גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חדשות העיצוב

אביבה (2024) / צילום: מיכל ארנהיים
אביבה (2024) / צילום: מיכל ארנהיים

צילום: הרוח הקירשנרית

הארכת התערוכה 'האם השמש זרחה היום' שבגלריה לאומנות בעין הוד, שבה מוצגים צילומיהם של זוכי תחרות הצילום על שם מיכה קירשנר בארבע שנים האחרונות - היא הזדמנות נוספת לצפות מקרוב ביבול של צלמים צעירים, סטודנטים מצטיינים בשנה ד' מהמחלקות לצילום באקדמיות לאומנות וצילום בישראל. התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין משפחת קירשנר-בן ימי, החוג לצילום באוניברסיטת חיפה והגלריה לאומנות עין הוד, והיא מציגה לראשונה את זוכי הפרס המוענק מדי שנה במטרה לקדם את אומנות הצילום והווידאו בקרב יוצרים ויוצרות צעירים בראשית דרכם. בתערוכה כ-50 עבודות צילום וידאו, שבהן צילומים מהסדרות של האומנים הצעירים שבגינן זכו בפרס וגם עבודות חדשות, לצד מקבץ מצילומיו של מיכה קירשנר. העבודות מבטאות במידה רבה את 'הרוח הקירשנרית,' שנעה בין תיעוד התפרקות, אפוקליפסה, כאב וציניות לבין מבט חומל הרואה את נפש האדם באשר הוא. שם התערוכה 'האם השמש זרחה היום' לקוח מריאיון של קירשנר לעיתון הארץ ב-2011 ומבטא את המבט הייחודי והמפוכח שלו המטיל ספק, שואל שאלות וחותר לאמת ולנקיטת עמדה. קירשנר (2017-1947) צלם, יוצר ומורה, צילם דיוקנאות של גיבורי תרבות, פוליטיקאים והחברה הישראלית וכן דיוקנאות של פלסטינים נפגעי האינתיפאדה הראשונה ושל תושבי עזה. הוא שילב בין צילום עיתונות וצילום אומנותי ומכונה 'אבי צילום העיתונות המודרני הישראלי'. ב-1984 זכה בפרס מוזיאון ישראל לצילום והעמיד דורות של תלמידים לצילום במדרשה לאומנות, בחוג לצילום בבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה, בסם שפיגל ובקמרה אובסקורה. בשנים 2012-1997 עמד קירשנר בראש המחלקה לצילום של ויצו חיפה.

אני על הספה שלי בדירה שלנו (2022) / צילום: סופיה טליה טראנסקי

מרימות (2023) / צילום: קשת מגדל
את התערוכה אוצרת צאלה קוטלר הדרי (ייעוץ וליווי אקדמי: ערן חדד ברק) ומשתתפים בה לאל רייס, בן אלון, דפנה אמירה, מיכל ארנהיים, מג'ד בדיר, מישל בוגינסקי, גיא גלסברג, שלום חי, סופיה טליה טראנסקי, מעיין כהן, דניאל ליברמן, איתי ליפשיץ, קשת מגדל ומיכה קירשנר.

נעילה: 2 בינואר 2025
הגלריה לאומנות עין הוד

ללא כותרת (2020) / צילום: גיא גלסברג


 עיצוב: איך מעצבים ארעיות 

התערוכה 'גוף.בגד.בית - ארעיות בעיצוב מקומי' היא תערוכה קבוצתית שמפנה את המבט אל תפקידה של יצירה חדשה בחיי יום-יום, שטרם הספיקו להתייצב. היצירות שנבחרו משקפות את המתח שבין קביעות לארעיות, בין שייכות לתלישות ובין זהות אישית לזהות קולקטיבית - נושאים המעסיקים אותנו ביתר שאת בשנה החולפת. על פי האוצרת גלית גאון: '"גוף. בגד. בית' מציעה פרספקטיבה חדשה על הארעיות כנקו- דת מוצא ליצירה ולצמיחה, ולא רק כמצב של אובדן או חוסר יציבות". דרך העבודות המוצגות מבקשים האוצרת והשותפים במוזיאון ובקרן אדמונד דה רוטשילד לחקור "כיצד יצירה אמנותית יכולה לשמש כעוגן בחיים שעדיין לא התייצבו, ולהציע נחמה, תקווה ומשמ- עות בזמנים מאתגרים".

עבודה של טל יצחקי / צילום: טל יצחקי

עבודה של יעקב קאופמן / צילום: אורי שיפרין

עבודה של איריס נשר / צילום: איריס נשר

מיקום התערוכה במוזיאון לתרבות הפלשתים עשוי להפתיע, אך היא מתקיימת כהשתקפות לממצאים הארכיאולוגים בתערוכת הקבע, המציגה את תוצרי התרבות הפלשתית שהגיעה לחופי הארץ. כל אחד מהיוצרים והיוצרות בתערוכה מציג נקודת מבט משלו למושג 'ארעיות' ולתהליכים של מעבר מבית לאין בית, ממשפחה לאובדנה ומיציבות לתלישות, תוך שימוש במגוון טכניקות וחומרים, בהם קרמיקה, עיצוב מוצר, צורפות, טקסטיל, צילום, וידאו, אבן, פח ויוטה. לאורך השנה תתקיים במקום סדרה של אירועים נלווים: הרצאות מפי מעצבים, אומנים ואנשי תרבות, סדנאות יצירה (לא רק לילדים), סיורים מודרכים ותוכניות לבתי ספר.

נעילה: 31 באוגוסט 2025
המוזיאון לתרבות הפלשתים, רחוב השייטים 16 אשדוד

עבודה של אורי שיפרין ענבי / צילום: אורי שיפרין ענבי

עבודה של אסתר נאלה / צילום: רחלי ורצברג

עבודה של תילי ארוך / צילום: יעל גבריאלי


התערוכה 'סוסיתא' במוזיאון העיר חיפה מציגה את פאר תעשיית המכוניות הישראלית ובראשה: הסוסיתא. החזון של התעשייה החיפאית היה להפוך את ישראל לחלק ממועדון כלי הרכב העולמי, ועם השנים הפכה המכונית שהייתה עשויה מפיברגלס לסמל ישראלי המעלה חיוך ונוסטלגיה. תערוכה לכל המשפחה.

נעילה: 31 במאי 2025

מודעת פרסום סוסיתא / צילום: באדיבות מוזיאון העיר חיפה


טקסטיל: בין עבר להווה

לפני כשנה וחצי הוקדש כל חלל מוזיאון הרצליה לאומנות עכשווית לתערוכה אחת בנושא איור, שהציבה את שדה האיור בשורה אחת עם תחומי אומנות נחשבים אחרים. בדצמבר יחזור על עצמו מעשה 'ההשתלטות' על כל שטחי המוזיאון, כשהפעם יוקדשו כל אולמות התצוגה ליוצרי טקסטיל בישראל. במסגרת התצוגה 'טקסטיל-אמנות-טקסטיל: מבטים על אז ועכשיו' יציעו חמש תערוכות מבטים היסטוריים ועכשוויים על היצירה בתחום הטקסטיל והאריגה בארץ משנות ה-30 ועד היום. 37 יוצרות ויוצרים, ותיקים וצעירים, ישקפו פרספקטיבות שונות על המדיום שנתפס בעבר ולעיתים אף היום רק כמלאכה או אומנות שימושית דקורטיבית. העבודות ישקפו את ההתפתחות בתחום ויעקבו אחר שפה אישית, תוך התייחסות לסוגיות כמו מגדר, זהות, שורשים והשפעות תרבותיות. העיסוק בתחום הטקסטיל במוזיאון לאומנות אינו פועל בחלל ריק ומיישר קו עם ריבוי תערוכות בעולם העוסקות באריגה ויצירת טקסטיל. בימים אלה מוצגת בגלריה 'זוזו' בעמק חפר תערוכה נוספת (אוצרת רותם ריטוב), שמציגה טקסטיל (רקמה, תפירה, אריגה וסריגה) ככלי ביטוי אומנותי להעברת מסרים ולא רק כמלאכת יד או תחביב, ומוצגות בה עבודות של פריד אבו שקרה, טל אמיתי-לביא, ג'ניפר בר לב ועוד.

זאן (הנס) ארפ, אישה, שנות ה־ 70 של המאה הקודמת / צילום: אבי אמסלםציונה שמשי, מפת שולחן (1977) / צילום: אחיקם בן יוסףפאטמה אבו רומי, שני חמורים (2022) / צילום: דניאל סגל

מבין חמש התערוכות במוזיאון הרצליה שתיים מהן קבוצתיות ונרחבות: 'סטרוקטורה' המוקדשת לאריגה בישראל ועומדת על המעבר מפונקציונליזם לאומנות סיבים ו'אביב נצחי' המוקדשת לשטיחי הַטֵּפִטין (tapestry היא מלאכת אריגה ידנית בנול, המאפשרת יצירת דוגמאות מורכבות) שנארגו בסדנה של איצ'ו ממבוש בעין הוד בשנים 1985-1966. שלוש התערוכות האחרות הן תערוכות יחיד: תערוכה המוקדשת לחתימת ידה הייחודית של ציונה שמשי בדפוסי הבדים שיצרה בין שנות ה-60 לשנות ה-80; תערוכה של ציורי פאטמה אבו-רומי, המתמקדת זה שנים בתיאור דקדקני ומוקפד של טקסטילים, שטיחים ורקמות מסורתיות המשולבים בדיוקנה העצמי; ותערוכה המציגה שטיחים שיצר גור ענבר, שכורך ביצירתו עבודה בקרמיקה ובטקסטיל.

פתיחה: 16 בדצמבר 2024
נעילה: 1 במאי 2025
מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, הבנים 4 הרצליה


חו"ל: תחרות הדויקנאות בלונדון

מדי שנה מוצגת בגלריה הלאומית לפורטרטים שבלונדון תערוכת 'פרס טיילור ווסינג לצילום דיוקן' תחרות צילום שכוללת השנה 62 דיוקנאות של 55 צלמים, המספרים את הסיפור המרתק מאחורי היצירות מדיוקנאות רשמיים שהוזמנו מהצלמים ועד לרגעים אינטימיים ולכידה של קרובים ומשפחה. במקום הראשון זכתה הצלמת סטף ווילסון על התמונה Sonam מתוך סדרת הדיוקנאות 'האם האדיאלית'. במקום השני סדרת התמונות של הצלם אדם פרגסון, בשם Big Sky, על השפעת הקוליונאליזם ושינויי אקלים על המדבר האוסטרלי. במקום השלישי הדיוקן Mom של הצלמת ג'יצקי סלויס, שתיעדה את אימה על ערש דווי, בתמונה שמספרת סיפור על אמון והבנה בין אם לבת.

נעילה: 16 בפברואר 2025 כיכר סנט מרטין, לונדון

צילום: מתוך עמוד האינסטגרם הרשמי של מוזיאון הדיוקנאות בלונדון @nationalportraitgalleryצילום: מתוך עמוד האינסטגרם הרשמי של מוזיאון הדיוקנאות בלונדון @nationalportraitgallery


תערוכת יחיד: רועי רוזן מציג

בגלריה 'המדרשה' נפתחת בימים אלו תערוכת יחיד לרועי רוזן, שבה גם יושק ספרו החדש 'לוסי חולה', בהוצאת פרדס. בתערוכה מציג רוזן שני גופי עבודות חדשים, שכל אחד מהם נובע מאירועים דרמטיים מתמשכים בחייו: מחלת הסרטן והמלחמה. העיסוק הפוליטי של רוזן אינו חדש אך ב'קעקועי מלחמה' הוא מגיב לראשונה לאירוע בזמן אמת, שלצערנו עוד לא תם. בסדרה 18 צילומי קעקועים זמניים, דימויים וביטויים של מה שהפכו בשנה האחרונה ללקסיקון חזותי ולשוני שכולנו בקיאים בו. לצד הצילומים מוצגים גם הציורים שמהם נעשו הקעקועים. ספר הילדים למבוגרים 'לוסי חולה' הוא סיפור אוטוביוגרפי מלווה ברישומים, שבו הוא מספר את ההתמודדות שלו עם "סרטן חמקמק, לא גידול בעל גוף, חבוי עמוק או ניתן למישוש, אלא משהו נזיל וחסר צורה". הספר ישיר ואינטימי, בניגוד לעבודות קודמות של רוזן המשלבות פנטסטי והיסטורי בזהות של הדמויות. הספר כולל איורים שלא רק נלווים לטקסט, אלא גם מייצרים אותו ובוראים יצירה עשירה הכוללת גם רגעי הגות, פנטזיה ורוח לצד סיפור על התמודדות ושינוי גופני ונפשי. 51 איורי השחור-לבן מהספר ייתלו על ציור קיר צבעוני באורך של 25 מטרים - מעין דף צביעה ענק. התערוכה היא האחרונה של גלריית 'המדרשה' במשכנה הנוכחי ורוזן הזמין את האומנית הצעירה והבוגרת הטרייה של 'המדרשה', אוריין יעקובי, לעצב את הציור שהושלם ונצבע בעזרת סטודנטים ובוגרים נוספים. התערוכה באוצרותו של גלעד מלצר, מתקיימת במקביל לפתיחת תערוכתו המקיפה של רוזן בקונסטווריין הנובר (Kunstverein Hannover) 'מדריך קפקא לחיים הטובים' ופרסום ספר האומן 'המהדורה הסטנדרטית של כל כתביו הפסיכואנליטיים של רועי רוזן,' ובסיומה תיערך מסיבת פרידה מהגלריה.

נעילה: 18 בינואר 2025
גלריה 'המדרשה' הירקון 19 תל אביב-יפו

רועי רוזן, שדה תימן (2024) / צילום: באדיבות האומן וגלריית המדרשה הירקון 19רועי רוזן, פואמה צבאית היסטורית (2024) / צילום: באדיבות האומן וגלריית המדרשה הירקון 19רועי רוזן, עירוי בוער (2024) / צילום: באדיבות האומן וגלריית המדרשה הירקון 19


פסטיבל: שבוע העיצוב בדובאי

דובאי ממשיכה לבסס את מעמדה בזירת העיצוב הבין-לאומית עם שבוע העיצוב של דובאי, שהתקיים השנה בין ה-5 ל-10 בנובמבר 2024. השנה עמד האירוע בסימן 'עיצוב למען עתיד בר-קיימה' ואירח למעלה מ-500 מעצבים - ותיקים ומתחילים כאחד. גולת הכותרת של השבוע הייתה יריד העיצוב Downtown Design, שבו הוצגו קולקציות חדשניות וחידושים מרתקים ממגוון תחומים. לצד אלה, שולבו מיצגים וקונספטים מיוחדים שהתמקדו במגמות העדכניות בעולם העיצוב. בנוסף, הוקדשו השנה מיצבים וביתנים לנושא האדריכלות העממית והשפעתה על עיצוב מחודש. תחרות עירונית שנערכה במהלך השבוע עסקה בתכנון שולחנות כמרכז למסורת וחוויה משותפת. כמו כן , נערכו סדנאות אומן, הרצאות והפעלות נוספות, שהפכו את שבוע העיצוב של דובאי לחגיגה אמיתית של יצירתיות, השראה וקיימות.

כניסה ליריד Downtown Design בשבוע העיצוב בדובאי / צילום: באדיבות Social Studio Middle East


איור: מחווה לנורית זרחי

בגלריה אילּו לאיור ישראלי נפתחה לא מכבר התערוכה השלישית של 'הקולקטיב', שהתאגד ופתח את הגלריה לפני כשנה, כשכל פעם מישהו אחר מחבריה אוצר את התערוכה המוצגת (הפעם לי קורצווייל ומיכל מגן). 'כמה מוזר היה החלום' היא תערוכת מחווה המוקדשת לנורית זרחי. מוצגות בה עבודות המתייחסות לספריה של זרחי; איורים מתוך ספרי ילדים שכתבה, איורים לשירים, דימויים בהשראת טקסטים מתוך ספריה למבוגרים, לצד עבודות שנוצרו במסגרת לימודית המתייחסת לכתיבתה.

נעילה: 27 בפברואר 2025
גלריה Illu, המגדל 2 קריית טבעון

מחווה לשיר 'רילוקיישן' מתוך: השעה חמש / אילוסטרציה: מעין פרץעופרית רוזנברג, עבור השיר 'הציפור פמפלה' מתוך: פס על כל העיר / צילום: מוזיאון ישראל, ירושליםמתוך הספר: 'להתראות באנטארקטיקה' מאת נורית זרחי / אילוסטרציה: בתיה קולטוןמתוך הספר: 'כישרון לציפייה', מאת נורית זרחי / אילוסטרציה: נטעלי רון-רז

מחווה לשיר 'הנמר שמתחת למיטה' / אילוסטרציה: שרון שפיץ

מתוך הספר: 'אף אחד היה ואיננו' מאת נורית זרחי / צילום: מעיין גלילי


החודש, לאחר עשרות שנים של מאבקים והתנגדויות, אושרה תוכנית כיכר אתרים החדשה. הכיכר, שהוקמה במהלך שנות ה-70 ורוב שנותיה עמדה נטושה, תיהרס לחלוטין, כמו גם מלון מרינה הצמוד ושיקוע הכביש ברחוב הירקון. במקומה יוקם רחוב עירוני חדש במפלס הקרקע שיחבר את שדרות בן גוריון אל הים. הפרויקט החדש כולל פארק שיונגש לטיילת החוף, חניון עירוני חדש, שני מגדלים שיגיעו לגובה של עד 25 קומות ומבנה נוסף בגובה של עד שש וחצי קומות, שיוגדר לשימוש מלונאות ומגורים.

כיכר אתרים החדשה / הדמיה: ישר אדריכלים

עוד כתבות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בתל אביב לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד החלטת הממשלה לקדם את הליך פיטוריה, וקבעה כי מדובר במהלך בלתי־חוקי בעליל

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח