גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדכון שהשביח את הקרוס אובר הפופולרי. וגם ייקר אותו

הקרוס־אובר רב המכר של ניסאן עבר עדכון תקופתי עם נוכחות כביש משופרת, טכנולוגיות תקשורת מתקדמות ואיכות ייצור מרשימה בתא הנוסעים ● אולם המחיר ממשיך להתרחק מהפלח העממי

ניסאן קשקאי 2024 / צילום: יח''צ
ניסאן קשקאי 2024 / צילום: יח''צ

בסוף ספטמבר פרסמה חברת ניסאן היפנית דו"חות כספיים מדאיגים, שהראו כי הרווח התפעולי שלה צנח בחדות. גם המסירות הרבעוניות בארצות הברית ובסין, שני שווקי המפתח של החברה, נחתכו ומניית החברה צנחה. לא מעט אנליסטים אף הביעו חשש, שהיא לא תעמוד בתחזיות הרווח השנתיות שלה, שאותן כבר הנמיכה מוקדם יותר השנה.

מבחן דרכים | קומפקטי, מרשים ולא זול: הרכב שהוא ההחמצה של פולקסווגן
מבחן דרכים | הרכב שעושה צעדים ראשונים בארץ, עם עיצוב הרפתקני ומחיר תחרותי
מבחן דרכים | הדיל של סובארו: תביאו 200 אלף שקל, תקבלו סוס עבודה יפני

מאחורי הנתונים האלה ניצב משבר זהות מתמשך. ניסאן הייתה חלוצה עולמית בפיתוח כלי רכב חשמליים להמונים בתחילת העשור הקודם אך לא הצליחה למנף את יתרון הראשוניות. כיום היא מנסה להדביק פערים בשוק, שאותו היא עצמה המציאה. החברה גם מתקשה לשדר ערכי מותג חדים ומובחנים לדור החדש של לקוחות ויש לה היצע דגמים מבוגר יחסית. היא אמנם מייצרת טכנולוגיות הנעה מתקדמות אך אין לה "זהות טכנולוגית" מובהקת, כמו שיש לטויוטה עם הטכנולוגיה ההיברידית.

אחת מנקודות האור העקביות של ניסאן הוא הקרוס־אובר "קשקאי", שמיוצר בבריטניה. הדגם הזה הוביל במשך שנים את המכירות בפלח הקרוס־אובר האירופי שלו וגם הדור החדש שלו, שהושק ב־2021, כבר מסר מעל 300 אלף יחידות. אבל בניסאן לא נותנים למוביל המכירות שלהם לאבד תנופה והשנה מגיעה תורו של עוד עדכון תקופתי לרכב.

עיצוב חיצוני

מחלקת העיצוב החליטה לוותר הפעם על האיפוק והעניקה לקשקאי עיצוב "טכנולוגי" ובעל נוכחות בולטת למרחוק. החרטום עוצב מחדש עם סבכת מצנן גדולה, מושחרת ומרובת אלמנטים, שמשתלבת בפנסי חזית עם עיצוב חדש ומתוחכם.

מאחור זכה הרכב לקבל פגושים חדשים וחלקלקים ופנסים רוחביים עם כיסוי שקוף. אם מוסיפים לכך גוון שונה לגג וחישוקים רחבים ונאים מקבלים רכב שקשה להתעלם ממנו על הכביש למרות שאינו צעיר.

פנים הרכב

גם תא הנוסעים עבר שורה של עדכונים, אם כי פחות דרמטיים. מערך הפיקוד כולל כעת צמד מסכים דיגיטליים גדולים, כולל מסך מולטימדיה רוחבי בגודל 12.3 אינץ'. שניהם חדים, בהירים ומשובצים בגרפיקה מקורית ומציגים את המידע בצורה ברורה גם ללא משקפי קריאה.

ממשק התפעול מסתייע כעת במערכת "גוגל אוטו", שמשדרגת מאוד את חוויית הנסיעה באמצעות ממשק קולי בשפה טבעית. המערכת שולפת מידע מהרשת לבקשת הנהג, מקריאה לו חדשות עדכניות ומעשירה את הזמן בפקקים מבלי צורך להוריד עיניים מהכביש. מי שמכור ל"אלקסה" יקבל תמיכה קולית גם באמצעותה. נקווה, שמערכות כאלה יהפכו לסטנדרט בכל תעשיית הרכב.

הנדסת האנוש מתוכננת היטב עם תנוחת ישיבה גבוהה ומושבים נוחים מאוד, מוט הילוכים קצר ומתוחכם בקונסול המרכזי וגיבוי של מתגים פיזיים גדולים לתפעול מערכות חיוניות כמו מערכת האקלים והקול, שחוסך את הצורך לנבור בתפריטים. יש אפילו מתג קיצור דרך ייעודי לביטול ההתערבות הטורדנית של מערכת השמירה על הנתיב.

רמת האבזור התקני בגרסת ה"טקנה" הבכירה בה נסענו מעניקה לתא תחושה של רכב פרימיום. המושבים עטויים בדיפוני דמוי־עור תפורים בשילובי צבעים נאים, שמכסים גם את החלק העליון של מערך הפיקוד ושל הדלתות. יש גם תאורת אווירה מתוחכמת, גג שמש גדול ומערכת קול טובה.

חבל רק שפריטי אבזור כמו דלת אחורית חשמלית ומושב נהג חשמלי, שהם תקניים כיום בכלי רכב סינים, מסופקים רק בגרסת האבזור הגבוהה והיקרה. גם רמת הגימור גבוהה ומרגישה "יפנית", למרות שהרכב מיוצר בבריטניה, ובידוד הרעשים מצטיין.

מרחב הפנים נותר דומה לזה של הדור הקודם ויענה על הדרישות של ארבעה מבוגרים לא־קטנים פלוס מתבגר. עם זאת בסיס הגלגלים באורך 2.66 מ' בלבד ויש בפלח כלים שמציעים יותר מרווח לרגליים מאחור.

תא המטען הרחב מספק נפח סביר של 480 ליטר אך גם כאן יש בפלח מתחרים עם נפח גדול הרבה יותר, דוגמת סקודה קארוק.

סקודה קארוק / צילום: יח''צ

מנוע וצריכת דלק

הקשקאי מוצע בחו"ל עם שלל מנועים, כולל עם הנעה היברידית מלאה. לישראל הוא מגיע כיום רק עם מנוע 1.3 ליטר טורבו עם 156 כ"ס וסיוע היברידי "קל", שמשודך לתיבה רציפה. זהו מנוע נעים ורגוע, שמרגיש קצת עצל בסל"ד נמוך, אלא אם משלבים את מצב התכנות הספורטיבי.

המנוע לא מתנגד לטפס לסיבובים גבוהים כדי לספק דחף חיוני לצורך עקיפה מזדמנת או האצה בעלייה. אבל עם תאוצה מאפס ל־100 קמ"ש ב־9.2 שניות הוא לא מעלה את סף הריגוש. הוא מצטיין בשיוט רגוע על הכביש המהיר ומאפשר לשמור על מהירויות גבוהות ללא מאמץ.

תיבת ההילוכים היא אחת הטובות מסוגה והיינו צריכים לבדוק כדי להאמין שמדובר בתיבה רציפה ולא בתיבה כפולת מצמדים. צריכת הדלק המוצהרת עומדת על כ־16 קילומטר לליטר ובנהיגה רגועה ניתן להשיג נתון די קרוב למוצהר.

על הכביש

על הכביש, הקשקאי מכויל לענות על הדרישות הטיפוסיות של לקוחות משפחתיים ושל נהגי ציים. יש לו היגוי קליל, שמסייע לתנועה בעיר, אם כי הוא לא מחזיר יותר מדי מידע מהכביש. המצב הספורטיבי מוסיף לו משקל אך לא בהכרח דיוק. נטיית הגוף בפניות הדוקות סבירה ובסך הכול הרכב מאוד ידידותי לנהגים נטולי אמביציות.

כיול המתלים רך יחסית וספיגת הזעזועים בעיר ומחוצה לה סבירה, אך ספק אם חישוקי ה־19 אינץ' הם הבחירה הנכונה לרכב הזה. בעת מעבר על פסי הרעדה עירוניים המתלה האחורי נוטה לקפץ ולחבוט במרכב בצורה קולנית. שווה לבדוק אופציה של חישוקים מתונים יותר.

טויוטה קורולה קרוס / צילום: יח''צ

מחיר

כמו רבים מהדגמים החדשים בפלח, גם הקשקאי ממשיך להתרחק משורשיו העממיים והנגישים. גרסת הבסיס עולה כעת 177 אלף שקל ואילו גרסת ה"טקנה" הבכירה בה נהגנו מציבה את המחיר על 200 אלף שקל.

אלה לא מחירים חריגים בפלח בימינו אבל הם מציבים את הרכב בתחרות קשה מול הרבה מאד דגמים וביניהם סינים מאובזרים וזולים יותר דוגמת צ'רי, שאותה משווקת פריזבי בעצמה.

עוד כתבות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת