גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התוכנית שתחליף את תמ"א 38 בגבעתיים אושרה סופית

התוכנית החדשה צפויה להוסיף 3,000 דירות במרכז העיר הוותיק של גבעתיים ●
מעל 90 אלף זכאים נרשמו להגרלת דירה בהנחה ● ועדת הפנים והגנת הסביבה אישרה בקריאה ראשונה הצעת חוק המאפשרת להקים בתי מאזנים על קרקע המיועדת למגורים בלי צורך לבקש אישור חורג ● הוכרזו שישה מתחמי פינוי-בינוי חדשים בצפון • חדשות השבוע בנדל"ן 

גבעתיים / צילום: Shutterstock
גבעתיים / צילום: Shutterstock

תכנון

גבעתיים: אושרה סופית התוכנית שתחליף את תמ"א 38 | בלעדי

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, בישיבתה השבוע, החליטה לתת תוקף לתוכנית המחליפה לתמ"א 38 בגבעתיים (לפי סעיף 23). התוכנית צפויה להוסיף 3,000 דירות במרכז העיר הוותיק של גבעתיים.

משדרגים את הדירה בפרויקט תמ"א 38? יש פטור ממס רכישה
קיבוץ האון הפסיד בבית המשפט. כמה תעלה וילה ליד הכנרת?

התוכנית היא תוכנית מפורטת להתחדשות עירונית, שקודמה על-ידי עיריית גבעתיים והרשות להתחדשות עירונית, הקובעת עקרונות יישום לתמ"א 38 ברחבי העיר באמצעות כמה מסלולים: חיזוק או הריסה ובנייה בחלקה בודדת ובאיחוד חלקות וקביעת גובה הבינוי על בסיס רוחב חלל הרחוב.

גובה הבינוי על-פי התוכנית הוא של 6-8 קומות, כתלות בחתך הרחוב ובאיחוד חלקות. כמו כן, התוכנית לא תחול על מתחמים המיועדים לתכנון מתחמי ברחבי העיר, בהתאם לתוכנית המתאר הכוללנית הנמצאת לקראת הפקדתה.

כבר בינואר השנה החליטה הוועדה לתת תוקף לתוכנית המחליפה של תמ"א 38 בגבעתיים, אולם בעקבות עררים שהתקבלו הן מטעם הוועדה המקומית גבעתיים, והן מטעם דיירים ויזמים, החליטה הוועדה לבחון שוב את החלטתה.

"הוועדה החליטה לבחון שוב את החלטתה ולדייק אותה, כך שתאפשר את כלכליות הפרויקטים ואת התחדשות המגרשים בעיר, תוך דגש על מגרשים בצפיפות נכנסת גבוהה, וכן תוודא שהעיר יכולה לעמוד בצרכים הפרוגרמטיים של התושבים הקיימים והחדשים", נמסר ממינהל התכנון.

יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, ערן ניצן, מסר: "תוכנית ההתחדשות בגבעתיים תאפשר למאות מבנים להתחדש באופן מגרשי בעיר בשנים הקרובות. התוכנית הנפחית מייצרת פשטות וודאות ביחס לנושאים הרבים הכרוכים בהתחדשות מגרשית ויאפשרו תוספת של אלפי יחידות דיור בעיר".

מתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון, אדר' ארז בן אליעזר, מסר: "לגבעתיים יש הזדמנות להיות העיר המובילה בהתחדשות עירונית במטרופולין. זה נעשה או באמצעות תוכניות להתחדשות מגרשית או באמצעות תוכניות פינוי-בינוי משמעותיות בראי הסעת המונים והמטרו. תוכנית זו מייצרת את הסדרה וודאות תכנונית מקיפה להתחדשות המגרשית תוך שמירה על איכותיות תכנונית שמתאימות לעיר גבעתיים".

לדברי אדריכל שגיא תמרי, מהנדס העיר גבעתיים, "הוועדה המקומית ועיריית גבעתיים מברכות על אישור התוכנית המחליפה את תמ"א 38 בעיר גבעתיים. לאחר שנים של עבודה תכנונית שמטרתה קביעת עקרונות תכנון ומתן כלים שונים בהתאם לסביבתם בעיר והשפעתם ממגבלות/ תמורות/ קרבה למערכות הסעת המונים וכיוצ"ב, אנו רואים בשנה האחרונה פרי לעמלנו. תוכניות אלו בכלל ותוכנית זו בפרט תאפשר את התחדשות העיר באופן מיטבי, תוך מתן פתרונות בינוי פרטניים בהתאם לגודל המגרש/ רוחב חלל הרחוב/ קביעת זיקות הנאה ושמירה על ערכים נופיים במטרה לשמור על ייחודה ואופייה של העיר מחד ומתן מענה להתחדשות המבנים".

מדיניות

מעל 90 אלף זכאים נרשמו להגרלת דירה בהנחה - הביקוש הכי גבוה בכפר סבא ובבית שמש

ביום ראשון בחצות הסתיימה ההרשמה להגרלת דירה בהנחה, שאליה נרשמו 90,370 זכאים וכללה 4,741 דירות ב-14 יישובים ברחבי הארץ. תוצאות ההגרלה יפורסמו לזוכים בשבועות הקרובים.

הביקוש הכי גבוה נרשם בעיר כפר סבא, שלראשונה עולה בהגרלות. בכפר סבא נרשמו 41,102 זכאים שמתמודדים על 598 דירות בהנחה. העיר השנייה בביקוש בהרשמה היא בית שמש, המהווה כמחצית מן הדירות שהוצעו בהגרלה ואלו בצביון חרדי. בהגרלה נרשמו 31,465 זכאים שמתחרים על 2,175 דירות בהנחה. במקום השלישי בביקוש ראשון לציון, אליה נרשמו 29,381 זכאים ומוצעות 58 דירות בהנחה בלבד, כך שסיכויי הזכייה נמוכים ביותר.

ביישוב בני עי"ש שליד גדרה נרשמו 23,263 זכאים על 717 דירות מוזלות. ביהוד 21,611 חסרי דירה נרשמו, ובה הוצעו 166 דירות בהנחה.

ניתוח שבוצע לאחרונה בגלובס העלה כי הדירות בהגרלה במיוחד ביישובים המבוקשים על-ידי הזכאים מגלמות הנחות של כמיליון שקל לכל זוכה. אך ההנחה היא לפני תשלומי הצמדות וכן עלויות שכר דירה בשנים מהזכייה ועד האכלוס.

במשרד הבינוי והשיכון ציינו כי נפתחה ההרשמה להנפקת אישורי זכאות לקראת ההגרלה הבאה שצפויה להיפתח בחודש הבא (דצמבר).

חקיקה

אושר בקריאה ראשונה: הקמת בתים מאזנים כל קרקע למגורים לא תדרוש בקשה לשימוש חורג

ועדת הפנים והגנת הסביבה בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה השבוע לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של חברות הכנסת מיכל מרים וולדיגר וגלית דיסטל-אטבריאן וחברי כנסת אחרים, המאפשרת להקים בתי מאזנים על קרקע המיועדת למגורים, ללא צורך בקבלת אישור לשימוש חורג בקרקע מהוועדה המקומית.

בתים מאזנים נמצאים בקהילה ומיועדים לעזור למתמודדי נפש לקבל סיוע בלי להידרש לאשפוז פסיכיאטרי.

לדברי יוזמת הצעת החוק ח"כ מיכל וולדיגר, מטרת הצעת החוק היא להתמודד עם קשיים באישור הקמת מסגרות שיקומיות־טיפוליות בקהילה בתוך שכונות מגורים, הנובעים לעתים מהתנגדויות של המתגוררים בסמיכות למקום המיועד לבניית מסגרות אלה.

התחדשות עירונית

הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית הכריזה על שישה מתחמי פינוי-בינוי חדשים בצפון

הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית הכריזה על שישה מתחמי פינוי-בינוי חדשים ביישובי הצפון - בחצור הגלילית, בבית שאן ובטבריה, שיכללו 4,293 דירות חדשות במקום 985 דירות ישנות.

התוכניות הן במתחם בן צבי ומתחם המגינים בטבריה : במתחמים אלה קיימות 393 יחידות דיור אשר ייהרסו, ובמקומן ייבנו 2304 יחידות דיור חדשות.

מתחם הדולב ומתחם החסידה בחצור הגלילית: במתחמים אלה קיימות 265 דירות אשר ייהרסו, ובמקומן ייבנו 1051 דירות חדשות.

מתחם דבורה הנביאה ומתחם מנחם בגין בבית שאן בהם קיימות 327 דירות אשר ייהרסו, ובמקומן ייבנו 818 יחידות דיור חדשות.

ההכרזה על מתחם כמתחם לפינוי-בינוי מקנה ליזם את הטבות המס הקבועות בחוק, שהן חיוניות למימוש הפרויקט, וכן מחילה עליו את ההסדרים הקבועים בחוק בנושא "דייר סרבן".

המתחמים שאושרו הם במסגרת "מסלול רשויות מקומיות", בו הרשות להתחדשות עירונית היא הגורם האחראי לקידום התב"ע, לרבות מימון התוכנית ומינוי והפעלה של צוות התכנון.

אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, מסר: "התוכניות בערים בית שאן, טבריה וחצור הגלילית יאפשרו טיפול הולם בשכונות ותיקות המשוועות להתחדשות בערים אלה, והן ישתלבו במסגרת המאמץ הממשלתי הנוכחי לשיקום ערי הצפון, בעקבות אירועי השנה האחרונה. ההכרזות מהוות בשורה אמיתית לתושבים שם וכן צעד משמעותי נוסף להרחבת פעילות ההתחדשות העירונית בישראל למרחבי פריפריה, במטרה לאפשר את חידושם בדומה לנעשה בהצלחה באזורי הביקוש".

עוד כתבות

מטה אלי לילי, ארה''ב, ומנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: AP - AJ Mast

"בית חרושת לתרופות": מחשב־על של אלי לילי ואנבידיה מציב רף חדש לשוק

ענקית הפארמה מובילה את מרוץ ההתחמשות של התעשייה בכוחות חישוב, בדרך למהפכה בגילוי ובפיתוח תרופות ● במסגרת ההסכם עם אנבידיה אמור להיבנות המחשב החזק בעולם לתחום הרפואי, שנשען בין היתר על טכנולוגיה ישראלית ● איך הוא ישנה את השוק?

רמי דרור / צילום: דרור סיתהכל

"לא אופטימי": מנהל ההשקעות שמסמן סקטור אחד להתרחק ממנו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רמי דרור, מנכ"ל ווליו השקעות מתקדמות, המנהלת כ-4 מיליארד שקל, ידע להמליץ לפני שנה על מניות הביטוח. כעת הוא בטוח שבטווח הקצר השוק המקומי ימשיך לעלות, בהינתן סיום המלחמה וכניסה לשנת בחירות ● ולאיזה סקטור הוא מעדיף לא להתקרב היום?

צוות פיטנגו / צילום: ביאנה קארו ויטקין

פיטנגו גייסה 300 מיליון דולר לשתי קרנות המשקיעות בשלבים מוקדמים

אחת מקרנות ההון סיכון הוותיקות בישראל מודיעה על גיוס של 300 מיליון דולר לשתי קרנות המשקיעות בחברות בשלבים מוקדמים - Pitango First ו-Pitango HealthTech ● מאז הקמתה השקיעה פיטנגו ביותר מ-300 חברות וביצעה כ-100 אקזיטים ● ומה הצעד הבא?

משה ינאי / צילום: רחל ינאי (מתוך ויקיפדיה)

כיצד הגיע משה ינאי לפשיטת רגל ומדוע הדירות והמסוקים שעל שמו לא עזרו?

היזם הסדרתי, שמכר בעבר חברות לענקיות IBM ודל, מצוי במרכזו של מאבק משפטי בישראל ובארה"ב לאחר שנפתח נגדו הליך כינוס נכסים ● קרן האשראי שינטילה דורשת לממש נכסים ודירות בשווי עשרות מיליונים, וטוענת כי ינאי מכר מניות בניגוד להסכם איתה ● ינאי מאשים את הקרן בריביות מופרזות על ההלוואות ומבטיח: מכירת אינפינידט תכסה את כל החובות

שרון רייך וגדעון עמיחי / צילום: רמי זרנגר, מנחם רייס

אחרי שנים שנעדרה מהפסקת הפרסומות: איילון ביטוח בוחרת משרד פרסום

לראשונה זה שנים, חברת איילון ביטוח ופיננסים בוחרת משרד פרסום ובקרוב תעלה בקמפיין טלוויזיה ● מעבדת החדשנות הטכנולוגית סיטיזון קיבלה הכרה רשמית כ"מעבדה חיה" של האיחוד האירופי ● אריקה כרמל-טק (בי-קיור לייזר), פותחת חנות פיזית ראשונה בקניון עזריאלי "מול הים" באילת ● וגם: זה המנכ"ל החדש של סוכנות מקפת שירותים פיננסיים מבית מגדל ● אירועים ומינויים

ירושלים. עלות המימון שחישבה שפיר גבוהה מהעלות שהוערכה בבדיקה הכלכלית / צילום: Shutterstock

העירייה ביצעה התאמות במכרז, אבל האם זה יספיק כדי להציל את פרויקט הדיור להשכרה בירושלים?

העירייה הזמינה הצעות להקמת פרויקט דיור בר־השגה במתחם בית העם, אך ההצעה היחידה, של חברת שפיר, הייתה גבוהה ביותר מ־55 מיליון שקל מאומדן העירייה ● כעת המכרז מפורסם שוב, עם יותר דירות ועם אומדן מעודכן למענק ההקמה

סניף יוחננוף / צילום: ישראל כהן

תתחרה בחקלאים? המהלך של יוחננוף לגידול פירות וירקות שיימכרו ברשתות

כפי שנחשף באתר גלובס, רשת יוחננוף תשקיע כ־30 מיליון שקל ברכישת קרקע חקלאית ● ב־IBI מעריכים כי המהלך "יקטין את התלות ביבוא ויצמצם את עלויות שרשרת האספקה" ● מה עומד מאחוריו, עד כמה הוא חריג, והאם יש לו פוטנציאל להתרחב מעבר?

סניף של רשת אושר עד / צילום: יח''צ

אושר עד החלה למכור אייפונים במחיר אטרקטיבי, אבל יש גם חסרונות

ההחלטה של רשת אושר עד למכור אייפונים במחירים זולים במיוחד עוררה סערה ברשתות החברתיות ● מה עומד מאחורי המהלך, עד מתי תימשך המכירה, והאם המתחרים מודאגים?

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן / צילום: Shutterstock

רשמית: מס הנסועה על רכב חשמלי הגיע לסוף דרכו. באוצר יציעו חלופה

מס הנסועה על רכב חשמלי לא יוטל ב־2026 וככל הנראה יבוטל סופית ● צ'רי הסינית מתרחבת מישראל לאירופה בשיתוף עם יבואנים ישראלים ● ג'אקו משיקה בישראל קרוס־אובר פלאג־אין מפואר למשפחות גדולות ● השבוע בענף הרכב

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

שיא של 15 שנים: מה הוביל למחזור המסחר החריג כל כך בבורסה?

היום בנעילת המסחר ביצעה הבורסה את עדכון המדדים הגדול בתולדותיה, כתוצאה מכך, רשמה מחזור עצום בנעילה ● מיהן החברות שיצאו או שנכנסו למדדים? ● ולמה אנרג'יאן זינקה למרות שנשרה ממדד ת"א 35? ● שאלות ותשובות

פרויקט 'מבנה הסוללים' בתל אביב / צילום: באדיבות החברה

חברת ההייטק ששוכרת 13 אלף מ"ר במתחם הסוללים

עוד רכישה בעולם ההתחדשות העירונית: מהדרין רוכשת את פי הנדסה ובנייה תמורת 27 מיליון שקל ● חברת ההייטק פיירבלוקס נכנסת לשטחי המשרדים במתחם הסוללים ● קריית גת בדרך להתרחבות ● וגם: העיר הערבית השנייה בישראל שמוכרז בה פינוי־בינוי ● חדשות השבוע בנדל"ן 

פרויקט עיר גלים של הכשרת הישוב / הדמיה: טוטם

קריית ים מציגה: יותר מ־6,000 דירות בהתחדשות עירונית וקפיצה במחירים

העיר הסמוכה לים, שנחשבה במשך שנים לשכונה אפורה בפאתי חיפה, צפויה להוסיף בשנים הקרובות אלפי יחידות דיור חדשות ● המחירים עלו ב־56% בפחות מארבע שנים, אבל המכפילים בפרויקטים עדיין גבוהים

התחרות בענף תחנות הדלק מתחממת: המהלך החדש של סונול

קבוצת האנרגיה סונול משיקה שפה מיתוגית חדשה לרשת חנויות הנוחות Sogood בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים ● חברת התעופה אל על בחרה במותג רנואר כאחראי לעיצוב המדים החדשים ● וגם: זה המנכ"ל החדש של חברת הבנייה משהב ● אירועים ומינויים

זוהרן ממדאני. מגלם דור חדש / צילום: Reuters, Jose Luis Magana

ממדאני הוא רק סימפטום? כך מתגבש הדור החדש באקדמיה האמריקאית נגד ישראל

ניצחונו של זוהרן ממדאני בבחירות לראשות עיריית ניו יורק מגלם דור חדש ביחסו העוין לישראל, ונוכח בשני צדי המפה הפוליטית בארה"ב ● מומחים מזהירים: אם בעבר האמריקאים חשו הזדהות איתנו, כעת פריחת הגישה הפוסט־קולוניאליסטית באוניברסיטאות מצמיחה איבה כלפינו

עגבניות קלופות / צילום: נועם פריסמן, O'lala Creative

בר ורמיני: הרבה פריטים קטנים שיוצרים ערב שלא תרצו שייגמר

שלל צלוחיות קטנות עם אוכל טעים ושמח, ורמוטים, שפריצים וקוקטיילים מדויקים שמוגשים בחלל קטן ותוסס – מדריד זה כאן

הולנד מציגה: מסיבת החנוכה, הצעד האנטי-ישראלי והסערה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: בארה"ב מסקרים את תגובת ישראל לניצחון של ממדאני בניו יורק, העסקה שעשויה לסכן את היתרון של ישראל במזרח התיכון, ובהולנד מבטלים מופע לחנוכה בגלל קשר לצה"ל ● כותרות העיתונים בעולם 

איור: Shutterstock

מתי כדאי למכור נכס ואיך להיערך לחזרתו של מס הרכוש: מדריך למיסוי השקעות נדל"ן

פחות מחודשיים לסוף השנה, גלובס יוצא בסדרת כתבות על ההטבות והתכנונים שיעזרו לכם לחסוך במס על ההשקעות שלכם. והפעם - נדל"ן להשקעה ● איך להעביר אליכם נכסים מחברה מפורקת, כיצד לבחור מסלול לתשלום מס על השכרה, ומה לעשות במקרה שמס רכוש יחזור ● כתבה רביעית בסדרה

מירי רגב ובצלאל סמוטריץ' / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

סמוטריץ' מקדם הפרטת הרכבת. גורם במשרד התחבורה תוקף: "מנסה לקושש קולות"

משרד האוצר מבקש לפתוח את קווי הרכבת לתחרות מצד מפעילים פרטיים - מהלך שיסמן את תחילת הפרטתה של רכבת ישראל ● במשרד התחבורה צפויים להתנגד בתוקף מחשש לפגיעה בשירות ולפיטורי עובדים

רוברט אנטוקול, דיוויד קוסטמן, גבי ויסמן / צילום: אוהד רומנו, נובה, נועם גלאי

למה נובה יורדת אחרי דוחות טובים, והישראלית הקטנה שצונחת בוול סטריט

דוח מצויין לנובה, אך תחזית פושרת מפילה את המניה ● התוצאות של פלייטיקה מאכזבות, אך החברה מאשררת את התחזית ● הכנסות טידס (אאוטבריין לשעבר) זינקו, אכזבה בשורה הרווח, המניה צוללת

מפעלי ים המלח של איי.סי.אל (כיל) / צילום: Shutterstock

פשרה של מיליארדים: הזיכיון על ים המלח ייפתח למכרז, ICL תקבל פיצוי ענק מהמדינה

רבים מהמכשולים שמנעו את השינוי הדרמטי הוסרו, ונראה שבשנים הקרובות ייפתח מכרז חדש על זיכיון ים המלח ● המכרז יעגן את השמירה על איכות הסביבה ויגדיל משמעותית חלק הממשלה ● כל הפרטים על הפשרה ועל הוויתורים שעשו הצדדים