גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צורי דבוש, יו"ר חברת קליל: "החרם הטורקי לא הגדיל את המכירות שלנו"

חברת קליל יושבת בכרמיאל ומייצרת חלונות ומוצרים לדירות ● דבוש, שהגיע לתעשייה מההייטק, מודה בראיון לגלובס שיש כעת סנטימנט חיובי לתוצרת ישראלית, אבל מודה שקצב ההתאוששות תלוי בסיום המלחמה

צורי דבוש / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
צורי דבוש / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

"יש היום סנטימנט חיובי להעדפת תוצרת ישראלית ובטח בתעשייה בפריפריה הצפונית. אנחנו שומעים את זה מלקוחות ומקבלנים. ציונות ואהבת הארץ, הן מילים שפעם היו גדולות ולא היו מחוברות ליום יום, ולשמחתי היום זה חלק מההוויה הישראלית - להשקיע בישראל ומרגישים את זה בהחלט", אומר צורי דבוש, בעל השליטה ויו"ר קבוצת קליל, בראיון לגלובס.

עשר עסקאות גדולות תוך שנה: ההתחדשות העירונית לוהטת
מאיפה יגיע הכסף לביטחון? באוצר דרשו גזירות חדשות ונדחו
חדשות השבוע בנדל"ן | זה המנכ"ל חדש של קבוצת יוסי אברהמי

חברת קליל נשלטת על ידי צורי דבוש (67.4%) ומנוהלת על ידי ניר אילני. זוהי חברה תעשייתית ותיקה לעיצוב ולייצור פרופילים ומוצרי אלומיניום לענף הבנייה, כמו חלונות, תריסים, דלתות וקירות מסך לבנייה ולתעשייה. המשרדים ומפעל החברה יושבים בכרמיאל והמשיכו לפעול בזמן המלחמה, כשרבים מהעובדים פונו מבתיהם או גויסו למילואים.

דבוש הוא דמות לא שגרתית בקרב התעשיינים. אחרי אקזיט אישי של כ־100 מיליון שקל ממכירת מניותיו בחברת אמבלייז שהיה ממקימיה, רכש את קליל בשנת 2001.

 

איך הגעת מההייטק לרכוש חברת לואוטק תעשייתית לחלונות?
"עשיתי אקזיט אישי ומכרתי חלק מהמניות שלי, והחלטתי שאני מקים קרן פילנתרופית. היועץ שלי אמר לי שזה משהו שעושים בגיל 90 ולא 35, והציע לקחת חברה בקשיים בפריפריה ולהביא מה שלמדתי בהייטק לתעשייה במקום קרן פילנתרופית. ככה רכשתי את קליל.

"בחנתי כמה חברות וקליל הייתה הכי מתאימה, גם כי היא בפריפריה, וגם כי עסקה בחלונות שזו הזדמנות להכניס את כל מה שלמדתי בעיצוב. כשנכנסתי לתחום בשנת 2001, בשיפוצים שעשו בישראל ואפילו ב'שיפוץ עמוק' שכולל החלפת אינסטלציה, חשמל וכדומה, לא היו מחליפים חלונות. היום אין שיפוץ עמוק בלי להחליף חלונות. זה הפך מפריט טכני לפריט גם טכני וגם קונסטרוקטיבי ובעיקר מעוצב, שמשפיע על חלל הבית. זה מהלך שקרה במשך שנים ואני חושב שיש לנו תרומה עיקרית לדבר הזה. ככה הגעתי מווינדוס לחלונות".

עלייה של 22% במניה בשלושה חודשים

בדומה לשאר סקטור ספקיות מוצרי הבנייה בבורסה בתל אביב, עם הפסקת האש בצפון המניה של חברת קליל זינקה בחדות והשלימה עלייה של כ־22% בשלושת החודשים האחרונים. ההערכות הן כי הצורך הנרחב בשיקום הנזקים ושיפוץ המבנים בצפון ובדרום לצד עלייה בפעילות בשוק הדיור, יובילו להתעוררות וביקושים גוברים עבור הסקטור כולו.

אך בדוחות הכספיים האחרונים עדיין לא רואים שיפור בתוצאות. ההכנסות ירדו ב־8% ברבעון השלישי ל־91 מילון שקל, בשל ירידה במכירות של פרופילים מאלומיניום וכן מירידה במגזר התריסים. בשורה התחתונה נשחק הרווח הנקי ב־36% ל־4.8 מיליון שקל ברבעון השלישי מקיטון ברווח התפעולי. עם זאת, חלק מהקיטון התמתן הודות לפיצוי שקיבלה קליל מהמדינה, בשל השלכות המלחמה.

המניה זינקה בשלושת החודשים האחרונים. זה אופטימיות של סוף מלחמה? ומה הצפי לשנת 2025?
"אנחנו עדיין לא אחרי מלחמה. אנחנו כמובן נשמח כשהמלחמה תיגמר, אבל כרגע היא לא נגמרה. לדעתי ייקח זמן, ויש לנו עוד עובדים במילואים ועובדים מפונים. אנחנו חזית צפונית, עד לא מזמן היו לנו מסביב למפעל טילים, נפילות, יירוטים. כרגע אנחנו פועלים בראייה שאולי המלחמה לא תסתיים לעולם, אבל מתכוננים להכין את כל מערכי הייצור המכירה והשיווק והייצור לסיום של המלחמה וגם משקיעים בפיתוח מוצרים.

"צריך לזכור שני דברים: האחד, לא חזרנו עדיין לרמות של לפני המלחמה ויש פיגור של 10% לעומת נתוני היקפי המכירות של לפני המלחמה. השני, אנחנו לא יודעים מתי המלחמה תיגמר. כלומר, אם היא תיגמר בעוד חודש, אז שנת 2025 תהיה כנראה טובה. אם היא תסתיים באמצע השנה, התחזית היא חצי טובה, ואם תיגמר בסוף השנה או לא תיגמר בכלל ב־2025, אז נהיה פחות או יותר באותו מצב שאנחנו עכשיו".

מפעל קליל בכרמיאל / צילום: איל יצהר

דבוש מפנה זרקור לסוגיית העובדים הזרים שהובילו להתייקרות בענף. לדבריו, "המצב תלוי גם במה המדינה תעשה ביחס לעובדים הזרים. כ־80 אלף עובדים פלסטינים עדיין לא נכנסו לישראל מתחילת המלחמה. אתרי הבנייה נעצרו, וברגע שנעצרו לא מתקינים חלונות ולא קונים חומר וזה מתגלגל אלינו. אמנם יש שיפור בגיוס עובדים זרים, אבל רואים את זה יותר אצל החברות הגדולות ופחות בחברות הבינוניות והקטנות. נוסף לכך, כל ענף השיפוצים בהקפאה כי רובו מבוסס על עובדים פלסטינים".

"נתון שלא מביאים בחשבון הוא שעובד זר שמגיע לארץ צריך לשכן בישראל, וצריך דירה. אמנם מדובר על דירה לכל 5־8 עובדים, אבל אם מדברים על מספרים גדולים של עובדים - זה כבר אלפי דירות לפועלים, זה מעמיס גם על שוק הבנייה ויש פה בעיה. עובד פלסטיני הרוויח לפני המלחמה 700 שקל ליום וסיני 800 שקל ליום. היום עובד סיני או ממקום אחר מתחיל מסכום של 1,700 שקל ליום. המשמעות היא שעלות הבנייה עולה במאות אלפי שקלים. אולי זה טוב לנו כי אלומיניום הופך להיות 'משחק ילדים' מהבחינה הזו. מה זה 2,000 שקל יותר לדירה לעומת ימי עבודה של סיני. אבל זה המצב".

אתה רואה קבלנים בקשיים בעקבות תקופה ממושכת של מלחמה ומחסור בעובדים. לוקחים את זה בחשבון בסגירת חוזים?
"יש ויש, תלוי איך נכנסת למלחמה. אם קבלן היה ממונף מאוד, זה עשה לו נזק גדול מאוד. אבל קבלן שנכנס לא ממונף, זה עבד לטובתו והוא היה יכול לסגור פרויקטים. נוסף לכך, יש מלחמה על העובדים וגונבים אחד מהשני עובדים. זה התחזק בתקופה האחרונה. אני לא מכיר באופן אישי קבלנים שנכנסו לקשיים, אבל זה קיים. המלחמה הכניסה הרבה עסקים לקשיים ולא רק בענף הבנייה. חוסר בעובדים, ימי מילואים והירידה בהכנסות - משפיעים על הרבה תעשיות וענפים".

"המדד לא משקף את עליות המתכת"

עד כמה מדד תשומות הבנייה משקף את ההתייקרות של חומרי הגלם שלכם?
"אין הלימה למדד תשומות הבנייה. המדד בנוי ברובו מרכיבים מקומיים כמו שכר עבודה, עלויות ציוד ושינוע, הוצאות כלליות ועוד. חומרי הגלם מהווים רק כשליש מהמדד והמתכות עוד פחות, אבל האלומיניום מושפע מעלויות אנרגיה, מעודף/חוסר באלומיניום בשוק הבינלאומי ומחירו נסחר בבורסת ה־LME בלונדון.

"לכן, את מחירי המתכות המדד לא תמיד משקף. חוסר ההלימה מייצר לא מעט פערים בין קבלני האלומיניום לקבלני הבנייה. האלומיניום יכול לעלות והמדד לרדת ולהפך. כשחומר גלם האלומיניום עולה לאורך זמן, יש נטייה להעלות לפחות בשיעור העלייה, כדי לשמר רווחיות גולמית. בתקופות קשות, קשה להדביק את העלייה והרבה פעמים היצרנים סופגים את הפער. אז זה גם תלוי תקופה.

"רוב הפגיעה בתוצאות נובעת מכמויות המכירה שירדו בגלל המלחמה. הרווחיות מושפעת יותר מהפער בין כמויות המכירה להוצאות הקבועות של החברה ופחות משינוי עלות חומרי הגלם. נוסף לכך, בתקופת המלחמה כל ענף הבנייה נמצא בסטרס גדול ולא ניתן להעלות את ה־100%".

החרם הטורקי עשה טוב לחברה?
"אנחנו לא מושפעים מהחרם הטורקי. הייבוא מטורקיה לא נפסק לגמרי, כי חומרי הגלם מגיעים בצורה עקיפה, דרך יוון וקפריסין ואחרי זה דרך יהודה ושומרון. מוצאים דרכים עקיפות, אבל הן מייקרות בין 10%־15% מהמחיר שהיה בטורקיה, כי זה מוסיף עוד תחנה בדרך. לנו זה לא מהותי.

"אבל לשאלתך, זה לא הגדיל את המכירות שלנו. מדינת ישראל היום כל כך פתוחה לעולם, שאם לא מביאים מטורקיה אז מביאים מסין או ממקום אחר. אם היו סוגרים את כל המדינות מסביב אז אולי זה היה עוזר".

"כל הפרויקט צריך להיות שלנו"

המוצרים שלכם יקרים. הקבלנים לא מנסים לחסוך ושמים בבתים סחורה הרבה פחות איכותית?
"יקר זה עניין יחסי. אם מודדים את היוקר לאורך חיי המוצר, אז אנחנו הכי זולים כי המוצר מחזיק שנים רבות, בשונה מתחליפים שבהם הצבע דוהה והפרופיל לא איכותי וצריך להחליף ידיות. יש גם מוצרים שמותאמים לשוק הבנייה הרוויה, שם הפערים נמוכים יותר.

"צריך לזכור שגם כשמייבאים את האלומיניום ממדינות אחרות, מביאים רק את חומר הגלם והוא מהווה 30%־40% מהמוצר. נוסף לזה ישנה עבודת הרכבה.

"יש גם עלויות ייצור ישראליות מקומיות שמקטינות את הפער הזה. מי שרוצה מוצר של קליל, ביחס למחיר הדירה זה מחיר נמוך. אם אני אקח פרופיל סיני מקביל של הסדרות הפשוטות שלנו, הפער עומד על כ־2,000־2,500 שקל לדירה בין קליל מקורי לתחליף קליל / תואם קליל / חיקוי שמגיע מסין או מטורקיה.

"קבלנים שגילו את הפער הזה ומוכרים דירות במיליונים, מבינים שהפער לא משמעותי לדירה, כדי לתת ללקוח שקט נפשי איכות ומוצר לאורך זמן. בחלונות מסדרות מתקדמות הפערים גדולים יותר.

"ישנן כ־18 אלף דירות שבהן מותקנים מוצרי קליל בשנה האחרונה בישראל. כדי לשים חלונות של קליל זה כל הפרויקט צריך להיות שלנו, כי זו מערכת קונסטרוקטיבית שמרכיבים פעם אחת. אי אפשר דירה אחת קליל ודירה אחרת משהו אחר.

"בברזים, דלתות וכו' אפשר להחליט פר דירה מה שמים. אבל בחלונות זה בכל מעטפת הבניין ובתוך ההיתר ואי אפשר שוני בין החלונות. גם לא ניתן לעשות את זה בדיעבד והקבלן צריך להחליט מראש".

עוד כתבות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן