גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקבלים רכב צמוד מהעבודה? בקרוב תשלמו עליו הרבה יותר

בשנת 2025 צפויים להעמיק התהליכים הקיימים בשוק הרכב הישראלי: התחרות תשבור שיאים, הזינוק במחירים עשוי לקרר את הביקוש הפרטי, מקבלי רכב צמוד "יעשו חושבים" בשל עלייה חדה במס שווי השימוש, והסינים יכבשו טריטוריות חדשות ● לא כל השחקנים בשוק ישרדו את הכאוס השיווקי הצפוי

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock
מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

שנת 2024 הייתה מאתגרת ומתסכלת עבור האנליסטים. המזרח התיכון בער, נתיבי הסחר שובשו, המלחמה באוקראינה סערה, מלחמת הסחר בין המערב לסין החריפה והבוחרים בארה"ב ביצעו פניית פרסה.

המדינות האירופיות שמורידות את מספר ההרוגים בתאונות דרכים: איך הן עושות את זה?
האופוזיציה והקואליציה מצאו סוף סוף נושא שהן מסכימות עליו: לא לשלם על חניה

כל אלה השפיעו גם על שוקי הרכב בעולם והרבה תחזיות מוקדמות הושלכו לפח. אחת מהן, מתחילת 2024, העריכה שאחת מכל ארבע מכוניות חדשות שימכרו בארה"ב ב־2025 תהיה חשמלית, "בזכות תמריצים נתמכי ממשלה וצפי להרחבה משמעותית של תשתית הטעינה". אולם, החודש פורסם שצוות שהקים הנשיא הנכנס דונלד טראמפ ממליץ לשלול הטבות מרכב חשמלי ומעמדות טעינה.

גם שוק הרכב המקומי עובר שינויים שרק לפני שנתיים־שלוש נראו בלתי הגיוניים. לפיכך, התחזית ל־2025 המוגשת להלן מגיעה עם אחריות מוגבלת: העולם השתגע, המצב בישראל רחוק מיציבות, והכל אפשרי.

התחרות: המרוץ לתחתית של יבואניות הרכב

היצע הרכב הצפוי ב־2025 הוא די קל לחיזוי, אבל בהחלט לא קל לעיכול. על כיסם של לקוחות הרכב בישראל יתמודדו בתחילת 2025 לא פחות מ־49 מותגים בטווח המחיר שבין 100 ל־300 אלף שקל, שבו נמצא רוב הביקוש. כעשרה מותגים מתוכם הצטרפו לשוק רק בשנה החולפת, ולא מן הנמנע שב־2025 הרשימה תתארך.

לנתון הזה אין אח ורע בשום שוק רכב מפותח במערב ובוודאי לא בשוק מוגבל כמו שלנו, שבשנים טובות נמכרים בו כ־290 אלף כלי רכב. לחלק גדול מהשיטפון אחראים מותגים סיניים ותיקים וחדשים, שמשווקים בעיקר דגמים חשמליים אבל בשנה הבא ירחיבו את ההיצע (ראו בהמשך).

התחזית המרכזית כמעט בלתי נמנעת: בשנה הקרובה תתרחש כאן הכחדה שיווקית, שבסופה חלק מהשחקנים ייעלמו. כבר עכשיו אפשר לראות סימנים מוקדמים לכך. הנאמנות למותג דועכת; המחיר הופך להיות המלך; קמפיינים בהיקף של מיליוני דולרים מבלבלים את הצרכנים; מותגים מיובאים על ידי שני יבואנים מתחרים תוך יצירת כאוס צרכני ושיווקי; ומלחמת מחירים קשה מורידה את הרווחיות של חלק מהיבואנים, לעיתים לסף הפסד. בעולם העסקים קוראים לזה "מרוץ לתחתית".

אפשר לצפות שהתהליך יואץ במחצית השנייה של השנה במקביל להפנמת המחירים החדשים והגבוהים והירידה הכללית בביקוש. התהליך לא יפסח גם על מותגים עם "גב" של יבואנים ותיקים וחזקים.

הביקוש במגזר הפרטי: הלם מחירים מושהה

הצרכנים הפרטיים עתידים לחוות בתחילת 2025 "הלם מחיר" בשל גזירות מס הרכב, שיכנסו לתוקף בינואר. רבים ציפו שאת המכה העיקרית יספגו החשמליות, אבל בפועל דווקא דגמי הבנזין וההייבריד הם אלה שיפגעו יותר מכל.

נזכיר בקצרה, שהגזירות החדשות כוללות הפחתה של הטבות "המס הירוק" לרכבי בנזין והייבריד, שלבדה שקולה לעלייה של כ־10% עד 15% במס הקנייה האפקטיבי עליהם. לכך אפשר להוסיף את עליית המע"מ, את העלייה במס הקנייה על רכב חשמלי מ־35% ל־45% ואת הקפיצה באגרת הרישוי על רכב חשמלי. אמנם ברקע פועלים גורמים ממתנים כמו התחזקות השקל, המלאים הגדולים ששוחררו ממכס בסוף השנה ומלחמת המחירים הצפויה בפלחים מסוימים, אך מחירוני 2025 בכל מקרה יטפסו.

את השפעת ההתייקרות על הביקוש הפרטי לרכב חדש ב־2025 אפשר לחלק לשתי תקופות. הראשונה תימשך לאורך הרבעון הראשון ואולי גם השני והיא תושפע מהמלאים הגדולים שנמצאים בישראל ושוחררו במס הנמוך לפני סוף 2024. אלה יאפשרו לחלק מהיבואנים לגלגל ישירות או באמצעות חברות הליסינג דגמים פופולריים במחירים קרובים לאלה של 2024 באמצעות מבצעים, הנחות "אפס קילומטר" וכו'.

התקופה השנייה תתחיל עם סיום המלאים "הזולים" והעיתוי שלה ישתנה בין המותגים והדגמים. הקונצנזוס בענף הוא שלקראת מחצית השנה השנייה ההתייקרות תבוא לביטוי באופן מלא והתוצאה תהיה מכה פסיכולוגית, שעשויה להביא לירידה חדה בביקוש. מה שעשוי אולי להמריץ את הביקוש לקראת סוף 2025 הן "גזירות ההמשך" שמתכנן האוצר, כמו העלאה נוספת במס הקנייה על רכב חשמלי בינואר 2026 ועוד.

זה התרחיש ה"אופטימי". אם יחריפו הזעזועים הביטחוניים והפוליטיים ב־2025, אפשר להניח שהביקוש הפרטי יצנח בחדות מתחת לרמות 2024 בלי קשר למלאים ולמחירים.

ציי הרכב: זעזועי לוואי של התייקרות הליסינג

המגזר המוסדי, ובעיקר חברות הליסינג, היווה בשנים האחרונות "עוגן מייצב" בשוק הסוער. הביקוש המוסדי לרכב צמוד נותר יציב פחות או יותר עם כ־100-80 אלף הזמנות לכלי רכב חדשים מדי שנה. רובן להחלפת כלי רכב צמודים בתום תקופת הליסינג שלהם (שאורכת כשלוש שנים), וחלקן רכישות למלאי של חברות הליסינג.

ב־2025, לפחות בתחילתה, נראה שה"עוגן" הזה ימשיך להיות אפקטיבי. העלאת המסים בתחילת ינואר טומנת בחובה רווחי הון משמעותיים לחברות ליסינג, שרכשו מלאים מוזלים בסוף 2024. זאת בשל היכולת להגדיל באמצעותם את הרווחיות על חוזי הליסינג (שעלותם מבוססת על מחירוני הרכב) ושל היכולת לשווק אותם כ"אפס קילומטר" ללקוחות פרטיים ברווח גבוה.

על פי הערכות בענף, חברות הליסינג כבר שריינו הזמנות מוקדמות לאספקת יותר מ־60 אלף כלי בתחילת 2025 - רובם עבור שוק הליסינג. המשמעות היא שהמסירות ברבעון הראשון עשויות לשבור שיאים חדשים.

אבל בתחילת 2025 יעמדו מקבלי רכב צמוד חדש בפני עלייה חדה במס שווי השימוש בעקבות התייקרות מחירוני כלי הרכב, וביחד עם התייקרות חוזי הליסינג נראה ש"ההטבה" של הרכב הצמוד תהיה הרבה יותר יקרה. לפיכך לא מן הנמנע שנראה נהירה "החוצה" של לקוחות ליסינג לכיוון רכישה ישירה של כלי רכב חשמליים זולים לשימוש ולתחזוקה, והביקוש לרכב של השוק המוסדי ירשום ירידה.

מצד שני, אין מה לדאוג לחברות הליסינג. כאשר כלי הרכב החדשים מתייקרים גדל הביקוש לכלי רכב משומשים מהשנתונים האחרונים ולרכבי "אפס קילומטרים". חברות הליסינג הן עדיין הספקיות הגדולות ביותר של שתי האלטרנטיבות הללו בישראל ועבור חלקן ה"ביזנס" הזה יותר רווחי מהליסינג עצמו.

התמהיל: הסיניות ימשיכו לכבוש

מסירות כלי הרכב מתוצרת סין צפויות להסתכם בשנת 2024 בכ־60 אלף כלי רכב, נתח של כ־25%, שהוא חסר תקדים בעולם המערבי. רוב כלי הרכב הללו היו חשמליים, מה שהגביל את תפוצתם בשל הביקוש המצומצם יחסית בפלח החשמלי בישראל, במיוחד בשוק המוסדי.

אבל כבר ב־2024 הסכר הזה החל להיפרץ עם התרחבות היצע הדגמים הסיניים המצוידים בהנעה היברידית ופלאג־אין, שמציעים תמחור אגרסיבי ופונים ל"מיינסטרים" של הביקוש בפלח ציי הרכב הגדול.

המשמעות היא שב־2025 אנחנו עשויים לראות עוד קפיצת מדרגה משמעותית בהיקף החדירה של כלי רכב סיניים לשוק הישראלי, "על חשבון" דגמי בנזין והייבריד של מותגים ותיקים ומבוססים מקוריאה, יפן ואירופה. ייתכן שאפילו לטריטוריה של 40% מהשוק. זאת בשעה שאירופה, ארה"ב ואפילו דרום אמריקה מבצעות מהלכים לבלימת הפלישה. 

עוד כתבות

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק