גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרישה המפתיעה והמנכ"ל שהולך ברע: מה עומד מאחורי גל העזיבות בחברות הנדל"ן?

בחודשים האחרונים נרשמה תחלופה גבוהה מאוד בכיסאות המנכ"לים של חברות הנדל"ן, כולל הגדולות ביותר ● מי החליף את מי, מה עומד מאחורי כל מהלך ומי עדיין מחפש את התפקיד הבא

שינויים בהנהלות של חברות הנדל''ן / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
שינויים בהנהלות של חברות הנדל''ן / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בחודשים האחרונים אנחנו עדים לתזוזות משמעותיות בשכבת הבכירים בענף הנדל"ן. גם בענפים אחרים נרשמו עכשיו עזיבות ומעברים, אולם בתקופה האחרונה יותר מעשרה מנכ"לים בענף הנדל"ן פרשו או הודיעו על כוונתם לפרוש מהתפקיד. לחלקם כבר נמצאו מחליפים.

סקירת הנדל"ן שחושפת: "רק העשירונים הגבוהים יכולים לעמוד במשכנתא" 
בלעדי | הצעה חדשה בתחום ההשבחה: יבוטל תשלום היטל בעת מכירת נכס 

מה עומד מאחורי התחלופה הגבוהה של נושאי התפקידים בענף, בזמן קצר יחסית?

לכאורה, מדובר באוסף של מקרים שאינם קשורים אחד בשני, אבל אפשר להסתכל על הדברים גם בראייה רחבה יותר: אנחנו נמצאים כבר תקופה ארוכה בשוק אשר מציג נתונים לא מזהירים במיוחד. אין מה להשוות אותו להתפוצצות של 2021 ו־2022, לאחר הקורונה, וגם בהשוואה לשנים קודמות הוא אינו בשיאו. רק מבצעי הקבלנים משאירים את הענף מעל למים. בתקופה כזו, שבה מצב הרוח טוב פחות, הנטייה להחלפת בעלי תפקידים גבוהה יותר. יש להנהלות "תירוץ טוב", שקשה להצדיקו בימים של פריחה.

לצד זאת, לחלק מהפורשים יש רצון למצוא כיוון חדש בקריירה, תחושת מיצוי מסוימת ולעתים גם מחלוקות עם הבעלים או ההנהלה. אפשר גם שלחלק מהפורשים יש רצון להפוך לבעלי בית בעצמם במקום אחר, ולהרוויח את הכסף הגדול. רווח גולמי של 20%-30% בפרויקט משמעותו עשרות מיליוני שקלים.

משה דבי, יו"ר קבוצת יחסי הציבור והאסטרטגיה דבי תקשורת, גורס כי ייתכן שזרמי עומק בענף הם שמובילים לסדרה גדולה יחסית של פרישות בתוך זמן קצר. "יש כאן לטעמי שני וקטורים מרכזיים", אומר דבי. "האחד - המצב הכלכלי. כל עוד הריבית הייתה נמוכה, מינוי מנכ"לים בענף הנדל"ן נעשה תוך שימת דגש על יכולת שיווקית, זו הייתה רגל משמעותית מאוד. בסביבת הריבית הגבוהה שבה אנחנו נמצאים כיום, המנכ"לים צריכים להביא יכולות נוספות, יותר מגוונות משהיו בעבר. מנכ"ל לא יכול להיות רק כזה שיודע למכור, אלא גם כזה שמתמחה במימון.

"הווקטור השני - ישנן עוד ועוד חברות חדשות, שלוקחות אליהן שחקנים צעירים ומשנות את התמהיל. בחברות הגדולות, גם בנדל"ן וגם מחוץ לנדל"ן, הוחלפו מנכ"לים ומונו במקומם מחליפים צעירים מתוך החברות, בלי לחפש מועמדים מבחוץ. מעין ריענון שורות שבא מבפנים. כבר לא מביאים סטארים, אלא נכנסים פנימה אל תוך הבית".

מימין: מיכה קליין, רונית אשד־לוי ורון אבידן / צילום: תמר מצפי

המינוי הבכיר ביותר: רון אבידן עובר מאזורים לעזריאלי

מנכ"ל אזורים בחמש השנים האחרונות רון אבידן ייכנס ברבעון השני של השנה לתפקיד מנכ"ל קבוצת עזריאלי, אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בבורסה בתל אביב, הנסחרת לפי שווי של יותר מ־37 מיליארד שקל.

בזמן כהונתו הוביל אבידן את אזורים בעיקר על ידי התרחבות לעולם ההתחדשות העירונית, שתופס היום נתח משמעותי מפעילותה, וכן לתחום השכירות ארוכת הטווח, אם כי במציאות הנוכחית מדובר בסקטור "צולע" למדי בשל סביבת הריבית הגבוהה במשק.

בין תפקידיו הבולטים לפני אזורים אפשר לציין את היותו סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת מבני תעשייה (היום חלק מחברת מבנה נדל"ן), ומנהל חברת עופר השקעות המחזיקה במליסרון, אחת המתחרות הגדולות של המעסיקה החדשה שלו, עזריאלי.

ההנחה היא שניסיונו באזורים, אחת החברות המובילות בתחום המגורים בישראל, הוא שקנה לו את מקומו בחברה: עזריאלי עשתה בשנים האחרונות צעדים ראשונים אל עבר העולם הזה, תחילה ברכישת קרקעות ובהקמת פרויקטים המיועדים לשכירות ארוכת טווח, ולאחרונה עם ההכרזה על משא ומתן לרכישת חברת צמח המרמן. אבל עזריאלי היא בעיקר "מפלצת" בתחום הנדל"ן המניב, ואבידן, שבא מתקופה ארוכה בחברה קטנה בהרבה מעולם הנדל"ן המניב, יצטרך לעשות קפיצה גדולה קדימה.

היועץ האסטרטגי משה דבי טוען: ''להיות איש שיווק זה לא מספיק'' / צילום: אסנת רום

הפרישה המפתיעה: מיכה קליין מתפטר ומקים חברה פרטית

13 שנים היה מיכה קליין חלק מאפריקה ישראל מגורים, ובחמש השנים האחרונות כיהן כמנכ"ל החברה. לאורך תקופת כהונתו ידע קליין עליות ומורדות עם החברה, בעיקר סביב קריסתו של הבעלים הקודם, לב לבייב.

מ־2019, אז נמכרה החברה ללפידות קפיטל, ריכז קליין מאמץ בשיקומה - באמצעות התפתחות בשוק המגורים (אחד הפרויקטים הבולטים של החברה בתחום זה הוא פרויקט DUO במתחם סומייל בתל אביב) ובשוק ההתחדשות העירונית באמצעות אפריקה התחדשות עירונית. בין לבין הוביל קליין מהלך של היפרדות ו"יציאה לעצמאות" מחברת דניה סיבוס, שהייתה במשך שנים החברה־האם של אפריקה ישראל מגורים.

לקליין כבר מונתה מחליפה - רונית אשד־לוי, ששימשה בשנתיים האחרונות כמנכ"לית אפריקה התחדשות עירונית, והפכה עתה לאחת הנשים הבכירות הבודדות בענף. אשד־לוי נחשבת למנהלת מוערכת וייתכן שהבחירה בה נעשתה, בין היתר, במטרה להביא מועמדת שמכירה את החברה, ושהעובדים מכירים אותה.

מתחים בין הצדדים: תמיר כהן עוזב את שיכון ובינוי

באמצע השנה הודיע מנכ"ל שיכון ובינוי, תמיר כהן, על עזיבה. הודעה התקבלה אחרי ארבע שנים כמנכ"ל הקבוצה, שבמהלכן כיהן, חלק מהזמן, במקביל גם כיו"ר החברה. בתחילת הדרך נחשב "האיש של נתי סיידוף", בעלי שיכון ובינוי: בין 2014 ל־2018 היה מנהל העסקים של קבוצת נתי סיידוף בארץ, ואף הוביל את רכישת השליטה בשיכון ובינוי משרי אריסון.

תמיר כהן, מנכ''ל שיכון ובינוי / צילום: סיון פרג'

במהלך כהונתו של כהן בשיכון ובינוי היא צמחה יפה, לצד חקירות ופרשיות מפוקפקות בעיקר לגבי פרויקטים בחו"ל; היא הגדילה והרחיבה את היקף הנכסים שלה בצורה משמעותית - אבל גם נקלעה למשבר מסוים מאז עליית הריבית והעצירה המסוימת בענף הנדל"ן. הכהונה של כהן הייתה ללא ספק עשירה באירועים.

נראה שבין שני האישים ששיתפו פעולה בעבר בצורה מצוינת, נפער פער גדול: כהן ניסה לרכוש את השליטה בשיכון ובינוי מידי סיידוף, בהובלת קבוצת משקיעים, מיד לאחר עזיבתו את הקבוצה. המהלך לא הבשיל עד כה, אבל יצר מתחים בין הצדדים, שזלגו עד לתקשורת. בינתיים בשיכון ובינוי לא מצאו מחליף קבוע לכהן, ובמקומו מונה כמ"מ עמית בירמן, סמנכ"ל הכספים והמשנה למנכ"ל.

משחק הכיסאות הפנימי: זה שהולך וזה שחוזר ברבוע כחול נדל"ן

בנובמבר הודיע מנכ"ל חברת רבוע כחול נדל"ן, אורי אלטשולר, כי יעזוב את תפקידו, זאת בעקבות רצונו "למצות הזדמנות עסקית בתחום הנדל"ן בחו"ל". הבקשה הגיעה לאחר כשנה וחצי בלבד מאז שנכנס לתפקיד - ולאחר "משחק כיסאות" בתוך החברה פנימה שנמשך כבר תקופה.

אלטשולר החליף בתפקיד את רו"ח ארתור לשינסקי, שכיהן עד אז כמ"מ מנכ"ל החברה. לשינסקי החליף את מיקי זיסמן, שעזב ב־2022.

כעת מבקש אורי אלטשולר לעזוב - ומי יחליף אותו? לשינסקי, שהפעם מונה לתפקיד באופן קבוע ולא כממלא מקום. קודם לכן שימש כדירקטור בחברת מליסרון, וכן כסמנכ"ל הכספים של החברה־האם, עופר השקעות.

הביא את גב־ים למעמדה: אבי יעקובוביץ מקבל מינוי חדש

במשך 12 שנים היה אבי יעקובוביץ השם שמאחורי חברת גב־ים: חברה עם 1.2 מיליון מ"ר נכסים, שווי של 6.5 מיליארד שקל ופרויקט אחד שמרכז כיום את מרב המאמצים של החברה, לצד אמות: פרויקט ToHa, עם שלושה מגדלים, אחד מאוכלס, השני בבנייה והשלישי בתכנון. יעקובוביץ, שהפך עם השנים לאחד המשתכרים הגבוהים בשוק, עם פוטנציאל של 7.3 מיליון שקל בשנה, מונה לסגן יו"ר הדירקטוריון בחברה.

את יעקובוביץ תחליף בתפקיד עו''ד נטלי משען־זכאי, כיום מנכ"לית דסק"ש ונכסים ובניין, והיא תיכנס לתפקידה בחודש הבא. בדסק"ש מציינים כי לאחר השינויים תהפוך גב־ים למוקד הפעילות של הקבוצה.

אבי יעקובוביץ'. יהיה משנה ליו''ר גב־ים / צילום: אלדד רפאלי

ליווה אותה מיום הקמתה: מתי דב פורש מתפקידו במגוריט

מגוריט, קרן הריט למגורים הפעילה בתחום השכירות ארוכת הטווח בישראל, הוקמה ב־2016, ומאז מי שמשמש כמנכ"ל החברה הוא מתי דב - שכעת הודיע על רצונו לסיים את התפקיד. דב ייפרד מהתפקיד באמצע השנה הנוכחית, אבל לא ייפרד ממגוריט עצמה: ראשית, הוא מחזיק בחלק קטן ממניות החברה; ושנית, הוא ימונה לדירקטור בחברת הניהול כאשר יסיים את תפקיד המנכ"ל.

במשך כמה שנים נראה שהספינה שטה בכיוון הנכון, והקרן צברה נכסים רבים להשכרה - כולל בניינים שלמים שקנתה מיזמים, לטובת העמדת היצע גדול של דירות לשכירות ארוכת טווח. אלא שעליית הריבית המהירה מאמצע 2022 פגעה בפעילותה, כמו גם בפעילות הענף כולו, וקצב הצמיחה וההתרחבות נעצר. לכך אפשר להוסיף את "הקרב" - שדב לא היה צד בו - בין המוסדיים לבין חברת הניהול של החברה, שבראשה עומד היו"ר ארז רוזנבוך: המאבק הזה, שהסתיים בניצחונם של המוסדיים, יצר מתח בסביבתה למשך תקופה ארוכה. מגוריט טרם הודיעה מי יחליף את דב.

מתי דב. במגוריט מאז הקמתה / צילום: איל יצהר

חוצה את הכביש: דלית רביב עברה מבנק הפועלים ל־ICR

בחברת ICR, חברה־בת של ישראל־קנדה, הודיע המנכ"ל מורדי שבת בנובמבר על סיום תפקידו. שבת כיהן בתפקיד 4.5 שנים, מיום הקמתה של ICR למעשה, לאחר שישראל־קנדה רכשה את חברת מנרב פרויקטים והקימה את החברה החדשה.

דלית רביב. מהפועלים ל־ICR / צילום: רמי זרנגר

ל-ICR, כ־14 פרויקטים בבנייה או בשיווק, והיא מקדמת עוד כ־30 פרויקטים, רובם בהתחדשות עירונית.

את שבת תחליף בתפקיד דלית רביב, לשעבר המשנה למנכ"ל בנק הפועלים, אשר הייתה אחת המועמדות לתפקיד מנכ"לית הבנק, אך לאחר שידין ענתבי נבחר לתפקיד, החליטה לעזוב. היא האישה השלישית הממונה לתפקיד מנכ"לות בענף בתקופה האחרונה.

מורדי שבת, לשעבר ICR / צילום: אמיר לוי

אקזיט ומינוי בבת אחת: אודי בלום מונה למנכ"ל אלייד נדל"ן

אחת העסקאות המדוברות של התקופה האחרונה בענף, ובתחום ההתחדשות העירונית בכלל היא מכירת מטרופוליס לאלייד נדל"ן: קבוצת אלדר בראשות עמיר שאלתיאל מוכרת 25% מהחברה לאלייד, מבעלי של מטרופוליס, לפי שווי של 800 מיליון שקל.

אודי בלום, מנכ"ל מטרופוליס כבר יותר מעשר שנים, מונה כמה ימים קודם לכן לתפקיד מנכ"ל אלייד נדל"ן.

אודי בלום. ממטרופוליס לאלייד / צילום: סיון פרג'

בלום הצעיד את מטרופוליס בעשור (וקצת) האחרון וביסס אותה כחברת התחדשות עירונית בגודל בינוני, עם פוטנציאל להפוך לחברה גדולה. כיום היא מקדמת כ־40 פרויקטי התחדשות עירונית, בהיקף של יותר מ־9,000 דירות.

בלום יחליף בתפקידו את תמיר כהן, שכיהן בתפקיד בחמש השנים האחרונות והותיר את אלייד מחוץ לאור הזרקורים, כפי שאוהבים בעליה, כך נראה. עם זאת, בשוק מעריכים כי ייתכן שרכישת מטרופוליס היא צעד לקראת הפיכתה לציבורית.

שואפת להתפתח: אבי רוזן - מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי

אבי רוזן מונה אף הוא כמנכ"ל לחברה שמסתכלת על הבורסה - קבוצת יוסי אברהמי. במשך שבע שנים היה רוזן מנכ"ל חברת נוה גד, חברה־בת של חברת נכסים ובנין, וכשהחברה־האם מתמודדת עם קשיים במשך תקופה ארוכה, גם לחברה־הבת לא קל להתנהל.

אבי רוזן. מנוה גד לקבוצת אברהמי / צילום: יח''צ

לחברה שבראשה עמד רוזן יש כיום 60 פרויקטים, ובעבר הקימה מיזמים כמו שכונת מרום נוה ברמת גן ושכונת נוה אביבים בתל אביב, אך היא אינה נמצאת באור הזרקורים.

אצל יוסי אברהמי העניינים נראים אחרת: אומנם ההנפקה שתכננה, לפי שווי של מיליארד שקל, נדחתה בשנה שעברה, אך היא לא ירדה מהפרק לגמרי וככל הנראה תתבצע בהמשך.

מדובר בחברה צומחת, שבין היתר מקדמת את פרויקט "מתחם הנערה" היוקרתי בהוד השרון, לצד ישראל־קנדה, כך שלרוזן צפויה תקופה מעניינת למדי כמנכ"ל החברה.

עוד כתבות

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה