גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחזיות השחורות התנפצו: ענף ההלוואות המושמץ שהניב למשקיעים תשואה חלומית

כבר שנתיים שבשוק צופים שחורות לסקטור האשראי החוץ־בנקאי ● העלאות הריבית והמלחמה הגבירו את הסיכון במשק, ואיתו את החשש שהחברות שמספקות הון ללווים המסוכנים יותר יהיו הנפגעות הראשונות ● אבל בינתיים, מניות הענף מככבות בבורסה, ההפרשות להפסדי אשראי לא זינקו, והחברות הגדולות שומרות על רווחיות נאה ● בכיר בענף: "מה שלא הורג, מחשל"

עדי צים, דני מזרחי, דורי נאוי, מאיר שמיר, מוקי שנידמן / צילום:  תמר מצפי, כדיה לוי, איל יצהר, אייל פישר, יח''צ
עדי צים, דני מזרחי, דורי נאוי, מאיר שמיר, מוקי שנידמן / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי, איל יצהר, אייל פישר, יח''צ

מעטים צפו כנראה את הזינוק המרשים שרשמה בורסת תל אביב השנה. אבל מעטים עוד יותר צפו את הראלי של מדד תל אביב ביטוח ושירותים פיננסים, המשלב את רוב החברות הסקטור הפיננסי הנסחרות, למעט הבנקים. בצל המלחמה הנמשכת, ב-12 החודשים האחרונים עלה מדד הדגל המקומי, ת"א 35, בכ-27%, ושבר 19 פעמים שיאי כל הזמנים חדשים. מדד ת"א ביטוח ופיננסים זינק בכמעט פי שניים - 53% והפך לשיאן התשואות בבורסה המקומית.

בצל המלחמה: הגופים שעשו סיבוב ענק על כלכלת ישראל 
מודי'ס: "הפסקת האש מצמצמת מקור אחד של סיכון, אך הסיכונים הפוליטיים הפנימיים בישראל נותרו גבוהים" 

מדובר בזינוק רוחבי של כל מניות המדד, למעט אחת שהציגה עלייה חד־‏ספרתית צנועה - חברת כרטיסי האשראי ישראכרט . דווקא החברה שענקיות הביטוח התחרו על ליבה השנה דשדשה ביחס לסקטור, שרוב המניות בו קפצו בעשרות ואף מאות אחוזים.

מבדיקת גלובס עולה כי למרות שהיכה את כל מדדי המניות המקומיים וגם את מדדי וול סטריט המרכזיים בשנה האחרונה, רק משקיעים מעטים עוקבים אחר מדד ת"א ביטוח ושירותים פיננסיים. רק קרן מחקה אחת מציעה מעקב אחרי המדד המדובר, והיקף הנכסים המנוהלים דרכה מסתכם בסכום זעום של 38 מיליון שקל. את חלק הארי במדד תופסות מניות חברות הביטוח (מעל 50% ממנו) שנהנות בשנה האחרונה משיפור ברווחי פעילות הליבה שלהן בזכות ייקור מחירי הפוליסות (ביטוחי הרכב למשל) ומהעליות בשוקי ההון, שהגדילו את שווי הנכסים שבידיהן ואת דמי הניהול שהן גובות.

בהתאם לכך, הציגו מניות החברות הגדולות בענף זינוק של 50% ויותר בשנה האחרונה. מניות הביטוח הדיגיטלי הקטנות ווישור גלובלטק וליברה, הגדילו לעשות ורשמו תשואה תלת־ספרתית של 241% ו-174% בהתאמה. גם מניית הבורסה בתל אביב, שנכללת במדד, יותר מהכפילה את ערכה בשנה האחרונה.

אבל ההפתעה הגדולה הגיעה ממניות האשראי החוץ-בנקאי. כבר שנתיים שמנבאים לסקטור הזה שחורות. תחילה היו אלה העלאות הריבית במשק, שהציפו חששות שהלווים החוץ-בנקאיים, שנחשבים לבעלי סיכון גבוה יותר, יתקשו לעמוד בהתחייבויות שלהם. אחר כך, עם פרוץ המלחמה, היו שצפו כי המצב הביטחוני יחמיר את מצבם של הלווים ואלו יתקשו להחזיר את ההלוואות שלהם.

התחזיות הקודרות הגיעו לאחר שורה של קריסות כואבות בענף, של החברות יונט קרדיט, גיבוי אחזקות ובול מסחר. בשתיים הראשונות נלוו לקריסה חשדות למעילה, שתרמו לפגיעה בתדמית הענף כולו.

אלא שבפועל, כמעט כל המניות של החברות הבולטות בענף החוץ-בנקאי רשמו זינוק מרשים ב-12 החודשים האחרונים, החל מזו של גמלא הראל שעלתה בשיעור של 124%, דרך יעקב פיננסים (78%), מניף (76%), שוהם ביזנס (74%), מכלול מימון (66%), נאוי גרופ (58%), אס.אר אקורד של עדי צים (55%), מימון ישיר (54%) ואופל בלאנס (52%). בד בבד, למרות עלייה פה ושם בהפרשות להפסדי אשראי, החברות ממשיכות להציג רווחים נאים בדוחות שפירסמו לאחרונה.

"התמחור שלהן שיקף תדמית קטסטרופלית"

חברות האשראי החוץ־בנקאי מעניקות אשראי ללקוחות המתקשים לקבל אותו בבנקים. בתמורה הן גובות ריביות גבוהות יותר, המגיעות כיום, לאחר עליית הריבית, לשיעור דו-ספרתי. מדובר בתחום רחב, שחברות הנכללות בו פועלות לפי מודלים עסקיים שונים ופונות לקהלי יעד אחרים, החל מניכיון צ'קים, דרך העמדת אשראי ליזמי נדל"ן או לרוכשי דירות ועד מימון לרכישת רכב חדש. בבורסה בתל אביב נסחרות חברות כמו מימון ישיר שבשליטת משפחת שנידמן, העוסקת בהעמדת אשראי לרכישת רכב ורכישת דירה. ולצידה נסחרות מספר חברות המתמחות בניכיון צ'קים כמו נאוי גרופ, ותיקת הענף שמוביל דורי נאוי; יעקב פיננסים, שבשליטת אחיו, שאול נאוי; אופל בלנס בניהולו של דני מזרחי ואחרות.

סגמנט בולט אחר הוא של חברות המתמחות בהעמדת מימון לענף הנדל"ן כמו מניף שבשליטת מבטח שמיר; מכלול מימון בניהול אורי פז (בעברו מנכ"ל בנק ירושלים); או גמלא הראל בניהולו של טל תפוחי, שהבעלות המלאה בה נרכשה לאחרונה ע"י קבוצת הביטוח הראל.

הצצה לדוחות הכספיים של החברות מלמדת אצל רובן על שיפור בסעיף הפרשות להפסדי אשראי, לאחר שנת 2023 שהייתה חריגה לרעה. הפרשות להפסדי אשראי הן מעין כריות ביטחון פיננסיות, החברה שמה הון בצד למקרה שחלק מהלווים שלה לא יעמדו בהתחייבויותיהם. מימון ישיר, החברה הגדולה בענף החוץ־בנקאי (שווי של 1.6 מיליארד שקל), מגלה כי שיעור ההפרשות שלה להפסדי אשראי מתחילת השנה עמד על כ-3%, ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי של חברת האשראי הצרכני אמנם ירד ב-16%, אך עדיין הסתכם בסכום נאה של 108 מיליון שקל.

גם אצל נאוי גרופ, החברה השנייה בגודלה בענף החוץ־בנקאי (שווי שוק של 1.1 מיליארד שקל) דווח כי שיעור ההוצאה שלה לחובות מסופקים עמד על 0.4%, כמחצית משיעורו אשתקד. בשורה תחתונה הציגה החברה רווח נקי של 115 מיליון שקל, עלייה של 2%.

השמירה על רווחיות גבוהה גם בשנים מאתגרות של ריבית גבוהה ומלחמה, לימדה את המשקיעים שהענף, או לפחות החברות הגדולות בו, יודע להתמודד עם המציאות החדשה.

יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר בבורסה בתל אביב, טוען כי "חברות האשראי החוץ־בנקאי מאוד שונות זו מזו. מימון ישיר וחברה לניכוי צ'קים זה שני דברים שונים. אין ספק שהקטסטרופות שהתרחשו בתחום האשראי החוץ־בנקאי בשנים עברו (יונט וגיבוי, ח"ש) הובילו לפגיעת רוחב בתדמיתן של החברות בענף ובמידה מסוימת הסלקטיביות של המשקיעים נפגמה.

"מעבר לכך, בשנה וחצי האחרונות המשקיעים בבורסה היו קודרים כאשר תמונת המאקרו של ישראל נראתה 'על הפנים'. חברות אשראי חוץ־בנקאי בהגדרתן מגיבות בצורה קיצונית לתנאי הכלכלה, משום שאותן חברות מממנות את החוליות החלשות במשק. ברור שאם החשש למיתון גדל, הן תהיינה הראשונות להיפגע והדבר קיבל ביטוי בתמחורים שהעניק השוק לאותן מניות בעבר.

"כיום, אנחנו בפועל אחרי תרחיש קיצון גידול שנגע לרפורמה משפטית, שלאחריו באה המלחמה שגם היא תרחיש קיצון מאוד קיצוני. ראינו את נתוני הצמיחה של הרבעון השלישי לאחרונה (עלייה של 3.8%) ואת התפקוד של הבורסה. הרבה מהפסימיות שהייתה מגולמות במחירי המניות מתפוגגת. מעבר לכך, כשמציצים לדוחות של כספיים של חלק מהחברות, רואים שמדובר בחברות רווחיות וההפרשות שהיו להן לא בשמים".

"השוק למד לחיות עם ריבית גבוהה"

דוגמה לחברה שנפגעה ממשבר התדמית בענף היא אופל בלאנס, שנוסדה ומנוהלת על ידי דני מזרחי. החברה התמזגה לתוך שלד בורסאי לפני מעל לעשור מציגה רווחיות די עקבית, למרות הזינוק בריביות והעובדה שהיא עוסקת בתחום ניכיון הצ'קים, שסביבו נרשמו הפרשיות שפגעו בשמו של הענף. "הפריחה של הנפקות חברות אשראי חוץ־בנקאי בבורסה התרחשה בתחילת העשור הנוכחי. באותה תקופה, לצערי, הצטרפו גם חברות שלא היה להן ניסיון עשיר בתחום האשראי. הן גרמו לנזק בלתי הפיך לתחום שעמלנו קשות כדי לנסות ולהפוך אותו למערכת מקבילה למערכת הבנקאית. רצינו להוביל לכך שהציבור יבין שאפשר לקבל שירותים פיננסיים לא רק מהבנקים".

מה שקרה לדברי מזרחי היה שקריסת חלק מהחברות פגעה קשות במוניטין של הענף. "ראינו חוסר אמון. אבל מה שלא הורג, מחשל. הבנקים, המוסדיים והמשקיעים, ידעו לזהות מי אותם גופים פיננסיים שעובדים תחת ממשל תאגידי תקין".

הריבית לא צפויה לרדת בארץ בקרוב, זה לא מרתיע אתכם?
"נראה שהשוק למד לחיות עם ריבית גבוהה, כולם התרגלו לקידומת הזאת. אני משוכנע שכשהריבית תתחיל לרדת נפחית אותה בהתאמה ללקוחותינו, מה שיכול רק לייצב יותר את המשק ולייעל את כל התהליכים. הפעילות בתחום היא כמו במנהרת רוח, מי שמחזיק מעמד לא עף מהמשחק. מי ששרד עד כה, כבר ספג את עליות הריבית ועליות המחירים (של המימון)".

גם שאול נאוי, בעל השליטה ומייסד יעקב פיננסים, הפועלת בעיקר בתחום ניכיון הצ'קים, סבור שהמכה התדמיתית שספג ענף האשראי החוץ־בנקאי בעבר הייתה לא מידתית בשל הפרשות שהתפוצצו בשנים האחרונות. "היו שתיים-שלוש חברות שלא היו ראויות להיות בבורסה והענף חטף מכה. כתוצאה מכך שווי השוק של החברות ירד מתחת לשוויין הכלכלי".

לדבריו, "על רוב החברות שנמצאות בבורסה אפשר לסמוך, כשיש שונות גדולה ביניהן. יש חברות שמתמחות רק בנדל"ן, יש חברות שנוגעות באשראי למשקי בית ונוספות בתחום נוספים. אני תמיד דגלתי בפיזור (ביעקב פיננסים). אסור להיות במצב שאתה מתמקד בענף אחד". בדומה לאופל בלאנס, גם הלקוחות של יעקב פיננסים מתפרסים על פני מגוון רחב של תחומים (אחוזים בודדים לכל תחום), כאשר עיקר הלקוחות מגיעים מתחום הנדל"ן.

כמה תעלה לכם הלוואה חוץ-בנקאית

כניסתן של חברות אשראי חוץ־בנקאי לבורסה בשנים האחרונות, שפכה אור על תחום שרבים נרתעו מפעילות מולו בעבר. לצד נתוני הרווחיות המשופרים של החברות הגדולות בענף, נחשפו המשקיעים גם לריביות הנהוגות בו שהן גבוהות ממה שניתן להשיג במערכת הבנקאי.

ריבית בנק ישראל עלתה משיעור אפסי בתחילת 2022 לרמה נוכחית של 4.5% (אחרי הורדה של 0.25% בינואר השנה) ריבית הפריים (הריבית שנותן בנק ללווה הטוב ביותר) היא בתוספת 1.5%, קרי הלוואה בריבית של 6%.

מנתוני בנק ישראל לאוקטובר עלה כי בהלוואות שהעמידו הבנקים למשקי הבית (שהן לא משכנתאות) עמדה הריבית בממוצע על 9.4%. לעומתם, הריבית הממוצעת שגובות חברות כרטיסי האשראי בהלוואות מאותו סוג עמדה על מעל 10% באוקטובר.

חברות האשראי החוץ-בנקאי לא מנדבות בדרך כלל את הריביות שהן נוהגות לגבות. עם זאת החברה הגדולה שבהן, מימון ישיר בניהולו של ערן גולן (ובשליטת ביטוח ישיר של משפחת שנידמן) מפרסמת נתונים אלה. ההלוואות שהיא מעניקה הן משלושה סוגים: הלוואות לרכישת רכב (מגובות ברכב כבטוחה); הלוואות סולו לכל מטרה, שמסייעות להשלים את הון עצמי; ומשכנתאות. הנתון הרלוונטי אם מנסים לקבל פרספקטיבה על ענף האשראי החוץ־בנקאי הן הלוואות הסולו של מימון ישיר, שלצורך העניין הן חסרות בטוחה. אלה הלוואות בריבית קבועה צמודה למדד המחירים לצרכן.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה, הריבית הממוצעת הקבועה על הלוואות הסולו של מימון ישיר עמדה על 10.5%, עלייה קלה מול 10.3% בתקופה המקבילה אשתקד. בתוספת המדד מדובר בריבית של כ-13.5%. הריבית הממוצעת לרכישת רכב, הניתן כבטוחה, עמדה באותה תקופה על 9.45%.

עוד כתבות

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה יורדות ומושכות את נאסד"ק למטה

נאסד"ק יורד ב-0.6% ● תשואות האג"ח האמריקאיות מטפסות לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות