גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר יהודים רוצים לעלות לישראל. במיוחד מהמדינה הזו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ברית משולשת של ישראל, קפריסין ויוון יכולה להיות הפתרון לעוינות של טורקיה, הסיבה שאיראן נטשה את סוריה והגבולות החדשים שמתעצבים לאחר נפילת אסד ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בין־לאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

"אירוע די ייחודי": אלפי ישראלים ביקשו להגר לקנדה, ולא רק אליה 
כ-560 מיליון אירו: תע"א בעסקת ענק עם המדינה האירופית 

1ברית משולשת של ישראל, קפריסין ויוון יכולה לשנות את המזרח התיכון

אריאל ארקהם, מייסד שותף של המכון Jewish National Initiative, התראיין לעיתון היווני קת'ימרני בעקבות מאמר שלו שפורסם בג'רוזלם פוסט, בו טען בין היתר כי יש להחכיר קרקעות באיים יוניים למטרת הקמת בסיסים ימיים והכשרת צבא קפריסין על ידי צה"ל. "ארקהם ההצביע על כך שטורקיה הפכה למדינה עוינת לדיפלומטיה הישראלית וכי הברית המשולשת של יוון, קפריסין וישראל, תהווה משקל נגד אסטרטגי לארדואן", נכתב.

בתשובה לשאלה מה גורם לישראל לבחון מחדש את יחסיה עם טורקיה? אמר ארקהם כי נראה שישראל גילתה כי יש לה הרבה בעלות ברית שנחשפות כגרועות. "ההתרחבות הימית האסטרטגית של ארדואן והברית שלו עם איראן מגבירים את האיומים הנובעים מהמזרח התיכון. מול אתגרים אלה, על ישראל לחזק את יכולותיה הצבאיות ולהבטיח את הבריתות שלה עם יוון וקפריסין", אמר.

ארקהם אמר כי הפעולות של טורקיה צריכות להדאיג את ישראל. "לאחרונה, מנהיגי חמאס, שהורחקו מקטאר, התקבלו באנקרה. בנוסף, ארדואן מוביל מאמצים דיפלומטיים לבודד את ישראל, כולל תמיכה באמברגו נשק וקידום קואליציה של מדינות מוסלמיות נגד ישראל. הרחבת הצי הטורקי והמעורבות בסכסוכים בסוריה ובלוב מטרידות גם הן".

לטענת ארקהם, יוון וקפריסין מחזקות את עמדתה האסטרטגית של ישראל במזרח התיכון. "יוון וקפריסין מציעות יתרונות כלכליים, דיפלומטיים וגאוגרפיים במענה לאיומים המשותפים. הן מאפשרות לישראל לעקוף את הבוספורוס (מצר ים בטורקיה) בפרויקטים כמו צינור הגז EastMed, המקשר את ישראל ישירות לאירופה. מבחינה גאוגרפית, מיקומן האסטרטגי של קפריסין ואיי יוון מספק לישראל נקודות עגינה חשובות ומאפשר הגנה על תשתיות האנרגיה הימיות שלה".

ארקהם מציע כי יש להחכיר שטחים להקמת בסיסים ימיים ביוון ובקפריסין בהם ישראל תוכל להכשיר כוחות. "חכירת שטחים להקמת בסיסים ימיים תאפשר לישראל להחזיק נוכחות ימית חזקה, להגן על נתיבי סחר ולנטר איומים פוטנציאליים. הכשרת הכוחות של קפריסין תסייע ביצירת שותף אזורי חזק יותר. מהלכים אלו יעמיקו את הברית בין ישראל, יוון וקפריסין וייצרו משקל נגד להתרחבות הטורקית".

"הברית הזו תשנה את הדינמיקה במזרח הים התיכון ותאתגר ישירות את שאיפותיה של טורקיה. מבחינה כלכלית, הברית תבסס מסדרונות אנרגיה עוקפי בוספורוס, תחזק את ביטחון האנרגיה האירופי ותפחית את השפעת טורקיה על נתיבי אספקה מרכזיים".

מתוך קת'ימרני מאת אתנסיוס קציקידיס. לקריאת הכתבה המלאה.

2למה איראן לא עזרה לסוריה

"במשך שנים טהרן הייתה בעלת הברית הנאמנה ביותר של אסד. איראן השקיעה משאבים אדירים וסיוע צבאי וכלכלי כדי להבטיח את הישרדותו של אסד. אך כשהצבא הסורי התפרק, איראן נעדרה", נכתב ב-Foreign Affairs. אז למה איראן נטשה את אסד? בין היתר בגלל היחלשות חיזבאללה שהייתה שחקן מרכזי של איראן בסוריה.

חמינאי גינה את נפילת אסד ועדיין מנסה לשמור על התדמית של איראן כמעצמה איזורית חזקה. אולם, בתוך איראן, יש קולות אחרים. "קצב האירועים והידלדלות המשאבים הצבאיים והפוליטיים של טהרן, על רקע עימותים צבאיים עם ישראל, השאירו את ההנהגה להיאבק כיצד יש להגיב", נכתב.

"מעורבותה הנרחבת של איראן במלחמת האזרחים הסורית הייתה חיונית לקיומו של משטר אסד. מאז 2011, טהרן הוציאה בין 30 ל-50 מיליארד דולר על סיוע צבאי, נפט ותמיכה לוגיסטית לסוריה. כוח קודס, הזרוע העילית של משמרות המהפכה, תיאם בתחילת הדרך את הפעולות, כולל הכשרת מיליציות מקומיות, לוחמים שיעים זרים מחיזבאללה, מיליציות עיראקיות וקבוצות מאפגניסטן ופקיסטן".

איראן קיבלה בהפתעה את נפילת המשטר שהיא עצמה עיצבה במשך שנים. "המשטר האיראני לא היה מוכן לקריסתו של הצבא הסורי, כאשר קווי ההגנה קרסו והחיילים לא היו מוכנים להילחם. תוך ימים ספורים, המורדים כבשו את העיר השנייה בגודלה, חאלב, והתקדמו דרומה, ואיראן נותרה ללא זמן להגיב".

גורם נוסף, שגרם לאיראן להיעדר ברגע המכריע ביותר של בת בריתה הוא החלשות חיזבאללה. "חיזבאללה היה שחקן מרכזי באסטרטגיה של איראן בסוריה, עם אלפי לוחמים שנפרסו לתמיכה במשטר אסד. אך התקיפות הישראליות נגד חיזבאללה והיעדים האיראניים בסוריה מחקו את ההנהגה ומנעו מחיזבאללה להציע לאסד סיוע נוסף".

מתוך ה-Foreign Affairs מאת חמידרזא עזיזי. לקריאת הכתבה המלאה.

3ישראל וטורקיה מעצבות מחדש את גבולות סוריה

"הנהגת סוריה אינה ההיבט היחיד שמשתנה בעקבות נפילת אסד - גם הגבולות שלה מתחילים להיטשטש. מדרום-מערב מול ישראל ומצפון מול טורקיה", נכתב בבלומברג.

לאחר נפילת אסד, צה"ל התקדם במהירות לתוך סוריה וכבש מחדש את הגולן הסורי. מטרת אזור החיץ שצה"ל כבש היא להגן על גבול ישראל מאיום פוטנציאלי חדש. "ישראל לא תאפשר לקבוצות ג'יהאדיסטיות למלא את הוואקום הפוליטי ולאיים על קהילות ישראליות", אמר נתניהו בשבוע שעבר בהודעה בה הבהיר כי הפריסה של כוחות צה"ל בשטח הסורי - היא זמנית.

"לפני נפילתו של אסד, ישראל שלטה על כשני שלישים מהשטח, מה שאפשר לה תצפית על דרום סוריה בין הגבול לבין דמשק, הנמצאת במרחק 60 קילומטרים, והעניק לה יכולת לעקוב אחר תנועות כוחות. הגולן מציע קרקע פורייה - ישראלים מגדלים שם ענבים ותפוחים - והוא מקור מים חשוב".

דולן אבו סלאח ראש מועצת מג'דל שמס, השוכנת למרגלות הר החרמון אמר כי הוא תומך בנוכחות צה"ל באזור החיץ. "הקמת אזור ביטחון היא חשובה מאוד לקהילות רמת הגולן", אמר. "אם נראה שהמשטר החדש הוא פוטנציאלית עוד ארגון טרור שיכתיב את סדר היום, אזור הביטחון חייב להיות קבוע", אמר אבו סלאח.

טורקיה בדומה לישראל, מעוניינת ליצור אזור חיץ לאורך הגבול בינה לבין סוריה, המתפרש על 900 קילומטרים. טראמפ, אמר כי טורקיה היא "שחקן מפתח בעיצוב הנוף הפוליטי לאחר אסד".

"אחת המטרות המרכזיות של ארדואן היא להדוף קבוצות כורדיות מצפון, שיש להן קשר עם ה-PKK התנועה הכורדית שנאבקת במשך שנים על אזור כורדי אוטונומי בתוך טורקיה". ארדואן מאמין כי קבוצת המורדים שהפילה את אסד, היאת תחריר א-שאם, מעוניינת לפרק גם היא את הכוחות הכורדיים.

"צבא סוריה הלאומי (SNA), קבוצה שממומנת על ידי אנקרה, השתלטה מאז סוף נובמבר על שתי עיירות בצפון-מערב סוריה, מידי כוחות הדמוקרטיים הסוריים (SDF), בני ברית של ארה"ב במאבק נגד דאעש. לדברי גורמים טורקיים, ה-SNA צפויה כעת לנסות להשתלט על שטחים נוספים".

מתוך בלומברג, מאת אליסה אודנהיימר וסלצ'אן האצ'אוגלו. לקריאת הכתבה המלאה.

4יותר ויותר יהודים בעולם מחליטים לעשות עלייה

הסוכנות היהודית וארגון נפש בנפש דיווחו על עליה חדה במספר היהודים בעולם שמתכננים לעשות עלייה לישראל. "עד סוף 2024 ישראל צפויה לקלוט יותר מ-32 אלף עולים חדשים, והעניין בעלייה הולך וגובר. מומחים אומרים שהגידול נובע מתחושת סולידריות, עלייה באנטישמיות העולמית ושאיפות אישיות להתחבר למולדת היהודית", נכתב במדיה ליין בכתבה שכותרתה "אם לא עכשיו, אז מתי? יהודים מהתפוצות מתעניינים יותר בעלייה לישראל לאחר ה-7 באוקטובר".

עם זאת, בעוד שישנה עלייה במספר העולים החדשים, ישנה גם עלייה במספר הישראלים שיורדים מהארץ. כך, בכתבה שפורסמה אתמול (א') בכותרות העיתונים, דווח כי לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שנה עלייה של כ-59% ביורדים מהארץ, ביחס לשנה שעברה.

ארגון נפש בנפש, שמסייע לעלייה מארה"ב וקנדה, דיווח על עלייה של כ-79% בבקשות לעלייה. מארק רוזנברג, בכיר בארגון, אמר למדיה ליין כי יהודים רבים התקרבו לישראל מחדש. "יהודים רבים מתייחסים לכך כרכישת זהות מחודשת. אנשים שהיו מרוחקים מישראל התקרבו, ואלו שכבר היו מחוברים מרגישים משיכה חזקה עוד יותר". הוא הוסיף כי למעלה מ-4,000 יהודים מצפון אמריקה עלו לישראל מאז ה-7 באוקטובר.

מייקל ושרה ברסקי עולים חדשים מברוקלין שעלו עם משפחתם לישראל התראיינו למדיה ליין ואמרו שה-7 באוקטובר אינו בהכרח הסיבה בגללה עלו. "ידענו שאנחנו רוצים שינוי, אבל לא היינו בטוחים מה זה אומר. חשוב להבהיר שה-7 באוקטובר לא היה הסיבה לכך שהתחלנו בתהליך העלייה, אבל עם הזמן זה נהיה ברור שישראל היא המקום שבו אנחנו רוצים להיות. המשכתי להזכיר לעצמי ולבעלי - 'אם לא עכשיו, אז מתי?'", אמרה שרה.

העלייה לישראל מכל רחבי העולם מנוהלת על ידי הסוכנות היהודית. שי פלבר, מנהל מחלקת העלייה, דיווח כי העלייה החדה ביותר נרשמה בצרפת, שם נרשמה עלייה של 400% בממוצע השנתי. "זינוקים דומים נרשמו בבריטניה, צפון אמריקה ומדינות נוספות", אמר פלבר.

הגידול בהתעניינות תואם לעלייה בפועל במספר העולים, אמר פלבר. "בצרפת הכפלנו את מספר העולים לעומת השנה שעברה, והגענו ליותר מ-2,000 עולים השנה. בבריטניה נרשמה עלייה של 25%-30%, ובצפון אמריקה, למרות שאנו עדיין ממתינים לנתונים סופיים, אני מעריך עלייה של 10%-20% במספר העולים".

פלבר ייחס את ההתעניינות הגוברת בעלייה לתחושת סולידריות עם העם היהודי ולחשש מאנטישמיות גוברת. "רבים מרגישים שזה הזמן הנכון לעלות לישראל כדי לתמוך במדינה, ורבים גם חוששים מהאנטישמיות הגוברת במדינות שונות. אך גם אלו שלא מושפעים ישירות מאנטישמיות חושבים לטווח ארוך ומזהים את ישראל כביתם", אמר פלבר.

מתוך המדיה ליין מאת נתן קלבין. לקריאת הכתבה המלאה. 

עוד כתבות

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק