנאסד"ק. זו המציאות. תנסו למצוא לי חברה בבורסה המקומית שאתם מאמינים שתהיה שווה פי 4 בעוד עשר שנים. אני פשוט לא רואה את זה קורה כאן", הוא אומר.

אם נסתכל על תקופת הקורונה, היו פה לא מעט הנפקות גדולות. לא השתתפת בהן? "לא. אתם יודעים מה הכי מעצבן? שאין פה בגרות. זה היה לא רציני ולא מקצועי. החתמים לא באמת אחראים על כלום, והחברות - הן מוכרות הבטחות וחלומות, לא עסקים אמיתיים. גם מי שהרוויח, עשה את זה רק 'על הנייר' כי אין נזילות בבורסה, אתה לא יכול למכור מתי שבא לך. יש פה המון בעיות".

ובכל זאת, הבורסה המקומית מציגה ביצועים יפים בסך הכול למרות המצב. אם נבדוק מנקודת השפל שאחרי טבח 7.10, נראה שהיא כבר עלתה בכ-30%. "נכון, אבל אם ניקח את השנתיים האחרונות, המדדים פה על אפס. הבורסה עושה עכשיו איזה תיקון כי יש איזושהי מידה של אופטימיות, אבל השנתיים האחרונות עמדו על אפס".

השנתיים האחרונות אכן היו מרות לכלכלה הישראלית, מה שמתבטא היטב במדד ת"א 35, שעלה בפרק הזמן הזה ב-13% בעת שמדד S&P 500 עלה בכ-60% באותו זמן. אולם זו עדיין תשואה נאה לבורסה הישראלית, בוודאי אם מסתכלים על המלחמה הרב-זירתית שעמה המדינה מתמודדת.

מה התובנות מקדנציה סוערת של נשיא בארה"ב

בעוד פחות מחודש ייערכו הבחירות לנשיאות ארה"ב. תמיר נזכר בקדנציה של דונלד טראמפ שהסתיימה ב-2020, ולא חושש מאף אחד מן המועמדים. "זו הייתה תקופה נוראית. היינו קמים בבוקר לראות מה הוא עשה ועושה, או מה הוא צייץ. נורא קשה לנהל השקעות כשמישהו קם בבוקר ואומר: 'זהו, אין סינים יותר. אנחנו הולכים להטיל מכסים עצומים'".

מי לדעתך עדיף מבחינת השווקים - טראמפ או האריס?
"אני חושב ששניהם טובים או גרועים באותה מידה. אני לא רואה פה מישהו שיעשה יותר טוב או פחות טוב לכלכלה. אחד בלתי צפוי לחלוטין, והשנייה? אין לי מושג מה הדעות שלה".

אתה מעריך שתהיה טלטלה לאחר הבחירות?
"אני חושב שזה דווקא כן מבשר טובות לכלכלה הגלובלית, כי אין פה איזו דרמה גדולה. רואים את זה גם בשוק עם הסקרים. הסקרים לטובת טראמפ? זה לא שינה הרבה בשוק. בסוף השווקים זזים בגלל פוליטיקה או מאקרו, כי מישהו מספר לעצמו איזה סיפור. אין פה סיפור מובהק. בסך הכול הכלכלה האמריקאית במצב טוב - האינפלציה בשליטה, התפוקה עולה. הכלכלה חזקה".

 

איך תשפיע ה-AI על שוק ההון

לאחרונה סיים תמיר את כהונתו כמנכ"ל בית ההשקעות שלו, וכיום הוא מושקע כל כולו לדבריו במיזם ה-AI (בינה מלאכותית) שהקים יחד עם ניר צוק, אותו הוא מכנה "היזם הישראלי הכי מוצלח שגדל כאן". השאיפה לדבריו היא "לשנות סדרי עולם בכל מה שנוגע להשקעות, לניהול כספים וחסכונות. ה-AI יותר גדול לדעתי מהמהפכה התעשייתית, שבה התנהלנו עם עגלה וסוסים ועברנו למכונות - זה חתיכת אירוע. גם חברתית, גם פוליטית, גם מבחינת מבנים וארגונים. הכול משתנה מקצה לקצה".

בינתיים הטרנד הזה סוחף את השווקים, אתה לא חושב שזה עשוי להיגמר כמו בועת הדוט.קום?
"אני לא חושב שאנחנו בדוט.קום. זו בעיני מהפכה מטורפת וצריך להפנים את זה ולהתכונן. אם אתה מבקש מ-AI לכתוב לך קוד למשהו, הוא כותב. אתה מביא לו פייתון, הוא מחזיר לך בג'אווה (שפות תכנות, ב"ל וח"ש). דברים שלוקחים שבועות מתבצעים בשלוש דקות. אתה מבקש ממנו גרפים של תעשייה באנגליה בשנים האלה - טראח. וזו רק ההתחלה".

המיזם של תמיר, עם צוק, נקרא FINQ. זו למעשה פלטפורמת השקעות המבוססת על מודל של בינה מלאכותית. "אנחנו מדרגים בצורה אוטומטית, מתמשכת ויחסית מדי יום את כל המניות של S&P 500. זה אומר ממקום ראשון עד מקום 500, בצורה דינמית מתמשכת יומיומית".

לדברי תמיר, המשמש כמנכ"ל FINQ, התיק שמנוהל על ידי האלגוריתם עשה מאז ההשקה תשואה של "פי שלושה בערך מה-S&P 500 נכון להיום. וזה בלי מנהלי השקעות ובלי אנליסטים, רק באמצעות מידע - מה אומרים בשוק, ברדיט, בעיתונים, מה החברה הודיעה, מה המכפיל ההיסטורי ועוד. הוא עושה דברים שאני לא הייתי עושה כמנהל השקעות", הוא מפתיע: "אני למשל הייתי מוכר מזמן כבר את אנבידיה, כי מבחינתי במכפיל 600 אני לא קונה. אבל האלגוריתם אסף את הסנטימנט, את מה שאנשים אומרים בשוק, והחזיק אותה".

מה המודל הכלכלי? אתם מנהלים תיקים?
"אנחנו מנהלים שתי פלטפורמות להשקעות מבוססות AI, ישראלית ואמריקאית. בישראל יש לנו הרשיונות ובארה"ב מצפים לקבל רישיון ממש בקרוב, ואז נוכל לנהל השקעות".

כשתקבלו רישיון, אתם מתכננים גם להיכנס לתחום הפנסיה. אתם בעצם רוצים להחליף את הסוכנים?
"זה באמת יעצבן הרבה מאוד אנשים. סוכן הביטוח הוא מתווך פיננסי מאוד בעייתי, בגלל מודל התגמול שלו. הסוכן היום לוקח לקוחות רק כשזה משתלם לו. איך הוא עושה מזה כסף? הוא מוכר לך מוצרים ומעביר אותך בין חברות כך שהוא ירוויח יותר, ולא לפי האינטרס האמיתי שלך. אצלנו הכול דיגיטלי ועמלות ההפצה זהות לכולם. אין לנו הטיה מוצרית".

אמנם הכול דיגיטלי, אבל אין התייחסות אישית לצרכים של כל אחד. לא בטוח שכדאי למי שעבר את גיל 60 למשל להשקיע את כל הפנסיה שלו ב-S&P 500, שהוא מדד תנודתי.
"נכון. זה השלב הבא שלנו. נוריד מסלקה ונשאל שאלות אישיות כדי לאתר דמי ניהול גבוהים או ביטוחים כפולים, ונעשה התאמות לפי הצרכים של כל אחד".

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים