צילום: טל ברשל
לאחרונה נחנך בית חנה ברודצקי ברמת אביב, מרכז קהילתי-פרטי שמקיים בתוכו פעילויות של יצירה, כושר, תרבות ותוכן ומרחבי עבודה. בית חנה ברודצקי הוא השלישי מבין סדרת מתחמי 'בית חנה' בתל אביב, כשהראשונים שבהם שכבר פועלים מזה שש שנים הם בית חנה בשדרות בן גוריון ובית חנה הרבי בשכונת פלורנטין. על הפרויקט אמון משרד האדריכלות troim03 בניהולו של אדר' דן טרוים, שתכנן ועיצב את הפרויקט יחד עם הגר פינוס ושרה וואלקי כשעל האבזור אמונה הייתה אדווה הופשטיין.
המבנה שנבחר לפרויקט הוא מבנה ישן משנות ה-50 ששימש בזמנו כמרכז בילוי וקניות ובגלגולו הראשון שכן בו קולנוע תמוז, מבנה תעשייתי מלבני שמתאפיין בקווים נקיים. שטחו של המבנה 700 מטרים רבועים וגובהו שבעה מטרים. הוא הוסב לייעודו החדש באמצעות אימוץ התפיסה האופיינית לקונספט התכנוני, כפי שמגדירים זאת ב-troim03 כ"שפה עיצובית מאופקת ומינימליסטית המשלבת בין תחושת זרות מרגשת לתחושת שייכות נינוחה".


גובהו של החלל אפשר חלוקה לשני מפלסים, שבינם גרם מדרגות מרחף והוא תוכנן בצורת חי"ת, באופן שבו הפונקציות השונות מקיפות אותו, כמו בית קפה, חנות עם דלפק קבלה, חללים ייעודיים לאימוני ספורט, כמו כושר ויוגה, סטודיו למלאכות יד וחדר ישיבות. "הרעיון התכנוני היה לענות על הפרוגרמה של הפרויקט, יצירת אווירה המשדרת פשטות ובו-זמנית מחברת בין חלקיו של הקומפלקס באופן הרמוני, כך שכל חלל ואזור מקבל מענה תכנוני לצרכיו, ועם זאת מתמזג עם שאר החללים שבמבנה". כדי להשיג את החיבור הזה נעשה שימוש במחיצות חצי שקופות, כמו קירות תריסים מעץ, קיר בטון שבו פתחים עגולים ומחיצות זכוכית חצי-שקופות, כל אלו מאפשרים לנוכחים בחללים השונים הצצה על הלאונג' המרכזי, המשמש כחלל עבודה ובילוי ללקוחות הבית. בלאונג' ישנה מעין חלוקה לאזורים שונים המאפשרים מפגשים מסוגים שונים, כמו למידה, עבודה וכיוצא באלה. כמו כן בחלל הוצבה במה המשמשת להופעות והרצאות. הריהוט, שעוצב בחלקו במיוחד עבור המרחבים השונים, יוצר אווירה נינוחה וזורמת, מזמין חוויה יצירתית בין החללים ומעודד מפגשים ושיח בין האנשים במקום.