גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיעים הגדולים בתל אביב מוכרים מניות במיליארדים. מה הם יודעים שאנחנו לא?

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לא רק אהרן פרנקל: גל של מימושי מניות שוטף את הבורסה בתל אביב לאחרונה ● בדיקת גלובס מגלה כי 8 המימושים הגדולים בחודש האחרון הצטברו לסכום של יותר מ־3 מיליארד שקל – קצב חסר תקדים ● בשוק מנסים לפענח האם הכסף החכם כבר חושש שתל אביב הפכה ליקרה מדי

צילומים: עמית באום-מתוך ויקיפדיה, ישראל הדרי, סיון פרג', כדיה לוי
צילומים: עמית באום-מתוך ויקיפדיה, ישראל הדרי, סיון פרג', כדיה לוי

כשבעלי שליטה או עניין בחברות הנסחרות בבורסה רוכשים מניות, בדרך כלל לאחר תקופת ירידות, נהוג לומר כי זהו איתות למשקיעים לכך שמחירי החברות הפכו לזולים לדעתם. באופן הפוך, כשהם מוכרים מניות בהיקף גדול, הדבר עשוי ללמד כי מי שיודעים יותר טוב מכולם מה מצב עסקי החברה, מעריכים כי השווי הפך ליקר, וייתכן שימי העליות קרבים לסיומם.

הצמיחה של אינפיניטי והלקח של מור: אי אפשר להישאר לנצח בצמרת התשואות 
הוא היה נהג אמבולנס בישראל והפך לשורטיסט הכי מסוכן בוול סטריט. למה הוא פורש? 

מהשפל של תחילת מלחמת חרבות ברזל בסוף אוקטובר, השלימה הבורסה בת"א עלייה פנומנלית של קרוב ל־60% במדדים המובילים ובשנה האחרונה היא אף עקפה בביצועיה את אלה של מדדי וול סטריט. שורה ארוכה של מניות בתחומי הנדל"ן, הפיננסים, התשתיות והמלונאות, זינקו למחירי שיא. כל אלו על רקע הישגיה המרשימים של ישראל במלחמה, ההערכה כי זו עומדת בפני סיום וההנחה כי לאחריה צפויה תנופה כלכלית בתחומים הללו.

מימושים של שנה בחודש אחד

במקרה או שלא, בחודש האחרון, חלק מבעלי המניות הגדולים בחברות בורסאיות ישראליות ביצעו מימושי מניות גדולים. מבדיקת גלובס עולה כי 8 המימושים הגדולים מתחילת ינואר הסתכמו ביותר מ־3 מיליארד שקל, סכום המתקרב למימושים בשנת 2023 כולה.

לשם השוואה בכל שנת 2023 מכרו בעלי עניין בת"א מניות בהיקף של 4 מיליארד שקל ובשנה שלפניה היה מדובר על 6.4 מיליארד שקל. אפילו בשנת 2021 - שנה של גאות בתל אביב - המימושים במשך כל השנה הגיעו ל־7.7 מיליארד שקל. אם יימשך קצב המימושים הנוכחי, הרי ששנת 2025 עשויה להעמיד רף חדש של מכירות מצד בעלי עניין.

לבד מהמוכרים, מי שצפויה לגזור קופון בעקבות המימושים הגדולים היא מדינת ישראל, בדרך של תשלומי מס על הרווחים (בגין מי שמשלמים אותם כאן). הקופה שלה תתמלא עוד קצת כתוצאה מהמכירות הללו ותסייע מעט להקטין את הגירעון הגדול שנוצר בעקבות המלחמה.

"לא זוכר מימוש כזה אגרסיבי בחודש אחד"

יאיר שני, מנכ"ל סיגמא בית השקעות, מעריך שמהלך המימושים עדיין לא הגיע לסיומו ומציין כי "אם שוק המניות ימשיך לעלות, אני מניח שנראה עוד הרבה מימושים. השוק עשה מהלך מאוד גדול וזה הגיוני לנצל את הגאות. אם הייתי בעל שליטה עם השקעות גדולות ברמות האלה הגיוני שהייתי מממש חלק מההשקעות. בעלי עניין אוהבים לקנות בזול ולמכור כשהם חושבים שאין עוד הרבה לאן לעלות".

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי בחברת פיוניר ניהול הון אומר: "אני לא זוכר מימוש כזה אגרסיבי של מניות בחודש אחד. ברור שזה סימן שבעלי העניין חושבים שהמחיר של המניות גבוה שהיחס בין סיכוי לסיכון השתנה לרעה. השוק מתוח מאוד למעלה. ועם זאת, קשה להיכנס לשיקולים של בעלי העניין. הם קנו את הניירות בחצי מהמחיר ולפעמים פחות מזה. הרבה פעמים גם יש להם חובות. וצריך גם לזכור שמול כל מוכר יש משקיע גדול שחושב שכדאי לקנות".

מאהרן פרנקל, דרך עידן עופר ועד דוד פתאל

לקרוב ממחצית המימושים של בעלי עניין בחודש האחרון אחראי גורם אחד - אהרן פרנקל, המשקיע הפרטי המצליח ביותר בשוק ההון המקומי, שמכר בשבוע שעבר 2% ממניות בנק לאומי תמורת 1.4 מיליארד שקל וברווח של יותר מ־600 מיליון שקל.

פרנקל, שרכש את המניות בהנפקת הבנק לפני כשנתיים וחצי, ביצע את המכירה לאחר שמניית לאומי זינקה בשנה האחרונה ב־73% והפכה לחברה השנייה בשוויה בת"א (לאחר טבע). פרנקל, ידוע כמשקיע פיננסי שמזהה הזדמנויות ולאחר "סיבוב" מהיר על מניה יוצא ממנה ברווח גדול. כך היה כשהשקיע לפני מספר שנים בחברת המל"טים אירונאוטיקס וכך גם בחברת הנדל"ן המניב גב ים.

המימוש השני בגודלו בחודש האחרון שייך למיליארדר עידן עופר, והתבצע בחברה הישראלית הנסחרת בניו יורק. עופר, באמצעות חברת ההחזקות קנון, מימש בשלהי דצמבר את יתרת החזקותיו בחברת הספנות צים תמורת 178 מיליון דולר (כ־650 מיליון שקל). זאת אחרי שהמצור החות'י על ים סוף הקפיץ את מחירי השילוח הימי והחזירה את צים לרווחיות האדירה שאפיינה אותה בתקופת מגפת הקורונה. בשנה האחרונה זינקה מניית צים ב־44% (והשלימה עלייה של יותר מ־120% מתחילת המלחמה).

בסמוך למימוש של עופר, בלילה האחרון של שנת 2024 מכרו דוד פתאל וגרושתו הדסה מניות בחברת המלונאות שנושאת את שמם בסכום של 207 מיליון שקל. גם אחרי המכירה דוד פתאל, המשמש כמנכ"ל החברה, ממשיך להחזיק ב־51% ממניות החברה בשווי של יותר מ־4.1 מיליארד שקל והדסה ממשיכה להחזיק ב־5.2% מהמניות בשווי של 424 מיליון שקל. מניית פתאל החזקות עלתה בשנה האחרונה ב־19% לשווי של 8.1 מיליארד שקל.

עוד בסוף דצמבר ניצלו ארבעת האחים שפירא, המחזיקים בשליטה בענקית התשתיות שפיר הנדסה, נסיקה חדה של 50% במניה בשלושה חודשים ומכרו מניות ב־153 מיליון שקל (סך־הכול 1.7% מהון החברה). מהלך המכירה של מניות האחים שפירא בשפיר הנדסה מגיע כמעט חמש שנים לאחר המימוש האחרון שביצעו הארבעה, בפברואר 2020, ערב פרוץ מגפת הקורונה. בסך־הכול מימשו ארבעת האחים - הראל (מנכ"ל שפיר), ישראל, גיל וחן שפירא - מניות בהיקף של כמיליארד שקל מאז הנפקת החברה בתל אביב לפני כעשור.

מוכרת גדולה נוספת מהתקופה האחרונה היא קרן הגידור הזרה מאניקיי, שמכרה קרוב ל־5% ממניות הבורסה לניירות ערך בת"א תמורת 202 מיליון שקל. מאניקיי היא בעלת המניות הגדולה בבורסה והמהלך בו מכרה חלק ממניותיה לבורסה עצמה עורר מחלוקת שאף הובילה להגשת בקשה לתביעה ייצוגית בטענה לקיפוח זכויות המיעוט. כך או כך, מניית הבורסה בת"א קפצה בשנה האחרונה ב־73% ומשקפת לה שווי של 3.7 מיליארד שקל.

למכירה משמעותית של מניות, ולא בפעם הראשונה, "אחראים" בעלי המניות בלהיט הבורסאי הביטחוני העונה לשם נקסט ויז'ן. בעלי החברה שמפתחת ומייצרת מצלמות יום ולילה שמיועדות בעיקר למזל"טים ורחפנים ממשיכים להיפרד ממניות ועל רקע זינוק של מאות אחוזים מאז הנפקתה. בתחילת השנה הנוכחית מכרו הללו בהיקף מצטבר של 101 מיליון שקל. במקרה שלהם, המימוש הנוכחי מגיע אחרי עלייה של 84% נוספים במניה בשנה האחרונה לשווי של 5.3 מיליארד שקל.

לחבורת המממשים מצטרפת גם אלקו, חברת ההחזקות של האחים דני ומייקי זלקינד ששולטת בקבוצת התשתיות אלקטרה, ומימשה מניות בסכום של 85 מיליון שקל. זאת לאחר שמניית אלקטרה קפצה בשנה האחרונה ב־49%, בדומה למקרה של שפיר - על רקע תחזיות אופטימיות לגבי עתיד ענף התשתיות בישראל.

המכירות של בעלי העניין מגיעות במקביל למה שעשוי להפוך לגל הנפקות ראשוניות (IPO) בת"א לאחר שנתיים של בצורת, לצד גיוסי הון פרטיים שביצעו לאחרונה מספר חברות מתחום הבנייה למגורים (ישראל קנדה, רוטשטיין, עמרם אברהם), תוך שהן מנצלות את רמות המחיר הגבוהות אליהן נסקו מניותיהן בשנה האחרונה.

 

"בישראל מוכרים כשאפשר, לא כשרוצים"

גורם בשוק מציין לגבי גל המימושים כי זה "מהלך מימושים טבעי שמגיע אחרי עליות כה חדות בבורסה. לא צריך לייחס לכך חשיבות גדולה כרגע". לדברי גורם אחר "בשוק הישראלי, בגלל הקוטן שלו, מממשים כשאפשר, לאו דווקא כשרוצים ובמחיר שרוצים. זו הזדמנות למשקיעים גדולים לממש ולהיפגש עם כסף".

גורם שלישי מוסיף כי "השוק פחות זול ממה שהיה אך לדעתי הוא ממש לא יקר עדיין. הבנקים למשל עשו מהלך אבל המכפילים עדיין נמוכים וזה נכון גם לתחום הביטוח. וגם תחום הנדל"ן לא יקר אם נראה ירידת ריבית".

אביעד ספיר, מנהל השקעות במגדל שוקי הון מוסיף כי "מכירת מניות על־ידי בעלי עניין ובעלי שליטה לא בהכרח מסמנת רמת שיא במניה, והרבה פעמים יש מאחוריה שיקולים אחרים שאינם קשורות בהכרח לפעילות העסקית ולשווי. ישנם לא מעט מקרים בהם החברה מהווה את מלוא או את עיקר ההון של בעל השליטה, ולעיתים הוא צריך כסף ברמה האישית, שיסייע לו לסגור הלוואות אישיות ולצמצם מינוף שיש לו מעל החברה. יש גם מכירות שנעשות משיקולי סחירות ובמטרה להגדיל את שיעור החזקות הציבור כדי להיכנס למדדים מובילים".

האם זה אומר שהשוק יקר מדי?

שני מסיגמא טוען כי "השוק לא בועתי למרות שהוא לא זול. נכון שאין כעת מציאות בשוק של 30%־50% עלייה, אבל משקיעים יכולים ליהנות מעליית הערך השוטפת במניות".
בן אריה מסכים: "מכירות של בעלי עניין לא אומרות שהשוק לא יכול להמשיך לעלות או שקרנות הפנסיה לא יכולות לתת רוח גבית לשוק. משקיעים מהציבור מנהלים את החשיפה בצורה אחרת".

ספיר ממגדל שוקי הון טוען כי "אחת הדוגמאות הכי טובות לכך שהתפיסה שבעלי שליטה מממשים בשיא היא שגויה הוכחה בשנים האחרונות פעם אחר פעם בחברת נקסט ויז'ן, שם בעלי השליטה מימשו נתחים מהחזקותיהם לאורך הדרך. כל פעם עלו הנחות שהם מוכרים בשיא וכל פעם המניה המשיכה לטפס והם מכרו שוב לאחר מכן במחירים גבוהים יותר".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הנשיא טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ: "ייתכן ותהיה עסקת חטופים עד שבוע הבא"

גורם ישראלי אישר כי ישראל קיבלה את המסמך ופרטיו נלמדים, לפי הדיווחים, חמאס העביר תשובה שכוללת "בקשה לתיקונים קלים" • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" • 50 חטופים - 638 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו