גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשיא וויקס: "היינו החברה הראשונה בתחום שלנו שהטמיעה במנוע שלה בינה מלאכותית"

ניר זוהר מוויקס דיבר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על החזון של החברה, על הטעויות שעשו בדרך ועל בניית התשתית ל-200 השנים הקרובות ● על הטמעת הבינה המלאכותית אמר: "בהתחלה זה היה הבייבי של אבישי, ואף אחד לא הבין מה הוא רוצה. זה הכוח של להיות מנכ"ל ולהגיד – תסמכו עליי" ● מסלול Game Changers בשיתוף פלייטיקה 

ניר זוהר, נשיא WIX, בוועידת ישראל לעסקים של גלובס / צילום: כדיה לוי
ניר זוהר, נשיא WIX, בוועידת ישראל לעסקים של גלובס / צילום: כדיה לוי

חברת בניית האתרים וויקס חצתה לאחרונה שוב את רף השווי של 10 מיליארד דולר, לאחר שהתאוששה מהירידה בפעילותה, והשלימה עלייה של כ-86% במנייתה  מתחילת השנה. החברה שמה היום דגש רב יותר על הרווחיות, כאשר שני מנהליה, הנשיא ניר זוהר והמנכ"ל אבישי אברהמי, מושכים אותה לכיוונים שונים - זוהר נחשב ל"שר החוץ" של החברה בעוד אברהמי הוא "המדען המטורף" - אבל נראה כי השילוב עובד לטובתה.

ועידת ישראל לעסקים | שגריר גרמניה בראיון מיוחד: "הקרב של ישראל על דעת הקהל בכמה מדינות באירופה אבוד"
ועידת ישראל לעסקים | "יש הזדמנות היסטורית בעידן של טראמפ. צריך לפגוע בגרעין האיראני"
ועידת ישראל לעסקים | מנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד: "רמת מתקפות הסייבר בעולם עלתה, והן גורמות להרבה יותר נזק"

בשיחה עם מיטל וייזברג, כתבת ההייטק בגלובס, שהתבצעה במסלול Game Changers בשיתוף פלייטיקה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, סיפר זוהר על השאיפות של החברה, על הטעויות שעשתה בדרך ועל הלקחים שלמדה.

לאחרונה הצגתם דוח רבעוני מרשים עם עלייה ברווחיות, והעלאת תחזיות ההכנסות לכ-1.7 מיליארד דולר לשנת 2024, צמיחה של 13%. איך אתם עושים את זה בתקופה לא קלה לגופים אחרים?
"הפכנו מחברה ששמה דגש על צמיחה, אם כי כמעט תמיד היינו גם רווחיים, לחברה ששמה דגש מכוון לא רק על עצם הרווחיות, אלא גם על כמה. השאיפה להיות צומחים מאוד ורווחיים מאוד. אנחנו שמים דגש על מנוע צמיחה חדש, שהוא סטודיו לבניית אתרים על ידי סוכנויות שבונות את האתרים עבור גורמים אחרים, כאשר עד כה ליבת הפעילות שלנו הייתה כלי לבניית אתרים עבור לקוח הקצה, מי שרוצה לבנות אתר לעצמו.

"התחום הזה מאוד צומח, בעשרות אחוזים לעומת צמיחה באזור העשרה אחוז לפעילות העיקרית שלנו. אנחנו מגדילים את חלקנו בשוק הזה, כך שהיום הוא מהווה כבר כשליש מן הפעילות שלנו, כך שהוא גם משפיע לטובה על קצב הצמיחה שלנו". המוצר עליו מדבר זוהר הושק ב-2021.

התמודדתם בשנים האחרונות עם סדרה של משברים. הקורונה, הרפורמה המשפטית והמלחמה - שכללה גם שירותי מילואים של 4.5 חודשים עבורך. איך הפכתם את האתגרים הללו להזדמנויות?
"תוסיפי לכך גם את המלחמה באוקראינה, שם היו לנו 1,000 עובדים, כלומר עדיין יש לנו אותם אבל בערך חצי מהם לא באוקראינה, ואנחנו היינו צריכים להוציא אותם ולדאוג להם למגורים וחינוך לילדים. אנחנו כבר כמה שנים מתהנלים במתח, בו בכל רגע מאות מהעובדים שלנו באזור מלחמה, וזה נמשך עד היום".

על ההזדמנויות אומר זוהר: "אני לא חושב שהאתגרים יצרו הזדמנויות באופן ישיר, אבל חברה היא אורגניזם חי, בו כשיש כאב במקום אחד, הגוף מפצה במקום אחר. האתגרים יצרו לחץ להגיב מהר ולפצות, ואולי הלחץ להוכיח את עצמנו למרות הכל הוא שדירבן אותנו".

הוא מביא כדוגמה את המלחמה באוקראינה. "יכלנו להיפרד מאלף העובדים באוקראינה אבל זה הדבר האחרון שחשבנו לעשות. התרבות הארגונית של החברה היא שכשמישהו צריך עזרה, אם זה העובד הבודד או קבוצה, אז עוזרים לו. נניח עשינו את זה גם במקרה של ההוריקן במיאמי בו העברנו את העובדים שלנו לאורלנדו. הקורונה והמלחמות הביאו לפתחנו אתגרים דומים בסדר גודל אחר".

לדברי זוהר, תמיכת החברה בעובדים חוזרת בסוף לחברה עצמה. "כשעובד מבין שהוא במקום שמוכן להילחם עליו, אז גם הוא מוכן להילחם. זה קורה באופן טבעי יותר בסטארט אפים של מאות עובדים. כדי שזה יקרה בחברה של כ-3,000 עובדים, חייבים להטמיע את הגישה הזו בכל דבר שקורה בארגון".

"חייבים לעשות הימורים קטנים"

האתגר הבא הוא כנראה הבינה המלאכותית. איך מבדילים בין טרנדים חולפים בתחום לבין שינויים מהותיים שישנו את העתיד?
"אנחנו בתחום הבינה המלאכותית מתחילת הדרך. ב-2016, עם הכלים המוגבלים שהיו אז, היינו החברה הראשונה בתחום שלנו שהטמיעה במנוע שלה בינה מלאכותית, וזה אומר כמובן שהתחלנו לעבוד על זה מוקדם יותר".

את הקרדיט לשילוב הבינה המלאכותית בחברה נותן זוהר למנכ"ל אבישי אברהמי. "בהתחלה זה היה הבייבי של אבישי, ואף אחד לא הבין מה הוא רוצה ומדוע זה חשוב, וזה הכוח שבלהיות מנכ"ל ולהגיד - תסמכו עליי. היום כל אנשי הפיתוח רוצים להבין איך הם משחקים עם הצעצוע הכי חדש והכי מגניב".

לא כל ההימורים היו מדוייקים כל-כך. "אתן דוגמה דווקא לא מתחום הבינה המלאכותית. בתחום המובייל בנינו חברה שפיתחה מנוע לבניית אפליקציות סלולריות משום שחשבנו שזה העתיד עבור הלקוחות שלנו, שכל מי שיש לו היום אתר אינטרנט, בעיקר למסחר מקוון, יפעיל גם אפליקציה ייעודית במובייל. זה לא מה שקרה, והמוצר הזה די נכשל. חייבים לעשות הימורים קטנים. התהליך מוליד מסקנות מעניינות מתוך עצם האינטראקציה הם המשתמשים.

"מוצר הסטודיו החדש שלנו לסוכנויות בניית אתרים הוא בעצם הדור השני של המוצרים בתחום הזה. בפברואר 2020 השקנו את האדיטור X שהיה אמור להיות מה שהסטודיו הפך להיות בסופו של דבר, אבל המוצר לא היה מאוד משוייך והוא נבנה מתוך מחשבה על המעצבים הכי טובים, ולא על הצרכים של הסוכנות כולה. כשהשקנו את סטודיו למדנו מהתהליך הזה, וזו הייתה בסופו של דבר ההשקה הכי טובה שהייתה לנו".

אתם מציגים יעדים שאפתניים לחברה: טענתם שאתם בונים חברה של 200 שנה, ושאתם רק באחוזים הראשונים של הפוטנציאל שלה. איך בונים חברה שאלה השאיפות שלה?
"אני עוד לא יודע אם הצלחנו בשאיפות הללו. נצטרך לראות בעוד כמה עשרות שנים, אבל המפתח הוא לבנות ארגון שיש לו בסיס ערכי מאוד חזק. זה לא רק לדאוג לאנשים, אלא גם להגדיר איך לעבוד ומה נחשב תוצר טוב, ושה-DNA ושסט הערכים יהיה מאוד ברור, כי זה מגבש את הכיוון כשהחברה גדולה, ולשם כך צריך לבנות מתודולוגיות מאוד ברורות, אבל גם להשאיר פתח לשינוי ויצירתיות, כדי לא להישאר עם מתודולוגיות מיושנות כשהעולם משתנה. זה המתח הכי מעניין בניהול חברה כמו שלנו".

*** גילוי מלא: הוועידה בשיתוף בנק הפועלים והפניקס. בחסות: אל על, בזק, נספרסו, וולט, דל, ההסתדרות הרפואית בישראל, אנרג'יאן, קק"ל, בלקרוק, פלייטיקה, מטא, שטראוס, קבוצת בז"ן ו-MSCI; ובהשתתפות: מקורות, נמל אשדוד ורשות החדשנות.  

עוד כתבות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בבורסת ת"א; רב בריח מזנקת ב-10%, אמות משילה 4%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נגמ''ש ישראלי בדרכו לסוריה / צילום: Reuters, Avi Ohayon

בפעם השנייה בתוך שבוע: צה"ל עצר בדרום סוריה חוליית טרור שהופעלה ע"י כוח קודס האיראני

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט