גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המוסדיים הישראלים שמאחורי רכישת הסטארט-אפ של אהוד ברק

מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: המוסדיים הישראלים שחשופים לעסקת פאראגון ● החברה שרוצה להקים בישראל את מחשב־העל ● אינטל היא שיאנית הפיטורים, ומי מדורגת אחריה? ● הציוצים האנטי-ישראלים וההתנצלות של ענקית הרכב ● חדשות ההייטק

חדשות ההייטק / צילום: טלי בוגדנובסקי / צילומים: יח''צ, איל יצהר, אלירן אביטל, אינטל, Shutterstock
חדשות ההייטק / צילום: טלי בוגדנובסקי / צילומים: יח''צ, איל יצהר, אלירן אביטל, אינטל, Shutterstock

החברות המסקרנות בתחום, המהלכים החשאיים והטכנולוגיות שמעצבות את העתיד: מדור של גלובס מציג מדי שבוע את החדשות המרכזיות מהשבוע החולף בענף ההייטק.

1המוסדיים הישראלים שחשופים לעסקת פאראגון

רגע לאחר סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ההתקפי פאראגון של אהוד ברק ומפקד 8200 לשעבר אהוד שנארסון, נחשפים גורמים ישראליים נוספים הקשורים בה. על פי בדיקת גלובס עולה כי בין המשקיעים המוגבלים (LPs) שעומדים מאחורי קרן AE גם חברה מוסדית ישראלית: חברת הביטוח הפניקס. נוסף על כך, גם מגדל חשופה לעסקה אך לא באמצעות השקעה ישירה ברוכשת או בנרכשת, אלא בקרנות המעורבות בשני הצדדים. למשל, באמצעות השקעה בהרבורווסט, היא חשופה לקרן AE האמריקאית. 

למה משרד הביטחון שם ברקס לאקזיט החלומי של אהוד ברק?
ראיון | הפרופסור שמזהיר: בינה מלאכותית היא כמו סכין מושחזת, תלוי איך משתמשים בה

בין המשקיעים הנוספים בקרן AE, גם מוסדיים אמריקאים כגון קרן הפנסיה של עובדי הבנקים בארה"ב, קרן הפנסיה של המורים בניו מקסיקו, קרן הפנסיה של השוטרים והכבאים של בולטימור, כך על פי מאגר קרנות ההון סיכון PitchBook. 

מיהי בעצם AE? הקרן האמריקאית, ששמה המלא הוא AE Industrial Partners היא קרן פרייבט אקוויטי משפחתית אמריקאית שנוסדה בידי אב ובנו - בריאן ודיוויד רואו, בבוקה רטון שבפלורידה ב- 1998. תחילה, גייסה הקרן הון על על בסיס הזדמנויות השקעה פרטניות בדרך כלל בצמידות לענקית הפרייבט אקוויטי קרלייל. כיום היא מנהלת 6.2 מיליארד דולר ב- 12 קרנות, מתוכם 1.7 מיליארד הפנויים להשקעות חדשות. רואו האב נפטר ב- 2007 ובנו עומד כעת בראש החברה, ובשנים האחרונות פונה הקרן באופן מוצהר לסקטור התעופה, החלל והביטחון. הקרן השקיעה בחברת האינטגרציה בתחום הסייבר, רד לאטיס (RedLattice) שבאמצעותה היא אמורה לרכוש את פאראגון. רד לאטיס מקימה מייעצת לחברות וארגונים בבניית מערכות סייבר ומיישמת אותן. 

בין ההשקעות הנוספות של הקרן: חברת הלוויינים הזעירים יורק ספייס; חברת פיירפליי אירוספייס, שמפתחת ציוד ורכבים זעירים למשימות חלל, בין השאר גם למשימות לוויין ולמשימות לירח; ויצרנית מטוסי המנהלים ושירותי הניהול למטוסים יינגלינג. כדי להרחיב את ההשפעה של הקרן בוושינגטון ולזכות בחוזים ביטחוניים, שכרה הקרן את כריס אמרסון, לשעבר מנכ"ל חטיבת הביטחון של איירבוס. קירק קונרט, שותף מנהל בקרן אמר בקיץ האחרון לבלומברג כי "סייבר הוא תחום מפתח עבור הממשל האמריקאי ובעלות בריתה ותחום שמאוד מעניין אותנו". עוד טען קונרט כי חברת הלוויינים פיירפליי עשויה לצאת להנפקה במהלך השנה וחצי הקרובים.

2החברה שרוצה להקים בישראל את מחשב־העל

לאחר נפילת המכרז להקמת מחשב־העל הישראלי בעקבות אי זכייתן של גוגל ואמזון , ופרסומו מחדש על ידי רשות החדשנות, לגלובס נודע כי ענקית בינלאומית נוספת מתכוונת לגשת אליו. המדובר בחברת אורקל , ענקית הטכנולוגיה שכבר מפעילה בישראל חוות שרתים גדולות לפעילות ענן מקומית, כמו זו ששכרה מבינת טכנולוגיות בהר חוצבים בירושלים. 

רשות החדשנות מנסה כבר מספר שנים להביא לבניית מחשב־על בישראל שיאפשר לאקדמיה ולחברות ההייטק לבצע על גבו חישובי בינה מלאכותית וסימולציות יוצאי דופן שלא ניתן לבצע משרתי מחשוב רגילים. בפעם האחרונה, היא ניסתה לגייס את גוגל ואמזון - זכייניות מכרז הענן נימבוס - להקים את מחשב־העל בתקציב של עד 290 מיליון שקל, תוך הסתייעות במענק של 160 מיליון שקל. גלובס דיווח בתחילת השבוע כי גוגל לא ניגשה למכרז מחוסר כדאיות כלכלי, ואמזון ניגשה אך לא הגיעה לשלבים הסופיים של המכרז מטעמים שונים.  

בכיר בענף המחשוב מסביר בעילום שם כי "המכרז הוגדר לפרטי פרטים: מספר המעבדים הדרושים וזהותם - דבר שלא מאפשר גמישות לספקיות הענן לתכנן כיצד לפתור את הצורך שמחשב־העל אמור לספק, וגם לא הגדיר את האופן שבו ישודרגו המעבדים כאשר הטכנולוגיה תתקדם. הרי לא תרצה להקים בעוד חצי שנה או שנה מחשוב־על שמורכב ממעבדים גרפיים שאבד עליהם הכלח. אם היו רוצים לגייס את אמזון וגוגל - היה צריך להגדיר להם מה המטרה שרוצים להשיג ולא את האופן המדויק שבו ייבנה מחשב־העל. לפיכך המכרז איננו מתאים מלכתחילה לספקיות הענן אלא יותר לחברות אינטגרציה מקומיות כמו בינת, מד1, סרבר פארם או אדג' קונקס -חברות שמקבלות הגדרות מדויקות, ותמחור נמוך יותר ומבצעות את העבודה הנדרשת מהן". למרות זאת, אם אורקל תיגש למכרז או אף תזכה בו, הדבר עשוי לסמן את שובה למכרזי הענק הממשלתיים לאחר ההפסד שלה במכרז נימבוס לפני כשלוש שנים.

3למרות ירידה דרמטית במספר המפוטרים בעולם - זו המפטרת הגדולה ביותר

אינטל היא המפטרת הגדולה של 2024, עם כ- 15,000 עובדים שהוצאו לפרישה מרצון או פוטרו עד סוף השנה, כך לפי מחשבון הפיטורים באתר האמריקאי Layoffs.fyi המונה את סבבי הפיטורים בחברות טכנולוגיה ברחבי העולם. לאחריה, מדורגת סיסקו עם 10,500 עובדים שקוצצו בשני גלים במהלך השנה, וסאפ הגרמנית עם כ- 8,000 מפוטרים. גל הפיטורים הגדול הטרי ביותר הוא זה של חברת השבבים AMD שהודיעה כי תקצץ 1,000 עובדים, או 4% מכלל מצבת העובדים, בשל הסביבה התחרותית בתחום מעבדי השרתים והמעבדים הגרפיים. 

למרות זאת, מגמת הפיטורים בענף הטכנולוגיה - שבלטה מאוד בשנים 2023-2022 - נרגעה מעט במחצית השנה האחרונה. מספר המפוטרים הצטמצם ב- 43% בין 2023 ל- 2024 והסתכם ב-150 אלף איש בשנה שבאה לסיומה. מרבית גלי הפיטורים נערכו במחצית הראשונה של 2024, בעוד שבארבעת החודשים האחרונים הסתכמו הפיטורים ב- 20 אלף איש בלבד. העובדה שגלי הפיטורים הקודמים סייעו להפחית במידה ניכרת את עודפי כח האדם שגויסו בשנות בועת הקורונה. ככל הנראה, מגמת העצירה בפיטורים תימשך אל תוך 2025 - לפחות מחוץ לישראל - בשל ירידת הריביות שמעודדות השקעות בחברות הייטק.

4הציוצים האנטי-ישראלים וההתנצלות של ענקית הרכב

"לשחרר את פלסטין", ישראל היא מדינת טרור" ו־"כל העיניים על עזה" - ציוצים אלה פורסמו בזה אחר זה ברשת החברתית אקס (לשעבר טוויטר) בשעות הלילה (שלישי) לא על ידי פעילי BDS או סטודנטים בקולומביה, אלא בחשבון הרשמי של יצרנית הרכב האמריקאית פורד. בתוך דקות ספורות זכו הציוצים לאלפי צפיות ולעשרות שיתופים, עד שחבר בית הנבחרים הפרו-ישראלי ריצ'י טורס, שיתף את הפוסטים הללו, ואכן, רק לאחר השיתוף של טורס, הם נמחקו מהחשבון הרשמי של פורד ולאחר מכן פורסמה התנצלות: "חשבון האקס שלנו נפרץ לזמן קצר ופורסמו שלושה ציוצים שלא אושרו או פורסמו על ידי פורד. בכל מקרה, הם אינם מייצגים את השקפתה של פורד. איקס ופורד חוקרות את הפריצה הזו".

5הגנרל שמזהיר: מאסק הוא סכנה לביטחון הלאומי

גנרל בכיר לשעבר מצבא ארה"ב מזהיר כי אילון מאסק, בעלי טסלה וספייס אקס, שמעורב כעת כיועץ בכיר לממשל טראמפ, עלול להוות סיכון לביטחון הלאומי בשל קשריו עם סין ורוסיה. הגנרל בדימוס ראסל אונורה כתב במאמר דיעה בניו יורק טיימס כי למאסק אינטרסים עסקיים בסין עם החברות טסלה וספייס אקס, ומציין כי מאסק שוחח עם נשיא רוסיה פוטין. 

"העובדה שמאסק השקיע רבע מיליארד דולר גדי לסייע לבחירתו מחדש של טראמפ לא מעניקה לבית הלבן את הרישיון להסיט את תשומת הלב מהסכנות לביטחון הלאומי שהוא עלול להציב," כתב אונורה. סין נחשבת לשוק יעד מרכזי עבור טסלה, שגם מחזיקה מפעל ייצור גדול בשנגחאי. "עסקיו של מאסק בסין עשויים להביא אותו למסור מידע מסווג ורגיש אם וכאשר יתבקש לכך", כותב הגנרל לשעבר. הוא גם הביע דאגה מהתבטאויות העבר של מאסק לגבי סין: זה שיבח בעבר את "השגשוג הכלכלי" הגדול של סין והציע שטיוואן תהפוך ל"אזור מנהלי מיוחד" של סין. 

אונורה התייחס לחקירות הפדרליות המתמקדות במעורבותו של מאסק בחוזים של ספייס איקס, חקירות שהוזמנו על ידי סנאטורים דמוקרטים בשל העובדה שמאסק נמצא בקשר קבוע עם נשיא רוסיה פוטין מאז סוף 2022. "אם החקירות יוכיחו קשרים עמוקים לסין ולרוסיה, הממשל הפדרלי צריך לשקול ולבטל את הסיווג הביטחוני של מאסק. הממשל כבר צריך לשקול על שימוש באלטרנטיבות לשירותי השיגור של ספייס אקס".

 

עוד כתבות

פרויקט ורטיקל סיטי ברמת גן / הדמיה: DBLK - ברעלי לויצקי כסיף דה לה פונטן אדריכלים; 3dvision

מגדל המגורים הגבוה בישראל יוצא לדרך. מי יגור בקומה 72, וכמה דמי ניהול ישלמו?

400 מהדירות במגדל ברמת גן מיועדות להשכרה לטווח ארוך במסגרת "דירה להשכיר", עם דגש על קהל יעד של משפחות צעירות ● גובה שכר הדירה ודמי הניהול טרם נקבע, אך בפרויקט מבטיחים בשורה: "החלפנו את עובדי הניקיון ברובוטים וחסכנו כמעט 50% מהעלויות" ● גלובס עושה סדר

ראשי קרן אלומה, מימין: אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

הניסיון להוריד את המחיר, והנסיגה: מדוע בוטלה עסקת הענק של קרן אלומה ובזק?

קרן אלומה ובזק הודיעו על ביטול העסקה המתוכננת לרכישת חברת הכבלים התת־ימיים של הקרן, אקסלרה, תמורת 160 מיליון דולר ● בבזק ניסו להוריד את מחיר הרכישה, מה שגרם להתפוצצות המגעים ● כעת נראה כי באלומה מחפשים רוכש חדש

רוברט פ. קנדי, שר הבריאות של ממשל טראמפ / צילום: Reuters, Elizabeth Frantz

הדיווח שגרם לצניחת המניות והעקיצה של מנכ"ל פייזר: חברות החיסונים תחת מתקפה

פרסום על כך ששר הבריאות של טראמפ מתכוון להציג נתונים על נזקי החיסונים לקורונה הובילו לירידות של מניות פייזר, מודרנה וביונטק ● מה עומד מאחורי הדיווח, עד כמה החברות צפויות להיפגע ומדוע בשוק כבר יש מי שצופים את פרישת השר המתנגד לחיסונים

מושגים לאזרחות מיודעת. ייצוג הולם / צילום: Shutterstock

המינוי של סמוטריץ' נבלם? זה המקור של הנימוק המפתיע

הכנסת חוקקה, הממשלה החליטה, והמדינה קיבלה על עצמה לתת ייצוג הולם לנשים בשירות הציבורי ● אבל במשך שנים זה לא קרה, בג"ץ ביקש לשים לזה סוף - וכעת המינוי לראש אגף התקציבים נתקע ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום לאחר דברי נתניהו על המצב המדיני-כלכלי של ישראל

ת"א 35 נפל בכ-0.3% ● המניות הביטחוניות איבדו גובה ● ספק אם מדד המחירים לצרכן שיפורסם היום יגרום לבנק ישראל להוריד את הריבית ● השקל נחלש מול הדולר ● באופנהיימר מעלים את מחיר היעד של טאואר ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם, רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו בשיאים חדשים; גוגל זינקה לשווי של מעל 3 טריליון דולר

הנאסד"ק עלה בכ-0.9% ● הסנטימנט החיובי בוול סטריט בא בעקבות דבריו של טראמפ על כך שהמו"מ מול סין מתקדם היטב ● טסלה קפצה בכ-3.5%, לאחר דיווח לפיו המנכ"ל אילון מאסק רכש מחדש מניות של החברה ● הזהב בשיא כל הזמנים ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם. רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ

כשמכוניות חדשות נמכרות בהנחות ענק, לא קונים מכוניות יד שנייה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בחסות הנחות של עשרות אלפי שקלים - רכב בן שנה עשוי לעלות יותר מרכב חדש

היבואנים תקועים עם מלאי גדול, ועשרות אלפי רכבי "אפס קילומטר" מוצעים בהנחות של עשרות אלפי שקלים ● לצד התחרות האגרסיבית שנוצרה בין הדגמים החדשים, ההשלכות מורגשות גם בשוק המשומשות ● הנפגעים העיקריים: רכבים שעלו לכביש בשלוש השנים האחרונות

ניר צוק, שמוליק האוזר ויובל אלוני באירוע ההשקה של בנק אש / צילום: גדי סיארה

בלי עמלות עו"ש: בנק חדש בישראל יוצא לדרך

בנק אש, שבין מייסדיו נמצא היזם הטכנלוגי ניר צוק, יפתח את שעריו לקהל בתחילת 2026 ויציע חשבון עו"ש ללא עמלות, ריבית זהה לכל המפקידים, ומחצית מההכנסות שלו יופקדו בחשבונות הלקוחות – שינוי שמאתגר את הבנקים המסורתיים בארץ ● עם זאת, הבנק לא יפעל בתחום המשכנתאות ולא מתכנן להציע מסחר בניירות ערך

ועדת החוץ והביטחון / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בג"ץ: הגדלות הרמטכ"ל לא חוקיות, הסדירו אותן תוך 3 חודשים או שיבוטלו

בג"ץ נותן ארכה עד סוף שנת 2025 להסדיר את הנושא, אחרת כל ההגדלות יבוטלו ● יש לכך חשיבות גדולה בשווי עשרות מיליארדי שקלים לכל פורשי צה"ל בפנסיה תקציבית ● העותרות, עמותת "צדק פיננסי" ו"רווח נקי": "מסע של למעלה משש שנים הגיע לסיומו עם אמירה מרכזית של בית משפט שכולם כפופים לחוק וצה"ל לא יכול לעשות דין לעצמו"

פעילות כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

בישראל מאשרים: "החלה הפעולה הקרקעית בעיר עזה"

חיל האוויר תקף הלילה עשרות יעדים בעיר עזה, ככל הנראה כחלק מהכנות אחרונות ליציאה למבצע "מרכבות גדעון ב'" • גורם ביטחוני: "מספר העזתים שהתפנו מאפשר להתחיל את התמרון בעיר" • בצל התקיפות העזות ברצועה: משפחות חטופים ושורדי שבי הקימו הלילה אוהלים מול מעון רה"מ בירושלים ● שר החוץ האמריקאי מזהיר: "חלון ההזדמנויות להסכם הפסקת אש הולך ונסגר" ● 48 חטופים - 711 ימים בשבי - עדכונים שוטפים 

ליאורה עופר, הראל ויזל וישי דוידי. חברי פורום העסקים / צילום: ענבל מרמרי, דימה טליאנסקי, איל יצהר

"צועדים אל תהום מדיני וכלכלי": פורום העסקים מגיב לנאום ספרטה של נתניהו

לדברי פורום העסקים, "מדיניות הממשלה בראשות בנימין נתניהו מובילה את מדינת ישראל לשפל כלכלי ומדיני מסוכן וחסר תקדים. כאן זה לא ספרטה. החזון כפי שהוצג יקשה עלינו לשרוד בעולם גלובלי מתפתח" ● "על הממשלה לקדם בדחיפות את סיום המלחמה"

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל Fiverr / צילום: שלומי יוסף

פייבר הישראלית הודיעה שתפטר 250 עובדים

מייסד ומנכ"ל חברת פייבר, מיכה קאופמן, הצהיר היום כי החברה צפויה לפטר 250 עובדים, במטרה להתאים את מבנה החברה לעידן ה-AI ● קאופמן ציין שהמהלך הוא חלק מתוכנית טרנספורמציה שמטרתה להפוך את החברה לממוקדת־AI, רזה ומהירה יותר, עם פחות שכבות ניהול

מרכז הפיתוח של אנבידיה במבוא כרמל, אחד האזורים שהגיעו לישורת האחרונה / צילום: אסף גלעד

ההחלטה מתקרבת ומסתבכת: ראש העיר שמאיים בעתירה נגד עסקת אנבידיה

עיריית נשר הודיעה כי תגיש עתירה אם יינתנו לענקית השבבים אנבידיה הטבות ופטור ממכרז "בניגוד לחוק" לטובת הקמת מרכז פיתוח חדש ● עם זאת, החוק מאפשר לעשות זאת במקרים חריגים ● גורמים בשוק: "אם יוצגו שיקולים לגיטימיים, אין סיכוי אמיתי לעתירה כזו"

אילן רום, מנכ''ל משרד האוצר / צילום: ברוך גרינברג

מנכ"ל האוצר: "תקציב הביטחון מתנהל בלי תקרה וחורג מכללי המינהל התקין"

מנכ”ל משרד האוצר אילן רום מתח ביקורת חריפה על ניהול תקציב הביטחון וטען כי התקציב הכפיל את עצמו מאז פרוץ המלחמה מבלי שננקטו צעדי התייעלות ● רום התריע כי ניהול ימי המילואים מתבצע "ללא בקרה וללא אחריות" ומשליך על המשק כולו ● במקביל, תקציב 2025 צפוי להתרחב ב־31 מיליארד שקל ולהעמיק את הגירעון ל־5.2% ● עלות המבצע הנוכחי לכיבוש העיר עזה עדיין לא נכללה – ועלולה להביא לפריצת מסגרת נוספת

בנייה ללא היתר / צילום: Shutterstock

התגורר במשך חמש שנים בבית ללא היתר וקיבל קנס של 180 אלף שקל

בית המשפט המחוזי החמיר בעונשו של תושב עראבה שבנה בית בן חמש קומות ללא היתר, אולם המבנה לא נהרס

קארן שווק - מייסדת ומנכלית לוסיד פמילי אופיס / צילום: יריב פיין

מנהלת ההשקעות שמזהירה: זה הסיכון העיקרי היום בשווקים

קארן שווק, מייסדת ומנהלת השקעות ראשית בלוסיד השקעות, חברת פמילי אופיס המנהלת כ־1.5 מיליארד שקל, מעריכה כי העליות בשוקי המניות יימשכו, גם אחרי רצף של שיאים ● מה מדאיג אותה בשוק הישראלי, ואיזה פתרון היא מציעה לריכוזיות הגבוהה במדד S&P 500

ג'אקו 7, רכבי הפלאג אין מובילי מכירות בשוק הפרטי ובהדרגה גם בשוק הציים / צילום: יח''צ

באוצר מתכננים שינוי בהטבות המס למחזיקי רכב צמוד. כל הפרטים

לגלובס נודע כי עפ"י הערכות בענף, במשרד האוצר מתכננים להפחית במאות שקלים את ההטבה החודשית לרכבי פלאג־אין. לעומת זאת, זו של החשמליים צפויה לגדול ● ואיך יושפעו בעלי רכבים היברידיים?

עשן עולה מעל עזה, הערב / צילום: ap, Leo Correa

גורם ביטחוני: התקיפות מהאוויר בעיר עזה - עצימות ומשמעותיות

הרמטכ"ל אחרי השלמת ההכנות לכניסה לעזה: "אנחנו פועלים בנחישות להסרת איומים, ופועלים לשימור עליונות מבצעית בכלל הזירות ● אמיר קטאר: "נחושים לעשות כל מה שנדרש כדי להתמודד עם התוקפנות הישראלית" ● מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו למשפחות חטופים: "עובדים על עסקה כוללת למרות שאנחנו יודעים שחמאס תמיד ינסה להשאיר אצלו חטופים" ● 48 חטופים - 710 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

מסחר עם הרבה עסקאות לא בהכרח יביא לתוצאות טובות / צילום: Shutterstock

האנשים שעשו השנה 600 עסקאות במניות, ולמה זה מסוכן

לאחרונה חשפו ארבעה חברי קונגרס אמריקאים כי כל אחד מהם עשה עד כה השנה 600 עסקאות לפחות במניות, אצל חלקם זה מתקרב ל-3000 ● התיאבון הבלתי פוסק הזה - הגובל בפנטזיה - להגדלת הימורים בדרך להתעשרות מהירה הוא לכל הפחות לא חכם. יש שיגידו מטורף

ראש עיריית איסטנבול המודח, אקרם אימאמאולו ונשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Emrah Gure, Markus Schreiber

ארדואן סוגר חשבונות ומטלטל את הבורסה באיסטנבול

נשיא טורקיה מסלים את המאבק נגד מפלגת העם הרפובליקנית, במקביל לניסיונות להציב "נאמנים" בהנהגת האופוזיציה ● בזמן שהמערכת הפוליטית סוערת, מאבקים אלימים שוטפים את הרחובות ● המשקיעים, שחוששים מערעור היציבות, מטלטלים את שוקי ההון הטורקיים