גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט חוגגת שנתיים של ראלי, וההיסטוריה מלמדת שזו רק ההתחלה

מדד S&P 500 השלים בסוף השבוע האחרון שנתיים לשוק השורי, עם עלייה של 62% ● אם לשפוט לפי 90 השנים האחרונות, מדובר בראלי קצר ומתון יחסית, לפחות בינתיים ● כעת המומחים מעריכים שכללי המשחק משתנים, ועונת הדוחות הנוכחית עומדת להכריע את כיוון השוק ● וגם: התאוריה של בלקרוק – האם המשקיעים חסינים למלחמות?

וול סטריט חוגגת שנתיים של ראלי
וול סטריט חוגגת שנתיים של ראלי

עוד בשלהי 2023 הזהירו המומחים שהראלי בוול סטריט בדרך לסיומו. בג'יי פי מורגן אף צפוי ירידה של 12% במדד S&P 500 במהלך שנת 2024, ובמורגן סטנלי של 6% אחרים צפו יציבות ומנגד דויטשה בנק וגולדמן זאקס היו "השוריים" ביותר וצפו עלייה של 7% לכ־5,100 נקודות. אבל מדד הדגל האמריקאי לא רק עלה, בסוף השבוע האחרון הוא השלים עלייה של 22% מתחילת השנה, ושבר את שיא כל הזמנים בפעם ה־45 (לעומת ממוצע היסטורי של 16 פעמים בשנה). סוף השבוע האחרון היה יום ההולדת השני של השוק השורי, מאז החלו העליות באוקטובר 2022.

הפכה לחביבת השורטיסטים: הצרה החדשה של סולאראדג' 
הישראלית שמתרחבת בארה"ב ומזנקת ב-42% בוול סטריט
בדיקת גלובס | יותר ממחצית מכספי הפנסיה השנה זרמו למדד S&P 500

מאז שהתחיל שוק השוורים הנוכחי, באוקטובר 2022, רושם מדד ה־S&P 500 עלייה של 62% ומדד הנאסד"ק 100, מדד הטכנולוגיה אף מאפיל עליו עם זינוק של קרוב ל־90%. אבל השוק לא עלה בצורה רצופה. העליות בשווקים הן אף פעם לא באמת בקו ישר וכדי ליהנות מהתשואות היפות צריך להחזיק חזק בזמנים של ירידות. בתוך השנתיים הללו, מדד ה־S&P 500 הספיק לרדת חמש פעמים ב־5% ויותר (מתוכן שלוש פעמים רק בשנה האחרונה ומפולת אחת בתחילת אוגוסט שעוררה בהלה גלובלית), כשפעמיים מתוכן היה מדובר בירידה שהגיעה לכ־10%. הנאסד"ק ירד אף יותר מכך.

רמות התמחור בוול סטריט אמנם נחשבות גבוהות יחסית לעבר, אך בתי השקעות שונים העלו את מחירי היעד למדד ואף צופים המשך עליות, גם על רקע הריבית שמתחילה לרדת בעולם, ובעיקר ריבית הפד שירדה כבר בחצי אחוז וצפויה להמשיך לרדת ולכן עשויה לסייע לחברות להרוויח יותר ולתדלק את וול סטריט. מנגד, נביאי הזעם בשוק ההון האמריקאית מזהירים שסכנת השוק הדובי לא חלפה, שהראלי הנוכחי מהיר מידי ושהשוק מתוח עד הקצה. אז מי צודק? ומה מלמדת ההיסטוריה על ההמשך?

האם השוק השורי הנוכחי חריג?

התשובה משתנה כמובן בהתאם לתקופת המדידה, אבל התשובות די דומות בסופו של דבר. בבנק ההשקעות האמריקאי סטיפל מציינים כי מאז 1932 תקופה שורית ממוצעת נמשכת כ־4.9 שנים - כך שהראלי הנוכחי, לפחות מבחינה היסטורית נחשב קצר עדיין. מנגד, אגב, שוק דובי ממוצע נמשך 1.5 שנים. בחברת המחקר קרסון מציינים כי מאז 1950 זמן השוק השורי התארך מעט ל־5.5 שנים. ויש עוד שורת חישובים על פני תקופות זמן שונות שמציגות בין 3 ל־5 ומשהו שנים.

גם כשמסתכלים על גובה העליות, נראה שיש לשוק עוד לאן לשאוף. על פי סטיפל, בשוק שורי ממוצע מדד S&P 500 עולה ב־178%, ובשוק דובי ממוצע נרשמת נפילה של 35%. בהרטפורד, שמשתמשים בשיטת החישוב השמרנית ביותר שנתקלנו בה במדידת השוק השורי, עם משך ממוצע של 2.7 שנים, מדברים על עלייה ממוצעת של 115% במדד ה־S&P 500 - עדיין הרבה מעל התשואה הנוכחית של 62%.

בהרטפורד מציינים כי השוק השורי הארוך ביותר, אגב, היה זה שלפני התפוצצות בועת הדוט.קום בשנת 2000. השוק השורי ההוא נמשך במשך יותר מ־12 שנים עם עלייה של 582%. השוק השורי השני באורכו היה זה שלאחר המשבר הפיננסי העולמי של שנת 2008. מאז ואז פרוץ הקורונה, זינק המדד האמריקאי ביותר מפי 4.

מה הבנקים הגדולים צופים להמשך?

כאמור, אף אחד מהאנליסטים ובתי ההשקעות הגדולים בעולם לא ראו את זה בא. וכשהעליות לא עצרו במהלך השנה, המומחים הגדולים נאלצו לעדכן את התחזיות שלהם כלפי מעלה. בגולדמן זאקס העלו השנה כבר מספר פעמים את מחיר היעד שלהם למדד וצופים כעת כי עד סוף השנה יגיע המדד ל־6,000 נקודות ובשנה הבאה ל־6,300 נקודות (לעומת 5815 בסיומו של יום שישי). הם הסבירו זאת בגידול בשולי הרווח של החברות במדד ובצפי לגידול ברווחי החברות גם בשנים הבאות. להערכת הבנק, סביבת המאקרו הנוכחית תומכת בהמשך התרחבות שולי הרווח, והם מציינים לדוגמה את הגידול בקצב מהיר יותר מהצפוי בכלכלת ארה"ב ברבעון השני.

מנגד, בבנק הגדול בעולם, ג'יי פי מורגן, המשיכו גם בחודש יולי האחרון להיות פסימיים ולדבוק באדיקות בתרחיש האימים שלהם לפיו עד סוף השנה המדד ייפול לרמה של 4,200 נקודות, ירידה של כמעט 22% (וכמעט 30% מהרמה הנוכחית), כשלדעתם התרחיש של נחיתה רכה לא יקרה "וגובר החשש מנחיתה קשה". בחברת המחקר BCA research היו אף פסימיים יותר וצפו נפילה לרמה של 3,750 נקודות (נפילה של 30% מאז ו־36% מהרמה הנוכחית) ואף מיתון "בסוף השנה או בתחילת השנה הבאה". השוק אגב, ראה את תחזיות האימה הללו, פיהק וסירב להתרגש ואף המשיך לעלות ב־8% נוספים.

במילים אחרות, אם ההיסטוריה תחזור על עצמה, ממש לא בטוח שהגענו לסוף העליות בשווקים. הגופים השונים מציינים כי שווקים שוריים נמשכים הרבה יותר זמן ממחזור העליות הנוכחי בשווקים (הגם שהמחזור שנמשך מאז הקורונה ועד שנת 2022, זמן התחלת העלאת הריביות בעולם, היה קצר יותר) לא מעט אנליסטים כאמור עדכנו את התחזיות שלהם כלפי מעלה, וצופים המשך עליות, בעיקר על רקע הורדות הריבית, שצפויות לסייע לחברות. אם זה המצב, ייתכן שצפויות עוד שנתיים ויותר של עליות בשווקים לפני שיגיע המשבר הבא.

האם עונת הדוחות הקרובה תשנה הכל?

בימים אלו נפתחת עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה, ובשוק מצפים בקוצר־רוח לראות האם הודעת הריבית של הפדרל ריזרב מספטמבר (אז הוא הוריד את הריבית ב־0.5% לרמה של 5%) תבוא לידי ביטוי בתחזיות החדשות.

החשש הגדול של הפסימיים בוול סטריט הוא התמחור של המניות והשאלה האם הם מצדיקים את הרווחים וההכנסות של החברות בפועל. מייקל קנטרוביץ, אסטרטג ההשקעות הראשי של פייפר סנדלר, ציין בשיחה עם Yhaoo Finance כי "תמחורים גבוהים כשלעצמם הם לא הסיבה לכך ששווקים שוריים מסתיימים. צריך להיות זרז". הוא ציין כי שתי הסיבות הנפוצות לעצירה בשוק הן זינוק בריבית או עלייה באבטלה, אך שתי הסיבות הללו כרגע לא נראות באופק. "השוק עובר מסביבה שמונעת ע"י המאקרו כלכלה לסביבה שמבוססת על היסודות. מה שיקבע אם השוק ימשיך לעלות זה רווחי החברות".

על פי סקוט כרונרט מסיטי בנק, "חלק גדול ממה שמתומחר בשווקים הוא מה שנקרא 'נחיתה רכה'. יכולה כמובן להיות הפתעה שאף אחד לא רואה שמגיעה, אבל נכון לעכשיו קצת יותר קשה לראות מאיפה יגיע ההלם הבא לשווקים. אם הדברים ימשיכו להתנהל בהדרגה (ההתקררות בצמיחה הכלכלית. נ"א) המשקיעים יוכלו להתמודד עם קצת שינוי".

יו''ר הפד, ג'רום פאוול / צילום: ap, Ben Curtis

ההסבר של בלקרוק לתעלומה של השוק

ובכל זאת נשאלת השאלה, איך יכול להיות שהשווקים מזנקים בזמן שהמתיחות הגאו־פוליטית רק עולה? במזרח התיכון מתפתחת מלחמה אזורית, והמלחמה בין רוסיה לאוקראינה לא מתקרבת לסיום. האם השווקים הפיננסיים מפתחים חסינות לתנודתיות בזווית הגאו־פוליטית? כך לפחות מעריכים בענקית ניהול ההשקעות בלקרוק.

בשבוע שעבר התראיין בן פאוול, אסטרטג ההשקעות באזור אסיה־פסיפיק של בלקרוק, לרשת CNBC האמריקאית והציג תזה ולפיה השווקים מגלים עמידות גוברת לטלטלות בסביבה הגאו־פוליטית הגלובלית. בארץ נוטים הכלכלנים הבכירים להסכים עם התזה, אך מוסיפים הסתייגויות משלהם.

פאוול גורס כי במצב שנוצר, "נכנסנו לתקופה הרבה יותר תנודתית במישור הגאו־פוליטי בשנים האחרונות, והשוק די מתרגל לאירועים". לדבריו שוק המניות הופך ליעיל יותר בתמחור הסיכון - מפחית את המשמעויות של חוסר ודאות הנלווה לעימותים, ומתמקד בגורמים שישפיעו על הכלכלה בטווח הארוך, כגון הפחתת הריבית בארה"ב או חבילת התמריצים של ממשלת סין. עם זאת, פאוול מדגיש כי בבלקרוק עדיין עוקבים אחרי האירועים במזרח התיכון, ובמקרה שיזהו משהו שמתחיל לצאת משליטה, הם יידרשו להערכה מחודשת.

ככלל, החשש המרכזי כיום בבלקרוק הוא להיות במצב של השקעת־חסר (Under-invested) ולא של השקעת יתר (over-invested) בשווקים. פאוול מציין כי "בארה"ב בפרט, ישנו נושא הבינה המלאכותית (AI) שאנחנו מכנים 'כוח-על', שממשיך להתרחב ולגדול, למשל לתחום התשתיות והאנרגיה".

באשר לתוכנית התמריצים של ממשלת סין, שהוכרזה לפני מספר שבועות, פאוול צופה כי היא תייצר משיכה לסין בטווח הקצר, אך בטווח הזמן הארוך הוא דווקא מעדיף את הכלכלה ההודית. לדבריו, "הודו הפכה בשבועות האחרונים למובילת מדד השווקים המתעוררים של MSCI, ולקחה את הכתר מסין", עם זאת הוא סבור כי חבילת התמריצים תעודד משקיעים לחזור לסין: "די סביר שחלק מהכסף שהקצו המשקיעים בעולם, למשל לאזורים אחרים באסיה, יימשך בחזרה לסין".

ולמרות הכל: אל תוותרו על פיזור

ומה חושבים על כך כלכלנים בכירים במשק המקומי? "בגדול אני מסכים, השווקים די אדישים למאורעות שאין להם השפעה כלכלית גלובלית", אומר מודי שפריר, אסטרטג ראשי לשווקים פיננסיים בבנק הפועלים. "מה שכרגע משפיע בעולם הם בעיקר הנתונים הכלכליים בארה"ב שהם עדיין טובים, ובעיקר הורדות הריבית".

מצד שני, "אי אפשר להגיד שהשווקים מתעלמים כליל מהאירועים האלה. כשהתחילה מלחמת רוסיה-אוקראינה, מחירי הסחורות זינקו בעולם בצורה מטורפת, זה גרם לעלייה חדה באינפלציה והוביל להעלאות ריבית", מזכיר שפריר. באשר למזה"ת והמלחמה שמתנהלת כאן, להערכתו "כל עוד היא לא משפיעה כלכלית יותר מדי (על העולם), הרי שהשווקים פחות מתייחסים לזה. אם נפגע לאיראנים בייצור הנפט או שנלך למשהו יותר רציני, השווקים לא יוכלו להתעלם מכך. מחירי הנפט יקפצו וזה בהחלט ישפיע על השווקים בעולם".

קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיות שווקים בבנק לאומי, סבור כי בגזרה המקומית יש למלחמה השפעה, המשתקפת למשל בעצבנות (סטיות תקן) במסחר בשקל־דולר, או בפרמיית הסיכון של ממשלת ישראל (CDS) שזינקה ולא ירדה. לוי מציין כי לשוק ההון "יש כבר מספיק ניסיון כדי להרגיש בטוח עם התמחור של התרחישים האפשריים. השווקים מגיבים לאירועים, אבל המתיחות הגאו־פוליטית מתומחרת והפכה להיות משהו שהשוק הסתגל אליו, לכן התנודתיות פחתה".

מה יכול המשקיע הישראלי לעשות במצב הנוכחי? לוי מלאומי ממליץ להסתכל על שתי נקודות זמן חשובות: הבחירות בארה"ב שיתקיימו בתחילת נובמבר, והשנייה היא מועד העברת התקציב לשנת 2025 בישראל. "מה שנכון לרוב הציבור שלא מסוגל להעריך את משמעות האירועים הגאו־פוליטיים, הוא להיות מפוזר בהרבה סוגי נכסים בתיק ההשקעות. קרי להיות מושקע בהרבה מדינות ובהרבה סוגי מטבעות", מציע לוי.

"הפיזור מונע ירידות חדות בשווי התיק. כדאי להישאר בחשיפה גלובלית דרך קרנות סל, גם במניות וגם באיגרות חוב. אג"ח מייצרות כיום תשואה עודפת שלא הייתה הרבה שנים, ובכך הן מאזנות ומעניקות גידור טבעי בתוך התיק".

עוד כתבות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

עו''ד קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

עו"ד קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י