גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עונת הדוחות מסתיימת בבשורות טובות לחברות ביומד ישראליות בנאסד"ק

חברת קמהדע המייצרת תרופות מפלזמת דם אנושית, הודיעה על גידול של 10% בהכנסות הרבעון השלישי של 2024 ● פרוטליקס רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 17.8 מיליון דולר, גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה ● חברת איליי לילי פרסמה השבוע מחקר המראה כי התרופה מונג'ארו, יעילה לא רק לטיפול בהרזיה, אלא גם להקלה על מחלת אי ספיקת לב ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / צילומים: נטי לוי, אביב קורט, Shutterstock / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
חדשות הביומד / צילומים: נטי לוי, אביב קורט, Shutterstock / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עונת הדוחות מסתיימת בבשורות טובות לחברות ביומד ישראליות בנאסד"ק 

הרבעון השלישי הסתיים השבוע במספר דוחות המעידים על עלייה בהכנסות של חברות ביומד ישראליות הנסחרות בנאסד"ק, ושיפור ברווחיות לפחות בחלק מן המקרים. 

חברת קמהדע המייצרת תרופות מפלזמת דם אנושית, הודיעה על גידול של 10% בהכנסות הרבעון השלישי של 2024 לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ל-41.7 מיליון דולר. בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה, מדובר בעלייה של 15% ל-121 מיליון דולר. 

השבוע בביומד | 4 שנים אחרי ההנפקה: החברה הרפואית שעשויה להפוך לשלד בת"א
השבוע בביומד | החברה סומנה כבעלת פוטנציאל להגיע לשווי של טריליון דולר, ואז הגיעו הדוחות

קמהדע נאלצה להמציא את עצמה מחדש לאחר שהעבירה ב-2021 את המוצר המוביל שלה, גלסיה, לחברת טקדה ששיווקה אותו עבורה, וזאת בהתאם לחוזה ביניהן. כדי לפצות על כך היא רכשה סדרה של מוצרים המופקים מפלזמה אנושית, וכעת הכנסותיה דומות להכנסות השיא עם המוצר הקודם. 

גם בסעיף הרווחיות חל שיפור, עם רווח של 10.2 מיליון דולר בתשעה החודשים הראשונים של 2024, לעומת 3.2 מיליון בתקופה המקבילה. תזרים המזומנים החיובי עמד על 37.2 מיליון דולר, כך שכעת יש לחברה 72 מיליון דולר בקופה. 

קמהדע רשמה השנה עלויות שיווק מעט גבוהות מבעבר וכן ממשיכה לממן את הניסוי הקליני שלה במוצר החלום שלה - תרופה לטיפול בנפחת תורשתית הניתנת בשאיפה. סעיפים אלה מכבידים על הרווחיות שלה. לניסוי גוייסו עד היום כ-50% מהחולים, ועדיין לא ברור מתי הוא יסתיים. כשזה יקרה, או שיהיה לחברה מוצר חדשני נוסף לשווק, או שלפחות תפסיק לדמם מזומנים המושקעים בניסוי. 

קמהדע הודיעה ברבעון על פתיחת מתקן חדש לאיסוף פלזמה בטקסס ארה"ב. השליטה במתקני איסוף הפלזמה בעצמה צפויה לאפשר לחברה לשפר את רווחיותה ולוודא אספקה יציבה של מוצריה. 

מנכ"ל החברה עמיר לונדון מסר בשיחת הועידה כי קמהדע מצפה למהלכי פיתוח עסקי בעלי משמעות להכנסות החברה כבר ב-2025. מניית החברה עלתה 27% בשנה האחרונה, והיא נסחרת לפי שווי של 334 מיליון דולר. 

חברת בריינסווי, שפיתחה ומשווקת קסדת גירוי מגנטי לטיפול בדיכאון ו-OCD, דיווחה על רבעון חיובי נוסף, עם צמיחה של 26% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ל-10.5 מיליון דולר. החברה כעת מצפה לרשום הכנסות של 40-41 מיליון דולר עבור 2024. ברבעון רשמה החברה רווח של 0.7 מיליון דולר, לעומת הפסד של 0.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ולראשונה מצפה בריינסויי לרווחיות בתחזיתה השנתית. 

לבריינסווי 48.4 מיליון דולר בקופת המזומנים והיא ממשיכה בניסוי בטיפול בדיכאון בפרוטוקול מואץ לעומת הפרוטוקול הקיים שלה. בשנה האחרונה עלתה מניית החברה 105%, והיא נסחרת לפי שווי של 146 מיליון דולר. 

חברת דריו העוסקת בניהול מחלות כרוניות הציגה עליה משמעותית בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, בעיקר בעקבות רכישת חברת טוויל ( Happify בעבר), במרץ האחרון. בכל זאת רושמת החברה ירידה של 25% במחיר מנייתה החודש ושל 55% מתחילת השנה, לשווי של 26 מיליון דולר. 

בעת הרכישה דריו נסחרה לפי שווי של 55 מיליון דולר ובקופתה היו 44 מיליון דולר במזומן. טוויל, שגייסה מעל 100 מיליון דולר, נרכשה ב-10 מיליון דולר במניות ו-10 במזומן, לאחר שהמזומן שלה אזל. במקביל גויסו 22.4 מיליון דולר נוספים לחברה הממוזגת, אשר מתמחה היום בסוכרת ובבריאות הנפש. 

דריו הבטיחה עם הרכישה כי העסקה תכפיל את הכנסותיה, שעמדו ב-2023 על כ-20 מיליון דולר. היא בדרך לעשות זאת, עם הכנסות של 7.4 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2024. הבעיה היא הרווחיות: ההפסד התפעולי עמד על 12 מיליון דולר, קיצוץ מסוים מן הרבעון המקביל, אך עדיין הפסד תפעולי גבוה ביחס להכנסה. ההפסד הנקי עמד גם הוא על 12.3 מיליון דולר. 

מנכ"ל החברה ארז רפאל הצהיר כי הוא רוצה לראות תזרים חיובי לחברה עד סוף השנה. המטרה היא לעשות זאת הן על ידי חיסכון בהוצאות על ידי מיצוי הסינרגיות מן המיזוג והן על ידי המשך חתימת הסכמים עם חברות פארמה אשר מציעות את המוצר ללקוחותיהן. 

חברת פרוטליקס השיקה בשנה שעברה לראשונה את המוצר שלה לטיפול במחלת פברי, המשווק עבורה על ידי חברת קייסי האיטלקית. פרוטליקס רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 17.8 מיליון דולר, גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה, רוב ההכנסות ממוצר הפברי אך מיעוטן מהמוצר הוותיק שלה למחלה הנדירה גושה (באמצעות חברת פייזר וכן באופן ישיר בברזיל). 

הסכום אולי לא גבוה אך מדובר בהצלחה לפרוטליקס שעוברת השנה לרווחיות. היא רשמה רווח נקי של 3.2 מיליון דולר ברבעון לעומת הפסד של 1.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. בקופת החברה 27.4 מיליון דולר, והיא טיפלה בחובות האג"ח שהעיקו עליה עד השנה שעברה. 

כעת משהתגלה המוצר לפברי כהצלחה צנועה ולחברה יכולות מוכחות בהבאת מוצרים לשוק, היא מקדמת את המוצר הבא שלה, לטיפול במחלת השיגדון, הנמצא בשלב II של הניסויים הקליניים. ייתכן שהשקעה בניסויים גדולים יותר במוצר זה תאתגר בהמשך את הרווחיות שהחברה הצליחה להגיע אליה. 

החברה נסחרת לפי שווי של 102 מיליון דולר לאחר שמתחילת השנה ירדה מנייתה בכ-20%.

תרופת ההרזיה של אלי לילי יעילה גם באי ספיקת לב

חברת איליי לילי  שמשווקת את התרופה מונג'ארו, אחת משתי התרופות המובילות ממשפחת ה-GLP - תרופות ההרזיה שהפכו ללהיט בשנתיים האחרונות, פרסמה השבוע מחקר חדש שמראה כי התרופה יעילה לא רק לטיפול בהרזיה, אלא גם להקלה על מחלת אי ספיקת לב. 

הגיוני כי ירידה במשקל ושיפור מצב הסוכרת, שתי יכולות מוכחות של התרופה, יובילו גם לשיפור באי ספיקת לב, אך היגיון לחוד והוכחה לחוד. זו הפעם הראשונה שטענה זו מוכחת במחקר גדול ועשוי היטב, אשר גם מרמז כי אולי התרופה משפיעה על הלב מעבר להשפעתה על ההרזיה והסוכרת. 

על פי תוצאות הניסוי שפורסמו ב-New England Journal of Medicine, הטיפול באמצעות התרופה הפחית את הסיכון להחמרת אי ספיקת הלב ב-38% לעומת פלצבו. הסיכון לאשפוז עם אי ספיקת לב ירד ב-56%. זאת בנוסף למדדים אחרים הקשורים באי ספיקת לב. כל המטופלים שיפרו את הכושר שלהם, בנוסף לרידיה של 15.7% במשקל, לעומת 2.2% אצל המטופלים בפלצבו. 

פרופ' אבישי גרופר, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ויו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל, אמר היום כי "זו הפעם הראשונה שתרופה שמיועדת לטיפול בהרזיה מוכיחה שיפור, לא רק בתסמינים ובאיכות החיים, אלא גם במדדים קליניים מובהקים, כמו הפחתה משמעותית של אשפוזים ותמותה בגלל החמרה של אי ספיקת לב. זו הפעם ראשונה שבה מוכח כי טיפול להרזיה משמעותי גם כטיפול במחלות לב, ולא רק בגלל הירידה במשקל". 

בדיקות דם חדשות לסרטן המעי ו-MASH - בשוק כבר בשנה הבאה?

חברת MetaSight שעוסקת בתחום המולטי-אומיקס (חקר מנגנוני מחלה במספר רבדים כמו גנטיקה של המחלה, התנהגות החלבונים, מיקרוביום ועוד), גייסה 8 מיליון דולר. משקיע הסבב הם קרן aMoon ,Saban Ventures (קרן ישראלית שלא הרבתה להשקיע עד היום בביומד), ARC Ventures של שיבא ומועדון המשקיעים האמריקאי Alumni Ventures . עד היום גייסה החברה כ-19 מיליון דולר. 

החברה הקומה ב-2021 על ידי פרופ' תומר שלומי מהטכניון, שפיתח שיטה לסרוק דגימות דם מהר וביעילות רבה יותר. על בסיס היכולת הזו פיתחה החברה, תוך שימוש בדגימות דם ורשומות רפואיות מקופת החולים מכבי, שיטות חדשות לאבחן מחלות כמו סרטן מעי ודלקת הנובעת מכבד שומני. 

החברה מסרה כי היא נמצא במגעים עם שחקנים אסטרטגיים לפיתוח משותף של מוצרי האבחון שלה, בתקווה שהם יגיעו לשוק כבר ב-2025. 

עוד כתבות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

תיקון והתנצלות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד